Nieuws

Kerstwandeling Borgersworld met quiz en lekkernijenIMG_0008.JPG

De vijf Borgerswold-ondernemers hadden in de aanloop naar de kerstdagen zaterdag en zondag een mooie Kerstwandeling uitgestippeld. Met als deelnemende bedrijven Manege Lipizza, The Ranch Veendam, Borgerswoldhoeve, Borgerswold Experience en tuinvereniging De Toene.

De route van 5 kilometer leidde langs mooie plekjes met tussenstops bij de ondernemers. Waar de deelnemers genoten van de lekkernijen van de zaak. En zich konden warmen bij de vuurkorf.

IMG_0043.JPG

“We hebben dit evenementje samen met de Borgerswold ondernemers opgezet”, vertelt Erik Nijkamp. “Alle ondernemers hebben dit initiatief omarmd. Ieder heeft op zijn, of haar, eigen plek wintersferen aangebracht. En was er te genieten van eigen lekkernijen.”

Bij de kraam van tuinvereniging De Tuinen was het ook heel gezellig. “Wij doen alles met geoogste producten uit de tuinen”, zegt voorzitter Bennie van Buizen. Zoals toegepast in de champignonsoep en bij gebakken champignons. Van aardappels werden krokante aardappelspiralen gemaakt, gekruid op een stokje.

IMG_19710107_021650_2.jpg

Erik Nijkamp: “Samen kunnen we het park in de aandacht trekken. Gezelligheid is daarbij heel belangrijk. We kunnen samen de anderhalve meter prima handhaven, het park is groot genoeg.”

Aan de Kerstwandeling was ook een vragenlijst verbonden met leuke quizvragen voor jong en oud. Na inlevering bij de Borgerswold-ondernemers zijn er leuke prijzen te winnen.

IMG_19710107_011226.jpg

Zaterdag zijn er ongeveer 50 deelnemers op pad geweest. “De zaterdag was ook vorig jaar al heel rustig. De boodschappen worden dan gedaan, gaan ouders met de kids naar het voetballen, of wordt er geklust.”

Nijkamp zijn verwachting dat de drukte op de zondag zou komen kwam uit met maar liefst 500 bezoekers. Net als zaterdag was het ook op zondag ideaal wandelweer.

IMG_19710107_020518.jpg