Nieuws, 112

Schoolgebouw in Veendam in gevaar door boom_MG_3484.jpg

Naar aanleiding van de storm van vorige week werd het dak gecontroleerd op verstopping van de Margaretha Hardenberg school door de onderhoudsafdeling van de Scholengroep OPRON.

Tijdens de werkzaamheden zag een werknemer dat een boom bij de Margaretha Hardenberg school erg verdacht bewoog op het moment dat er wind stond. Na inspectie bleek dat deze boom, die grenst aan de praktijkschool van de Winkler Prins, in de lengte was gescheurd. Omdat er een redelijke kans bestond dat een deel van de boom zou breken en terecht zou komen op de praktijkschool, werd er hulp gezocht van een bedrijf die deze boom veilig kon stellen. Al snel bleek dat geen enkel bedrijf daartoe de mogelijkheid had wegens de vele werkzaamheden die los waren gekomen door de storm van vorige week.

_MG_3480.jpg

Na overleg met de 112 meldkamer, vond de meldkamer het gevaar groot genoeg om de brandweer in te zetten om de boom veilig te stellen. 

_MG_3401.jpg

Tijdens de werkzaamheden werd ook duidelijk dat de scheur al een tijd in de boom zat en niet direct is ontstaan tijdens de laatste storm.


Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Auto uit de bocht op de Transportweg in VeendamIMG02523.jpg

Zondagmiddag rond half zes hebben twee auto's elkaar geraakt in de krappe bocht in de Transportweg. Een auto nam de bocht te ruim, schampte een tegenligger, daarna een lantaarnpaal en eindigde in de sloot.

div 085.JPG

Toegesnelde hulpdiensten hebben de man uit zijn voertuig geholpen. De brandweer die ook ter plaatste kwam hoefde niets meer te doen. De oudere bestuurder die in de sloot belandde is met onbekend letsel naar het UMCG vervoerd.

div 078.JPG

Het voertuig is geborgen door berger Hamstra uit Tynaarlo.

Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Openlijke geweldpleging in Veendam tijdens kermis20110323_Kermis_in_Veendam_MG_2608.JPG
archieffoto

Op woensdag 4 oktober 2017 was het een drukke avond voor de politie in Veendam. De start van de kermis op het Museumplein heeft voor een gezellige drukte gezorgd, helaas is er ook sprake geweest van een heftig geweldsincident.

Even na 20:00 uur heeft een minderjarige jongen een kopstoot uitgedeeld aan een meerderjarige jongen. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis aan zijn verwondingen en dankzij de vele getuigenverklaringen was er al snel een verdachte in beeld.

Dit heeft echter niet kunnen voorkomen dat er zich later op de avond eveneens een geweldsincident heeft voorgedaan. Dezelfde minderjarige verdachte van de gegeven kopstoot heeft samen met een andere, eveneens minderjarige, verdachte een jongen mishandeld aan de Spoorhavenweg te Veendam. Wederom waren hier vele getuigen aanwezig en mede dankzij deze verklaringen heeft de politie beide verdachten een uur later aan kunnen houden.

De politie doet onderzoek naar de beide geweldsincidenten en neemt de zaak hoog op.

Nieuws, 112

Hoverniersbedrijf Marco uit Veendam
helpt politie tijdens storm20171005_124405.jpg

Donderdagmiddag  tijdens de storm zijn er diverse bomen gesneuveld in Veendam.  De groenafdeling van de gemeente Veendam en de brandweer waren hier druk mee.  Op de Kielsterachterweg lag een omgewaaide boom op de weg. De politie van Veendam was ter plaatse en wachtte op de brandweer.   

Hoverniersbedrijf Marco uit Veendam, die ook zijn weg niet meer kon vervolgen wegens de omwaaide boom ging spontaan de boom te lijf en klaarde deze klus in een halfuurtje.

De politie van Veendam was Marco erg dankbaar voor zijn inzet omdat de brandweer het al druk genoeg had.

112, Regio

Auto botst tegen boom op Tussenklappen Muntendam260917 auto botst op boom tussenklappen oostzijde007.jpg

Door Marcel Klip - 112hoogezand.nl

Op de Tussenklappen Oostzijde tussen Zuidbroek en Muntendam is in de nacht van maandag op dinsdag een automobilist op een boom gebotst. Het slachtoffer is in een ambulance gecontroleerd, of hij uiteindelijk nog naar het ziekenhuis moest is niet bekend.

De brandweer die in eerste instantie was opgeroepen voor het ongeval werd al snel geannuleerd. Een kwartier later moest de brandweer toch nog uitrukken omdat er rookontwikkeling was waargenomen.


Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Fietsers halen bejaarde man uit het waterDSC_0064-001.jpg

Door Dennie Gaasendam - DG-Fotografie

Zondagmiddag even na 13:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water aan de Wijde Blik in Muntendam.

Een bejaarde man reed met zijn scootmobiel over een klinkerweg bij de Wijde Blik / Oude Verlaat. Door nog onbekende oorzaak viel de man uit zijn scootmobiel en belandde in het Westerdiep. De man verdween korte tijd onder water. Twee fietsers schoten de man te hulp en haalden hem uit het water waarna ze eerste hulp verleenden.

DSC_0060-001.jpg

Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De brandweer die inmiddels ook bijna ter plaatse was kon retour naar de kazerne. Of de man naar het ziekenhuis is gebracht is niet bekend. De politie bracht de scootmobiel van de man terug naar zijn huis.


Fotoalbum: 
112

Gezonken jacht in Jachthaven SchipperskwartierWhatsApp Image 2017-09-18 at 10.14.39.jpg

In jachthaven Schipperskwartier aan de Nijverheiddkade in Wildervank werd vanmorgen een half gezonken jacht aangetroffen.

Zondag was deze nog drijvende. De eigenaar werd ingelicht, die vervolgens de brandweer heeft gebeld.

IMG_0630.JPG

De brandweer was met een wagen ter plekke. En met een kleinere wagen ter assistentie. Het was vanmorgen nog niet bekend wanneer het jacht wordt gelicht.

Fotoalbum: 
112

Overstekende voetganger in Veendam
aangereden door scooter
Update21741556_10212220944132216_1377653607_n.jpg

Dinsdagmorgen om 08:00 uur is een over stekende voetganger die gebruik maakte van het zebrapad op Jacob  Bruggemalaan in Veendam aangereden door een scooter.

De bestuurder van de scooter is met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De voetganger liep geen letsel op.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de bestuurder van de scooter een black-out heeft gehad.

112

Hond te water in Wildervank08-2017 MH 342.JPG

Door Michael Huising

Zaterdag rond 14.00 uur kreeg de brandweer van Gieten een melding binnen van een hond te water langs de KJ de Vriezestraat in Wildervank.  Buurtbewoners die de hond in het water zagen hebben de komst van de brandweer niet afgewacht en zijn met een bootje naar het beest toe gevaren. Op het moment dat de brandweer arriveerde kon de man de hond op het droge trekken.

08-2017 MH 349.JPG

Zichtbaar dankbaar schudde de hond zich een paar keer flink droog en kwispelde naar zijn redder. Deze keerde met een voldaan gevoel terug naar de overkant. De brandweer werd bedankt voor hun komst en konden onverrichter zake terug naar de post. 


 
Fotoalbum: 
112

Auto vliegt spontaan in brand op de VeendammerwegDSC_0031.jpg

Door Dennie Gaasendam

In de nacht van zaterdag op zondag even na 01:35 uur moest de Veendammer brandweer uitrukken voor een autobrand bij sportpark Langeleegte. Toen de brandweerlieden op pad gingen bleek al snel dat de brand woedde op de Veendammerweg N963.

DSC_0029.jpg
Onder het rijden vloog de wagen in brand. De bestuurster wist haar voertuig aan de kant te zetten en veilig uit te stappen. De brandweer bluste de brand met water en schuim. De auto kan als verloren worden beschouwd. De doorgaande weg is tijdens bluswerkzaamheden afgesloten geweest.

Fotoalbum: 

Pagina's

Abonneren op RSS - 112