112

Zolderbrand Westerhave Wildervank10-12-2017 Westerhave zolderbrand (13).JPG

Door Michael Huising

Brandweer Veendam moest zondagavond uitrukken voor een zolderbrand bij zorgcentrum Westerhave aan de Nijveenlaan. Door de forse rookontwikkeling op zolder werd het gebouw ontruimd. De brand kon uiteindelijk snel onder controle worden gebracht waarna de bewoners weer terug het gebouw in konden. Hier werden ze opgevangen in een centrale ruimte. Ook kwam er nog een ambulance ter plaatse omdat er een aantal mensen rook had binnen gekregen. Wat er precies heeft gebrand en wat de brand heeft veroorzaakt is niet bekend.

Fotoalbum: 
112

Brandweer Veendam rukt uit voor freerunner op dak10-12-2017 025.JPG

Door Michael Huising

Zondag aan het begin van de middag werd de hoogwerker van Veendam gealarmeerd voor een dienstverlening aan de Ds. Petersenstraat. Tijdens een kerkdienst in het gebouw van de Ubbo Emmius was een groepje kinderen aan het voetballen op het plein. De bal belandde hierbij op het plat dak op zo'n 10 meter hoogte.

10-12-2017 034.JPG

Een van de jongens (een freerunner = hardlopen terwijl je obstakels sierlijk overwint) wist het dak via de regenpijp te bereiken om de bal te halen. Alleen naar beneden leek een stuk lastiger en werd ook niet veilig bevonden door de aanwezige ouderen.

10-12-2017 038.JPG

Hierop werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Deze kwamen graag ter plaatse en wisten de jongen weer snel op de grond af te leveren. Met een mooi verhaal rijker, vervolgde iedereen daarna zijn weg. 


Fotoalbum: 
112

Buitenbrand de Toene Borgerswold VeendamWhatsApp Image 2017-12-06 at 23.12.00 (1).jpg

Door Michael Huising

Brandweer Veendan werd vanavond gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Toene . Dit betreft een straat in recreatiepark Borgerswold. Op een parkeerplaats stond een stapel autobanden in brand.

WhatsApp Image 2017-12-06 at 23.12.00.jpg

Toen de brandweer ter plaatse kwam waren de banden reeds grotendeels opgebrand.

WhatsApp Image 2017-12-06 at 23.12.01 (1).jpg

Met 1 straal werd het vuur gedoofd. Na 20 minuten keerden ze terug naar de kazerne.

WhatsApp Image 2017-12-06 at 23.12.01.jpg

112

Auto slaat over de kop in Veendam, bestuurder vluchtDSC_0030-001.jpg

In de nacht van zaterdag op zondag is de bestuurder van een personenauto van de weg geraakt in Veendam. Het ongeval gebeurde op de Lloydsweg. De bestuurder raakte in de bocht de macht over het stuur kwijt, ramde een lantaarnpaal omver waarna hij meerdere keren over de kop sloeg. De auto kwam op zijn dak tot stilstand. De bestuurder wist op eigen kracht uit de auto te komen waarop hij er vandoor ging.

De politie is met meerdere eenheden op zoek gegaan maar hij werd niet meer aangetroffen. Volgens politiewoordvoerder Valkema is de bestuurder bekend. Hij kan zich melden bij de politie om een verklaring af te geven. De auto is total loss. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

De woordvoerder van de politie laat weten dat de auto onrechtmatig is meegenomen. Of er sprake is van joyriding kan niet bevestigt worden. Eerst moet de politie de bestuurder spreken, tevens kon de woordvoerder niet de leeftijd bevestigingen.

Fotoalbum: 
112

Auto´s botsen in de mist bij Borgercompagnie / VeendamDSC_0007-001.jpg

Door Dennie Gaasendam - denniegaasendam.nl

Zaterdagochtend even na 09:00 uur vond er een forse aanrijding plaats in Borgercompagnie. Op de kruising Woortmanslaan en de Borgercompagnie (gemeente Veendam) botsten twee voertuigen vol op elkaar.

DSC_0008-001.jpg

Ten tijde van de aanrijding was het erg mistig. Mogelijk heeft gladheid hierin ook een rol gespeeld. Om de exacte oorzaak te kunnen achterhalen heeft de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie een registratie van het ongeval gemaakt. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen.

DSC_0024-001.jpg

Een berger heeft beide voertuigen afgesleept. Het overige verkeer werd door de politie langs het ongeval geleid.


Fotoalbum: 
112

Eenzijdig ongeval Kerkstraat Veendam_MG_3906.jpg

Even na middernacht van dinsdag op woensdag is er een eenzijdige ongeval gebeurd op de Kerkstraat/ Museumplein (Kerkplein) ter hoogte van Brasserie Restaurant La Vache en Beter Horen.

_MG_3915.jpg

De bestuurder en de inzittende zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De toedracht van het ongeval is op dit moment onbekend.


Fotoalbum: 
112, Regio

Auto verwoest door brand op carpoolplaats Meeden281117-auto-uitgebrand-carpool-n33-Meeden004.jpg

Door Marcel Klip - 112hoogezand.nl

Een geparkeerde auto is in de nacht van maandag op dinsdag uitgebrand op de carpoolplaats langs de Beneden Veensloot in Meeden.

Ondanks de snelle inzet kon de brandweer Zuidbroek niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

281117-auto-uitgebrand-carpool-n33-Meeden010.jpg

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Fotoalbum: 
112, Regio

Brandweer Veendam aanwezig bij grote brand Stadskanaal27-11-2017 Stadskanaal Wagenmaker (29).JPG

Door Michael Huising, Dennie Gaasendam

Maandagavond is er een grote brand uitgebroken op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Wagenmaker. Wat aanvankelijk werd gemeld als een prio 2 melding buitenbrand, werd binnen 20 minuten opgeschaald naar een grote brand. De brand woed in een grote stapel afval en is lastig te blussen. Naast brandweer Stadskanaal zij er diverse korpsen uit de regio ter ondersteuning uitgerukt naar Stadskanaal o.a. Veendam en Tweede Exloermond. Delfzijl kwam met het schuimblusvoertuig ter plaatse om met de dak monitor grote hoeveelheden water op de brand te kunnen spuiten. Ook zijn er twee grootwatertransporten ingezet. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zij om de brand te blussen. Door de forse rookontwikkeling is de N366 gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

DSC_0023.jpg

(brandweer Veendam ter plaatse met de hoogwerker en het grootwatertransport. Ook een TS van Veendam is in Stadskanaal deze staat voor herbezetting in de kazerne aldaar) 

Fotoalbum: 
112, Regio

Autobrand Eexterveenschekanaal16-11-2016 Semsstraat Eexterveenschekanaal (3).JPG

Door Michael Huising

Donderdagmiddag werd er een autobrand gemeld aan de Semsstraat in  Eexterveenschekanaal. Hier was door onbekende oorzaak brand ontstaan in een bestelwagen. De eigenaar heeft samen met omstanders nog een poging gedaan de brand te blussen.

16-11-2016 Semsstraat Eexterveenschekanaal (9).JPG

Helaas zonder resultaat. Bij aankomst van de brandweer stond de wagen aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle maar de wagen kan als verloren worden beschouwd.

Fotoalbum: 

Pagina's

Abonneren op RSS - 112