Overslaan en naar de inhoud gaan

Sport

Advertentie

Nedmag Clubkampioenschappen zwemmen

Door Redactie op maandag, 15 juli, 2024 - 11:48

Eenmaal per jaar kunnen alle leden van ZPC Bubble meedoen aan de clubkampioenschappen, een leuke afsluiter van het seizoen! Tijdens de clubkampioenschappen worden alle wedstrijdslagen gezwommen. De zwemmer die na alle afstanden het snelst is mag zich een jaar lang clubkampioen noemen en ontvangt hiervoor een mooie beker. Zowel bij de recreanten, als bij de selectie.

Afgelopen vrijdag, 12 Juli was het weer zover. Voor heel veel zwemmers was dit de eerste keer dat ze meededen. Extra spannend!

De eerste start werd gedaan door Dhr Lijnbach, werkzaam bij Nedmag. Nedmag is vanaf heden sponsor van de Nedmag Clubkampioenschappen.
Ook reikte dhr Lijnbach, de nieuwe Nedmag Arena badmutsen uit aan de Sponsorcommissie. Waarna de zwemmers later op de avond een badmuts ontvingen. 
De medailles en bekers werden tijdens het geslaagd Nedmag clubweekend in de Barkhoorn te Sellingen uitgereikt. 

Advertenties

Janneke Bos neemt afscheid van Z&PC THOR

Door Redactie op maandag, 15 juli, 2024 - 11:41

Na hun jaarlijkse clubkampioenschappen is er afscheid genomen van een vrijwilliger van 
Z&PC THOR. Janneke Bos heeft bij de vereniging meerdere taken gedaan, waaronder bestuurslid en meerder opleidingen/cursussen behaald als jurylid

Na een tijdje twijfel en even niet bij het bad als jury was het dan toch zover en heeft Janneke de knoop doorgehakt. Janneke heeft dit weekend voor het laatst als jury bij het bad gestaan tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van Z&PC THOR.

Na een periode van 25 jaar betrokken bij de vereniging en dit wordt zeer gewaardeerd. Door haar zoon die begon met zwemmen is Janneke als ouder betrokken geraakt bij de club. Hierdoor is ze begonnen met tijdwaarneming en jurylid. Janneke was iemand die niet zomaar als strenge jury bij het bad stond, maar een motivator voor de jonge startende zwemmer.

Een mijlpaal om een lange tijd als deze verbonden te zijn aan de vereniging en vrijwilligerswerk te mogen uitvoeren voor de vereniging.

Advertenties

Clubkampioenschappen Thor 2024

Door Redactie op maandag, 15 juli, 2024 - 11:27

Na een jaar lang trainen en allerlei verschillende wedstrijden was het zaterdag weer zover. De clubkampioenschappen werden gehouden in het buitenbad van Annen. Onder verschillende weersomstandigheden is de strijd tussen alle leden tot een mooi resultaat gekomen. Er is door de zwemmers super goed gezwommen!

Clubkampioenen van 2024! 

  • Minioren 1/2 Lisa Keizer 
  • Minioren 3 t/m 6 Mirthe Ettema
  • Junioren/jeugd Elize Schierbeek
  • Masters Michael Buurmeijer

Tevens werd de jaarlijkse familiestafettes gehouden en deze is dit jaar gewonnen door de familie Buurmeijer, F1 Buurtjes.  Fam. Banninga (van jong naar oud) en Fam. Keizer/Mirthe (Duckkies), gingen er vandoor met de prijs, voor creatieve outfit!

Advertenties

Veendammer Jeroen Zoet terug in de eredivisie?

Door Redactie op zondag, 14 juli, 2024 - 17:18

Tekst Jess Smit | Foto Fahim Shahriar

Het lijkt erop dat keeper Jeroen Zoet terug zal keren naar Nederland.

Naar verluidt tekent Jeroen Zoet binnenkort een contract bij AZ, zo melden diverse AZ-watchers, zoals AZalerts. De 33-jarige doelman komt transfervrij over van het Italiaanse Spezia, waar zijn contract deze zomer afliep. 

Eerder al hadden de stadjers FC Groningen de keeper op het oog, maar de FC koos voor RKC-keeper Vaessen. Een terugkeer op het oude nest bij PSV is voor Zoet ook niet uitgesloten, indien tweede keeper Joël Drommel vertrekt. Maar een terugkeer bij de Eindhovenaren lijkt dan alleen mogelijk in de rol van reservekeeper.

Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat Zoet een terugkeer op het hoogste niveau van Nederland gaat maken, met AZ op ‘pole position’. Naar verluidt tekent Zoet zeer binnenkort al in de kaasstad.

Jeroen Zoet is geboren op 6 januari 1991 in Veendam. Hij begon dan ook bij VV Veendam 1894 en maakte later naam bij PSV Eindhoven, waarmee hij in het seizoen 2014-2015 landskampioen werd. Jeroen Zoet heeft 11 interlands in Oranje op z’n naam staan.

Advertenties

Derde editie trekkertrekwedstrijden Borgercompagnie

Door Redactie op zaterdag, 13 juli, 2024 - 20:33

Tekst Peter Panneman | Foto's Willem van der Werf

Zaterdag organiseerde het AJK Veenkoloniën haar jaarlijkse trekkertrekwedstrijd voor de derde keer op het voormalige voetbalveld van Borgercompagnie in samenwerking met dorpshuis "de Eersteling." Ondanks niet al te beste weersomstandigheden.

Er kwamen circa 100 deelnemers aan de start. Er waren verschillende trekkers te bewonderen, van klein tot groot. Ook waren er weer verschillende klassen voor speciale sporttrekkers. Het was weer een spektakel om brullende motoren op de speciaal aangelegde baan te zien.


Fotoalbum 


Advertenties

Advertenties

Video - Verbroedering in de Parkstad: Nederlandse overwinning, Turkse sportiviteit

Door Redactie op zondag, 7 juli, 2024 - 14:10

Door Jesse Smit, Bas Niemeijer, Willem van der Werf

Toet toet! Gisteravond heb je het vast meegekregen.

Na de overwinning van Nederland op Turkije kwamen massale hoeveelheden auto’s en zelfs een vrachtwagen naar het Museumplein om op Turkse wijze de Nederlandse overwinning te vieren. Het was een unieke avond waarna mensen bij thuiskomst wellicht nog steeds toeters in de oren hoorden.

In het koffiehuis van de moskee werd met vol enthousiasme en passie gekeken door de Turkse gemeenschap naar de EK wedstrijd. 
Veel Turken zijn trots op hun land, ze zijn al trots dat ze het tot de kwartfinale hebben geschopt met passievol voetbal. Om dit feit te vieren werden na de wedstrijd op de stoep voor het koffiehuis fakkels omhoog gehouden.

Na de wedstrijd reden vele Nederlandse supporters volgens Turkse traditie toeterend en al langs de Turkse Moskee. De supporters van de Turken gingen hier geweldig sportief mee om, de aankomende Nederlanders werden met massaal applaus onthaald en gefeliciteerd.

Toen de Turken eerder deze EK campagne wonnen van Oostenrijk gingen ze massaal toeterend richting het Museumplein om daar plaatsing voor de kwartfinale met z’n allen te vieren. Ditmaal waren het vooral Nederlanders die massaal op Turkse wijze toeterend naar het Museumplein kwamen. De reactie van de Turkse gemeenschap was weeral positief, veel Turken kwamen ook en vierden mee!


Advertenties

8e Sightseeing Run succesvol verlopen

Door Redactie op zaterdag, 6 juli, 2024 - 18:37

Tekst Peter Panneman | Foto's Willem van der Werf

Schoolkinderen konden zaterdagmiddag  een aardig bedrag verdienen met de 8e Sightseeing Run Broez'n Deur Andermans Hoez'n in Veendam. Organisator Kiwanis Veendam organiseerde deze loop in het centrum. De opbrengst (inschrijfgeld) is altijd voor goede doelen.

De scholen Hoi Pippeloi (1.250 euro), obs Noorderbreedte (1.000 euro) en Daltonschool Westerschool (1.000 euro) leverden procentueel de meeste lopers.

De Mgr. Bekkerschool, De Kern, In de Manne, De Viermaster en Westerwinde uit Veendam verschenen allemaal met minimaal 1 deelnemer aan de start. Dat leverde deze scholen allemaal 250 euro op.

De start en finish was op het Museumplein. Onderweg renden de deelnemers door (openbare) gebouwen, bezienswaardigheden en winkels. Lopers konden kiezen uit een route van 5 en 10 kilometer.  De kidsrun was 2 kilometer.  Er deden aan de 8e Sightseeing Run 140 Kids, en 210 volwassenen mee. Dat is 100 deelnemers meer dan in 2023.


Advertenties

Beachvolleybal van start

Door Redactie op vrijdag, 5 juli, 2024 - 22:20

Door Peter Panneman

Vrijdagavond zijn ruim 250 deelnemers begonnen aan de 2e editie van De Romein Beachvolleybaltoernooi. Op de voormalig voetbalvelden van VV Borgercompagnie vindt voor het eerst dit sportieve en gezellige evenement plaats. Maar liefst 50 teams hadden zich aangemeld in 6 verschillende categorieën, in iedere categorie wordt er 4 tegen 4 gespeeld.

Het toernooi vindt gedurende twee dagen plaats. Zo is het toernooi vrijdagavond 5 juli  van start gaan. Waarbij alle teams een aantal keren in actie komen. Het toernooi wordt op zaterdag 6 juli rond de klok van 11:00 uur hervat, waarna begin van de avond alle wedstrijden gespeeld zijn. 

De EK voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Turkije zal live om 21.00 uur vanuit de feesttent te volgen zijn op een groot scherm. Voorafgaand, in de rust en na afloop van de wedstrijd zullen de DJ’s de sfeer er in brengen! De entree is geheel gratis.


Advertenties

Mooie prestaties voor ZPC Bubble Veendam

Door Redactie op maandag, 1 juli, 2024 - 05:55

Afgelopen weekend namen 7 zwemmers van ZPC Bubble deel aan de NK Sprint 2024 te Rotterdam. 

Mooie, verrassende prestaties werden er geleverd. Nieuwkomer Arjan Dekker deed op alle 5 individuele afstanden mee. En met succes. Diverse persoonlijke records wist hij aan te scherpen. 

Tim Speijer, Sanne Kloezen, Hendrik Broekema en Laura Setz hadden zich individueel op meerdere afstanden weten te plaatsen, maar ook op de 4x50 m vrije slag mix. In het eindklassement eindigden ze op deze afstand keurig als 13e. 

Marijke Drent kwam uit op de 50 m schoolslag. Met een persoonlijk record van 0,5 seconden kan zij terug kijken op een heel geslaagd zwemseizoen. 
Josephine Swarts liet ook een mooie race zien met een nieuw persoonlijk record op de 50 m vrije slag.

ZPC Bubble was afgelopen zondag ook in Dordrecht vertegenwoordigd. 

Thyrsa de Vries startte bij de Jaargangfinale voor minioren.  Er werd gezwommen in het 50 m bad. Alleen de beste 24 zwemmers per leeftijdscategorie werden geplaatst. Thyrsa wist zich te plaatsen voor de 100 m vlinderslag, 200 m vrije slag en 100 m rugcrawl.

Tijdens de eerste afstand, de 100 m vlinderslag is Thyrsa keurig als 10 e geëindigd. In een nieuw persoonlijk record op de 50 m baan. Op de 200 m vrije slag eindigde Thyrsa als 7e.  En op de 100 m rugcrawl als 12e  Een persoonlijk record van maar liefst 4 seconden. Thyrsa heeft genoten en is een hele ervaring rijker.