Overslaan en naar de inhoud gaan

112

Advertentie

Brandweer Veendam naar Eexterveen na blikseminslag

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 17:32

Door Michael Huising 

Zondagmiddag even na 13.00 uur werd er een rietendak brand gemeld aan de Dorpsstraat in Eexterveen. De brand ontstaan door een blikseminslag werd al snel opgeschaald naar grote brand.  Brandweer uit Annen, Gieten, Gasselternijveen, Zuidlaren, Veendam, Zuidwolde kwamen ter plaatse. 

Door een gezamenlijk inspanning kon worden voorkomen dat het vuur zich een weg baande door de boerderij. Ook een rietdekker uit de buurt kwam zijn hulp aanbieden.


Advertenties

22-jarige man aangehouden voor steekincident Veendam

Door Redactie op donderdag, 18 juli, 2024 - 12:47

Rond 20:30 uur op woensdagavond 17 juli ontving de politie een melding van een steekincident in het Julianapark in Veendam. In het park troffen we een gewonde man aan. Hij is ter plaatse behandeld aan z’n verwondingen. In de omgeving is een verdachte aangehouden.

De verdachte werd aangehouden op de Stationsstraat en is een 22-jarige man uit Veendam.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. We hebben onder andere met getuigen gesproken en camerabeelden bekeken.


Gerelateerde artikel:


Advertenties

Advertenties

112

Steekincident Julianapark Veendam

Door Redactie op woensdag, 17 juli, 2024 - 21:45

Donderdagavond  rond 20.30 uur heeft er een steekincident plaats gevonden in het Veendam Julianapark. Zowel politie als ambulance kwamen ter plaatse voor de Prio 1 melding. 

Een persoon werd met ambulance afgevoerd. In de omgeving is een verdachte aangehouden. De politie heeft plaats delict afgezet en doet onderzoek.

Meer informatie is op dit moment niet bekend.Advertenties

Verontruste buurtbewoner zorgt voor paniek

Door Redactie op woensdag, 17 juli, 2024 - 00:00

Door Peter Panneman

De wekelijkse oefenavond van de Veendammer brandweer zorgde dinsdagavond voor de nodige commotie. Een buurtbewoner maakte een filmpje van diverse brandweerwagen rond de schoolgebouwen van de Winkler Prins, waarbij zelfs rook was te zien. Vervolgens plaatste ze dit filmpje op haar facebookpagina met daarbij de vraag aan de lokale nieuwsverslaggever Peter Panneman wat er precies aan de hand was. 

Die kon enkel melden dat er niets aan de hand was en dat het om een oefening ging.  Bij de Winkler Prins kwamen echter toch veel verontruste telefoontjes binnen. Waarop uiteindelijk vanuit de Winkler Prins Peter Panneman  werd geïnformeerd die uiteindelijk ieder kon geruststellen. Eind goed al goed.

Advertenties

112

Motorrijder botst op lantaarnpaal op de Spoorhavenweg in Veendam

Door Redactie op maandag, 15 juli, 2024 - 12:39

Bij een eenzijdig ongeval is maandagmorgen een motorrijder op de Spoorhavenweg in Veendam tegen een lantaarnpaal gebotst. De motorrijder werd gecontroleerd in de ambulance.

De politie doet onderzoek naar de juiste oorzaak van het ongeval.

Advertenties

112

Voetganger belaagt automobilist op de J.G. Pinksterstraat Veendam

Door Redactie op vrijdag, 12 juli, 2024 - 12:29

Een voetganger heeft afgelopen nacht op de J.G. Pinksterstraat in Veendam een automobilist belaagt. Uit schrik reed de automobilist weg waardoor de voetganger in aanraking kwam met de auto. De bestuurder kwam de voetganger te hulp, maar al snel bleek dat de voetganger zijn weg kon vervolgen. Wat de automobilist ook deed.

Enige tijd na het incident hoorde de automobilist dat er een 112 melding was van een ongeval met letsel. Hij ging terug na ongeval om zijn excuus aan te bieden maar dit uitte bijna tot een gevecht met een betrokken familielid.

De automobilist kon na onderzoek van de politie en een alcoholcontrole zijn weg vervolgen. De voetganger is afgevoerd met de ambulance met onbekende letsel.

Advertenties

Advertenties

112

Forse binnenbrand door kortsluiting accu’s bij Golfclub Veendam

Door Redactie op woensdag, 3 juli, 2024 - 21:08

Door Michael Huising 

Bij Golfclub De Compagnie heeft aan het begin van woensdagavond een forse brand gewoed in de shop gevestigd in het clubgebouw.

De brand die gepaard ging met flinke rookontwikkeling bleek te zijn ontstaan door accu’s. 
Bij aankomst van de brandweer was er flinke rookontwikkeling waarneembaar, waarop middels een binnenaanval de oorzaak werd ontdekt. Om voldoende water beschikbaar te hebben werd de brand opgeschaald. Hiermee kwam er een tweede tankautospuit van Veendam en de waterwagen uit Annen ter plaatse.  Ook de hoogwerker van Veendam rukte uit.

Na enige tijd kon de brand onder controle worden gebracht. Vervolgens werd er nog een controle op het dak uitgevoerd. Ondanks de snelle inzet liep de shop enorme schade op, ook de rest van het gebouw heeft rook en roet schade. Salvage kwam ter plaatse om de eigenaar bij te staan. 

Advertenties