Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkstadVeendam.nl

Advertentie

Brandweer Veendam naar Eexterveen na blikseminslag

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 17:32

Door Michael Huising 

Zondagmiddag even na 13.00 uur werd er een rietendak brand gemeld aan de Dorpsstraat in Eexterveen. De brand ontstaan door een blikseminslag werd al snel opgeschaald naar grote brand.  Brandweer uit Annen, Gieten, Gasselternijveen, Zuidlaren, Veendam, Zuidwolde kwamen ter plaatse. 

Door een gezamenlijk inspanning kon worden voorkomen dat het vuur zich een weg baande door de boerderij. Ook een rietdekker uit de buurt kwam zijn hulp aanbieden.


Advertenties

Video blikseminslag festival Bogdike

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 17:10

Wegens het verwachte slechte weer heeft Bogdike de tweede festivaldag van Bog on the Beach afgelast. Dat dit een juiste keuze was bevestigt deze video.

Na de inslag was er veel schade aan elektrische apparatuur.

Advertenties

Bogdike’s Bog on the Beach afgelast
Veel schade door blikseminslag

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 14:08

Door Bogdike

Helaas, het noodweer wat we momenteel hebben, moet ons doen besluiten om het vervolg van Bog on the Beach vandaag ( zondag 21 juli ) af te gelasten. Het is niet veilig om een dergelijk evenement doorgang te laten vinden. Het spijt ons zeer, maar de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers gaat boven alles., aldus Stichting Bogdike.

Update
We hebben een fikse blikseminslag gehad en veel schade aan apparatuur. Deel dit bericht zodat ook andere muziekliefhebbers hiervan op de hoogte zijn.

Advertenties

Al 20 jaar KinderFEESTweek in Veendam

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 11:43

De leukste week van het jaar: 26 t/m 30 augustus

In 2005 was de 1e Kinderfeestweek in Veendam op het grasveld tussen C1000 De Reede en de RDW. Daar is niets meer van over maar de KFW is nog springlevend en nog steeds een groot feest. In een tijd waarin het vaak moeizaam is om vrijwilligers te vinden, lukt dat prima voor de KFW. Er hebben zich al een kleine 200 mensen aangemeld voor de vele taken. Ook de online inschrijvingen van de kinderen via de website www.kinderfeestweek.nl gaat prima: 50 kinderen in enkele weken. Natuurlijk is er nog veel te regelen, maar het belooft weer een mooie editie te worden.

De KFW is en wordt dit jaar ook heel zichtbaar in Veendam. Voor het eerst liep er een groep mee tijdens de Avond4daagse met in hun midden Galaxy Gwen die met haar kleurrijke uiterlijk veel bekijks had. Dat was ook zo voor de reuze letters van I❤️KFW: bijna 2 meter hoog stonden ze langs de route. Ook nieuw is dat de KFW op de vakantiemarkten aanwezig is met natuurlijk veel kleurrijk beeldmateriaal en een spel voor de kinderen met kleine prijsjes. Zo gebeurt er veel in de aanloop naar ‘De leukste week van het jaar’, iets wat zowel door de vele kinderen als medewerkers vaak ervaren wordt. De KFW is altijd in de laatste week van de schoolvakanties en veel gezinnen en medewerkers stemmen hun vakanties daar op af. Bijzonder, want hierdoor is er ieder jaar weer een grote mate van herkenning en een vertrouwd gevoel.

Hoewel de basisopzet van de KFW na 20 jaar nog steeds hetzelfde is, zijn er dit jaar wel veel nieuwe dingen zoals dus de Avond4daagse en de Vakantiemarkten maar ook in en rondom de KFW. Zo zal het terrein echt anders zijn ingedeeld, hebben vrijwel alle medewerkers speciale KFW-shirts aan (mede te danken aan de jongens van Hip bedrukt), zijn er stertenten aangeschaft om op een afstandje de kinderen te kunnen zien genieten en is er extra veel geld uitgetrokken voor betere microfoons en andere technische zaken. Zo staat de KFW nooit stil en is er steeds wat te ontdekken. Maar wat het belangrijkste is en blijft: God ziet jou en het gezien en gehoord worden ervaren de kinderen ieder jaar weer.  En dat geldt ook voor de vele medewerkers en andere bezoekers. 

Advertenties

Bogdike’s Bog on the Beach (avondeditie)

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 10:09

Door Peter Panneman

In navolging op het succes van de eerste editie organiseert Bogdike dit weekend een tweedaags festival op het strand bij het Koetshuis in Borgerswold. De locatie bij het strand is ingericht als festivalterrein met horeca en is op beide dagen vrij toegankelijk.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur ging men los met de swingende band uit Groningen Soul Vibration. Vier zangeressen, een blazerssectie, ritme sectie, piano player, bassist, gitarist en drummer. Samen vormen ze een 12-koppige soulformatie die van het podium af swingt.

Vervolgens kwamen Los Cascos, op de bühne met een unieke mix van Latin- en popmuziek, energieke en meeslepende liveoptredens en opzwepende ritmes. De avond was ingevuld door de 7-koppige coverband Cover the Cage. Deze coverband nam het publiek mee in een muzikale rollercoaster waar de vonken vanaf vlogen. Vol heerlijke guilty pleasures, de grootste hits en gillende gitaren. Non-stop medleys waar iedereen schaamteloos op los ging. 

Afgelast
Voor wie dit alles gemist heeft is er zondag vanaf 15.30 uur de tweede dag van het festival die begint met de bluesband Left Hand Freddy. Daarna, rond 17.45 uur The Veldman Vintage Project o.l.v. Gerrit Veldman. Dit optreden is een deep dive naar de periode 70’s. 
En, als afsluiter, na jaren terug in Veendam: de Bintangs. De oudste (sinds 1961) nog bestaande rockband van Nederland en is onder leiding van oprichter Frank Kraaijenveld nog altijd springlevend!


Gerelateerde artikel:


Fotoalbum 


Advertenties

Advertenties

Jaarmarkt Wildervank warm maar gezellig

Door Redactie op zaterdag, 20 juli, 2024 - 23:36

Zaterdag werd in Wildervank de jaarlijkse Jaarmarkt gehouden. Om dit mogelijk te maken werd een deel van de Raadhuisstraat afgesloten voor het verkeer.

Tijdens de markt zorgde zanger Jacob Molema voor de muzikale omlijsting bij het Raadhuis.

In het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum konden kinderen onder anderen genieten op diverse springkussens.


Advertenties

Warmte overheerst op Olympische spelen in centrum Veendam

Door Redactie op zaterdag, 20 juli, 2024 - 20:03

Door Peter Panneman

Op een zonovergoten Veenlustplein in het centrum van Veendam werden zaterdagmiddag de Olympische spelen gehouden. De deelnemers konden boogschieten, speerwerpen, hockeyen, hordelopen etc. 

Maar ondanks dat het géén Olympisch onderdeel was kwam het waterfontein ook geen aandacht te kort. Of er Olympische records zijn verbroken is niet bekend, wel werden er vele medailles uitgereikt.


Advertenties

Afscheid juf Annette op obs Noorderbreedte

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 12:56

Na een onderwijsloopbaan van 25 jaar nam juf Annette Scholtens donderdag afscheid op obs Noorderbreedte in Veendam. Geheel in stijl werd zij opgehaald van huis en bij aankomst stonden alle leerlingen haar op te wachten.

Deze laatste schooldag hebben de leerlingen nog een speurtocht door de wijk, krijgen ze een spoken word workshop van Benna Mensah, lunchen we met patat van Gölge’s foodtruck en sluiten we af met een voorstelling voor ouders onder leiding van Benna en nemen we afscheid van groep 8.

Juf Annette ging door een erehaag van leerlingen en oud-leerlingen over het schoolplein. Het zit er dan nu echt op. Bedankt juf!

Advertenties