Sport

Succesvolle dag voor Sv Clias2018-02-17-PHOTO-00000268.jpg
Jannemiek Daemen en Meike de Vries, Naya Nasser en Sarah Wilkens, Silke Timmer en Lynn Homan

Zaterdag 17 februari 2018 was weer een succesvolle dag voor Sv Clias! Op de provinciale kampioenschappen acroturnen in Groningen heeft het team Naya Nasser en Sarah Wilkens de eerste plaats behaald. Deze kersverse provinciale kampioenen kwamen uit in de categorie Dames Duo E junior. Met een puntentotaal van 23.300 eindigden ze ruim voor de nummers 2 en 3 van Adonis Leek. De teams van Adonis behaalden een puntentotaal van 22.840 en 22.610. Door het winnen van dit kampioenschap stromen Naya en Sara door naar de districtfinale acro D/E lijn op 17 maart 2018 in Scheemda.

Het team Jannemiek Daemen en Meike de Vries turnde een goede oefening. Jannemiek en Meike kwamen uit in de categorie Dames Duo E Jeugd en eindigden met een puntentotaal van 20.360 op de 10e plaats. Het team Silke Timmer en Lynn Homan had ook zicht op deelname aan de districtfinale maar kwam helaas door de griep minder goed uit de verf. Zij behaalden in de categorie Dames Duo E junior een 14e plaats met een puntentotaal van 20.900. 

Sport

Ashido scoort in Appingedam28310325_1593629577424124_1998926163_o.jpg

Zondag 18 februari hebben vier leden van Ashido karate Veendam deelgenomen aan de Ommerlander cup in Appingedam. Dit is een jaarlijks tournooi voor beginnende jeugd.

28278327_1593630217424060_849359677_o.jpg

Xamira Muurman en Esmee Schouten deden mee aan het onderdeel kata, voor Xamira was dit haar eerste keer op dit onderdeel, de concurrentie was dusdanig groot dat de dames helaas net buiten de prijzen vielen.

28311852_1593629947424087_2092628470_o.jpg

Op het onderdeel kumite deden Suara Kulac en Jodie de Vries mee, Suara eindigde als tweede in haar poule en Jodie heeft een eerste plaats behaald in haar poule.

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 7V&Z_Veendam.png

Het jubileumtoernooi is vrijdagavond afgesloten met de wedstrijd om de derde plaats en daarna de finale. DWS/ Drukkerij Reinier v.d. Kooi werd derde door Fc. Titanium met 0-3 te verslaan. De finale ging tussen Prins Elektro en CEVDET en daar won CEVDET met 2-5.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse werden twee wedstrijden gespeeld en daar won Futsal Topbrands nipt van Draaijer Schilders met 7-6 en Beautysalon Jannie verloor met 2-3 van MF Shipping. JS – Viro verloor in de eerste klasse met 4-5 van Gervas Futsal en liet voor het kampioenschap dure punten liggen. Sandra’s Hairstudio verloor met 4-5 van Riklis Karto.

Tweede klasse
In de tweede klasse liet koploper Smit Facility ook dure punten liggen door met 8-5 te verliezen van middenmoter OLRO Workwear.

Derde klasse
In de derde klasse liet Claudia di Salone de kans liggen om dichterbij de koploper te komen door met 6-1 te verliezen van Euro Mail. Stukadoorsbedrijf Oldenburger won met 9-7 GHV/ Vastgoed Partner en is nu zo goed al veilig. Van der Laan Verzekeringen speelde met 3-3 gelijk tegen Buurke Bestrating.

Vierde klasse
Twee wedstrijden werden er gespeeld in de vierde klasse en daar liet Faber en Faber twee punten liggen in de strijd om de tweede plaats. Tegen Pizza in the Box werd het 3-3 en viel er aan beide kanten een rode kaart. Go Kleine Panda – CGKV de Kandelaar werd 4-2.

Sport, Regio

Prestatiebekers 2017 uitgereikt aan judo Ryu Muntendamjudo Ryu Muntendam.jpg

Ieder jaar worden er wedstrijden geselecteerd die meetellen voor de wedstrijdbeker. Meedoen levert 3 punten op, 3e plaats in wedstrijd levert 10 punten op, 2e plaats levert 20 punten op en de 1e plaats is goed voor 30 punten.

  1. Charel Scholten
  2. Milou Venema
  3. Lotte Schut 

Bij de wedstrijdbeker was het spannend tussen de nummers 1 en 2. Hier werd de strijd uiteindelijk beslist op het aantal wedstrijden waaraan deelgenomen is.

  1. Milan de Klein
  2. Rik Fissering
  3. Julian Grave
Sport

Verdiende zege Wildervank (zon)IMG_8481_0.JPG

Door Jacob Kuipers

Derdeklasser Wildervank (zon) heeft thuis de 'clasch' tegen buur Muntendam met 4-1 gewonnen. De eerste helft hielden de acteurs van het groene 'laken' en de in grote getale opgekomen toeschouwers het nog droog in Wildervank. Daarna zette onze 'lieve heer' de 'hemelse' kraan open en de toeschouwers zochten in allerijl een droog plekje. De kantine veranderde na afloop in een 'wespennest' van supporters. En ook daar 'regende' het van het bier, dat gretig aftrek nam. Een hulde natuurlijk voor de barmedewerkers/sters die zich weer 'de sloffen uit het vuur', sleepten om hun gasten te bedienen.

De wedstrijd was nog 'koud' toen de zwartwitten toesloegen. En Muntendammer Vasse begreep dat als eerste. Na twee minuten spelen lag het 'lederen monster' al tegen de touwen: 0-1. De zwartwitten hadden geroken dat er meer te behalen was en er volgde een combinatie van Pascal Oldenburger en Oosting en het leer ging net over het 'dak' van Wildervank-doelman Jordy Kostwinder. Muntendam had de 'smaak' te pakken en 9 minuten later waren het Ploeger, Melvin Hesselink en Rene Spijker die een gevaarlijke aanval in huis hadden.Maar alles bleef bij het oude, geen goals.

IMG_8480.JPG

En daar was het toch om te doen bij de 'buren'. Hun supporters die mee reisden 'huilend' achter laten. Dat was niet de bedoeling. Na een half uur was Wildervank weer aan de beurt. Marcel Gelderloos, Paul Tuntelder en Nick Siebring brachten een 'tikkie, takki'- spel op de vermaledijde kunstmat en Siebring was de man die het laatste tikje gaf: 1-1. Maar daar waren de gasten niet bang voor. Na 35 minuten spelen was het Wildervanker Jager die de man van het scorebord (de heer Luttje) weer aan het werk zette. Jager kreeg een goede kans en hij hield de kalmte om te scoren: 2-1.

Na 40 minuten spelen kreeg Muntendammer Rene Spijker de rode kaart van scheidsrechter Broersma. De zwartwitten moesten dus met 10 spelers verder. Muntendam ging natuurlijk niet bij 'de pakken' neer zitten. Want echte Muntendammers geven nooit op. In de 69ste minuut was er een grote kans voor Vasse te zien, maar de Muntendam-speler had zijn vizier niet goed staan of hij zag iets anders op dat moment. En mistte. En een paar minuten later was het Ewout Wolf die wel liet zien hoe het moest. Hij schoot in de rechterhoek raak en vergrote de voorsprong voor zijn ploeg tot 3-1.

Muntendam deed er alles aan om te scoren en de stand een ander aanzien te geven. Dat betekend dat ze meer risico's in hun spel legden. Bijvoorbeeld 1:1 spelen. Ja, en dan kun ook wel eens tegen een zeperd aanlopen. Vooral als Ewout Wolf zich met het spel bemoeide, dan is het uitkijken voor de tegenstander. En hij scoorde op dat moment, maar het was buitenspel en het feest ging niet door voor Wildervank. En de 80ste minuut was het Colin Steenge die voor de 4-1 eindstand zorgde.

Een opmerkelijk moment was er tijdens de wedstrijd te zien. Wildervank-speler Ewout Wolf en een Muntendam-speler gingen onverwachts voor me staan. De bedoeling was dat ik hen op de foto zette en dat gebeurde dan ook.

Sport

Maxim Claassen van turnvereniging Sv Clias
haalt WK-limiet rhönradturnenSv Clias .png

Tijdens de voorwedstrijd rhönradturnen in Ede op zaterdag 10 februari 2018, heeft Maxim Claassen van turnvereniging Sv Clias de WK-limiet gehaald! Zijn puntentotaal van 22,40 leverde hem de bronzen medaille op in de categorie Senior niveau 1. Zijn trainer Sjoerd Crone eindigde op plaats 6.

Beide heren horen in de loop van deze week of ze deel uit mogen maken van de delegatie voor het wereldkampioenschap. Het WK vindt plaats in Zwitserland van 6 tot en met 13 mei 2018. 

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 5
Topper tweede klasse onbeslistV&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
In de hoofdklasse lijkt de strijd om het kampioenschap tussen CEVDET en Futsal Topbrands te gaan. CEVDET won ruim van Beautysalon Jannie dat in de tweede helft te kort kwam, want er waren geen wissels en dat breekt het team dan op. Freko Kozijnen verloor met 2-7 van Futsal Topbrands en Draaijer Schilders tegen MF Shipping werd de wedstrijd van de gemiste kansen en de uitslag werd 1-1.

Eerste klasse
Beste Hypotheek – JS-Viro in de eerste klasse werd 2-3. Deze wedstrijd was een spannende strijd tot aan de laatste minuut. JS-Viro is samen met SWO Veendam dat met 6-0 van Gervas Futsal en Prins Elektro kans maken om het kampioenschap. Clias/v.d. Laan Verzekeringen haakte af door te verliezen van laagvlieger Autobedrijf Smid Meeden.

Tweede klasse
De topper in de tweede klasse tussen koploper Smit Facility en Riviera United werd 3-3. De wedstrijd leek een kleine overwinning te worden voor Smit Facility, maar in de laatste seconden maakte Veen er nog 3-3 van. In deze klasse lijken Smit Facility, Riviera United en Werkmax om het kampioenschap. Break werd verpletterd door Werkmax met 26-1 en daarvan scoorde Kaspers er acht.

Derde klasse
In de derde klasse won Euro Mail met 5-3 van Essity 1 en GHV/Vastgoed Partner verloor met 1-7 van Buurke Bestrating.

Vierde klasse
Essity 2 lijkt in de vierde klasse kampioen te worden door zelf met moeite te winnen van Fc. Titanium met 2-1 en naaste belager Just 4 Kidz verloor na een 3-1 voorsprong met 3-4 van Avebe. Team 49 ers tegen  Go Kleine Panda werd 2-3.

Winkler Prins competie
In de oudste categorie van de Winkler Prins Competitie won Fc. Cheater met 0-2 van Deurzetters. Bij jongste categorie won koploper Dortscheef JC met 8-3 van Fc. Gehaktbal en Maas scoorde er drie van de acht.  Annie Fc dat tweede staat op drie punten, maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld won met 4-11 van Red Bull. Huizing scoorde ze alle vier voor Red Bull en bij Annie Fc maakte Bustin en Scholtens er elk vier van de elf.

Van het bestuur
Volgende week is in de Wildervanckhal de finale van het Jubileumtoernooi, aanvang 20:00 uur, met de wedstrijd om de derde plaats. Om 20:45 uur de finale en daarna de prijsuitreiking onder genot van een hapje en een drankje.

Sport

FC Groningen on tour bij vv WildervankVoorjaarsvakantie X3 print.png

Meld je aan voor FC Groningen on tour

Altijd al een dag willen trainen als een echte FC Groningen-speler?
Kom dan naar FC Groningen on Tour in de voorjaarsvakantie bij vv Wildervank op 28 februari!

FC Groningen gaat in de voorjaarsvakantie de regio in!
In een dag lang trainen als FC Groningen, leer je voetballen als je FC helden en gaan we je kennis laten maken met de FC Groningen trainingsmethode.

Iedereen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 13 jaar kan zich aanmelden voor de FC Groningen on Tour voetbaldagen. Het maakt niet uit op welke positie op welk niveau je speelt.
De FC Groningen trainers gaan jou helpen en tips geven om een betere voetballer te worden. De trainingsgroepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en bestaan maximaal uit 14 spelers/speelsters.
 
De FC Groningen on Tour voetbaldagen kosten  €37,50 en zijn inclusief:

  • Een officieel FC Groningen certificaat van deelname
  • Twee kaarten voor een wedstrijd
  • Een sportlunch
  • Een hele dag trainen (van 09:30 tot 15:30)

Meld je snel aan op www.fcgroningen.nl want vol = vol. 

FC Groningen trainingsdagen ook bij vv Wildervank

Na de voorjaarsvakantie starten ook de nieuwe FC Groningen Trainingsdagen bij vv Wildervank. Op de zondagochtenden trainen met de trainers van FC Groningen.

Doe je zowel mee met FC Groningen on Tour als de FC Groningen Trainingsdagen? Dan ontvang je €15,00 korting op de FC Groningen Trainingsdagen.

Nieuws, Sport

Zweminstuif voor senioren in VeendamOp maandag 19 februari 2018 vindt de maandelijkse sportactiviteit voor senioren plaats. Deze maand staat er een zweminstuif in zwembad Tropiqua op het programma, georganiseerd door team Sport van de gemeenten Veendam en Pekela. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten in het water, zoals Aquajogging en Fifty-Fit.

Workshops
U kunt tijdens de zweminstuif tussen 13.00 en 15.00 uur deelnemen aan een workshop Aquajogging en een workshop Fifty-Fit. De Aquajogging les wordt gegeven in het diepe gedeelte van het bad. Men moet voor deze les kunnen zwemmen. De Fifty-Fit les is in het warme water, in het gedeelte waar men kan staan. Tussendoor of na afloop kunt u baantjes trekken of ontspannen in het bubbelbad.

Kosten
Deelname aan de zweminstuif kost € 2,50 per persoon (inclusief entree zwembad). De kosten voor het gebruik van een kluisje zijn eenmalig € 0,20. Het gebruik van een consumptie na afloop of tijdens de instuif is voor eigen rekening.

Meedoen?
Heeft u zin in deze spetterende middag? Meldt u zich dan aan vóór zaterdag 17 februari 2018 door te bellen met 06 – 11 39 43 01 of te mailen naar petra.vandenbosch@dekompanjie.nl. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard ook altijd bellen.

Sport

Oxygym dansteams Veendam succesvolIMG_8137-05-02-18-11-52.JPG

Afgelopen zondag was de 1e voorronde van soneo in theater de Meerpaal in Dronten. Alle teams van Sportcentrum Oxygym deden hieraan mee.

De Oxygym Juniors olv Margriet van der Laan hebben het fantastisch gedaan. Ze hebben de eerste prijs in de wacht gesleept met hun indianen act. Ze kwamen uit in de categorie showdance in de leeftijd van 14-17 jaar, heel knap want de 2 jongste talentjes zijn nog maar 9 en 10 jaar oud. 

Het oudste team van Margriet, de Oxygym Seniors deden mee in de categorie hiphop 14+ en hadden een sterk deelnemersveld, ze hebben een goede 3e plaats weten te bemachtigen. 

Krista Lingbeek heeft het met haar teams ook goed gedaan. De meiden kwamen uit in de categorie streetdance 14-17 jaar. Deze teams hadden een heel groot deelnemersveld. Epic Nation eindigde als 13e en hysteria als 7e. 

Verder heeft Oxygym ook de prijs gewonnen voor de beste muziekmix. Deze prijs gaat naar Jeremy Ebell die al behoorlijk wat jaren muziek voor de teams maakt. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport