Sport

Verslag V&Z Veendam - Futsal Topbrands kampioenIMG_9147A.jpg

In de competitie werden nog twee wedstrijden gespeeld en een wedstrijd ging niet door i.v.m. een sterfgeval en een niet, omdat een team heeft afgezegd.

In de eerste klasse verloor kampioen Prins Elektro met 11-7 van Riklis Karto Hair en in de derde klasse verloor GHV/Vastgoed Partner met 7-11 van Veendam Fanatics. Vrijdagavond werd er gestreden om de beker en daarna werden door de voorzitter de bekers uitgereikt aan de teams. De wedstrijd om de derde plaats ging tussen CEVDET en Prins Elektro en werd met 3-7 gewonnen door Prins Elektro. Na ongeveer drie minuten opende R. Venhuizen de score en vijf minuten later maakte Venema de 0-2 en 0-3 werd het door de hard werkende E. Schoenmaker. Net voor de rust wist Maros het net te vinden voor CEVDET, 1-3. In het begin van de tweede helft scoorde Maros ook de 2-3 en leek het toch nog spannend te worden, maar Schoenmaker dacht daar anders over en maakte er 2-4 van en negen minuten voor het einde scoorde spijker zelfs nog de 2-5 en Maros scoorde de derde voor CEVDET en in de laatste minuten maakte R. Venhuizen er ook nog 3-6 van liet de tegenstander het hoofd hangen en het slotakkoord was dan ook nog voor Schoenmaker, 3-7 wat tevens de eindstand werd. De finale ging tussen SWO Veendam en Futsal Topbrands. Na een minuut opende Langeland de score en na zeven minuten maakte Brust de gelijkmaker en zes minuten later scoorde R. Breeuwsma de 1-2 en W. de Jonge maakte weer gelijk en net voor de rust werd het nog 2-4 door eerst Huizinga en wederom Brust. Langeland maakte het nog even weer spannend door met een mooie treffer er 3-4 van te maken en daarna bleef het wel spannend, maar Hager maakte er nog 3-5 en dat was net te veel voor SWO.

Om 21.45 uur reikte de voorzitter van V&Z de prijzen uit aan iedereen. Eerst was het de beurt aan de kampioenen. In de hoofdklasse was het Futsal Topbrands, eerste klasse Prins Elektro, tweede klasse Smit Facility, derde klasse Statusbar en in de vierde klasse Essity 2.

De fairplay was dit seizoen voor MF Shipping.

Topscorer in de hoofdklasse werd I. Chuma met 29 doelpunten en deze was helaas niet aanwezig en in de eerste klasse werd W. Kleiweg topscorer met 40 doelpunten en was daarmee ook algeheel topscorer.

In de tweede klasse was B. Wollinga de topscorer met 37 doelpunten.

In de derde klasse werd het D. Korringa met 32 goals, maar daar had K. Bijl nog overheen gekund als Stukadoorsbedrijf Oldenburger de laatste wedstrijd niet had afgezegd en daarom heeft het bestuur besloten om ook K. Bijl een prijs te geven. L. Hoving maakt er in de vierde klasse 36 goals en is daarmee daar de topscorer geworden.

Uitslag van de beker is dus: 1. Futsal Topbrands dat daarmee de dubbel heeft. Tweede werd SWO Veendam en derde Prins Elekrto en als laatste CEVDET dat al weken van te voren riep dat ze kampioen werden en ook de beker zouden pakken, maar van alles dus niets en dan ook nog wegblijven om de prijs in ontvangst te nemen. Ook Essity 2 was niet aanwezig bij de uitreiking. Alle kampioenen zullen promoveren en verder zal het bestuur kijken wat erbij komt en weg gaat en het bestuur zal ook de hoofdklasse moeten aanvullen. Dus nieuwe teams kunnen zich aanmelden tot 1 augustus.

Het bestuur wil iedereen bedanken en wenst iedereen een prettige vakantie en tot zien in het nieuwe seizoen.

Nieuws, Sport

ZPC Bubble vergroot de veiligheid van uw kind aan zeeJNJI3784B.JPG

Veiligheid van uw kind aan het strand, in de zee of in een ander waterrijke omgeving, is belangrijk. Zwem- en Polovereniging Bubble te Veendam wilt u graag helpen om de veiligheid van uw kind in het water te vergroten!

De zomer staat weer voor de deur. Tijdens de vakantie trekken vele mensen naar zon, zee en strand. Heerlijk! Met kinderen kan dit echter ook spannend zijn, want spetteren en dobberen is fijn maar het water kent ook vele gevaren! Is uw kind na het behalen van de zwemdiploma’s nog wel zwemvaardig genoeg? Weet uw kind wat een “mui” is? En wat betekenen al die verschillende kleuren vlaggen op het strand?

Op zaterdag 12 mei 2018 van 14.30 uur tot 16.30 uur organiseert ZPC Bubble, in samenwerking met het zwembad en restaurant Tropiqua te Veendam, het Super Bubble Zwemarragement  voor kinderen t/m groep 8. Tijdens dit festijn leren de kinderen van lifeguard Renate meer over stroming, vlaggen en veiligheid. Ooit geweten dat een vuilniszak niet alleen dient om afval in te doen maar ook levensreddend kan zijn in het water? Er zal volop worden geoefend. Ook zullen onze enthousiaste trainers op een leuke manier de zwemvaardigheid van de kinderen weer opfrissen.

Natuurlijk wordt er ook gespeeld, want plezier in het water, is veiligheid voor later. Na het oefenen zullen wij daarom met elkaar nog een leuk spel gaan doen en kan er nog even volop vrij worden gespetterd.

Ook wanneer u niet op vakantie gaat naar zee of ander water, is uw kind natuurlijk van harte welkom.

Wilt u op een later moment met uw kind nogmaals een veilige duik nemen in het zwembad? Speciaal voor onze deelnemers hebben het zwembad en restaurant Tropiqua het Super Bubble Zwemarragement samengesteld. Na het festijn krijgt uw kind hiervoor een bon die recht geeft op 1x gratis vrij zwemmen, 1 patat, 1 snack en 1 ijsje.

Zien wij uw kind tijdens het Super Bubble Zwemarragement zodat u op weg kunt naar een veilige zomer?
Voorwaarde is dat uw kind minimaal in het bezit is van zwemdiploma A. Na aanmelding krijgt u nadere informatie.
Aanmelden kan voor 4 mei 2018, via: zwemfestijn@zpcbubble.nl
Wees er snel bij want vol=vol!

Sport

Bareveld won nipt van DWZDoor Jacob Kuipers

Vijfdeklasser Bareveld moest afgelopen zondag in eigen huis de 'degens' kruisen tegen DWZ uit Ommelanderwijk. De doelstelling van de Barevelders is natuurlijk om kampioen te worden. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk want Wedde zit de ploeg van oefenmeester Pieter Tempel op de 'hielen'. Bareveld begon met een lunch in huize Bareveld, waarin de sponsoren werden bedankt voor de fantastische tenues, inloopshirts en trainingspakken. De volgende spelers moesten het karwei klaren en dat waren Velt, Beuker, Jonker, Van der Laan, Gorissen, Schipper, Korthuis, Bijl, Klijnstra, Kroder en Kluin. De wissels waren Schrik, Weishaupt en Wessels. En het etentje viel lekker op de maag want de Tempel 'boys' wonnen met 2-1. Wat opvalt in de opstelling van Bareveld is de terugkeer van Nick Velt. De keeper met de fantastische trap moet levende Bareveld legende Adrie Lamein vervangen die na jaren trouwe dienst zijn geluk gaat beproeven in een lager elftal.

Beuker is door oefenmeester Peter Tempel naar de zijkant geschoven waardoor Van der Laan naast Jonker kwam te spelen. Op de linksachter plaats staat 'balvirtuoos' Alex Gorissen die met zijn indrukwekkende rushes voor extra gevaar moet zorgen aan de linkerkant. Controlerend op het middenveld, het 'tandem' Schipper en Bijl. Deze twee spelers voelen elkaar zo goed aan dat als de ene moet 'niezen' de ander al een zakdoekje klaar heeft. Zij moeten weer voor de balans gaan zorgen voor het aanvallende gedeelte van Bareveld.

Na een voorbereiding waarin gezocht is naar de juiste formatie en systemen zijn wisselende resultaten behaald. Het grootste probleem was in de voorbereiding. Er werden veel kansen gecreëerd maar weinig gescoord. Hierdoor bracht Bareveld zichzelf soms onnodig in de problemen. Maar tegen DWZ moest er gewonnen worden om de beoogde doelstelling te halen. Namelijk om kampioen te worden. De voorhoede van Bareveld bestond uit Grieto Korthuis, waar ze dit jaar weer veel van verwachten. Kluin stond op de linksbuiten positie. De topscorer van vorig jaar hoopt weer verder te gaan waar hij afgelopen jaar gebleven is, namelijk doelpunten maken. In de spits stond de terug gekeerde Kroder. De goalgetter had na een jaar bij Veendam 1894 toch weer heimwee naar de gezelligheid van Bareveld. Op rechts de man van de voorbereiding, Brian Klijnstra die dit seizoen definitief doorbrak. Al een aantal jaren zat hij dicht tegen het eerste team aan maar na deze voorbereiding is hij niet meer weg te denken uit de basis-elf van Bareveld. 'Jokers' die trainer Tempel achter de hand heeft is supertalent Arfin Wessels, snelheidsduivel Bart Weishaupt en Dennis Schrik, de solide verdediger, die ook overgekomen is van Veendam 1894. Bij DWZ zagen we 2 oud-Bareveld 'helden' Henry Hut en Michael Lohmann.

Voorin krijgt K4 zijn kans bestaande uit Korthuis, waar Bareveld ook dit jaar weer veel goals, assisten en schwalbes van verwachten. Kluin op linksbuiten. De topscorer van vorig jaar hoopt weer verder te gaan waar hij vorig jaar gebleven is, namelijk doelpunten maken. In de spits de terug gekeerde Kroder. De goalgetter had na een jaar bij Veendam 1894 toch weer heimwee naar de gezelligheid van Bareveld. Op rechts de man van de voorbereiding, Brian Klijnstra die dit seizoen definitief doorbrak.

Sport

Judoschool Veendam wint Bartje BokaalJudo_00_0.jpg

Op het jaarlijkse Bartje toernooi in Assen kwamen afgelopen weekend maar liefst 600 judoka's uit geheel Nederland in actie. Een kleine 50 verenigingen strijden daar om de zogenaamde clubprijs in de vorm van de Bartje bokaal.

Vorig jaar wist de Veendammer Judoschool de 3e plaats in het eindklassement te behalen, dit jaar won het team van Judoschool Veendam het eindklassement. De judoka's behaalden maar liefst 31 prijzen er waren daarmee de beste presterende club van de dag.

Sport

Ashido karate Veendam succesvol in ZoetermeerAshido karate Veendam succesvol in Zoetermeer.jpg

Zaterdag 14 april hebben 7 vechters van Ashido karate Veendam deelgenomen aan het karatetournooi “25th Day of youth and beginners”, dit is een jaarlijks terugkomend evenement die dit jaar in het teken stond van het jubileum.

Dit jaar waren er 235 vechters van 35 sportscholen vertegenwoordigd, niet alleen uit Nederland maar ook uit België, Duitsland en Engeland. Als enige volwassene heeft Ineke Muurman deelgenomen en heeft net geen finaleplaats mogen behalen.

Bij de jeugd moest Kevin Blik vanwege een blessure helaas opgeven. Ook Lois de Vries wist geen podiumplek te behalen. Suara Kulac en Acelya Kulac wisten zich allebei naar een derde plaats in hun poule te knokken en Jodie de Vries en Tugce Kulac behaalden allebei een tweede plek op het podium.

Op de foto achterste rij vlnr: sensei Roelof Schuiling, coach Winnie Wehmann, sensei Niko Jager, Kevin Blik, Lois de Vries, coach Tieneke Schuiling en Ineke Muurman. Voorste rij: Jodie de Vries, Tugce Kulac, Suara Kulac en Acelya Kulac

Nieuws, Sport

Nieuwe multifunctionele trainingsequipment in sport- en gezondheidscentrum geopend in Oxygym_MG_7070.jpg

Tekst Hans van Noort

Unieke aanwinst voor de regio Veendam

Om 11 uur openen Paulo Boer - eigenaar, zijn dochtertje Loïs en Gibril Sankoh, oud prof voetballer van FC Groningen het nieuwe multifunctionele trainingsequipment in sport- en gezondheidscentrum Oxygym aan het Boven Oosterdiep, door gezamenlijk een feestelijk lint door te knippen. Muziekklanken worden ten gehore gebracht door Jazz Mate en de aankleding en rode loper is verzorgd door Lamain Verhuur Veendam.

_MG_7143.jpg

Na enkele weken intensief (ver)bouwen door DNA (De Nederlandse Afbouwgroep b.v.) is het eindelijk zo ver. De genodigden en het publiek nemen een kijkje in de nieuwe eigentijdse sportaccommodatie. Vele bekende gezichten vanuit de krachtsportwereld zijn naar Veendam afgereisd om Paulo en zijn team te feliciteren met hun nieuwe onderkomen.

_MG_7092.jpg

Je vindt er zoal: een heuse boksring van 3 x 3 m (vloermaat 4 x 4m), een speciaal roeiapparaat, een luxe loopband, sledge hammers, medicine ballen, bulgariar bags, dumbells in alle soorten en maten, bokszakken van een speciale lengte, een squatrek voor allerlei trainingsmogelijkheden. Ook een bijzondere Matrix airfiets behoort tot de inventaris. Op deze fiets train je niet alléén je benen en voeten, maar ook je armen! Alles straalt kwaliteit en luxe uit.

_MG_7111.jpg

Er vinden de gehele middag demonstraties plaats van o.a.:

Michael Duut          -  MMA / Kickboxing;
Amber Bodde         -  fitness demo op de nieuwe apparatuur;
Sean van der Wiel  -  personal training;
Marcellino Kemna   -  padsen - slaan en trappen tegen een stootkussen.

_MG_7149.jpg

Het gehele team van Paulo Boer met Frans, Heidy én voedingscoach Richard Jans geven doorgaand uitleg over alle mogelijkheden die het nieuwe trainingscentrum biedt. De nieuwe kledinglijn van Paulo Boer – van T-shirts tot bokshandschoenen en speciale beschermingsattributen wordt eveneens gepresenteerd. Veendam mag trots zijn op zo’n accommodatie binnen haar gemeentegrenzen.  Wij wensen Paulo en zijn team heel veel succes toe.

Meer informatie: www.pauloboer.nl

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 15V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
In de hoofdkasse is Futsal Tobrands kampioen geworden door de laatste wedstrijd met 0-5 te winnen van MF Shipping. CEVDET verspeelde maandag de kans om nog kampioen te worden door gelijk te spelen tegen Freko Kozijnen en dat was ook verdient. Woensdag won CEVDET nog wel met moeite van Draaijer Schilders met 5-4 en de gestaakte wedstrijd CEVDET-Beautysalon Jannie zou  op dat moment nog van belang kunnen zijn, maar Futsal Topbrands maakte daar vrijdag een eind aan. Het is tevens het eind van Futsal Topbrands in onze competitie, want Futsal Topbrands gaat namens V&Z voor de KNVB spelen. Dit kan weleens gevolgen hebben voor de hoofdklasse, want deze is al dun bezet en het bestuur zal proberen dit aan te vullen.

Eerste klasse
In de eerste klasse moest SWO Veendam winnen van Prins Elektro om nog een kans te hebben op het kampioenschap, maar Prins Elektro won met 2-5 en is daar mee kampioen geworden. Het was een spannende wedstrijd en kwam SWO met 2-0 voor, maar in de tweede helft kwam Prins Elektro snel op gelijke hoogte en drukte daarna door en speelde dit goed uit.

Tweede klasse
Werkmax meldde zich in de tweede klasse weer af om te spelen en dat alleen omdat men niet wil promoveren wat erg jammer is voor de teams die wel graag willen spelen. Het bestuur vind dit erg onsportief en zal daar zeker nog op terug komen. OLRO Workwear won met 10-3 van Slagerij K. Nieland en Smit Facilty won met 12-4 van Break.

Derde klasse
In de derde klasse werd Essity 1 dat zo goed begon aan het seizoen naar huis gestuurd met een grote nederlaag. Tegen Salone di Claudia werd het 4-15. Veendam Fanatics won met 6-4 van Stukadoorsbedrijf Oldenburger en daar waren enkele spelers van Oldenburger het niet mee eens en moest de scheidsrechter het ontgelden wat een rode kaart opleverde voor een speler van Oldenburger, omdat deze speler de scheidsrechter uitschold. Euro Mail won met 7-5 van GHV/Vastgoed Partner en kampioen Statusbar verloor van v/d. Laan Verzekeringen met 9-15.

Vierde klasse
Just 4 Kids won in de vierde klasse met 6-4 van Fc. Titanium en Pizza in the Box verloor van Essity 2 met 2-5. Team 49 ers – CGKV De Kandelaar werd 1-6 en Faber & Faber won met 7-1 van Go Kleine Panda.

Op 20 april is de finale van de beker en ook de strijd om de derde plaats vindt dan plaats en daarna zullen de kampioenen, topscoorders en de faiplay prijs worden uitgereikt. Het bestuur zou graag zien dat iedereen die een prijs mag ontvangen aanwezig is of een vertegenwoordiger, want anders zal de prijs vervallen. De kampioenen zijn: Futsal Topbrands, Prins Elektro, Smit Facility, Statusbar en Essity 2. Wie er nog meer promoveren ligt aan de nieuwe teams die zich aanmelden en telt ook voor degradatie. Topscoorders zijn bijna allemaal bekent, maar in de derde klasse is dit nog niet het geval. Het zijn: I. Chuma, W. Kleiweg, B, Wollinga, L, Hoving. In de derde klasse is momenteel Korringa met de meeste goals, maar Bijl van Statusbar kan hem nog passeren, want die speelt nog een wedstrijd. Een team krijg de fairplay uitgereikt en dat is MF Shipping Dit team heeft het hele seizoen geen strafminuten gehad en had ook elke een coach en lijnrechter. Dus volgende week vrijdag 20 april om 19:45 uur begint de strijd om de derde plaats en om 20:30 uur is het begin van de finale, waar Futsal Topbrands voor de dubbel gaat. Om 21: 45 uur is de prijsuitreiking en het Sportcafe.

 

Sport

Futsal Topbrands onverwacht kampioen hoofdklasse V&Zreceived_10210668063770371.jpeg

Doordat afgelopen maandag Cevdet gelijkspeelde tegen Freko was het voor Futsal Topbrands er op of er onder tegen MF Shipping. Alleen bij winst zou de ploeg kampioen worden van de hoofdklasse van V&Z Veendam. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde Topbrands een gewonnen wedstrijd want het kwam snel op een 2-0 voorsprong. De ruststand werd bereikt met 3-0. In de tweede helft liep Topbrands uit naar een 5-0 en de titel was binnen.

De ploeg is nog niet uitgespeeld want volgende week kan Topbrands de beker ook nog pakken en zou het een mooie afsluiting wezen van de competitie van V&Z Veendam. Want de ploeg gaat vanaf komend seizoen verder in de KNVB competitie onder de naam V&Z / TOPBRANDS.

Sport

Henk van der Vlag weer terug op het oude nest
bij vv WildervankvvWildervank_bewerkt.jpg

Henk van der Vlag wordt met ingang van het seizoen 2018-2019 hoofdtrainer bij de zondagselectie van vv Wildervank. Hiermee keert Henk van der Vlag terug bij de vereniging waar hij zijn trainerscarrière is begonnen.

Henk krijgt naast een contract hoofdtrainer zondag ook een contract  Hoofd Jeugdzaken. vv Wildervank wil met dit aparte contract duidelijk maken dat deskundige voetbaltechnische begeleiding van de jeugdafdeling als een aparte functie binnen de vereniging wordt gezien. Henk zal op basis van het jeugdbeleidsplan de commissie jeugdzaken, jeugdtrainers en jeugdspelers  ondersteunen om het voetbaltechnische en het voetbaltactische niveau binnen de jeugdafdeling te verhogen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport