Sport

Moekotte Flash Veendam heren 1 wint van koploperAfgelopen zaterdag kwam de koploper van de Regiodivisie Sudosa Desto op bezoek in de Parkstadhal in Veendam. De gasten uit Assen hadden tot aan zaterdag geen wedstrijd verloren. Gastheer Moekotte Flash was echter van plan hun 'huid' duur te verkopen en wilde laten zien dat geen enkele tegenstander de punten makkelijk mee kan nemen naar huis. En de thuisclub hield woord, want de mannen van coach Jan Pot wonnen de wedstrijd met 3-2. En de setstanden waren: 25-18, 25-13, 22-25, 14-25, 16-14. Sudosa-Desto H2 heeft 11 duels gespeeld en 44 punten. Flash Veendam HS 10 duels gespeeld in 32 punten.

De 'elite' korps van coach Jan Pot begon fel aan de wedstrijd. Er werd een uitstekende serve druk gegenereerd waardoor de pass-linie van de gasten onder druk kwam te staan. Hierdoor werd het spelletje erg doorzichtig en kon flash zich daar uitstekend op in stellen. Daarnaast was de eigen passing uitstekend, zodat er naar hartenlust en gevarieerd spel kon worden verzorgd. Dit zorgde er voor dat Moekotte Flash (heren) de eerste 2 sets met goed spel naar zich toe trok.

In de 3e set kreeg Sudosa-Desto de passing steeds beter onder de knie. Hierdoor konden de aanvallers steeds beter bediend worden. Flash bleef strijden voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat Sudosa-Desto de set naar zich toe trok met 22-25. In de 4e set lieten de gasten zien waarom ze de ranglijst aanvoeren. Met heel veel power in zowel de aanval als in de service werd Flash weg gespeeld. De set ging naar Sudosa-Desto met 14-25.

De beslissing in deze goede wedstrijd moest komen uit de 5e set. Inmiddels hebben de mannen van Flash hier enige ervaring mee. Dit was namelijk alweer de 6e keer in 12 wedstrijden dat een beslissende 5e set nodig was. Gelukkig kon Flash nog 1 keer de 'rug rechten' na de gevoelige tik in de 4e set. Toch wist men op routine de 5e set binnen halen. Dit keer met 16-14.

Door deze overwinning blijft Flash heren 1 bovenin de Regiodivisie mee draaien. De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 21 uur in en tegen Peize.

 

Sport

Goede prestaties van ZPC BubbleIMG_0175.JPG

Afgelopen zaterdag vond deel 2 van de Minioren/Junioren circuit plaats in het Tropiqua te Veendam.

Aan de Minioren en Juniorenwedstrijden nemen jongens minioren 2 t/m 6 en junioren 1 t/m 4 en meisjes minioren 2 t/m 5 en junioren 1 t/m 3 deel. Deelnemers aan de Minioren onderdelen kunnen zich plaatsen voor de Regionale Minioren Finales. Deelnemers aan de Junioren onderdelen worden opgenomen in de landelijke Junioren klassement.

ZPC Bubble nam deel met 12 zwemmers en zwemsters. Er werd zeer goed gepresteerd, want er werden maar liefst 24 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Pepijn Houwen had de grootste verbetering op de 100 m schoolslag met maar liefst 9 seconden(1.38.92). Ook Melanie Schaap verbeterde op de 50 m vlinderslag haar tijd flink.(39.81).

Op alle programmanummers waren medailles te winnen. In totaal kwamen de zwemmers/zwemsters van ZPC Bubble 15x op een podium te staan. Goud was ervoor: Arnoud Bos(2x), Florian Houwen(3x) en Tim Speijer. Zilver voor: Ryan Huizinga, Sari Schott , Danielle Cosse en Tim(2x). En brons voor: Stefan van der Feer, Melanie Schaap, Sari en Arnoud.

Florian Houwen zwom een nieuw clubrecord op de 100 m wisselslag(1.11.42) heren 13 jaar.

Verder waren er opvallende prestaties van Rowan Bosma op de 50 m vrijeslag(42.54). Marieke Speijer, Danielle, Pepijn, en Melanie zwommen op alle gezwommen afstanden nieuwe persoonlijke records. Een zeer succesvolle en geslaagde thuiswedstrijd.

Van 14 t/m 17 december vindt de NJJK korte baan te Eindhoven plaats. Voor ZPC Bubble mag Hendrik Broekema op de 50, 100 en 200 m vrijeslag (jeugd2) deelnemen en Florian Houwen (junioren 2) op de 50 en 200m vrijeslag. Tevens zal ZPC Bubble aankomend weekend weer aan de start verschijnen bij de Regionale B Kampioenschappen te Hoogezand.

Sport

Zaalvoetbal V&Z - week 49V&Z_Veendam.png

Deze week werden er bekerwedstrijden en de halve finales gespeeld van het jubileumtoernooi. En deze uitslagen vind je op de site van V&Z. Ook werden er nog een aantal wedstrijden in de competitie gespeeld.

Eersteklasse
Gervas Futsal won met 7-1 van Sandra’s Hairstudio en voor Gervas scoorde P. Vasse vijf keer.

Derdeklasse
De topper in de derde klasse tussen Essity 1 en Veendam Fanatics werd door de laatste gewonnen met 3-1. De doelman van Essity kreeg de rode kaart voor de ogen omdat hij een beetje te wild uitkwam aan de zijlijn. Veendam Fanatics staat nu twee punten los van Statusbar en zes punten voor op Essity 1. Buurke Bestrating – Stukadoorsbedrijf Oldenburger werd 4-4 en voor Buurke scoorde Korringa drie keer.

Vierdeklasse
Just 4 Kids won met 6-2 van Team 49'ers en staat nu tweede op drie punten afstand van Essity 2. Go Kleine Panda won met 4-2 van V&Z team. En CGKV De Kandelaar won met 4-1 van Pizza in the Box.

Sport

Flash - Oranje Nassau 'dirigentes' dicteerden de wedstrijdEr stond 8-0 op het scorebord voor Flash en Oranje Nassau is er klaar mee. Maar deze enorme voorsprong gaven de Veendamsters natuurlijk niet meer uit handen. En met 25-13 kon het eerste puntje bij de uitploeg in de tas belanden.

Na 2 verloren wedstrijden was dit voor de meiden van Flash een fijne opsteker, maar hier viel meer te halen, dat wisten ze zeker. Met dezelfde vechtlust werd er begonnen aan de tweede set. En ook over deze set was coach Henk erg tevreden.

Het waren mooi reddingen die ook nog zijn vastgelegd op de gevoelige plaat bij de Flash aanhangers. Vooral de serve's van de Veendamsters was van een goed niveau. Ook de 'prikballen' in het centrum van Oranje Nassau waren erg goed.

En spelverdeelster Mara van Flash wist dat maar al te goed. Aan het einde van de eerste helft kwam Oranje Nassau nog een beetje terug in de race. Maar gelukkig had Flash nog een 'wapen' achter de hand. En dat was de ace. Met 25-18 wonnen de Veendamsters.

Flash kwam op een 2-0 voorsprong. In de sets 3 en 4 gingen de meiden van Flash lekker door. De Veendammer 'dirigentes' dicteerden de wedstrijd. En het publiek stond op de 'banken'. Flash had de partij en haar greep en stond eigenlijk de hele speeltijd voor.

Aan het slot van de match maakte Flash wel wat onnodige foutjes. Maar met een time-out en wat wissels trok oefenmeester Henk weer aan de 'touwtjes'. Flash-speelster Nickee werd ook 'wakker' en kwam er aan het einde van de wedstrijd nog even in.

Flash dicteerde de wedstrijd. De Veendamse Nickee werd plotseling in stelling gebracht. Ze werd geposteerd op de buiten aanval en de eer was voor haar. Het 25ste punt scoorde ze met een 'snoeterharde' bal. 

Sport

Moekotte Flash Veendam heren 1
verliest opnieuw een 5-setterMoekotte-00.jpg

Afgelopen zaterdag heeft het 1e herenteam van Moekotte Flash uit Veendam opnieuw een 5-setter verloren. Het was dit seizoen alweer de 5e keer dat de mannen een 5e set moesten spelen in 10 wedstrijden. De tegenstander van afgelopen zaterdag was Pegasus uit Ter Apel. En de Terapelers hadden de 'langste adem' en wonnen de wedstrijd in Veendam met 3-2. De setstanden waren: 25-23, 22-25, 26-24, 20-25 en 15-11.

In geen enkele set was er een ploeg die kon weg lopen bij de tegenstander. Diegene die aan het einde van de set het hoofd 'koel' hield sleepte de set over de streep. In de 1e set was dat Pegasus dat met 25-23 won. De tweede set ging naar Moekotte Flash: 22-25.

De 3e set ging wederom naar de gasten uit Ter Apel: 24-26. De 4e set schakelde Moekotte Flash even een 'tandje' bij en deze set werd redelijk makkelijk gewonnen met 25-20. Helaas konden de Veendammers dat in de 5e set niet door trekken. Die ging weer naar Pegasus. Met 15-11.

Ondanks het verlies bezetten de mannen van Moekotte Flash nog wel de 4e plek in de hoogste regionale klasse.

Komende zaterdag is koploper Sudosa-Desto uit Assen de tegenstander in de Parkstadhal. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 48V&Z_Veendam.png

De uitslagen van de beker komen op de site te staan binnenkort.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse blijft het spannend, want CEVDET won met 7-5 van Draaijer Schilders dat lang stand hield, maar in de laatste minuten alsnog twee tegen treffers moest incaseren. CEVDET staan u bovenaan, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Futsal Topbrands dat op een punt staat. Freko Kozijnen verloor met 2-11 van Beautysalon Jannie en staat derde op drie punten van CEVDET.

Eerste klasse
Prins Elektro won in de eerste klasse met 7-3 van Riklis Karto Hair en staat nu vier punten los van de achtervolgers. E. Schoenmaker scoorde er vier van de zeven en bij Riklis Karto Hair scoorde Van der Laan ze alle drie.

Tweede klasse
In de tweede klasse won koploper Smit Facility met 6-3 van OLRO Workwear en Werkmax dat tweede staat won nipt van Gadero met 4-3. Riviera United liet Slagerij K. Nieland achter met lege handen door met 5-3 te winnen en Veen op schot was door er vier van de vijf te maken. Break – DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi werd 2-8 en daar scoorden Zuidema en Poot er elk vier.

Derde klasse
In de derde klasse nam Statusbar de koppositie oven van Veendam Fanatics door met 8-2 te winnen van Stukadoorsbedrijf Oldenburger en Munneke er vier van scoorde. Buurke Bestrating won met 5-3 van Van der Laan verzekeringen waar Bieze en Korringa er elk twee van maakten. R. Swama kreeg geel van de scheidsrechter en ging maar door met praten en vroeg om de tweede gele kaart en deze dan ook mocht ontvangen en dus rood kreeg.

Winkler Prins Competie
In de Winkler Prins Competitie ging Goal Diggers flink onderuit door met 2-12 te verliezen van de Deurzetters dat deze keer in J. Dekker een afwerker had, want hij scoorde maar liefst zes van de twaalf. Fc. Badslippers tegen Fc. Pro werd 8-5 en door deze zege is Fc. Badslipper koploper in 5P. In 5W won Fc. Annie hun tweede wedstrijd met 7-2 van Red Bull.

Nieuws, Sport

Sportplein de 'Leukste voetbalkroeg van de provincie Groningen 2017/2018'Sportplein _5240 FOXSports.JPG

Ruim 3.000 deelnemende kroegen, 10.500 stemmen, meer dan 20.000 bitterballen en vele zenuwslopende wedstrijden; voetbalminded Nederland was de afgelopen weken in de ban van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland-verkiezing. Van Lutjebroek tot Zevenaar, van Groningen tot Venlo, licentiehouders haalde alles uit de kast om hun zaak te helpen aan de prestigieuze titel.

Uiteindelijk is op basis van de publieksstemmen Sportplein Indoorcentrum Veendam verkozen tot de leukste voetbalkroeg van de provincie Groningen 2017/2018! Zij ontvingen vrijdagavond niet alleen de officiële titel Leukste Voetbalkroeg van de provincie Groningen, maar ontvingen ook nog een geweldige mooie taart van FOX Sports en enkele dozen Van Dobben bitterballen! Wij danken iedereen nogmaals die op Sportplein Indoorcentrum Veendam gestemd heeft.

Sport

Moekotte Flash Veendam heren 1 verliest
tumultueuze derby van Vios Kolham herenMoekotte-00.jpg

Door Jacob Kuipers

Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van Moekotte Flash Veendam tegen het eerste team van Vios uit Kolham. In het verleden stond deze derby al vele malen in het wedstrijdprogramma en de wedstrijden stonden altijd garant voor een hoop spanning en leuk volleybal. Zo ook afgelopen zaterdag. Een van de redenen is dat de helft van beide teams elkaar door en door kent en exact weet hoe er gespeeld wordt. Het was een wedstrijd die dicht bij elkaar zou liggen, daar Moekotte Flash op de tweede plek van de ranglijst staat en Vios op de vierde plaats. De setstanden zijn 25-16, 21-25, 18-25, 25-20, 13-15. Vios Kolham won dus de derby tegen Moekotte Flash met 3-2.

De wedstrijd kende een wisselvallig verloop. In de eerste set domineerde Moekotte Flash op alle fronten. Passend was de boel goed op orde, waardoor de aanvallers alle mogelijkheden kregen er lustig op los te scoren (25-16). In de 2e en 3e set was het Vios dat beter ging serveren, waardoor Moekotte Flash niet hun eigen spel konden spelen. Deze sets gingen dan ook naar de geroutineerde gasten uit Kolham (21-25,18-25).

De 4e set was weer compleet het tegenovergestelde. Flash passte weer goed en scoorde weer gemakkelijk. De set werd dan ook door Moekotte Flash gewonnen (25-20). Een alles beslissende 5e set moest een winnaar brengen in deze derby. Moekotte Flash had hierin de beste papieren. Tot 3 punten voor het einde van de set stond de ploeg constant voor. Maar toen sloop er angst in de ploeg. Het geroutineerde Vios rook 'bloed' en scoorde er lustig op los. Uiteindelijk ging de set (13-15) en daarmee de wedstrijd naar Vios uit Kolham.

Sport

Wildervank zat - Nieuw Balinge20171127_Wildervank.jpg

Oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank (zat): “Ik heb ze net een compliment gegeven omdat het voetbal goed was en dat we ook strijd geleverd hebben”.

Tekst Jacob Kuipers

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft zesdeklasser Wildervank (zat) thuis met 3-2 verloren van runner-up Nieuw Balinge.Wildervank heeft thuis qua voetbal een goede prestatie neergezet tegen Nieuw Balinge. Oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank: “Ik heb net even met de trainer van Nieuw Balinge gesproken en aan de hand van de tweede helft heeft Wildervank een punt verdiend maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen" De jongens speelden beter dan de laatste weken, maar in ieder geval op een manier zoals we dat willen zien”.  

Kuiper: “Wij durven voetballen, vooruit voetballen. Lekker druk er op en we kwamen met 2-1 voor. We hadden de mogelijkheid om op 3-1 te komen”. De tweede goal van Wildervank was een eigen goal van Balingen-speler Niemeijer. Hij schoot de bal goed in maar een verdediger van de bezoekers touceerde het leer zo dat hij langs zijn eigen doelpaal rolde.

“Dan is het gelijk een andere wedstrijd. Dat doen we niet. Dan gaan we een klein beetje met de 'kont' in de goal hangen. En dan roepen we het over ons zelf af. Het is ook hun kwaliteit dat ze nog 2-2 en 2-3 maken. Een fantastische redding van de doelman van Nieuw Balinge in de laatste minuut. Voor hetzelfde geld is het gewoon 3-3. Ik heb ze net een compliment gegeven omdat ik vond dat het voetbal goed was en dat we ook strijd geleverd hebben. Daar waren we blij mee”.

Oefenmeester Kwint Roeland van Nieuw Balinge:”De eerste helft was voor Wildervank, wij kwamen op 0-1 op voorsprong door Dennis Trump. We gingen counter voetbal spelen, terwijl we dat helemaal niet zo goed kunnen. Tenminste in verdedigend opzicht zijn we nog lang niet zo ver. We hebben dat nog niet goed staan om op de counter te voetballen. In de tweede helft wilden we dat omzetten om vooruit te voetballen. En dat ging goed en scoorden we een eigen goal. Daarna kwamen we met 1-0 achter”.

Kwint Roeland: “Vervolgens werd het 1 -1. Daarna is het volle bak spelen met elkaar. Dennis Trump scoorde twee keer uit een mooie counter de laatste goal. In de tweede helft was er heel veel strijd en beleving. Zoals we willen zien. Het was geen goed voetbal. Dat moet er gewoon weer inkomen. Niet goed gevoetbald, maar toch gewonnen”. Staat er ook druk op de ploeg nu je mee doet om de prijzen? “Dat zou best wel kunnen. Ze zijn al bezig met de wedstrijd van volgende week tegen SC Angelslo. Dat zit in hun achterhoofd”.

Nieuws, Sport

Inschrijving Rotary Club Veendam Kerstloop gestartA5 kerstloop.jpg

Net als vorig jaar wordt door de Rotary Club Veendam een kerstloop georganiseerd, met als doel geld te generen voor Summerfun, een welzijnsinstelling in Veendam. De instelling richt zich op de jeugd van 5 – 14 jaar die door allerlei omstandigheden géén (zomer)vakantiebesteding hebben of omdat die gewoon te duur zijn.

Afgelopen jaar konden de kinderen verblijd worden met activiteiten als knutselen, paintballen, vlotten bouwen en klimmen in het klimbos.

We hopen op een gezellige loop op 17 december voor het hele gezin.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport