Sport

Veendam 1894 op zoek naar teams
voor toernooi om Henk Nienhuis-bokaalVeendam 1894C.gif

De 125-jarige voetbalvereniging Veendam 1894 is nog op zoek naar meisjesvoetbalteams, die het deelnemersveld van het eerste toernooi om de Henk Nienhuis-bokaal willen completeren.

De club heeft de intentie uitgesproken de komende vijf jaar dit meisjesvoetbaltoernooi te organiseren. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van de voetbalopera Veendammer Wind, die op 28-29-30 juni en 4-5 juli 2019 plaatsvindt in het voetbalstadion aan de Langeleegte.

Veendam 1894 nodigt verenigingen uit hieraan deel te nemen in de categorieën Meisjes o11, o13, o15 en o17. De voorronden vinden plaats in de maanden april en mei en de halve finales en finale worden op zondag 2 juni afgewerkt aan de Langeleegte.

Voorrondes in regio
Hoe werkt het toernooi? Bij meer dan vier deelnemende teams per categorie worden de voorrondes ergens in de regio gespeeld, vastgesteld door de toernooicommissie. De beste vier teams per leeftijdscategorie komen dus op 2 juni naar de Langeleegte.

Elk deelnemend team krijgt een sportpakket t.w.v. 100 euro. Voor alle deelnemers aan de finaledag ligt een medaille klaar, er worden bekers uitgereikt aan de beste ploegen per leeftijdsgroep en alle halve finalisten krijgen op hun eigen sportcomplex een clinic door voetbalschool Parkstad.

Inschrijving
Aanmelding kan via toernooien@veendam1894.nl o.v.v. de teams, met daarbij leider/contactpersoon, mailadres en telefoonnummer.

Sport

Dansteams Oxygym op dreefIMG_0971-10-02-19-11-43.JPG
Oxygym Teenz (felgeel) / Oxygym Pebbles (roze wit) 

Zaterdag stond de 2e voorronde van de Noord Nederlandse kampioenschappen gepland in Leek. Sportcentrum Oxygym was aanwezig met 4 teams. s’ Ochtends en s’middags waren de 2 teams van trainster Margriet van der Laan aan de beurt.

Het jongste team Oxygym Pebbles hebben goed gedanst en behaalden een mooie 10e plaats, en dat terwijl er 1 ziek meisje niet bij kon zijn. Maar dit hebben ze goed weten op te lossen. 

IMG_0972-10-02-19-11-43.JPG
Epic Nation en Hysteria

De Oxygym Teenz werden de vorige wedstrijd gepromoveerd van ‘instap‘ naar 'selectie‘, een categorie hoger. Dus voor hun was het een stapje moeilijker, maar ze lieten zich niet uit het veld slaan, ze hebben zich voor meer dan 100% gegeven en dat zagen ze bij de uitslag. Een geweldige 2e plaats voor deze 11 meiden uit Veendam en Muntendam, super knappe prestatie. 

s’ Avonds mochten de 2 teams van Krista Lingbeek dansen. Eerst was Epic Nation aan de beurt in hun klasse. Ze hebben super strak gedanst en de jury beloonde hun met een 8e plaats. Daarna was Hysteria aan de beurt in de categorie 19 jaar en ouder en zij zijn met een 4e plaats en ook een mooie beker naar huis gegaan. 

Sport

Softbaldino haalde softbal talenten naar VeendamDe stichting Softbaldino organiseerde zondag 10 februari de Jelly Oosting Memorial Trophy.

Zes teams van softbalscholen uit Nederland namen het tegen elkaar op in de Sorghvliethal en Parkstadhal te Veendam. In de Sorghvliethal speelden de meiden van U17 hun driekamp en in de Parkstadhal troffen de U14 speelsters elkaar.

Bij de U15 wonnen de Gators met 7 punten, tweede werden de Mustangs, gecoacht door Dinet Oosting met 6 punten en als derde eindigde Vipers met 5 punten. International Dinet Oosting roemde bij de prijsuitreiking de kwaliteiten van de teams en vertelde dat ze genoten had van het vertoonde spel van de drie teams. Gators mogen een jaar de Jelly Oosting Memorial Trophy in hun bezit houden.

Dinet reikte ook de prijzen uit bij de U17 meiden. Hier was de competitie zelfs nog spannender. Met als resultaat dat alle teams met 6 punten eindigden. Het runsaldo bepaalde hier de eindstand: 1. Rebels, 2. Gators en 3. Vipers. De Rebels mogen dus een jaar de wisselbeker in hun bezit houden.

De umpires die deze dag mede tot een succes hadden gemaakt, Softbaldino TV en alle andere vrijwilligers werden door de international bedankt. Uiteraard ook de speelsters en het talrijke publiek. De Jelly Oosting Memorial Trophy was een succes.

Sport

Ashido in de prijzen in Appingedam51472316_2077933065632019_2253984856822251520_n.jpg
Sensei/coach Wim Schouten, Suara Kulac, Xamira Kuiper, Benjamin Gardien en Sensei/coach Roelof Schuiling

Op zaterdag 9 februari hebben drie vechters meegedaan aan de Ommerlander cup in Appingedam. Dit jeugdtoernooi werd voor de zevende keer georganiseerd door Dojo Kyôchô uit Delfzijl. Dit is een zeer laagdrempelig toernooi waar beginnende jeugdige vechters aan mee kunnen doen, het zij voor de eerste keer tot maximaal vijf.

1-51922875_296857384314267_8594553051937767424_n.jpg

Als eerste deed Xamira Kuiper mee aan het onderdeel kata, dit is een vastgestelde schijngevecht in loopvorm, bij dit onderdeel viel zij net buiten de prijzen. Bij het onderdeel kumite, het daadwerkelijk vechten, was Benjamin Gardien als eerste aan de beurt in een poule waar hij het twee keer tegen een tegenstander op moest nemen, waarin hij eerste is geworden. Tevens was dit voor Benjamin de eerste keer dat hij meedeed aan een toernooi.

2-51742048_237318803874460_8288287639958716416_n.jpg

Daarna was Suara Kulac aan de beurt, ook in een poule van drie, waarin zij ook eerste is geworden. Vervolgens was het Xamira Kuiper haar beurt in een poule van vijf vechters waarin zij keihard aan de slag moest en daarmee een derde plaats wist te behalen. Al met al een zeer geslaagd toernooi.

3-51781150_339810299960564_7469108622081916928_n.jpg

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 6V&Z_Veendam.png

KNVB competitie
V&Z/Topbrands dat in de KNVB competitie speelt is in de beker weer een ronde verder en het lijkt erop dat ze voor de dubbel gaan, want in de competitie werd er ook weer gewonnen. De wedstrijd Futsal Winsum-V&Z/Topbrands werd na een ruststand van 1-6 een overwinning van 2-15 door doelpunten van Pettinga en Huizing die elk vier keer scoorden en Brust scoorde er drie en Uuldriks twee en Hager en Breeuwsma elk een. In de eigen bekerstrijd won SWO Veendam met 7-0 van Smit Facility en gaat door naar de kwartfinale waar ze tegen Galacticos zullen spelen.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse liet Galacticos twee punten liggen door gelijk te spelen tegen Draaijer Schilders dat de eerste wedstrijd ook al punten pakte van Galacticos. Galacticos stond met 4-2 voor en op dat moment kreeg Maros van Galacticos geel van de scheidsrechter voor het weg trappen van de bal na een mislukte doelpoging en toen kwam Draaijer Schilders op 4-3 en leek Galacticos van slag en zag Draaijer Schilders ook nog op 4-4 wat ook de eind uitslag werd. Door dit puntenverlies blijft de strijd tussen MF Shipping en Galcticos spannend om het kampioenschap.

Eerste klasse
In de eerste klasse won Clias/v.d. Laan Verzekeringen met 7-1 van Pink Panthers en werd er van beide teams een speler met rood weggezonden. C. Folkers scoorde er vijf van de zeven. Autobedrijf Smid Meeden kon goede zaken doem om de bovenste plaatsen, maar verloor met 3-6 van Beste Hypotheek dat zich door deze zege zo goed als veilig speelde.

Tweede klasse
DWS/ Drukkerij Reinier v.d. Kooi en Struners United maakten beide geen fout in de strijd om het kampioenschap en daar zal de onderlinge wedstrijd waarschijnlijk de beslissing brengen wie de kampioen gaat worden in de tweede klasse. DWS won met 7-3 van Veendam Fanatics en Struners United won met 11-2 van Essity Operations door ondermeer vijf goals van Anakotta. Slagerij Karel Nieland won met 6-4 Gadero en zo blijft Gadero in degradatie gevaar. Ook Buurke Bestrating verloor en blijft ook in degradatie gevaar door met 3-2 te verliezen van By Kielman.

Derde klasse
In de derde klasse liet Taxi Molijn weer punten liggen door met 5-5 gelijk te spelen tegen Team V&Z Veendam. V&Z wist de topscoorder van Taxi Molijn uit te schakelen en kwam zelf steeds op voorsprong, maar toch kwam Taxi Molijn op gelijke hoogte. Fc. Titanium won met 3-1 van Kleine Panda dat goed tegenstand bood en zo blijft Fc. Titanium vijf punten achter Taxi Molijn staan, maar GHV/Vastgoed Partner won ook weer en staat met twee wedstrijden minder gespeeld dan Taxi Molijn en Fc. Titanium op plek drie met zeven punten achterstand. GHV won met 8-2 CGKV de Kandelaar. Avebe won met 4-2 van Drenth Installatie Techniek en v/d. Laan Verzekeringen won met 7-3 van The Jagger Casino. Faber & Faber – Kamst 49 ers werd 0-0 wat je niet vaak tegenkomt in zaalvoetbal.

Binnenkort zal het vervolg van de competitie op de site komen te staan. Op 26 april zal de finale zijn van de beker en ook zullen dan de prijzen worden uitgereikt aan de kampioenen en topscoorders. Dit zal worden gehouden in Sportcafé Sportplein.

Sport

Bart Hol en Chris Kuiper van de Brug Veendam
zijn klaar voor het grootste sportevenement van 2019TEAM NL.1 foto.jpg
Special Olympics Team NL 2019 | Foto: Rachelle Fotografie & Christijn Groeneveld 

Op zaterdag 9 februari presenteren Bart Hol en Chris Kuiper van de Brug Veendam en de rest van Special Olympics Team NL zich voor het eerst aan het publiek. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grote sportevenement in 2019.

Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Van 14 maart t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.  

Op zaterdag 9 februari presenteert Team NL zich aan het publiek in de kleding van Craft waarin zij topprestaties gaan leveren. Tevens krijgen de sporters een mediatraining van Nelli Cooman, voormalig Nederlands atlete én al jarenlang ambassadeur van Special Olympics Nederland. Het podium van deze presentatie is in het hart van de sport; het Sport College van ROC Midden Nederland in Galgenwaard

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en Eventpartners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group.   

Sport

Clias turners in de prijzenpodium wouter 02-02-19_2.jpeg.JPG

Zaterdag 2 februari 2018 hadden de herenturners van SV Clias in Beilen hun eerste wedstrijd van het seizoen. Dit was ook de eerste wedstrijd van Maxim als hoofdtrainer van de groep.

’s Ochtends begonnen Mark en James met de wedstrijd niveau 19. Op een sterk deelnemersveld behaalde Mark met een stabiele wedstrijd een hele mooie 4e plaats. James wist de hoogste dagscore neer te zetten met zijn oefening op de ringen: 19,89! (de maximum score is 20,00 punten) Met deze superprestatie behaalde hij de tweede totaalscore van deze wedstrijd.

Wouter turnde zijn wedstrijd in de middag en wist zich met onder andere een enorm nette oefening op de rekstok (score: 19,50) te verzekeren van de hoogste totaalscore op de meerkamp van niveau 17.

Sport

Demoteam Ron Haans Veendam niet te stoppenDemoteam Ron Haans.jpg

Hiphopteam Royal Sisters pakt opnieuw een beker! Het team deed afgelopen zondag mee met de eerste voorronde van het DancEvent in Assen en behaalde de eerste prijs! Dankzij de hoge score lieten de Royal Sisters hun concurrenten ver achter zich.

De jury vond het demoteam erg synchroon, identiek, sterk en vernieuwend! Er is geen tijd voor rust. De dames gaan nog even hard aan de bak voor hun volgende wedstrijd op 24 maart in Zwolle. Royal Sisters bestaat uit: Sabrina Szczepanowska, Lenette Zigter, Deveney Martijn, Celine Martijn, Manon Sinnema, Kim ter Veer, Jennifer Schipper en staat onder leiding van Sigrid Brauns en Rowan Renkema. 

Sport

Goud voor Oxygym Veendam JuniorsIMG_0783 (1).JPG
Oxygym Juniors 

Afgelopen zondag vond de eerste voorronde voor het NK plaats van soneo. De wedstrijd werd gehouden in theater de Meerpaal in Dronten.

Voor de Oxygym Juniors was dit de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ze kwamen uit in de categorie showdance 14-17 jaar. Er was een deelnemersveld van 10 andere goede teams. 

Ze hebben geknald op het podium met hun act in het thema van de 'Greatest showman', de act werd beloond met een geweldige 1e plaats! Iedereen is ontzettend trots! De meiden worden getraind door Margriet van der Laan. 

Krista Lingbeek had ook haar 2 teams die mee deden aan het kampioenschap. De 6 meiden van Epic Nation kwamen uit in de categorie Streetdance 14-17 jaar en behaalden een 16e plaats. 

Hysteria, ook uitkomend in de streetdance categorie, maar dan in de leeftijd van 18 jr en ouder hebben een mooie 5e plek behaald.   

Sport

Judoschool Veendam sterkste op Noord Oost toernooi5b16c8de-6918-4fd9-8df2-9e4064f383de.JPG
Links Nick ter Brugge

Op het jaarlijkse Noord-Oost toernooi in Slagharen verschenen zaterdag ongeveer 600 deelnemers afkomstig van 45 clubs uit Nederland op de mat. De judoka’s van Judoschool Veendam kwamen goed voor de dag en wisten aan het einde van de dag voor het derde opeenvolgende jaar de beker voor best presterende club mee naar Veendam te nemen. Er werden maar liefst 25 prijzen behaald.

Goud was er voor Tijs Kubbenga, Lieve Vanderheyden, Lars van Oostrum, Leon Bax, Ralph Kremer, Paulien Snijder, Sarah Hector, Elise Rustige en Chloe Snip.

Tweede prijzen waren er voor Roan de Vries, Tsjuck Kingma, Nick ter Brugge, Tessa Pruim, Inge Bos, Annelie Bultena, Lisa Zang en Sarah van Driel.

De judoka’s Justin Booij, Yvonne Kuiper, Amber Musters en Larissa Bultena werden keurig derde.

Mooie vierde plaatsen waren er voor Layla Marjane, Tristan Oijenhausen, Leon Franssens en Sven van Oostrum.

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport