Sport

Veendammer judoka’s slagen voor zwarte band7d369af7-9fe5-4074-b21d-5f46285e6eae.JPG

Afgelopen zaterdag kwamen 5 judoka’s van Judoschool Veendam in actie tijdens de dan examens in Assen. Voor de examencommissie van Noord Nederland lieten zij een technisch examen zien. De Veendammers deden dit uitstekend en behaalden allen de zwarte band (1e dan).

Op hetzelfde moment wist in Nijmegen het jongensteam Veendam- Instituut Noord een 7e plek te behalen tijdens het NK voor teams -15 jaar.

Nieuws, Sport

Woellustrun, de leukste wijkloop van VeendamIMG_5967.jpg

De wijk Woellust, gelegen op het voormalige Duintjer-terrein in Veendam, houdt op 7 juli een run door de buurt.

Al zes jaar organiseren buurtbewoners van de wijk Woellust, gelegen op het voormalig Duintjer-terrein in Veendam, de Woellustrun. "Aanvankelijk deden er alleen wijkbewoners mee, maar ondertussen komen mensen vanuit de hele regio," vertellen organisatoren Wim Meems, Wouter Bustin en Roeland Weijs. “Waarom? Omdat het een van de gezelligste lopen van het noorden is. Kleinschalig, gemoedelijk, een overzichtelijk parcours met enthousiast publiek langs de kant." De Woellustrun is ontstaan als buurt-run waar het hele gezin aan mee kan doen.

Archiefvideo 2017

En dus zijn er naast de 5 en 10 kilometer voor ervaren lopers ook twee kids runs van 500 en 1.000 meter. Lokale middenstanders sponsoren de run en hebben mooie prijzen ter beschikking gesteld. Journalist Piet van Dijken - wie kent hem niet - verzorgt het wedstrijdcommentaar. De opbrengst van de run gaat naar het Beheerteam Woellust en wordt besteed aan activiteiten in de wijk. Ter voorbereiding kun je op zondag 1 juli deelnemen aan een hardloop clinic van ervaren loper Wim Meems.

Schrijf je snel in via www.woellustrun.nl en verzeker je van een startplek voor de gezelligste run van Veendam. 

Sport

Eerste technische dag jonge scheidsrechters groot succes2018-06-09 12.58.00.jpg

Voor het eerst organiseerde KNVB Noord/Oost een technische dag voor talentvolle jonge scheidsrechters. Dat gebeurde op zaterdag 9 juni in Wildervank bij de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. Op deze manier wil de KNVB laten zien dat ze de ontwikkeling van de arbitrage heel belangrijk vindt. Om negen uur ’s morgens was de ontvangst van 17 scheidsrechters uit de noordelijke drie provinciën. Namens de KNVB waren Adriaan Inia, Kristian Bakkelo en Freek van Deursen aanwezig.

DSC04958.JPG

Na een voorstelronde en een bespreking van algemene zaken gingen de deelnemers naar buiten voor een pittige training op een kunstgrasveld. Deze training werd verzorgd door Freek van Deursen, assistent-scheidsrechter betaald voetbal. Met de conditie was niks mis; niemand van de deelnemers viel geblesseerd uit. Na de lunch met soep en broodjes volgde het theoretische gedeelte van de dag. Voormalig scheidsrechter Kristian Bakkelo toetste de spelregelkennis van de deelnemers, mede aan de hand van actuele beelden.

DSC04960.JPG

Het laatste onderdeel van de dag bestond uit interactief gedrag bij de arbitrage, verzorgd door Bakkelo en Van Deursen. Om goed drie uur kwam een einde aan deze zeer geslaagde technische dag. De deelnemers waren enthousiast en houden zich aanbevolen voor een vervolg. Tot slot hield Adriaan Inia de deelnemers voor dat ze vooral aan zichzelf moeten werken en eventueel hulp moeten vragen van insiders als ze problemen of vragen hebben.

DSC04961.JPG

Sport

Geslaagde tennisclinic Miriam Oremans TC Veendam334.jpg

Afgelopen zaterdag gaf voormalig proftennisster Miriam Oremans een tennisclinic op de banen van de TC Veendam. In 2000 won Miriam samen met Kristie Boogert een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Sydney. De zusjes Williams legden hier beslag op de gouden medaille. In 1992 stond Miriam met Jacco Eltingh in de finale op Wimbledon. Helaas ging ook deze finale verloren.

Tijdens de clinic werden via diverse oefeningen forehand, backhand, volley en service getest. Hierbij keek Miriam niet alleen naar de techniek, maar gaf ze ook tactische tips. De clinic was geschikt voor jong en oud en voor alle speelsterktes en werd gevolgd door zowel leden als niet-leden van de TC Veendam.

De clinic is één van de vele activiteiten die de TC Veendam dit jaar organiseert in het kader van het 90 jarig jubileum van de club.

Zo staat er op 30 juni a.s. een reünie op het programma met o.a. een fototentoonstelling over de geschiedenis van de club. Deze dag wordt afgesloten met een grote feestavond.

Op 15 juli vindt er een Sportfair plaats op het tennispark met workshops, proeverijen, muziek en dans- en sportdemonstraties.

Nieuws, Sport

Oxygym Veendam Seniors brons in BussumIMG_0855-11-06-18-08-45.PNG

Afgelopen zondag was de laatste voorronde ‘soneo‘ voor het Nederlands kampioenschap in Bussum. Alleen de Oxygym Seniors van Sportcentrum Oxygym deden hier aan mee. Alle andere teams van Oxygym hebben al voldoende voorrondes gehad. Het ging heel goed met de meiden van de Oxygym Seniors. Ze hebben in de categorie Hiphop rules 14+ een mooie 3e plaats gehaald. 

Er wordt nu verder getraind voor het open EK waar ze aan meedoen op 23 juni in Düsseldorf.

Sport

Kampioenen TennisClub VeendamJeugd tm 17.JPG
Zondag gemengd tm 17 jaar

Tennis Club Veendam heeft met een groot aantal teams meegedaan aan de voorjaarscompetitie. TC Veendam komt met 34 ploegen uit in de verschillende categorieën. Hiervan zijn er 28 seniorenteams en 7 juniorenteams. Intussen is ook de zomeravondcompetitie met vier teams, alweer gestart. En er worden het gehele tennis seizoen, tal van activiteiten georganiseerd in het kader van het 90 jarig jubileum.

Groen.JPG
Zondag groen meisjes

De TC Veendam heeft vier teams mogen feliciteren met het behaalde kampioenschap. Bij de jeugd twee teams: Groen meisjes zondag, bestaande uit Emma Vos, Sascha Doornbosch, Veerle Pronk en Carmen de Vries. En het gemengde jeugdteam zondag t/m 17 jaar: Leonie Sterenborg, Raffie Mulder, Hannah Scholten en Valentijn de Man.

Heren2.JPG

Zaterdag heren 2

Bij de senioren eveneens twee teams: Gemengd 3 zaterdag, bestaande uit Gemma Lesterhuis, Melanie Oldenburger, Jeffrey Oldenburger en Rick Haan. Heren 2 zaterdag, bestaande uit Klaas Fleurke, Michael Woldhuis, Arno Venhuizen, Rik Venhuizen, Jesper Smit en Casper Santes. Beide senioren teams promoveren naar de tweede klasse, een hele uitdaging om zich daarin te handhaven.

Gemengd3.JPG
Zaterdag gemengd 3

Alle kampioenen zijn in de bloemetjes gezet en zijn van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

Sport

Basisscholen in Veendam kleuren voor het
Nederlands Kampioenschap WakeboardenIMG_7438.jpg

Hoe mooi is het om een kleurplaat in te kleuren in het kader van het NK Wakeboarden, dat op 8 en 9 september wordt georganiseerd door het Watersportcentre te Veendam. De leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen te Veendam hebben hier hun uiterste best voor gedaan. Het resultaat werd beloond: voor iedere basisschool waren er drie prijzen weg te geven.

De winnende leerlingen mogen naar eigen keus op 4 of 11 juli komen wakeboarden, waterskiën of kneeboarden vanaf 13.30 tot 15.00. Tijdens deze clinic zijn er drie kinderen aanwezig die mee gaan doen met het NK Wakeboarden. Jayson, Noa en Jayden zullen hun tricks en trucks laten zien over het water. Samen met de prijswinnaars zal het een spetterende middag worden!

Sport

Stormvogels Veendam naar NK wielrennen jeugdPersbericht NK Jeugd-2.jpg

Op zondag 17 juni wordt het Nederlands Kampioenschap 2018 voor Jeugd verreden in Steenbergen (Noord Brabant). Het NK is bedoeld voor de jeugdige wielrenners in de categorieën 1 tot en met 7: voor acht tot en met veertien jaar.

Namens de Stormvogels Veendam hebben zich 7 jeugdleden geplaatst na diverse plaatsingswedstrijden waarin ze een ieder goed hebben gepresteerd:

  • Categorie 1 meisjes Dion Kamp
  • Categorie 2 jongens Nick Riemeijer
  • Categorie 2 meisjes Marinda de Vries
  • Categorie 3 meisjes Dewi Riemeijer
  • Categorie 3 jongens Matthijs Lamain
  • Categorie 4 jongens Karsten Kamp
  • Categorie 4 meisjes Cassandra Snakenborg.
Sport

Noordelijk Dynamic TennistoernooiIn de Sorgvliethal van het Indoorcentrum in Veendam wordt woensdag 6 juni 2018 van 14.00 tot 16.00 uur het Noordelijk Dynamic Tennistoernooi georganiseerd. Drieëndertig sporters van verschillende noordelijke verenigingen doen mee aan het toernooi.

Het Noordelijk Dynamic Tennistoernooi wordt georganiseerd om de beoefenaars van deze sport de gelegenheid te geven wedstrijden te spelen tegen spelers van andere groepen. Plezier in het wedstrijd spelen staat voorop, maar natuurlijk wordt er ook fanatiek gestreden om de punten.

Dynamic Tennis
Dynamic Tennis is een attractieve, uitdagende en dynamische sport voor zowel jong als oud. Doordat er vaak alleen maar overdag sporthalruimte beschikbaar is, wordt de sport op dit moment in het Noorden vooral beoefend door Senioren.

Dynamic Tennis in Veendam en Pekela
Sportcoach senioren Petra van den Bosch van de gemeente Veendam en Pekela organiseert samen met haar collega Eefke Weismann uit Emmen en Hoogeveen het Dynamic Tennistoernooi. Elke week wordt er in Veendam, Nieuwe Pekela, Exloo, Emmen en Hoogeveen Dynamic Tennis gespeeld.

Sport

Bloed zweet en tranen bij DWZTekst Jakob Kuipers

In een volgepakt ´huis´ bij DWZ moest de plaatselijke trots van de club zondag 3 juni aantreden in de nacompetitiewedstrijd tegen Zevenhuizen. Het werd een 2-0 overwinning voor de bezoekers. Met deze zege promoveert Zevenhuizen naar de vierdeklas. Veel supporters van ´De Wieksters´ waren op deze wedstrijd afgekomen. Zowel in de kantine als langs het veld waren veel aanhangers van beide clubs aanwezig. Vooral oefenmeester Henk Oosterwold en zijn manschappen waren dan ook tot de tanden gewapend om op eigen veld de stap te maken naar de vierdeklas. DWZ kwam op 1-0 achterstand, omdat hun eigen doelman in de fout ging. Nog voor de rust kregen ´De Wieksters´ een enorme kans, maar de zenuwen speelden blijkbaar een te grote rol om naast Zevenhuizen te komen. Daarna werd het nog 2 -0, omdat de ´dadendrang´ van DWZ te groot was om een slag te slaan in de laatste ´gordel´ van Zevenhuizen. Tien minuten voor het eindsignaal moest oefenmeester Henk Oosterwold achter de hekken van de scheidsrechter. Ondanks deze tegenslag wist DWZ nog wel voor de kooi van Zevenhuizen te komen maar de zenuwen speelden blijkbaar een te grote rol om verandering in de stand te brengen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport