Agenda

Veendam Beweegt organiseert een goede voornemens sportles voor 55+’ersDatum: 
vrijdag 27 januari 2023 10:30

 

zumba-4333580_1920.jpg
Foto Andrzej Rembowski

Op vrijdag 27 januari organiseert Veendam Beweegt een sportles voor 55+’ers die meer of weer willen bewegen in 2023. De activiteit is onderdeel van het gratis maandelijkse beweegmoment voor senioren.

Maandelijks beweegmoment
De doelstelling van het maandelijkse beweegmoment is het verbeteren van de basisconditie door deelname aan gevarieerde sportieve activiteiten.
Veendam Beweegt raadt aan om bijzonderheden rond de medische conditie vooraf te melden.

Aanmelden kan door te mailen voor 27 januari 2023
Lestijd:             10.30 tot 12.00 uur
Locatie:             Indoorcentrum Sorghvliethal Veendam
Aanmelden:       E-mail: veendambeweegt@veendam.nl
Telefoon:           06-86856864

Agenda

Dammiddag in Veenkade en BreehornDatum: 
vrijdag 27 januari 2023 14:00

 

game-3981386_1920.jpg
Foto Peggychoucair

Buurtbewoners welkom tijdens dammiddag in Veenkade en Breehorn

Houdt u van dammen of wilt u het spel graag leren spelen? Dan bent u van harte welkom op vrijdagmiddag 27 januari in Veenkade en Breehorn. Topdammer Henk Kalk uit Veendam komt die dag, samen met zijn collega Zainal Palmans uit Hoogeveen, damles geven op de twee locaties van Zorggroep Meander in Veendam.

Iedereen is welkom
De dammiddag wordt feestelijk geopend met koffie, thee en gebak. De spelregels van het dammen worden op een toegankelijke manier uitgelegd. De dammiddag is niet alleen bedoeld voor bewoners van Veenkade en Breehorn, maar ook voor buurtbewoners en iedereen die het leuk vindt om langs te komen en andere (buurt)bewoners te ontmoeten. Deze dammiddag wordt vervolgens maandelijks gehouden tot aan de zomervakantie.

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening op vrijdag 27 januari tussen 14.00 en 15.00 uur in Veenkade, Kaap de Goede Hoop 1, Veendam en tussen 15.15 en 16.15 uur in Breehorn, Boven Westerdiep 86, Veendam.

Fitter Brein
De damlessen zijn onderdeel van het project Fitter Brein. Een initiatief waarmee inwoners van Noord-Nederland fysiek en mentaal in beweging worden gezet met behulp van dammen en schaken.

Over Zorggroep Meander
Bij Zorggroep Meander werken we elke dag samen aan de best mogelijke zorg, met aandacht voor leefplezier en het behoud van eigen regie. U kunt bij Zorggroep Meander terecht voor thuiszorg, wonen, revalidatie en behandelingen.

Agenda

Blueprint en vanBeresteyn presenteren: Wouter PlanteijdtDatum: 
vrijdag 27 januari 2023 17:00 tot 19:00

 

Bullhorn_II-1024x1011.jpg

Blueprint en vanBeresteyn presenteren: Wouter Planteijdt

Eind 2019 verscheen het album ‘Wouter Planteijdt – Bullhorn’. Dit album kwam zowel digitaal als op cd en vinyl uit bij Zip Records. De recensies waren lovend en ook de première in De Kleine Komedie was volgens het Parool zeer geslaagd: “Dit is een man die muziek in- en uitademt” aldus Mike Peek.

In deze voorstelling krijgt het publiek een inkijkje in de hobbelige start van Wouter zijn muzikale loopbaan. Het trio wat deze middag in de foyer van vanBeresteyn speelt bestaat uit Wouter, Gerco en Mischa. De liedjes hebben een meer open en akoestisch geluid dan zijn liedjes uit zijn Sjako! tijd. Ze passen het beste in het genre Americana, roots, blues, pop en soms hoor je een jazzy-sound.

Tussendoor interviewt Thomas Kaldijk Wouter Planteijdt en op zondag is het programma terug te luisteren op de radio tussen 13.00-15.00 uur via RTV1.

Datum: vrijdag 27 januari
Aanvang:  17.00 uur
Toegang: Gratis

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Ode aan Ramses Shaffy met Micheline van Hautem en Voorwaarts  Datum: 
zaterdag 28 januari 2023 20:15

 

Jan 28 Micheline Van Hautem & plaatselijk orkest - Shaffy & Brass (Impresariaat Koperen Kees).jpg

Ode aan Ramses Shaffy met Micheline van Hautem en Voorwaarts                                                              

Een paar jaar geleden vertolkte Micheline van Hautem het oeuvre van Jacques Brel met ongekend succes in ‘Brel & Brass’. De reacties in de pers logen er niet om. Nu waagt de Vlaamse zangeres zich aan de onvergetelijke, gloedvolle chansons van Ramses Shaffy, in combinatie met het warme, spetterende koper van Harmonieorkest Voorwaarts. Voor de pauze speelt de WP Harmonie uit Veendam op als extra toevoeging op deze avond en na de pauze speelt Voorwaarts een instrumentaal programma. Daarna tilt Micheline, in perfect samenspel met Voorwaarts en speciale gast bastrombonist Jos Jansen, dit avondje Shaffy naar nog grotere hoogten.

Datum: zaterdag 28 januari
Aanvang: 20.15  uur
Toegang: € 18,50 [ Inclusief garderobe en drankje ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Lezing Stainkroeg OmmelanderwijkDatum: 
zondag 29 januari 2023 14:00

 

Everhardus Togtema.jpg

Zondag 29 januari 2023 vindt de 3e zondagmiddaglezing plaats in het kader van de wisselexpositie “Een kapitale impuls”.

Everhardus Togtema, oud-voorzitter van waterschap Dollardzijlvest komt vertellen over de verbeterde waterbeheersing in Oost-Groningen en de Gronings-Drentse Veenkoloniën.

De kanalen, wijken en sloten zijn ontstaan in de tijd van de vervening en ze hadden vooral een vervoersfunctie. Tegenwoordig spelen ze een landschappelijke, cultuurhistorische, waterhuishoudkundige en recreatieve rol. Dankzij de Herinrichtingswet wordt er nu ten tijde van grote droogte water aangevoerd vanuit het IJsselmeer. En bij zware regenval wordt het water ook weer sneller afgevoerd.

U bent van harte welkom! Het belooft weer een interessante lezing te worden.

Zondagmiddag 29 januari 2023.
De aanvang van de lezing is: 14.00 uur 
in de Stainkroeg, Ommelanderwijk 51A, 9644 TA Veendam.
Entree: € 5,00 (incl. koffie/thee en bezoek aan het museum / donateurs vrij entree)

Agenda

De Deense tragikomedie Rose 30 januari in FilmhuisDatum: 
maandag 30 januari 2023 19:30

 

Jan 30 Rose_st_13_jpg_sd-low_Photo-by-Martin-Dam-Kristensen-1296x540.jpg

De Deense tragikomedie Rose 30 januari in Filmhuis

Regisseur Niels Arden, bekend van de Millennium-filmreeks. ‘Rose’ is als zodanig een atypische film in zijn oeuvre, een zeer persoonlijke. ‘Rose’ is gebaseerd op de reis die zijn zussen maakten naar Parijs in de herfst van 1997. Het is feelgood in toon, terwijl het onderwerp niet zo feelgood is.

In deze Deense tragikomische Rose, heeft Inger (Sofie Gråbøl) zelf het initiatief genomen voor een ongemakkelijke vakantietrip.  Ze woont al sinds haar adolescentie in een inrichting en heeft constant begeleiding nodig. Paniekaanvallen worden gedempt door medicatie, oncontroleerbare uitbarstingen en dwang- en waangedachten zijn aan de orde van de dag. Toch besluiten jongere zus Ellen (Lene Maria Christensen) en Ellens man Vagn (Anders W. Berthelsen) om Inger, met alle mogelijke consequenties van dien, mee te nemen op een busreis naar Parijs, de stad waar Inger in betere tijden als jonge vrouw woonde. In de hoop dat Inger daar weer even minder patiënt zal zijn. Het potje valium is wel altijd binnen handbereik..

Datum: Maandag 30 januari
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 8,00 [ niet leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Stageband Jazz Orchestra Plus StringsDatum: 
zaterdag 4 februari 2023 16:00

 

febr 4 Jazz Orch Plus Strings.jpg

Zaterdag 4 februari Anne Lie Persson en Tony Hoyting met de Stageband Jazz Orchestra Plus Strings en vocalgroep Treats in vanBeresteyn

Ter gelegenheid van het 125 jarig jubileum van de Muziek-, Dans- en Theaterschool staan tijdens dit concert twee docenten in de spotlights. Zangdocent Anne Lie Persson en pianodocent Tony Hoyting treden op met de Stageband Jazz Orchestra Plus Strings uit Groningen en vocalgroep Treats.
Maar liefst 26 noordelijke muziekprofessionals presenteren zich tijdens dit concert. Bassist Marco Kerver maakte het arrangement voor deze 80 minuten durende voorstelling. Hij schreef de compositie ‘de Pandemie’ op basis van verhalen van muzikanten die tijdens corona werden gedwongen hun bestaan te heroverwegen. Wanhoop, bezinning en ‘joy of live’ komen samen in dit indringende verhaal.
In het Nederlands vertolkt door Treats, de beste vocalgroep van het Noorden en gespeeld door de beste big band uit Groningen.  
 

Datum zaterdag 04 februari
Aanvang: 16.00 uur
kaarten a € 10,00 via www.vanberesteyn.nl
of bij de theaterkassa op ma – vr van 10 – 16.00 uur

Agenda

Lezing: Ik kies voor mijn talent in Bibliotheek VeendamDatum: 
dinsdag 7 februari 2023 15:30

 

03_Dewulf_Luk_200123_4.jpg

Lezing: Ik kies voor mijn talent in Bibliotheek Veendam

Gelukkige en zelfverzekerde kinderen en jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kun je als ouder, leerkracht of opvoeder daarbij helpen? In de lezing “Ik kies voor mijn talent” gaan we in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Luk deWulf geeft zijn lezing op dinsdag 7 februari om 15.30 uur in Bibliotheek Veendam.

Hoe kun je kinderen en jongeren helpen? “Door kinderen aan te spreken op hun talent”, zegt Luk. “Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.” In zijn lezing vertrekt Luk vanuit het boek 'Ik kies voor mijn talent'. Hij gaat in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Hoe je als ouder of leraar context kunt creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen. Daarnaast heeft Luk het over de vaardigheden die nodig zijn om meer uit talent te halen. En wat je kunt doen met datgene waar een kind of jongere echt niet goed in is.

Luk studeerde Pedagogische Wetenschappen en is een pionier van het talent-denken in België en Nederland. Zijn boek 'Ik kies voor mijn talent' is al toe aan zijn 26e druk en zijn ideeën zijn wijd verspreid in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Luk is een bevlogen spreker die zijn publiek steeds weer raakt en aan het denken zet.

Wees welkom om bij de lezing te komen, de lezing kost 5 euro. U kunt zich aanmelden via biblionetgroningen.nl/veendam.

Agenda

Old time rock 'n' roll Margaretha Hardenberg CultuurcentrumDatum: 
woensdag 11 januari 2023 20:00

 

323459877_1882893228728804_2691739683672976517_n.jpg

Rock ’n’ rollband Hayfever geeft zaterdagavond 11 februari een concert in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank, aanvang 20:30 uur.

De leden van deze formatie begonnen al op zeer jonge leeftijd samen te spelen. Hun gezamenlijke passie voor rock ‘n roll en muziek uit de sixties bracht ze samen.

Verschillende stijlen
Om het voor iedereen gevarieerd te houden speelt HayFever verschillende stijlen binnen de rock ‘n’ roll-muziek. Op het repertoire staan nummers van onder meer The Beatles, Elvis Presley, Creedence Clearwater Revival, Chuck Berry, The Animals, The Hollies, Jerry Lee Lewis en The Rolling Stones.

Toegang: € 5,00

Agenda

Exclusief SHPRITSZ- tour “Wild Romance” Datum: 
zaterdag 27 mei 2023 20:00

 

bandfoto.jpg

Exclusief SHPRITSZ- tour “Wild Romance” 
Zaterdag 27 mei 2023 Java Veendam

De legendarische band Wild Romance die Rock geschiedenis schreef en nog steeds schrijft, brengt een Hommage aan het meest iconische en spraakmakende Platina Album “SHPRITSZ” dat moeiteloos meer malen platina werd van Herman Brood & His Wild Romance.

Wild Romance speelt dit sensationele album integraal live aangevuld met vele andere Herman Brood ‘TOP HITSZ ‘en natuurlijk hun hedendaagse hits

Na hun fijne herinneringen aan het optreden tijdens “Let the Sixties Roll” in 2022, komen ze nu terug voor hun tour. Ze spelen graag in onze provincie waar de band in 1976 is ontstaan wanneer Herman Brood Koos van Dijk ontmoette in café ’t Pleintje in Winschoten. Van het een kwam het ander en al snel was van Dijk de manager van Brood. De naam is ontleend aan de regel “and I lost my mind in a wild romance”, uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison.

Herman Brood en zijn Wild Romance groeiden uit tot rockstars zoals Nederland nog nooit had gekend, met albums als 'Shpritsz' en 'Cha Cha' en succesnummers 'Saturday Night', 'Dope Sucks', 'Rock & Roll Junkie' en 'Never Be Clever'.

Het was Sex, Drugs, Rock 'n' Roll en een hoop opwinding als Wild Romance op het podium stonden met Dany Lademacher, de door de wol geverfde gitarist uit België die even hard rockend als subtiel swingend uit de hoek kon komen en David Hollestelle die net zo venijnig kan riffen als hij eruit ziet…

Wel, anno 2023 heeft de Wild Romance the best there is aan boord: Dany Lademacher – Gitaar & Vocal David Hollestelle - Gitaar & Vocal Otto Cooymans - Toetsen & Vocal Jo De Roeck- Lead Vocal Gee Carlsberg- Bas Jan t ‘Hoen - Drums Always Saturday Feel & Soul Night.

Deur open 20:00 uur Tickets voorverkoop: € 17,50 Tickets aan de deur: € 22,50 Voorverkooptickets zijn alleen via Ticketkantoor verkrijgbaar. ticketkantoor.nl