Agenda

Circus Renz van 26 april t/m 6 mei in VeendamDatum: 
donderdag 26 april 2018 19:00 tot zondag 29 april 2018 14:00

 

pers.jpg

Circus Renz uit Berlijn is bezig met de nieuwe Europatour 2018 en zal van 26 april t/m 6 mei een bezoek brengen aan Veendam. Het in 1842 opgerichte, grootste circus van Nederland komt met een grotendeels vernieuwd programma en zal een serie daverende voorstellingen gaan verzorgen.

Het grote circusdorp zal worden opgebouwd op het terrein in het Borgerswold.  De grote circustent zal vanuit de verre omtrek te zien zijn en biedt plaats aan duizend toeschouwers. Natuurlijk zijn er, zoals gebruikelijk bij circus Renz, vele dieren te bewonderen, zowel in de show als op het buitenterrein. Zeer bijzonder is het feit dat er onlangs weer vele dieren zijn geboren, die natuurlijk te bezichtigen zijn voor de bezoekers.

pers2.jpg

Ondanks het feit dat wilde dieren niet meer mogen optreden in circussen in Nederland is circus Renz er weer in geslaagd een fantastisch programma neer te zetten. Artiesten uit de gehele wereld, die de afgelopen jaren vele prijzen hebben gewonnen, zullen het programma compleet maken met fantastische luchtacrobatiek, clownerie, illusies en vele dierenacts, waaronder Siberische steppenkamelen, honden en vele paarden.

Maak de show in Veendam mee en beleef de betoverende wereld van zand en zaagsel. In diverse winkels en plaatselijke kranten zullen reductiekaarten verschijnen waarmee u met zeer aantrekkelijke kortingen een bezoek kunt brengen aan het circus.

pers16.jpg

Het ideale uitje voor het hele gezin! 
Voor verdere info: www.circus-renz-berlin.nl 

Voorstellingen:

  • Donderdag 26 april 19.00 uur ( première)
  • Vrijdag 27 april 16.00 uur (familiedag, alle plaatsen kinderen 10 euro, volwassenen 15 euro)
  • Zaterdag 28 april 15.00 uur
  • Zondag 29 april 14.00 uur
     
  • Donderdag 3 mei 19.00 uur
  • Vrijdag 4 mei 16.00 uur 
  • Zaterdag 5 mei 15.00 uur
  • Zondag 6 mei april 14.00 uur
Agenda

Bogdike Toeterrit Veendam op KoningsdagDatum: 
vrijdag 27 april 2018 11:00 tot 15:30

 

_DSC7380.jpg

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, wordt de eerste Bogdike Toeterrit gereden. Met start (11.00 uur) en finish (rond 15.30 uur) bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep in Veendam. Lenus en Alida Ottjes, die de afgelopen 25 jaar dit evenement organiseerden, geven het startschot. Daarna vertrekken tientallen oldtimer- en klassieke motoren (deelname is uitsluitend mogelijk met motoren van voor 1978) voor een toertocht door onze prachtige provincie. En lange lint motorfietsen waaronder BSA, Norton, Harley, Sparta en nog vele andere bekende en onbekende merken uit vervlogen tijden. Bij terugkomst in Veendam worden de rijders verwelkomt door dweilorkest Wakker Worden.

Even zag het er naar uit dat er aan deze jarenlange traditie in 2017 een eind zou komen nadat Lenus en Alida het na 25 keer genoeg vonden. Er waren toen geen gegadigden om het stokje over te nemen. In het voorjaar van 2018 kwam bij stichting Bogdike de Toeterrit ter sprake. En omdat Bogdike meer is dan alleen muziek, hebben zij dit evenement in februari opgepakt. In korte tijd is er met man en macht gewerkt aan het uitzetten van de route, vergunning aanvragen, de toerrijders informeren, verkeersregelaars (zgn. motards) regelen die de tocht begeleiden, sponsors benaderen enz. is het gelukt. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is het weer. Verder is alles in kannen en kruiken en is de Bogdike Toeterrit klaar voor de start.

De route van toertocht is ongeveer 100 km en kent een lunchpauze en een zogenaamde 'appeltjestop'. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 5 euro p.p., met duopassagier is het 10 euro. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep. Vooraf aanmelden niet verplicht maar mag altijd: bogdiketoeterrit@gmail.com. Ook met vragen kan men daar terecht. Voor alle rijders ligt er een promotiepakket klaar en een leuke attentie, aangeboden door Jannie Tuin van Café de Toeter.

30073632_1785535874846524_1543970980695212359_o.jpg

Agenda

Blueprint viert 20 jarig jubileum met The Tulsa SoundDatum: 
vrijdag 27 april 2018 17:00 tot 19:00

 

_MG_9614.jpg

Op vrijdag 27 april van 17.00 tot 19.00 uur vindt een bijzondere aflevering van Blueprint plaats. Op deze laatste vrijdag van de maand is het namelijk exact 20 jaar geleden dat de eerste aflevering van Blueprint werd uitgezonden. In deze speciale Koningsdag aflevering worden de sessies vertolkt door gerenommeerde muzikanten Chris Blevins en Paul Benjaman uit Tulsa, Oklahoma. Een dag later, zaterdag 28 april, spelen beiden op de Rhythm & Blues Night in Groningen.

De locatie is opnieuw de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam en zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Paul Benjaman
De Amerikaanse staat Oklahoma heeft een groot aantal muzikanten voortgebracht. Folkzanger Woody Guthrie, countryzanger Vince Gill, rockabilly zangeres Wanda Jackson, zanger pianist Leon Russell. En misschien wel de meest bekende van allemaal, zanger gitarist J.J. Cale. Maar ook tegenwoordig is er nog een levendige muziekscene in Oklahoma. Een voorbeeld daarvan is zanger gitarist Paul Benjaman, geboren in Tulsa en opgegroeid in Inola, een plaats in de buurt van Tulsa. Met zijn Paul Benjaman Band maakt hij vanaf 2008 muziek en toert hij regelmatig door de VS. Zijn meest recente plaat is “Sneaker” en bevat twaalf door Paul Benjaman geschreven nummers. Amerikaanse rootsmuziek omschreven als “The New Tulsa Sound”.


Chris Blevins
Chris Blevins is een 28-jarige muzikant uit Henryetta, een landelijk dorp 140 kilometer ten westen van Oklahoma City. Tot voor kort werkte hij fulltime op een plaatselijk postkantoor, waarna hij ’s avonds richting het tachtig kilometer noordelijker gelegen Tulsa reed om daar in bars op te treden. Een té zwaar bestaan, vond hij uiteindelijk, wat hem dus dwong tot het maken van een keuze. In 2017 verscheen de debuut cd “Better Than Alone” dat opgenomen werd in de Fellowship Hall Sound in Little Rock Arkansas, onder leiding van producer Chris Combs. Met o.a. een gastrol voor John Fullbright hoor je op deze plaat een heerlijke mix van country, southern rock en gospel. Conclusie: een cd die elke rechtgeaarde roots liefhebber gehoord moet hebben.


 
Agenda

De Maand Bekeken blikt terug op aprilDatum: 
zaterdag 28 april 2018 16:00 tot 17:00

 

De Maand Bekeken.JPG

Zaterdag 28 april vindt een nieuwe editie van De Maand Bekeken plaats. In Cultuurcentrum vanBeresteyn blikt presentator Martijn Folkers met nieuwe gasten terug op de maand april.

Twintig jaar geleden startte Thomas Kaldijk met zijn radioprogramma Blueprint. In De Maand Bekeken blikt de voormalig Veendammer van het Jaar terug op deze bijzondere periode. Welke artiesten zijn hem bijgebleven?

Waar in Nederland de huizenprijzen stijgen, blijken de prijzen in Zuidoost-Groningen met 4,5% te zijn gedaald. Hoe kan dit? Martijn praat aan tafel met een Veendammer makelaar over de woningmarkt.

Maandag wordt het Nationaal Jeugddebat gehouden in de Tweede Kamer. Veendammer Floris Blaauw is een van de 125 jongeren die met minister De Jonge en Kamerleden  Raemakers (D66) en Westerveld (GroenLinks) in debat gaat.  Met Martijn blikt Floris terug op dit bijzondere debat en zijn ervaring in Den Haag.

Muziek komt van de Veendammer muzikant Krzysztof Groen.  In november verscheen zijn eerste Groningstalige cd ‘Op noar de volgende ronde’. Groen was een van de genomineerde voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs die deze maand zijn uitgereikt. In De Maand Bekeken zal Groen enkele nummers spelen.

De Maand Bekeken
De Maand Bekeken is een initiatief van Biblionet Groningen. Maandelijks wordt het publiek in een uur bijgepraat over de ontwikkelingen in de gemeente Veendam en de hoogtepunten uit het nieuws. De talkshow, voor en over Veendam, past bij de wens van de Bibliotheek om een plek van ontmoeting, informatie en debat te zijn. De show wordt op een later tijdstip uitgezonden op radio en televisie.

Publiek is van harte welkom op zaterdag 28 april van 16.00 tot 17.00 uur in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. De toegang is gratis.

Agenda

6e editie Sportplein Veendam Open DartsDatum: 
zondag 29 april 2018 12:00

 

darts 2018, 29 april_resize.jpg

Op zondag 29 april barst het jaarlijks dartspektakel weer los in de Sorghvliethal te Veendam! Het Sportplein Veendam Open Darts staat dan alweer voor het 6e jaar achtereenvolgend op de agenda. Darters vanuit de gehele provincie en ver daarbuiten zullen strijden om de felbegeerde hoofdprijs van maar liefst €600,- euro! Het grootste darttoernooi van de ‘Veenkoloniën’ trekt jaarlijks meer dan 100 darters, waaronder veel landelijke en regionale toppers.

Men kan zich voorinschrijven t/m 22 april. Het inschrijfgeld bij voorinschrijving bedraagt €10,-, inschrijven op de toernooi-dag zelf is ook mogelijk, dan bedraagt het inschrijfgeld €12,50.
De totale prijzenpot bedraagt maar liefst €1.750 euro, met een hoofdprijs van €600,-

Wilt u verzekerd zijn van deelname, dan kunt u gebruik maken van de voorinschrijving.  Maak €10,- over op IBAN: NL44 INGB 0004 8595 10 t.n.v. Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam onder vermelding van Sportplein Veendam Open Darts 2018 + deelnemersnaam. Uiterlijk 22 april is het inschrijfgeld overgemaakt en zichtbaar op de bovengenoemde rekening.

Toernooiinformatie
Zondag 29 april, Locatie: Sorghvliethal, Jan Salwaplein 1 Veendam, zaal geopend: 10:30 uur, start toernooi: 12:00 uur, dartbanen: 40, deelnemers: maximaal 150.

Voorgaande edities werden gewonnen door:
2013: Jelle Klaassen
2014: Salmon Renyaan
2015: Wesley Harms
2016: Hendrik Tooren
2017: Dennie Olde Kalter

Wie o wie gaat er in 2018 met de felbegeerde titel vandoor…?

Agenda

MANKES presenteert cd in Cultuurwerkplaats BC47Datum: 
zondag 29 april 2018 15:00

 

MANKES.jpg

De Amsterdamse alternative indie-folk band MANKES presenteert zondag 29 april haar nieuwe cd ‘Zelhem’ in Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie, aanvang 15.00 uur.

Het album is het derde werk van de band die eind 2013 als project van de singer-songwriters Selma Peelen en Johan Visschers The Weak And The Strong werd opgericht. De voorgaande twee albums brachten zij nog als duo uit, maar sinds drummer/percussionist Peter Kahmann de band een jaar geleden versterkte en er onder andere door Scandinavië, Duitsland en Engeland werd getoerd, is het geluid van MANKES verder ontwikkeld. Opvallend daarbij zijn de dynamiek en eigenzinnigheid die live zeer goed tot hun recht komen.

De keuze voor het uitbrengen van de radiosessie die de band eind 2017 tijdens het programma Live@ideaal.org deed, was dan ook niet meer dan logisch. Het geeft de band weer zoals ze live klinkt, zonder opsmuk en franje. Het resultaat is er een waar MANKES trots op is: ‘Zelhem’, vernoemd naar de plaats waar de iBeat Recording Studio de opname vastlegde en de ether in stuurde.

MANKES zal het album ‘Zelhem’ integraal spelen, aangevuld met nog een aantal andere nummers. 

Entree is €7,50 (een toegangskaartje geeft €5,- korting op de cd!)

Agenda

Zang en Muziek op Zondag in WildervankDatum: 
zondag 29 april 2018 19:00

 

 

Martine_Salomons.jpg

Op zondag 29 april organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank weer Zang en Muziek op Zondag. De nadruk ligt op het samen zingen van bekende liederen bij het orgel. Sopraan Martine Salomons uit Emmen zal haar medewerking verlenen. Het orgel wordt bespeeld door hoofdorganist Dirk Swama. Ds. Gerda Jongsma zal de verbindende teksten verzorgen. Bovengenoemde ingrediënten zullen zeker leiden tot een mooie avond waarin veel gezongen wordt.

Voor de duidelijkheid: Het is geen kerkdienst, het gaat om het zingen bij het orgel. Iedereen die graag geestelijke liederen zingt is welkom. We hopen dat we weer kunnen rekenen op uw belangstelling, een volle kerk zingt het mooist.

Zang_Wildervank.jpg

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Adres: Grote Kerk, Raadhuisstraat 8, 9648 JV Wildervank.

Agenda

Zang en Muziek op Zondag in WildervankDatum: 
zondag 29 april 2018 19:00

 

Martine_Salomons.jpg

Op zondag 29 april organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank weer Zang en Muziek op Zondag. De nadruk ligt op het samen zingen van bekende liederen bij het orgel. Sopraan Martine Salomons uit Emmen zal haar medewerking verlenen. Het orgel wordt bespeeld door hoofdorganist Dirk Swama. Ds. Gerda Jongsma zal de verbindende teksten verzorgen. Bovengenoemde ingrediënten zullen zeker leiden tot een mooie avond waarin veel gezongen wordt.

Voor de duidelijkheid: Het is geen kerkdienst, het gaat om het zingen bij het orgel. Iedereen die graag geestelijke liederen zingt is welkom. We hopen dat we weer kunnen rekenen op uw belangstelling, een volle kerk zingt het mooist.

Zang_Wildervank.jpg

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Adres: Grote Kerk, Raadhuisstraat 8, 9648 JV Wildervank.

Pagina's