Agenda

Lezing vanBeresteyn: fotografische schilderkunstDatum: 
dinsdag 15 oktober 2019 20:15

 

Okt 15 Lezing fotografisch schilderen (Akka)_0.jpg

In het kader van de nieuwe tentoonstelling ‘Het Theater en de Verbeelding’ geeft beeldend kunstenaar en docent van De Fotolocatie Groningen, Anthon Meijssen, een lezing. Deze lezing gaat over de schilderkunst die het fotografisch beeld heeft beïnvloed en hoezeer de fotografie van invloed is geweest op de schilderkunst. Een interessante geschiedenis met enkele verbazingwekkende aspecten die beginnen bij Aristoteles en nog geen einde heeft gekend. Laat u meenemen in onze cultuurgeschiedenis.

En als u er toch bent bezoekt u meteen de tentoonstelling ‘Het Theater en de Verbeelding’. Er zijn beelden en schilderijen te zien van alumni van de Klassieke Academie (AKKA) en fotografie van cursisten van De Fotolocatie, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt.

Datum: 15 oktober
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 11,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Najaarsfair Veenkade in VeendamDatum: 
woensdag 16 oktober 2019 10:00 tot 16:00

 Op woensdag 16 oktober bent u tussen 10.00 en 16:00 uur van harte welkom op de gezellige najaarsfair in de Veenkade in Veendam. Op de najaarsfair zijn allerlei kramen te vinden die te maken hebben met de herfst. U kunt lootjes kopen en prijzen winnen, maar ook een kop warme chocolademelk drinken en genieten van verschillende lekkernijen.  
 
De najaarsfair vindt plaats op de begane grond in de hal en in de recreatiezaal van Veenkade, Kaap de Goede Hoop 1, in Veendam.

Agenda

Minecraft Bouwwedstrijd in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 16 oktober 2019 14:00

 

minecraft 2 bew.jpg

Miljoenen mensen spelen maandelijks het spel Minecraft. Woensdag 16 oktober organiseert  Bibliotheek Veendam, tijdens de wekelijkse kindermiddag, een Minecraft Bouwwedstrijd.  

Virtuele LEGO. Zo wordt Minecraft vaak in het kort uitgelegd. Net als de blokjes van LEGO kun je in Minecraft oneindig bouwen en avonturen beleven. Minecraft is één van de bestverkochte games ter wereld en heeft maandelijks miljoenen gebruikers. 

Minecraft Bouwwedstrijd
Houd jij van Minecraft? Doe dan woensdag 16 oktober mee aan de Minecraft Bouwwedstrijd. Deze middag ga je aan de slag met een uitdaging. De bouwopdracht blijft tot het laatste moment geheim; voorbereiden is dus niet mogelijk…

De Minecraft Bouwwedstrijd begint om 14.00 uur*. Deelname is gratis, maar meld je wel aan via veendam@biblionetgroningen.nl.  Er is plek voor max. 32 deelnemers.

* Kun je er niet precies om 14.00 uur zijn?
  Geen probleem! Geef dit aan bij de aanmelding

Agenda

Alzheimer Café Veendam - Hoe houd ik het leuk?Datum: 
woensdag 16 oktober 2019 19:30

 

Als mantelzorger van iemand met dementie zult u deze vraag misschien wel eens hebben gesteld. Bijvoorbeeld als uw naaste u alweer vraagt waar u heen gaat terwijl u dit al tig keer verteld heeft of de hele dag achter u aanloopt, de vaatwasser leeg maakt en alles weer op de verkeerde plek zet of als er geen “gewoon” contact meer mogelijk is. Frustratie, boosheid, onbegrip en verdriet. Emoties die u mee kunt maken in deze situaties. Hoe kunt u het dan nog leuk houden voor uw naaste maar vooral ook voor uzelf? In het Alzheimercafé gaat Anja Dieterman, psycholoog bij zorggroep Meander, u hier meer over vertellen. Er is natuurlijk ook ruimte om u ervaringen te delen met de andere bezoekers van het café.

Deze avond is Froukje van de Poll de gespreksleider.

U bent op 16 oktober van harte welkom vanaf 19.00 uur in woonservicecentrum de Breehorn, Boven Westerdiep 86 te Veendam, om 19.30 start de avond. Toegang en koffie is gratis.

Mocht u zelf geen vervoer hebben dan kunt u ons bellen. Het vervoer is geheel gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Coby van den Brand van Zorggroep Meander, 0598-686868) of Gerda Linstra van het AGW, 0598-696750, beiden te Veendam.

Voor vragen over mantelzorgondersteuning neem gerust contact op met Sjeni Mustafa van welzijnsinstelling Compaen, 0598-698119. 

Agenda

Informatieavond Yoleo in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 16 oktober 2019 19:30 tot 21:00

 

Yoleo (2).jpg

Zijn je kinderen dol op lezen of juist helemaal geen boekenwurmen? Probeer eens de leesapp Yoleo. Yoleo is namelijk niet alleen een leesapp, maar ook een computerspel. En dat maakt lezen voor iedereen spannender! Woensdag 16 oktober organiseert Bibliotheek Veendam een informatieavond over deze gratis app voor kinderen. 

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Sinds 1 september bieden bibliotheken de leesapp Yoleo aan voor jeugdleden. Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Heel fijn als je moeite hebt met lezen, zoals bij dyslexie.

Maar hoe werkt deze app? En hoe maak je een account aan? Tijdens de informatieavond geeft een medewerker van Bibliotheek Veendam alle informatie over het gebruik van deze leesapp.

De bijeenkomst is geschikt voor ouders en leerkrachten.

De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.
De toegang is gratis.

Agenda

Koopavondconcert met Brinks and FriendsDatum: 
donderdag 17 oktober 2019 20:00 tot 21:45

 

Ze komen uit Roswinkel en veel Veendammers herinneren zich vast het optreden van Brinks and Friends tijdens een kerstmarkt in de Parkstad. Henk en Ria Brinks, samen met Rowdy Prins, Davy Prins en Douwe Sterckenburg zijn graag geziene en gehoorde gasten in Drenthe en Groningen met hun gevarieerd repertoire.

Muziek uit de jaren zestig, country en ballades van Johnny Cash en Jim Reeves. Kortom er wacht u een heerlijk nostalgische avond in de foyer van Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn. 

Datum: 17 oktober
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Opname roots radioprogramma BlueprintDatum: 
vrijdag 18 oktober 2019 17:00 tot 19:00

 

_MG_5855.jpg

Op vrijdag 18 oktober wordt opnieuw een live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanberesteyn in Veendam. Gasten die de live sessies verzorgen zijn Bé Schmaal, Hannah Mae en de band Them Dirty Dimes. Publiek is welkom en de toegang geheel gratis.

De volgende data zijn tot nu toe bekend:

  • 18 oktober met Bé Schmaal, Hannah Mae en Them Dirty Dimes
    Foyer theater vanBeresteyn
     
  • 8 november met Bennett Wilson Poole en Banty Holler
    Jonckherenzaal theater vanBeresteyn

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Bé Schmaal
Bé is natuurlijk een graag geziene bezoeker van de live afleveringen van Blueprint, maar zelf ook een getalenteerde Groningse liedjesschrijver. Begin 2019 bracht hij zijn debuut album ’13 bie 60’ uit met eigen nummers en Groningse bewerkingen van bestaande nummers. 13 nummers die terugkijken op een leven van 60 jaar. Bé zal tijdens de live aflevering van Blueprint 4 liedjes ten gehore brengen.


Hannah Mae
Hannah Mae (1998) uit Emmen is een jonge, rootsy singer-songwriter bij wie de muziek in haar bloed zit. ”Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Vroeger zong ik liedjes van K3 voor de buren, tegenwoordig zing ik mijn zelfgeschreven nummers op verschillende podia.” Hannah Mae heeft in 2019 geschreven met o.a. Daniël Lohues en Ilse DeLange. Met haar optredens,  zowel met band als solo, met alleen haar gitaar -van huiskamers en café’s tot support shows in grote theaters- gooit ze hoge ogen en laat ze zien dat ze klaar is om de Drentse provinciegrenzen te overstijgen.


Them Dirty Dimes
Them Dirty Dimes is een veelbelovende Groningse 5 mans bandband die de jaren 20 doen herleven met een mix van ragtime, blues en jazz. 28 november staan ze zelfs in het voorprogramma van Eilen Jewell in de Oosterpoort. De leden hebben allen hun sporen verdiend in andere roots en retro bands en hebben met Them Dirty Dimes een nieuwe uitdaging aangeboord. Dit worden vast en zeker twee swingende sets in deze live aflevering van Blueprint.


Datum: vrijdag 18 oktober
Locatie: foyer theater vanBeresteyn ​
Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur
Toegang: gratis
 
Agenda

Hans Dulfer ‘Plays Blues’ in vanBeresteynDatum: 
vrijdag 18 oktober 2019 20:15

 

Okt Dulfer Dulfer Plays Blues - Credits Mark Groeneveld - per 30-9-2019.jpg

Hans Dulfer is één van Nederlands meest veelzijdige musici. Zijn carrière speelde zich vooral af op festivalpodia en in onstuimige kroegen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een persoonlijke manier mee aan de haal. Dulfer heeft daarmee altijd het grote publiek weten te bereiken. Nederlands bekendste saxofonist brengt met dit theaterconcert een levendige muziekshow rond muzikaal genie Lead Belly. Hij wordt bijgestaan door onder andere gitaarfenomeen Jerome Hol en zangeres Dorona Alberti. Lead Belly, een legendarische folk- en blues muzikant, was een inspiratiebron voor onder andere Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis. Hij is de man achter hits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’. De onverzettelijke sax sound van Dulfer is een oerkracht net zoals de stem van Lead Belly. ‘Dulfer Plays Blues’ zoals alleen Dulfer dat kan. 

Datum: vrijdag 18 oktober
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 23,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Film Dolor y Gloria in vanBeresteynDatum: 
maandag 21 oktober 2019 20:00

 

Pedro Almodóvar laat Antonio Banderas schitteren in het melancholische en myste­rieuze Dolor y gloria. De acteur speelt vol over­gave een gepijnigde filmmaker die terugblikt op zijn armoedige jeugd en zijn glorieuze carrière.

Een film over kleuren, over vriendschap, over rugpijnen en hoofdpijnen en glorieuze overwinningen, over moeders, over kunst en het echte leven, over liefde en gemiste kansen en is uiteindelijk, zoals bijna alles, een verhaal over tijd. Elke film die Pedro Almodóvar de afgelopen veertig jaar heeft gemaakt, was persoonlijk maar dit is een openbaring. Een venster naar zijn ziel. Een psychogeografie.

‘Zonder het filmen heeft het leven geen zin’, zegt Salvador Mallo, een filmregisseur met een grote staat van dienst. Door een scala aan lichamelijke en psychische klachten werkt hij al tijden niet meer. Wat valt er dan nog te beleven? Steeds dieper zakt Mallo in een depressie, op zoek naar steeds sterkere middelen om zijn pijn te verzachten.

Ouder worden, het is niks voor Mallo. In zijn uitbundig ingerichte appartement in Madrid, dat uitpuilt van de schilderijen en andere mooie spullen, verliest hij zich in herinneringen aan vroeger. Het ontluiken van verlangen, aan de band met zijn moeder denkt Salvador steeds vaker terug aan. In geweldige esthetische shots is Penélope Cruz als liefhebbende, maar strenge alleenstaande moeder te zien.  een dramatische liefdesrelatie met een heroïneverslaafde. De flashbacks in Pedro Almodóvars nieuwe film Dolor y gloria (‘pijn en glorie’) zijn meer dan een kijkje in Mallo’s verleden: ze vormen samen een aantal prachtige, weemoedige korte verhalen.

  • Trouw ★★★★☆ 
  • Volkskrant ★★★★☆ 

Datum: maandag 21 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 8,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Pagina's