Agenda

Nederlandse avonturen film Redbad in vanBeresteynDatum: 
maandag 24 september 2018 20:00

 

In de Nederlandse avonturen film Redbad, spelen 20 paarden van de Groningse broers Harm, Pieter en Dirk Prins van de manege Veendam. Een leuke detail is dat de broers zelf ook een klein rolletje vervullen.

Het verhaal gaat over zoon van Koning Aldigsl, deze  twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

Datum: maandag 24 september
aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 - niet leden

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598-634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Groei & Bloei lezing Stadskudde OldambtDatum: 
woensdag 26 september 2018 19:30

 

Woensdag 26 september 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis te Veendam een lezing gegeven door Pieter Kunst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur .

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 30.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Hoe een hobby uit kan groeien tot een bedrijf. Pieter Kunst hield met zijn vrouw jaren geleden als hobby een aantal schapen rondom hun verbouwde boerderij in Blijham. Zijn droom was om ooit een grote schuur te bezitten met nog veel meer schapen. Toen het aantal schapen zich had uitgebreid naar zo'n 100 stuks deed zich de mogelijkheid voor een grotere boerderij te kopen in Beerta. De kudde groeide verder en in 2011 maakte Pieter Kunst de keuze om zijn baan op te zeggen en zich volledig te richten op de schapen. Zo ontstond de Stadskudde Oldambt. Het bedrijf is inmiddels een erkend leerbedrijf, waar tevens workshops worden gegeven en activiteiten rondom de kudde worden georganiseerd. Pieter Kunst zal vertellen over de Stadskudde en wat daar allemaal mee samenhangt.

Agenda

Cruisepresentatie door salesteam Holland America LineDatum: 
woensdag 26 september 2018 20:00

 

boot veendam.jpg

In het kader van de expositie ‘Veendam in de vaart’ wordt op woensdag 26 september in het Veenkoloniaal Museum een cruisepresentatie gegeven door het salesteam van de Holland America Line.

In de cruisepresentatie wordt ingegaan op de cruisebelevenis van nu, beginnend met beelden van de 'Veendam', een van de kleinere schepen van de HAL. Vervolgens wordt een overzicht gegeven van de andere cruiseschepen van de HAL. Welke schepen varen er nog meer, hoe zien die er van binnen uit, wat voor hutten zijn er beschikbaar, wat zijn de bestemmingen/routes, wat valt er allemaal te beleven tijdens een cruise? Na afloop van de cruisepresentatie is er gelegenheid om onder leiding van de samensteller van de tentoonstelling, de expositie te bezoeken.

Het Veendammer Travel XL Reisburo Tulleken is op de avond van 26 september eveneens aanwezig met een informatiestand. Opgave vóór 21 september via: strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl of telefonisch 0598-364224.

Woensdag 26 september 2018
Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie)
De entree is gratis

Kijk voor informatie op www.veenkoloniaalmuseum.nl

Veenkoloniaal Museum -  Museumplein 5, Veendam - (0598) 36 42 24  

Agenda

Cruisepresentatie door salesteam Holland America Line
Veenkoloniaal MuseumDatum: 
woensdag 26 september 2018 20:00

 

MS Veendam Foto Annelies Meybaum .JPG

In het kader van de expositie ‘Veendam in de vaart’ wordt op woensdag 26 september in het Veenkoloniaal Museum een cruisepresentatie gegeven door het salesteam van de Holland America Line.

In de cruisepresentatie wordt ingegaan op de cruisebelevenis van nu, beginnend met beelden van de 'Veendam', een van de kleinere schepen van de HAL. Vervolgens wordt een overzicht gegeven van de andere cruiseschepen van de HAL. Welke schepen varen er nog meer, hoe zien die er van binnen uit, wat voor hutten zijn er beschikbaar, wat zijn de bestemmingen/routes, wat valt er allemaal te beleven tijdens een cruise? Na afloop van de cruisepresentatie is er gelegenheid om onder leiding van de samensteller van de tentoonstelling, de expositie te bezoeken.

Het Veendammer Travel XL Reisburo Tulleken is op de avond van 26 september eveneens aanwezig met een informatiestand. Opgave vóór 12 september via: strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl of telefonisch 0598-364224.

Woensdag 26 september 2018
Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie)

De entree is gratis

Agenda

De Romein Streektoaldag 2018Datum: 
zaterdag 29 september 2018 12:45 tot 17:15

 

Bogdike-kop.png

Stichting Bogdike organiseert op zaterdag 29 september De Romein Streektoaldag. Ook dit keer weer met een keur aan artiesten uit de provincie Groningen die zingen en entertainen in onze streektaal.

Het concept voor de Streektoaldag is simpel; drie lege winkelpanden (Braaiwinkeltje – Kerkstraat 38, Ernst Puik – Promenade 37 en Hypotheker – Museumplein 6), café De Toeter en de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn, en voor iedere locatie heeft Bogdike een cultureel programma gemaakt. Het bijzondere aan de Streektoaldag is dat bezoekers van de ene pand naar de andere lopen en zo het programma meemaken. En er overal in het centrum wat te doen is. Met ook dit jaar weer een breed en veelzijdig programma, met voor elk wat wils. En voor de muzikanten is het ook bijzonder, want zij spelen op bijzondere locaties. En de toegang is uiteraard gratis. 

Aan deze editie van de Streektoaldag werken mee: Jan Henk de Groot, Mark Brinkhuizen, Gert Sennema & Westkantstad, Wia Buze, Beecham, Irene Wilkens & Sikkom Kult, Krzysztof Groen, Rieks Folgerts & Margret Maas, Staark, Bé Schmaal, Erwin de Vries, Zuver Scheerwol, Laurens Schreuder en Alex Staal, Roelof van der Velde en Twij körten, twij langen.

Veendam gaat zaterdag 29 september massaal over in het dialect.

De Romein Streektoaldag begint om 12.45 tot 17.15 uur.

Romein Streektoaldag 2.png

Agenda

Purper met o.a. Frans Mulder en Erik Brey in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 29 september 2018 20:15

 

sep 29 Purpers Passie 01_foto Robin Kamphuis.jpg

Purper komt weer terug! In Purper’s Passie vraagt theatergroep Purper zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Er is zelfs supermarktbrood dat ‘Liefde & Passie’ heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Frans Mulder, Erik Brey (de Purpers van het eerste uur) en het negen instrumenten bespelende, muzikale multi-talent Diederick Ensink gaan samen met de ontroerend eigenzinnige actrice, singer-songwriter Anne van Veen in Purper’s Passie met een gezonde dosis zelfspot op zoek naar hun eigen passie. Purper, een begrip in de Nederlandse theaterwereld, heeft een vaste plek in het collectief geheugen van het publiek. Hele generaties zijn ermee opgegroeid. Vorig seizoen door pers en publiek herontdekt én tot grote vreugde van de groep, ook door grote groepen jongeren omarmd. Dat wordt weer feest in vanBeresteyn!

Datum: zaterdag 29 september
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 22,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Sound of Silence in vanBeresteynDatum: 
zondag 30 september 2018 15:00

 

sep 30 Promobeeld Sounds of Silence - Simon & Garfunkel Acoustic - Fotograaf Kees van der Niet.jpg

Jop Wijlacker en Dennis Kolen vormen samen Sound of Silence. Zondagmiddag 30 september komen zij met een heerlijk concert naar vanBeresteyn. De mannen halen jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen ‘Sound of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ tot het gezellig mee te zingen ‘Mrs Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’. De nummers worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Door de harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstaat er een intieme en intense sfeer.

Er zijn dan ook nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Datum: zondag 30 september
Aanvang: 15.00 uur.
Toegang: € 17,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Belgisch drama film Zagros in vanBeresteynDatum: 
maandag 1 oktober 2018 22:00

 

Maandagavond 1 oktober vertoont het Filmhuis de mooie en ontroerende film Zagros. De jonge schaapherder Zagros is volmaakt gelukkig in de bergen van Turks Koerdistan. Zijn vrouw Havin, die samen met hun negenjarige dochter achterblijft als hij er met zijn kudde op uit trekt, voelt zich een stuk minder thuis. Sommigen in het dorp vinden haar veel te uitgesproken; en wie weet waar zo'n moderne, onafhankelijke vrouw nog meer toe in staat is ... Wanneer een tapijtverkoper uit haar geboortestad begint op te scheppen dat hij iets met haar heeft, wordt Havin door Zagros' familie hardhandig tot de orde geroepen. Havin ontvlucht het dorp en verlaat het land, met hulp van een zus die bij de rebellen zit en een achterneef in België. Woest op zijn familieleden besluit Zagros haar achterna te reizen. Maar eenmaal in Brussel blijft er van zijn zekerheden weinig over; wat wel blijft, is de druk die zijn familie op hem uitoefent. Behendig neemt dit sterke drama ons mee in de blikvernauwing die Zagros sluipenderwijs in zijn greep krijgt. Zagros heeft vele prijzen ontvangen waaronder de publieksprijs en de prijs voor beste regie op het Arras Film Festival 2017 en de Grand Prix of het Filmfestival van Gent.

Datum: maandag 1 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Toegang:  € 7,50 (niet leden)

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Documentaire film My Generation in vanBeresteynDatum: 
dinsdag 2 oktober 2018 20:00

 

In de documentaire My Generation kijkt acteur Michael Caine vol verwondering terug op de Swinging Sixties in Londen. Caine is de hoofdpersoon én verteller van My Generation, een levendige en inspirerende vertelling van zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren ’60. Ondersteund door prachtige archiefbeelden, invloedrijke songs en door middel van gesprekken met iconen (uit die tijd) als Paul McCartney, Twiggy, David Baily en David Hockney neemt Michael Caine de kijker mee op een reis naar de geboorte én naar het hart van de pop culture van het Londen van de Swinging Sixties.

Michael Caine, vlaggenschip van de Brit Cool, speelde inmiddels in 168 films en tv-series. En nog steeds is de nu 85-jarige acteur – die op 14 maart 1933 te Londen onder de naam Maurice Joseph Micklewhite Junior werd geboren – actief. Voor 2018 staat een juwelenrooffilm aangekondigd. Regisseur is de Brit James March en de werktitel is bepaald op: Untitled Hatton Garden Jewel Heist Project. Michael Caine werd zes keer genomineerd voor een Oscar en pakte twee beeldjes (‘beste bijrol’ voor Woody Allens Hannah and her Sisters, 1986; ‘beste bijrol’ voor The Cider House Rules; 1999 van Lasse Hallström).

Datum: dinsdag 2 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 (niet leden)

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Pagina's