Agenda

Avondwandeling in het LauwersmeergebiedDatum: 
donderdag 29 juni 2017 18:00

 

Lauwersmeergebied.jpg

Avondwandeling in het Lauwersmeergebied
met de Vrienden van de Heemtuin

De ‘Vrienden van de Heemtuin’ organiseren komende week weer een excursie. Dit maal ver van huis, maar de rit meer dan waard! Op donderdag 29 juni vertrekken we om 18.00 uur vanaf de parkeerplaats van de Heemtuin in Muntendam aan de Nieuweweg 127. We gaan de deelnemers over de auto’s verdelen (spreek onderling de vergoeding voor de rit af) en vertrekken daarvandaan voor de tocht naar het Lauwersmeergebied. We willen rond 19.00 uur aankomen bij de Staatsbosbeheerschuur aan De Rug 1. Boswachter Hans Gartner wacht ons daar op en hij zal ons vertellen over het gebied en zal ons mooie plekken laten zien. De orchideeën bloeien nog, en misschien zien we het rondbladig wintergroen en de bitterling.    

Voor leden is de excursie gratis, niet leden betalen €3,00 en kinderen € 1,50.

Deze excursie is een initiatief van de Vereniging Vrienden van de Heemtuin te Muntendam. Inlichtingen: vriendenvandeheemtuin@gmail.com

Agenda

Inloopavond GemeenteBelangen VeendamDatum: 
donderdag 29 juni 2017 20:00

 

Gemeente_Belangen.png

Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht, organiseert GemeenteBelangen Veendam weer een reeks van inloopavonden. Hierbij worden alle wijken en buurten in Veendam bezocht om inwoners de gelegenheid te geven mee te praten over wat er speelt binnen hún leefomgeving. Deze informatie zal worden gebruikt voor het nieuwe verkiezingsprogramma van GB. Het is belangrijk om direct te horen wat inwoners van Veendam belangrijk vinden. Wat gaat er goed? En wat kan er (nog) beter? Tijdens de inloopavonden kan iedereen laagdrempelig en informeel meepraten over tal van onderwerpen.

 “We zien bijvoorbeeld op Facebook dat veel mensen een mening hebben, maar dat de drempel om een raads- of commissievergadering te bezoeken te hoog is” aldus fractievoorzitter Christel Knot. Tijdens de inloopavonden kan iedereen, onder het genot van een kopje koffie zijn of haar mening geven. Ook zal er een presentatie gegeven worden over de stand van zaken van diverse actuele projecten binnen de gemeente Veendam.

De eerste inloopavond wordt georganiseerd in Wildervank in Het Raadhuis (voorheen zalencentrum Boelens) op donderdag 29 juni. Daar waar het voor GemeenteBelangen 36 jaar geleden allemaal begon. Aanvang 20.00 uur;  inloop vanaf 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Agenda

v.v. Wildervank organiseert ING Buren familiedagDatum: 
zaterdag 1 juli 2017 13:00 tot zondag 2 juli 2017 01:00

 

Poster buren familiedag.png

Op zaterdag 1 juli organiseert de voetbalvereniging Wildervank voor de derde keer op rij de ING buren familiedag. Een dag is voortgekomen uit ons intensief sponsorcontract met de ING en nu al niet meer weg te denken is uit ons aanbod van jaarlijkse activiteiten. Een gelegenheid bij uitstek om omwonenden, sponsoren en (oud) leden actief te betrekken de activiteiten van onze vereniging. Ook dit jaar hebben wij ene attractief programma samengesteld voor jong en oud. Het programma is als volgt: midgetvoetgolf, stormbaan JO9 t/m JO13, mixvoetbaltoernooi JO11, 7x7 voetbal, westrijd oud zondag –oud zaterdag, bbq en feestavond.

Agenda

Sightseeing Run Veendam broez’tDatum: 
zaterdag 8 juli 2017 13:30

 

17903558_726075374231642_37372517496105058_n.jpg

Sightseeing Run Veendam broez’t dit keer door
veel nieuwe gebouwen!

Op zaterdagmiddag 8 juli 2017 vindt de vierde editie plaats van de Sightseeing Run Veendam “Broez’n deur andermans Hoez’n”. Bij dit recreatieve loopevenement staat plezier en beleving voorop, lopers moeten genieten van de route die dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden loopt.

De start en finish zijn net als voorgaande jaren voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein in Veendam. De organisatie heeft di...t keer echter voor een andere opzet gekozen. Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer lopen eerst gezamenlijk een rondje van 5 kilometer en komen dan weer terug bij de start/finish. De deelnemers van de 10 kilometer lopen vervolgens nog een andere ronde van 5 kilometer door Veendam. Deze extra passage bij de start/finish zorgt voor meer gezelligheid op het plein en is leuk voor het publiek.

De Sightseeing Run onderscheidt zich door ieder jaar nieuwe routes uit te zetten. Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden toe te voegen. Zo passeren de lopers deze editie een aantal scholen: het Noorderpoort, UBBO Emmius en basisschool In de Manne. Daarnaast zetten Avebe, De Veenpoort en de Kringloopwinkel van Wedeka haar deuren open en broez’t de run dwars door Zwembad Tropiqua. De deelnemers finishen op het Raadhuisplein en ontvangen vervolgens allemaal een unieke Sightseeing Run medaille.

Wil jij deelnemen aan dit ludieke hardloopevenement? Ga naar www.sightseeingrunveendam.nl en meld je aan via het inschrijfformulier. Online aanmelden kan tot en met woensdag 5 juli 2017, daarna is het alleen nog mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven bij start/finish. Deelname aan de vijf kilometer kost € 7,50. De kosten voor de tien kilometer bedragen € 10,00.

Kinderen die willen deelnemen aan de Kidsrun kunnen zich tot en met 5 juli 2017 aanmelden bij Mijnnnn! Kamer, Winkler Prins Passage 2 te Veendam, maar kinderen kunnen zich ook nog op de dag zelf aanmelden bij de start/finish.

Voor meer informatie over de Sightseeing Run kun je contact opnemen met de organisatie via sightseeingrun@veendam.nl.

Agenda

Vierde Sightseeing Run door VeendamDatum: 
zaterdag 8 juli 2017 13:30

 

IMG_2241.JPG

In 2014 had Veendam de primeur van de eerste Sightseeing Run van Nederland. De Sightseeing Run “Broez’n deur andermans Hoez’n” is een recreatieve hardloopwedstrijd waarbij deelnemers dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden lopen. Op zaterdag 8 juli 2017 vindt de vierde editie in Veendam plaats. De inschrijving is geopend en de aanmeldingen stromen alweer binnen!

Programma
De start en finish zijn net als voorgaande jaren voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein. Om 13.30 uur starten de kinderen van de Kidsrun met een kort rondje door het centrum. Om 14.00 uur start de Bedrijven run en om 14.05 uur en 14.10 uur starten de deelnemers van de tien kilometer en van de vijf kilometer.

Inschrijven
Meedoen aan deze ludieke hardloopwedstrijd in Veendam? Inschrijven kan via www.facebook.com/sightseeingrunveendam of via www.veendam.nl/sport . Deelname aan de vijf kilometer kost €7,50. De kosten voor de tien kilometer bedragen € 10,00. Deelnemers ontvangen na afloop een unieke Sightseeing Run Veendam medaille!

Bedrijven Run
Speciaal voor bedrijven en andere organisaties is er een nieuw onderdeel toegevoegd aan de Sightseeing Run: de Bedrijven run. De deelnemers van de Bedrijven run starten om 14.00 uur, voor de reguliere deelnemers aan. Als bedrijf kun je met een team van maximaal 5 collega’s deelnemen en na afloop kun je in één van de kroegen in Veendam een borreltje drinken en hapje nuttigen. Kijk voor meer informatie over de Bedrijven run op de website of facebookpagina.

Vragen?
Voor meer informatie over de Sightseeing Run kunt u contact opnemen via sightseeingrun@veendam.nl.

Agenda

Disco in MuntendamDatum: 
vrijdag 14 juli 2017 19:00 tot 21:00

Op vrijdag 14 juli is het weer zover, dan wordt er voor de basisschooljeugd weer een kanjer van een disco gehouden in het dorpshuis de Menterne in Muntendam. Deze wordt georganiseerd door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam. De aanvang is om 19.00 uur en het feest duurt tot 21.00 uur.  De entree is zoals altijd een kleine bijdrage per persoon.

Het belooft een geweldige discofeest te worden met mooie muziek. Ook de snoepkraam van de JWG staat er weer met weer overheerlijke snoepjes en de bar beneden in de kelder is geopend! Onze eigen bekende DJ`s zijn weer van de partij en er mag vooral veel gedanst worden. Misschien wordt er zelfs nog een polonaise gedaan.

Ouders willen jullie de kinderen weer binnen weg komen halen. Alle bekende vrijwilligers van de JWG zijn aanwezig! Komen jullie ook allemaal? Dan gaan we er een superleuk feest van maken!!