Agenda

Themamiddag in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 20 november 2019 14:00 tot 16:30

 

Themamiddag Machiel Braaksma.jpg

Bloembommen maken, een groots afvalkunstwerk knutselen of je speelgoed laten repareren. Woensdag 20 november organiseert Bibliotheek Veendam een gratis themamiddag over duurzaamheid. Van 14.00 uur tot 16.30 uur kunnen jong en oud spelen en ontdekken .

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.  

Woensdag 20 november organiseert Bibliotheek Veendam in het kader van Nederland leest een themamiddag voor jong en oud. Kom spelen en ontdekken aan de hand van 3 thema's.

Gooi niks weg!
Geef spullen een tweede leven! In onze huidige maatschappij gooien we dagelijks veel spullen. Maar is dat wel nodig? Ontdek het zelf in de themahoek ‘Gooi niks weg!’.

  • Afval kun je weggooien, maar je kunt er ook mee knutselen! Maak samen met kunstenaar Machiel Braaksma een blijvend kunstwerk voor in de bibliotheek.
  • Laat je speelgoed repareren door vrijwilligers van Repair Café Veendam. Een knuffel met een gescheurd oortje? Een robot die niet reageert? Gooi het niet weg, maar laat het maken in de bibliotheek!

Laat de natuur groeien!
Maak je omgeving mooier en zie de natuur groeien! Ga zelf aan de slag in deze themahoek en ontdek hoe we kunnen zorgen voor onze planten en insecten. 

  • Maak in de themahoek een bloembom met zaden van verschillende bloemen. Gooi het bommetje daarna ergens in de berm of bij jou thuis in de tuin. Zo maken we samen onze leefomgeving wat mooier én zorgen we voor meer diversiteit in de natuur.
  • Hoe kunnen we planten en insecten behouden? Johanna Huizinga zag op een zandpad tussen Tripscompagnie en Borgercompagnie de natuur verdwijnen en besloot in actie te komen. Met haar burgerinitiatief zet ze zich in om de biodiversiteit te herstellen.

Daar zit energie in!
Verander de wereld, begin bij jezelf… Wat kun je doen om je eigen leef- en woonomgeving duurzamer te maken? In deze themahoek kun je lokale initiatieven ontdekken en mag je zelf spelen met verschillende vormen van energie!   

  • Hoe kun je een oud huis klimaatneutraal maken? Veendammer Paul Joosten vertelt hoe hij in een paar jaar tijd zijn huis van het gas af heeft gehaald en energie-plus heeft gemaakt.
  • Kom alles te weten over VEENstroom, de Coöperatie Duurzame Energie in de Veenkoloniën.
  • Kom spelen met energie!
Agenda

Informatieavond omwonenden van het windmolenparkDatum: 
woensdag 20 november 2019 19:15

 

Nederland moet verduurzamen en dit heeft de aankomende jaren gevolgen voor de landinrichting. Zo wordt er onder andere een windmolenpark gebouwd in Meeden.

Op 20 november organiseert de rechtswinkel van SK Juristen in samenwerking met Dokk advocaten (advocatenkantoor gespecialiseerd in planschade vanwege windturbines) en Alders Makelaars (marktleider in de verkoop van woningen in de regio Veendam-Hoogezand)  een bijeenkomst in haar kantoor aan het Beneden Oosterdiep 57 te Veendam, waar omwonenden van het windmolenpark met al hun vragen terecht kunnen.

De komst van het windmolenpark heeft de afgelopen jaren tot grote discussies geleid. Het windmolenpark gaat er komen, hetgeen grote gevolgen kan hebben voor omwonenden. Hierbij kan gedacht worden aan de waardedaling van woningen die in de buurt van de windmolens zijn gelegen. Op initiatief van SK Juristen te Veendam hebben een aantal ondernemingen de handen ineen geslagen om een informatieavond te organiseren op 20 november. Op deze avond worden omwonenden geïnformeerd over de mogelijkheden om een schadevergoeding te verkrijgen voor de komst van de windmolens.

Er worden geen politieke standpunten ingenomen en het doel van de avond is om omwonenden eerlijk en oprecht te adviseren over hun mogelijkheden om een deel van de schade te kunnen verhalen.
Na een korte inloop om 19:00 uur zal er om 19:15 aangevangen worden met een presentatie van circa een half uur waarin onder andere wordt ingegaan op de woningwaardeontwikkeling van woningen in het gebied en de mogelijkheden om een verzoek tot planschade in te dienen.
Naderhand is er de gelegenheid om vrijblijvend vragen te stellen aan alle betrokken makelaars, advocaten en juristen.

Indien u de informatieavond wenst bij te wonen, wordt u verzocht om u vroegtijdig aan te melden zodat er een inschatting van de opkomst gemaakt kan worden.
U kunt zich aanmelden via de website van SK Juristen (www.skjuristen.nl/planschade) of door te bellen naar 0598-364252.

Over SK Juristen
In een prachtig nieuw kantoor geven de juristen van de rechtswinkel in Veendam op een laagdrempelige manier juridisch advies op het gebied van onder andere aan- en verkoop van woningen, echtscheidingen, aardbevingsschade, werk, incasso en commercieel vastgoed. De juristen denken mee bij problemen en conflicten en leveren kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Deze dienstverlening is voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Bij SK Juristen is het altijd spreekuur, waardoor u gemakkelijk binnen kunt lopen zonder afspraak. U ontvangt gratis juridisch advies en heeft binnen 24 uur antwoord op al uw vragen.
Wilt u weten wat SK Juristen voor u kan betekenen? Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend gesprek.

Agenda

Alzheimer Cafe: Mantelzorger der liefdeDatum: 
woensdag 20 november 2019 19:30

Mantelzorger der Liefde is een positieve gids voor mantelzorgers bij dementie, geschreven door Ingrid Keestra. Dit boek wil mantelzorgers een hart onder de riem steken met tips en voorbeelden hoe je Alzheimer positiever kunt benaderen. Ingrid Keestra wil uitdragen dat het niet alleen kommer en kwel is, maar er ook ruimte is voor verwondering, ontroering en plezier.

Het Alzheimer Café is bestemd voor mensen met dementie, hun partner, familie, vrienden, hulpverleners en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet, u bent van harte welkom.

Waar en hoe laat
Het Alzheimer Café Veendam vindt plaats op 20 november in De Breehorn, Boven Westerdiep 86 in Veendam. Het café is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Gespreksleider is Jannete Dijk.

Voor vragen over mantelzorgondersteuning neem gerust contact op met Sjeni Mustafa, Compaen, tel. 0598-698119. 

Agenda

De spoken van Visegrád in Veenkoloniaal MuseumDatum: 
woensdag 20 november 2019 20:00

 

De spoken van Visegrád.jpg

Ivo van de Wijdeven is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis Magazine en Clingendael Spectator. Met zijn verhalen wil hij iedereen die daarin geïnteresseerd is, een historische achtergrond bieden bij de actuele thema's als nationalistische sentimenten, Russische en Turks ambities, migratieproblematiek, internationaal terrorisme en de naderende Brexit.

Het in 2018 verschenen 'De spoken van Visegrád' beschrijft de turbulente gebeurtenissen in Polen, Hongarije en Tsjechoslowakije tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Een geschiedenis die in West-Europa zo goed als vergeten is, maar in die landen zelf nog nauwelijks is verwerkt en de grondslag vormt voor het huidige denken over de toekomst. Een boek voor wie wil weten waar controversiële Oost-Europese politici als Viktor Orbán en Jaroslaw Kaczynski de mosterd halen.

Plaats: Veenkoloniaal Museum Veendam
Dag: woensdag 20 november 
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 5,00 p.p. Vrienden museum gratis

Agenda

Koopavondconcert met Duo Maas en FolgertsDatum: 
donderdag 21 november 2019 20:00

 

Het duo Margret Maas en Rieks Folgerts kennen elkaar al jaren. Het klikt niet alleen muzikaal maar het zijn ook echte maatjes. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Groninger liedjes die ze zelf hebben geschreven en in het Gronings vertaald door Dick Kamphuis en Henk Puister. Het duo brengt een avondvullend programma waarin ook Engelstalige nummers aan bod komen. Ze begeleiden zichzelf op gitaar waarbij Rieks een meester blijkt te zijn op de Fender Stratocaster. Een avond met twee toppers uit de regionale muziekstal.

Datum: 21 november
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Popkoor Just4Fun met liveband Without Alice
in vanBeresteynDatum: 
vrijdag 22 november 2019 20:15

 

Nov 22 Just for fun.JPG

Het 45 koppige popkoor Just4Fun uit Stadskanaal treedt voor het eerst op met een theaterconcert in vanBeresteyn op 22 november. Just4Fun staat vanaf het eerste uur onder de bezielende leiding van dirigent Remco Broesder. De naam van het koor werd destijds gekozen omdat plezier voorop stond. De ‘4’ verwijst naar het vierstemmige karakter van het koor. Het repertoire bestaat uit  een grote verscheidenheid aan nummers uit allerlei verschillende popstijlen vanaf de jaren ’60 tot heden. 

De afgelopen 22 jaar verzorgde het koor om de drie jaar twee avondvullende programma’s in Theater Geert Teis. Ze zongen nummers als: ‘Waiting for Elvis’ en ’The Wizard of Pop’. Dit jaar komt het koor met ‘The Next Generation’. Zes muzikaal getalenteerde jongeren verlevendigen het concert met instrumenten of hun stem. Behalve de fantastische liveband Without Alice, begeleidt dit keer ook een strijkers- en blazerssectie het koor.

Datum: Vrijdag 22 november
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 15,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, 
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Sinterklaas bezoekt Jumbo De Reede en Dukdalf 2.0Datum: 
zaterdag 23 november 2019 (Hele dag)

 

Poster-2019.jpg

Half november komt Sinterklaas weer naar Nederland en heeft zijn stoomboot vol geladen met cadeautjes voor alle kinderen, groot en klein. Traditioneel doet Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op zaterdag 23 november de wijk Sorghvliet aan. Zoals ieder jaar is hij uitgenodigd door de Wijkvereniging Sorghvliet. De Sint komt dit jaar met zijn Pieten tussen 11:30 uur en 12:15 uur bij Jumbo De Reede. Natuurlijk zullen de pieten pepernoten uitdelen aan het winkelend publiek en zal de Kassapiet weer zijn best doen. Ook zal er iets door Jumbo worden georganiseerd voor de kinderen met leuke prijzen.

Vanaf 13:30 uur is er een open Sinterklaasmiddag in Dukdalf 2.0. De entree is gratis.  Alle kinderen tot en met 8 jaar zijn van harte welkom. Voor de kinderen is er een spellencircuit en knutselhoeken. Ook dit jaar kunnen de kids een echte Pietendiploma behalen.  De Pieten hebben de spellencircuit opgebouwd en na afloop ontvangt elk kindje een gratis presentje van de Sint. De presentjes zijn dit jaar extra groot. Ook is er natuurlijk ranja, suikerspinnen en heel veel pepernoten voor iedereen. Kinderen kunnen vrij in– en uitlopen. Begeleiding van een volwassene is gewenst.

Agenda

Sinterklaasintocht WildervankDatum: 
zaterdag 23 november 2019 13:00

 

IMG_7660.JPG

Op zaterdag 23 november vanaf 13:00 uur brengt Sinterklaas en zijn pieten op de pakjesboot ook een bezoek aan Wildervank. 

Met zijn pakjesboot, afgeladen vol strooigoed, komt de oude baas aangevaren uit de richting van Bareveld langs de Bareveldstraat, J. Kammingastraat, Raadhuisstraat en via de Poststraat naar de aanmeerplek aan de Postkade. Naast de Sint, de Hoofdpiet en diverse andere pieten op de pakjesboot vaart ook Muziekvereniging Voorwaarts uit Veendam mee.

IMG_7631.JPG

Over de openbare weg rijden ook pieten met diverse voertuigen mee. Omstreeks 13.30 uur zal de vloot (die ook een boot met gecertificeerde duikers bevat) aan de Postkade zijde aanmeren bij de brug Nijveenlaan.

Na voet te hebben gezet aan vaste wal wordt in de Nijveenlaan de stoet opgesteld. En stapt de Sint op zijn trouwe schimmel Amerigo voor het vervolg van de intocht.

De bonte stoet gaat door de Nijveenlaan, Cohenstraat, Nolenstraat, en via de Woortmanslaan naar het podium bij het winkelcentrum (Supercoop).

IMG_9060.JPG

Daar zal Sinterklaas welkom worden geheten door presentator Peter Prummel uit Veendam, en vervolgens worden toegesproken door voorzitter Grieto Visser van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Er zal strooigoed worden uitgedeeld en kinderen kunnen tekeningen en kleurplaten overhandigen aan de Sint. Tussendoor worden op het podium door de Danspieten danspasjes uitgevoerd.

IMG_7766.JPG

Omstreeks 15.00 uur vertrekt de Sint met de kinderen, hun ouders en grootouders naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor het voortzetten van het kinderfeest. De Danspieten komen daarbij ook mee. In het Cultuurcentrum wordt dit jaar een spelmiddag georganiseerd. En is er voor de kinderen ruimschoots de tijd om in gesprek te gaan met de Sint.

Tijdens het feest worden de kinderen op frisdrank getrakteerd. En na afloop bij de uitgang wordt iets lekkers meegegeven naar huis. Het belooft als vanouds weer een prachtig kinderfeest te worden.

Agenda

The Fortunate Sons NL in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 23 november 2019 20:15

 

Nov 23 The Fortunate Sons NL - CCR, 50 jaar na Woodstock (PR The Fortunate Sons) 2.jpg

vanBeresteyn wordt een beetje Woodstock op 23 november

Creedence Clearwater Revival kende zijn hoogtijdagen in de periode 1968-1972. De mannen profiteren in deze periode van het groeiende muzikale klimaat. Er was geen weg meer terug. Anno 2019 is hun muziek nog steeds razend populair. Hits als Proud Mary, Who'll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers van de mannen en die nog steeds worden meegezongen.

The Fortunate Sons vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en ontpopten zich als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende Tribute to C.C.R. geven ze wervelende shows in binnen- en buitenland.

In 2019 is het vijftig jaar geleden dat Creedence Clearwater Revival een fenomenaal optreden gaf op het legendarische Woodstock festival. De band was rond die tijd op het toppunt van zijn roem en domineerde de hitlijsten sinds de doorbraak met de single ‘Suzie Q’ een jaar eerder. The Fortunate Sons grijpt de gelegenheid aan voor een fantastisch eerbetoon. Voor de pauze speelt de groep een integrale versie van de befaamde Woodstock-gig en hoor je hits als Born On The Bayou en Suzie Q. In het tweede deel wordt er een greep gedaan uit de rest van het glansrijke CCR-repertoire.

Datum: Zaterdag 23 november
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 17,50 [inclusief drankje]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Terug in de tijd met de Parkzicht DiscoreünieDatum: 
zaterdag 23 november 2019 21:30

 

disco 2019.jpg

Jarenlang was Parkzicht Disco een begrip in de regio. Ieder jaar op de laatste zaterdag van november doen het we het nog een keertje dunnetjes over met lekkere muziek uit de 70, 80, 90 er jaren. Het publiek zal vermaakt worden door diverse DJ's en de Top 40 band Melrose.

Kaartverkoop bij receptie Brouwhotel Parkzicht of online via parkzicht.com

Pagina's