Agenda

Film The White Crow in vanBeresteynDatum: 
maandag 27 mei 2019 20:00

 

111.jpg

In ‘The White Crow’ schetst Ralph Fiennes een overtuigend, complex beeld van de geniale jonge balletdanser Rudolf Noerejev, kort voor hij overliep naar het Westen.

Het eerste wat balletdanser Rudolf Noerejev doet als hij met het Kirov-ballet in Parijs arriveert, is de straat oversteken. Hij loopt naar het Monument à la République, waarop de beroemde woorden ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ staan. Terwijl alle andere dansers keurig het hotel inlopen, onder toeziend oog van KGB’ers, gaat Noerejev zijn eigen gang. Ook al betekent zijn ongehoorzaamheid dat hij op de premièreavond niet mag dansen.

The White Crow is de derde film van acteur Fiennes als regisseur, speelt zich af in 1961, aan de vooravond van Noerejevs besluit om naar het Westen te vluchten. Scenarist David Hare, verknoopt in een ingenieus scenario drie tijdlagen: de arme jeugd van Noerejev, zijn door de autoriteiten betaalde opleiding aan de school van het Kirov-ballet en zijn verblijf in Parijs, waar hij de Russische autoriteiten tart door zijn eigengereide gedrag. Zo bezoekt hij elke ochtend het Louvre, legt hij contact met Franse collega-dansers en raakt hij bevriend met Clara Saint, een jonge vrouw wier verloofde net is omgekomen bij een auto-ongeluk.

Noerejev is zelfzuchtig, op het arrogante af, maar zijn gevoelens van superioriteit komen voort uit een diepe onzekerheid over zijn boerenafkomst. Zijn grenzeloze geloof in zijn bijzonderheid als danser, ook al begon hij op late leeftijd, maskeert die onzekerheid. Noerejev is zeer direct, op het onaangename af. Zijn emotionele kilte wordt niet verhuld, zoals een Amerikaanse film waarschijnlijk zou doen. Noerejev wordt gespeeld door danser Oleg Ivenko, en dat pakt goed uit. Sergei Polunin, de ‘bad boy of ballet’, heeft een bijrol.

Datum: 27 mei 2019
Aanvang: 20.00  uur
Toegang:  € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Voorleesuurtje in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 29 mei 2019 09:30 tot 10:30

 

Bibliotheek Veendam organiseert een voorleesuurtje voor peuters. Woensdag 29 mei kunnen de jonge kinderen en hun (groot)ouders weer genieten van een heerlijk voorleesverhaal. Na het voorlezen gaan we leuke spelletjes doen en knutselen.

Het voorleesuurtje in Bibliotheek Veendam begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 10.30 uur.

Agenda

Theatervoorstelling in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 29 mei 2019 15:00

 

Poppenkast.jpg

In mei is het in Bibliotheek Veendam een “beestenboel”. De wekelijkse kindermiddagen staan volledig in het teken van kleine, grote, schattige en gevaarlijke dieren. Woensdag 29 mei speelt poppentheater Jinky’s Mikmak de kindervoorstelling ‘Mag ik meedoen’.

Eend wil graag nieuwe vrienden maken en meedoen met de leeuwen of de olifanten. Maar hij kan niet BRULLEN als een leeuw of TROMPETTEREN als een olifant. Wat nu? Wil jij bij een club waar iedereen welkom is? Dan is dit een voorstelling voor jou!

Poppentheater Jinky’s Mikmak speelt woensdag 29 mei in Bibliotheek Veendam de voorstelling ‘Mag ik meedoen’. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van John Kelly.

De gratis voorstelling in Bibliotheek Veendam begint om 15.00 uur en is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Agenda

Open dag recreatiepark Borgerswold HemelvaartsdagDatum: 
donderdag 30 mei 2019 (Hele dag)

 

IMG_1402.JPG

Donderdag 30 mei wordt door de gebruikers en ondernemers van het recreatiepark Borgerswold een open dag georganiseerd. Een mooie kans om kennis te maken met de vele mogelijkheden die het park biedt!

Alle bedrijven hebben leuke aanbiedingen en leuke extra’s zoals:

Vereniging Tuinrecreatie Veendam 
Bijenonderkomen Borgerswold. Neem als bezoeker een kijkje in de Bijenonderkomen Borgerswold. Tijdens het bezoek neemt imker Ben de bezoekers mee naar de bijen. Hij vertelt over het mysterieuze gedrag van de bijen, geeft een veilige blik in de bijenraten, verklapt wat een imker precies moet doen voor lekkere honing en natuurlijk mogen bezoekers ook van het resultaat proeven: Tijdens de proeverij staat er koffie en thee klaar. Het is mogelijk de rondleiding te combineren met een honingproeverij die aanwezig is tijdens de open dag.

Watersportcentre Veendam
Lekker waterskiën of op het terras genieten van een hapje en drankje.

klimbosverzamel.jpg

Borgerswold Experience
Llekker klimmen en klouteren in het klimbos en voor de stoere klimmers na afloop een lekker ijsje!. Een springkussen voor de allerkleinsten mag natuurlijk niet ontbreken.

De Waterjuffer
De wekker gaat vroeg maar met een goede reden! Wordt wakker samen met de vogels, zie e bloemen langzaam open gaan en ontdek de insecten die zich koesteren in de ochtendzon in Borgerswold Veendam. Erop uit: heerlijk wandelen met een gevulde knapzak door het mooie Borgerswold.  Trek de wandelschoenen aan en wandel samen in een groep o.l.v. Wia Koers of samen met je vriend/of vriendin c.a. 1 ½ uur en kom op de mooiste plekjes in Borgerswold. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de inhoud van de gevulde knapzak kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij. Het begin- en eindpunt is bij “de Waterjuffer” nabij de kinderboerderij. De start is om 7:00 uur.
Handig om te weten: Prijs € 8,50 p.p. incl. wandelroute en knapzak, trek stevige schoenen en warme (regenkleding) aan en inschrijven voor 29 mei bij De Waterjuffer nabij de kinderboerderij of via het telefoonnummer van Sjaak Geerlings, 06-51206021.

De_Kinderboerderij_Veendam.jpg

Kinderboerderij
Kijken of er al nieuwe jonge diertjes zijn geboren? Of de mamma of de pappa geit even aaien, of het konijn op schoot nemen? Dat kan natuurlijk ook op de open dag!

Manege Lipizza, 
Een kijken in de stallen, een paard op pony aaien? Misschien wil je wel een ritje op de rug van een pony? Dat kan! Van 12.00u tot 16.00u staan de pony’s te trappelen om jou een ritje op hun rug te laten beleven. Bij mooi weer lekker buiten en anders gaan we lekker binnen rijden.            

Scouting Veendam
Diverse activiteiten op het eiland van de Scouting. Daarnaast lekker stokbrood bakken boven het vuur. Heerlijk!

_MG_3148.jpg

Spelerij Borgerswold 
Lekker spelen op de Spelerij, met skippyballen, skelter rijden of springen op de trampoline. Voor de open dag op je ijsje gratis dip. En heb je de nieuwe reuzenbellenblaas al geprobeerd? 

Ook rijdt er een paardentram rond door Borgerswold die je naar de diverse activiteiten in het park brengt!

Draaiorgel de Zwarte Dorus rijdt door Borgerswold voor de gezellige sfeer.

Voldoende reden dus om 30 mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar Park Borgerswold te komen!

Agenda

Familiedag hockeyclub MHC DaringDatum: 
donderdag 30 mei 2019 13:00

 

MHC Daring_0.png

Donderdag 30 mei staat er bij de hockeyclub MHC Daring weer een familie- en vriendendag op het programma. Dit jaarlijkse evenement op Hemelvaartsdag staat volop in het teken van hockey en vooral heel veel gezelligheid.

De dag zal beginnen om 13 uur met een familie & vriendentoernooi. De warming-up van het toernooi wordt verzorgd door Paulo Boer. Naast het toernooi zijn er ook verschillende activiteiten, zoals een photobooth (gesponsord door Rabobank), een springkussen en zullen er deelnemers zijn die hun talenten showen tijdens ‘Daring’s got talent’. DJ Peter Prummel zal tijdens het familie- en vriendentoernooi de muziek verzorgen. De dag wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

Agenda

Zechstein wellness avond in zwembad TropiquaDatum: 
zaterdag 1 juni 2019 19:00 tot 22:00

 

Tropiqua-Veendam_01.gif

Toe aan een avondje ontspannen in zwembad en sauna? Op zaterdag 1 juni 2019 zwaaien om 19.00 uur de deuren van zwembad Tropiqua open voor de tweede editie van de Zechstein wellness avond. Tot 22.00 uur is het genieten in het Veendammer zwembad..

Bezoekers kunnen lekker zwemmen, ontspannen in het bubbelbad, in de magnesiumbaden en de sauna. Deze avond mag de badkleding aan blijven in de sauna. In de magnesiumbaden wordt het zuiverste natuurlijke magnesiumzout ter wereld gebruikt dat door Zechstein Minerals aan Tropiqua ter beschikking is gesteld. Ook een massage behoort deze avond  (tegen vergoeding)  tot de mogelijkheden.

Komt u ook genieten? De kosten van deze avond bedragen € 10,- en abonnementhouders betalen slechts €7,50. De toegang is inclusief een smoothie.

Agenda

Film Le Grand BainDatum: 
maandag 3 juni 2019 20:00

 

Le-Grand-Bain_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Franse hartverwarmende hitkomedie ‘Le grand bain’ over sneue mannen die samen schoonzwemmen. 

Een depressieve gezinsvader, al jaren gestrand op de bank. Een opvliegerige fabrieksdirecteur die half in scheiding ligt. Wat zou nog betekenis kunnen geven aan het leven van deze en zes andere, tamelijk hopeloze vijftigers? Natuurlijk, een wekelijkse les synchroonzwemmen.

Zijn teamgenoten zijn mannen van middelbare leeftijd met buikjes, haar op de rug en allerlei problemen in hun privéleven en carrière. Bertrand is al twee jaar werkloos en slikt antidepressiva, Laurent zit verstrikt in zijn eigen negativisme, muzikant Simon sappelt in de marge en zwembadverkoper Marcus is bijna failliet. Om aan hun problemen te ontsnappen trainen ze een paar keer per week onder leiding van Delphine, een oud-zwemkampioene die zo haar eigen sores heeft. Na afloop blowen ze in de sauna terwijl ze hun chagrijn delen.

De climax van Le grand bain, waar geduldig naar toe wordt gewerkt, speelt zich af in Noorwegen, waar het kampioenschap synchroonzwemmen voor mannen plaatsvindt. Menig man in midlifecrisis zal stiekem een traantje wegpinken bij het zien van de schoonzwemfinale, op de klanken van Phil Collins’ jarentachtighit Easy Lover.

Datum:  3 juni 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Proef de sfeer: Open dag bij Prokino VeendamDatum: 
zaterdag 15 juni 2019 13:00 tot 16:00

 

prokino foto.jpg

Prokino Kinderopvang Veendam zet op zaterdag 15 juni tussen 13.00 en 16.00 uur de deuren wagenwijd open. Ouders, kinderen, opa’s en oma’s, buurtbewoners en alle andere belangstellenden zijn welkom tijdens de open dag. Neem een kijkje op onze groene opvanglocatie aan de Somerlustweg of het ruim opgezette Zuidenveld waar iedere dag een nieuw avontuur is.

Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen en natuurlijk staat er een hapje en drankje klaar!

Spelen centraal
Bij Prokino Kinderopvang dagen we kinderen uit om spelenderwijs te ontdekken, zich te ontwikkelen en uit te drukken op de manier die het beste bij hen past. We spelen daarbij vooral in op wat de kinderen bezighoudt. Zo voelen zij zich prettig en kunnen zichzelf op hun eigen manier en in hun eigen tempo ontwikkelen en hun talenten ontplooien.

Samen leren, samen groeien
Op de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang van besteden we veel aandacht aan de lichamelijke zorg en ontwikkeling, de motoriek en de sociale, creatieve en taalontwikkeling. Spelen staat daarbij centraal. Baby's kunnen volop kruipen, liggen en lekker slapen. Voor de wat oudere kinderen is er ruimte én tijd om te spelen, te knutselen en te lezen. Zo leert ieder kind op z’n eigen niveau en spelenderwijs.

Onze pedagogisch medewerkers zorgen daarnaast voor afwisselende activiteiten. Bijvoorbeeld op het gebied van zingen, spelletjes doen, dansen, theater, muziek maken, schilderen, beweging en koken. Daarnaast lezen ze voor, doen ze rollenspelen en spelen poppenkast. Zo krijgen kinderen bij Prokino alle ruimte om te groeien!

Open Dag
Locatie Somerlustweg (Veendam Noord), Somerlustweg 54 A Veendam  
Locatie Zuidenveld (Veendam Zuid), Zuidenveld 35 Veendam

Pagina's