Agenda

Gratis vanB Live sessie in uw huiskamer met
Rangel SilaevDatum: 
vrijdag 12 juni 2020 20:15

 

Jun 12 Rangel.jpg

Rangel speelde op 9 februari voor een liggend publiek in vanBeresteyn en komt nu gratis in een Live sessie uw huiskamer binnen. Deze vanB Live sessie wordt mede mogelijk gemaakt door Nedmag en SKV. En live uitgezonden op SKV kanaal 996 en te zien via het YouTube​ kanaal van vanBeresteyn

Op vijfjarige leeftijd hij begon hij met piano spelen. Sinds 2010 kreeg hij onderwijs in twee studierichtingen op het Conservatorium (piano en compositie), masterclasslessen bij buitenlandse docenten en de Imola Piano Academy. Vanaf 1 september 2014 volgt Rangel zijn interne opleiding bij het Conservatorium van Den Haag. Rangel is vaak te zien op TV. Zo won de documentaire over Rangel “Make my dream” het Campusdoc filmfestival en werd een 50-minuten lange KRO documentaire met Katja Schuurman gefilmd en uitgezonden. Op 17 mei organiseerde Rangel een succesvolle livestream in zijn eigen concertzaal en op 12 juni streamen we zijn muziek vanuit vanBeresteyn. Het wordt een gevarieerd programma met klassieke muziek van Skrjabin, Shostakovich, composities van Rangel, filmmuziek en zelfs elektronische muziek. Online bezoekers krijgen de kans om de nieuwe CD “De Kus” van Rangel bemachtigen. Uiteraard mét handtekening van de maestro zelf!

Datum: 12 juni 2020
Aanvang: 20.15 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Filmhuis vanBeresteyn weer los met film GoudDatum: 
zondag 14 juni 2020 19:30

 

Juni 14 Goud_st_1_jpg_sd-low.jpg

Filmhuis vanBeresteyn mag weer van start. Vanaf het instellen van de coronamaatregelen staat het Filmhuis stil. Achter de schermen is hard gewerkt om filmbezoek weer mogelijk te maken. Zij bijten het spits af met de Nederlandse film, Goud! Met in de hoofdrol Marcel Hensema.

De medewerkers staan te popelen om  weer te mogen starten met een film voor maximaal 30 personen. Uiteraard met aangepaste maatregelen en 1,5 meter afstand als uitgangspunt, want de veiligheid van de bezoekers en medewerkers staat voorop.

Zware adem, trillende handen, een bevend lijf. Vlak voor een belangrijke wedstrijd staat turntalent Timo strak van de zenuwen. Vader Ward, zelf een voormalig turner, weet gelukkig precies hoe hij zijn 17-jarige zoon kan kalmeren. Zacht neemt hij Timo’s handen in de zijne en spreekt hem vol vertrouwen toe. Als de jonge held en zijn beschermengel, zo maken de hoofdpersonages van Goud hun opwachting. Maar ook als twee pijnlijk contrasterende lichamen. Terwijl Timo (gespeeld door de 20-jarige topsporter David Wristers) al turnend gewichtloos lijkt te worden, kijkt de half verlamde Ward (Marcel Hensema) toe vanuit zijn rolstoel. In het sterke regiedebuut van regisseur Rogier Hesp dreigen de twee uit elkaar te groeien. Evenwel jagen ze dezelfde ambitie na: een gouden medaille voor Timo op de wereldkampioenschappen in Boedapest. Omdat de aanpak van de teamtrainer hem te soft is, bijt Ward zich vast in zijn zelfgekozen functie als Timo’s privécoach. Maar Timo verzet zich steeds meer tegen Wards regime.

★★★★☆ Volkskrant

Datum: zondag 14 juni
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 8,00 [niet leden]

Reserveren kan op  www.vanberesteyn.nl

​vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl