Agenda

Kindermiddag in de Bibliotheek: bonbons makenDatum: 
woensdag 11 december 2019 14:00 tot 16:30

 

Kerstversiering_04.jpg

Woensdag 11 december kunnen kinderen van 14.00 uur tot 16.30 uur in Bibliotheek Veendam heerlijke bonbons maken!

De feestdagen komen eraan. Een tijd van gezelligheid en heerlijke zoete dingen. Woensdag 11 december gaan we, zolang de voorraad strekt, zelf bonbons maken. Dat wordt smikkelen...

Bibliotheek Veendam heeft een wekelijkse kindermiddag. Elke woensdag kunnen kinderen meedoen aan de leukste (gratis) activiteiten.  De kindermiddag kent een vrije in- en uitloop tussen 14.00 en 16.30 uur.

Agenda

Fotograaf Andy Zuidema
geeft lezing in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 11 december 2019 19:30

 

QueenAdamLambertBrussels547 (fotograaf Andy Zuidema).jpg

Bands als The Rolling Stones en Queen wierpen al eens hun blik in zijn lens. Beroepsfotograaf Andy Zuidema heeft zijn werk gemaakt van onder meer concertfotografie. Woensdagavond 11 december geeft hij in Bibliotheek Veendam een lezing over zijn werk.

Fotograaf Andy Zuidema is een nuchtere Groninger, maar waant zich vaak in een wereld die soms ver van ons af lijkt te staan. Dichtbij de grote sterren in steden als Amsterdam, Tokyo en New York vertalen zijn foto's de sferische muziek op hun ritme naar prachtige beelden. Deze fraaie portretten zijn zelfs al eens gebundeld in een eigen expositie. De verhalen rondom het fotograferen zijn die van een lange adem, soms onwerkelijk maar altijd zeer boeiend.

De lezing in Bibliotheek Veendam begint woensdag 11 december om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Kaarten, € 5,- per persoon, zijn verkrijgbaar via veendam@biblionetgroningen.nl.

Agenda

Koopavondconcert met Bob HeidemaDatum: 
donderdag 12 december 2019 20:00 tot 21:45

 

Bob Heidema.png

Bob Heidema uit Harkstede heeft na zes cd’s met de Stroatklinkers voor het eerst een solo cd uitgebracht genaamd “Allain”. Met Allain laat Bob horen hoe veelzijdig hij is. Zijn liefde voor de Groninger taal blijkt uit heerlijke luisterliedjes in onze streektaal.  Ontroerend, grappig, belevenissen uit zijn leven; dit alles passeert de revue en wordt door Bob vertolkt met zijn warme stem waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.

Wie Bob kent van de Stroatklinkers zal worden verrast door dit solo optreden.

Datum: donderdag 12 december
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Kinderdisco Christmas in Dukdalf 2.0Datum: 
vrijdag 13 december 2019 19:00 tot 21:30

 

Kinderdisco-poster-vrijdag-13-december-2019.jpg

Op vrijdag 13 december 2019 wordt het weer gezellig en knus bij de populaire kinderdisco van Veendam en omstreken. De disco is voor kinderen vanaf 7 jaar in Dukdalf 2.0. De dresscode is kerst, dus kom verkleed als de kerstman of trek jouw mooiste kersttrui aan samen met een kerstmuts. De zaal zal worden omgetoverd tot een sfeervol geheel en ook de leiding zal in kerststijl verschijnen.

De deuren gaan open om 19:00 uur en de disco zal duren tot 21:30 uur. Tijdens de kinderdisco lopen er vrijwilligers rond om alles in goede banen te leiden. Net als altijd wordt het weer super gezellig! Op onze speciale facebookpagina zult u de foto's van de Christmasparty terug kunnen vinden. Voor meer informatie over de kinderdisco kunt u contact opnemen met Evert Bakker (rollingstone@netvisit.nl).

Agenda

WP Talentenjacht klassiek en akoestischDatum: 
vrijdag 13 december 2019 19:30

 

wp unplugged 2019.JPG
Archieffoto

Op  vrijdag 13 december toveren Winkler Prins Binnenwoel, de kantine van Raadsgildenlaan 1, om in een sfeervolle concertzaal. Dan wordt namelijk de jaarlijkse talentjacht voor klassieke en akoestische (‘unplugged’) muziek gehouden. Elke leerling die een instrument bespeelt of zingt, van brugjaar tot vwo 6, kan meedoen. Alleen, of in een duo of groep.

Om de optredens extra goed te laten uitkomen, zorgt Winkler Prins voor professioneel licht en geluid. Een deskundige jury beoordeelt de optredens en reikt de (geld)prijzen uit. Leerlingen kunnen zich tot en met 9 december aanmelden. De avond begint om 19.30 uur, publiek is van harte welkom vanaf 19.15 uur. De entree bedraagt 4 euro inclusief koffie of thee. 

Agenda

Digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek VeendamDatum: 
zaterdag 14 december 2019 11:00 tot 13:00

 

Inloopspreekuur.jpg

Vragen over je tablet, e-reader of computer? Kom zaterdag 14 december tussen 11.00 uur en 13.00 uur naar het gratis inloopspreekuur in Bibliotheek Veendam.

Heb je vragen over je tablet, computer, e-reader of loop je tegen problemen aan? Kom naar het digitale inloopspreekuur in Bibliotheek Veendam. Een vrijwillige medewerker van de bibliotheek helpt je graag op weg. Tijdens het inloopspreekuur kun je ook terecht met vragen over de digitale diensten van de Bibliotheek, zoals e-books, luisterboeken of PressReader.  

Het digitale inloopspreekuur vindt elke tweede zaterdag van de maand plaats.

Agenda

Koopavondoptreden met Kwartet RomanticaDatum: 
donderdag 19 december 2019 20:00 tot 21:45

 

Bij het horen van namen als Lehar, Stolz, Abraham spitst ieder muziekliefhebber de oren. Donderdagavond 19 december nemen drie mooie stemmen uit de regio u mee op een muzikale rondreis naar het Wenen van de operette en schrammelmuziek. Natuurlijk staan ook bekende kerstliederen op het repertoire.  

De solisten zijn:​

  • Nomi de Ridder, hoofdrolspeelster en soliste bij verschillende operettes is met haar innemende persoonlijk geliefd bij het publiek​
  • Annechienus Pot, bariton met een mooie rustige warme stem maakt met zijn liefde voor de muziek van elk lied een pareltje
  • Bert Kraan, de senior van het kwartet is een uitstekende vertolker van het Weense lied 

Deze drie worden op de vleugel begeleidt door Cas Straatman die door zijn excellente begeleiding het beste uit elke solist haalt. Wie een avond wil genieten van de mooiste romantische melodieën kan deze avond in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn niet missen.

Datum: donderdag 19 december 20.00 uur​
Aanvang: 20:00 uur
Toegang is gratis 

Agenda

RTV Noord ‘Alle 50 Goud’ op Oudejaarsdag
live vanuit Dorpshuis De WendingDatum: 
dinsdag 31 december 2019 13:00 tot 18:00

 

Het zal een komen en gaan zijn van Groninger artiesten op Oudjaarsdag in Dorpshuis De Wending op de Zuidwending 199 in Veendam. Daar vandaan komt de live-uitzending van Alle 50 Goud.

Iedereen is van harte welkom om de uitzending bij te wonen om je favoriete artiest te ontmoeten, te genieten van livemuziek en de geur van oliebollen.

De uitzending begint om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur

Pagina's