Agenda

A Star is Born in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
maandag 19 november 2018 20:00

 

Het is een grandioze vondst. Lady Gaga mag wereldberoemd zijn, maar Lady Gaga zónder make-up en met normaal haar is bijna een vreemde. Een nieuw gezicht, waar je als filmkijker nog van alles op kunt projecteren. Ze oogt onvervalst als onzekere serveerster met onvervulde zangambities. Maar als die innemende Ally dan eenmaal het concertpodium bestijgt, eerst nog wat schuw, later als geknede popgodin, ontwaren we het volle castingwonder van A Star is Born. In de vierde versie van het klassieke verhaal over de tumultueuze liefde tussen een opkomende en neergaande ster maakt onomstotelijk duidelijk dat Bradley Cooper kan zingen en Lady Gaga kan acteren. Het regiedebuut van acteur Cooper toont bovendien aan dat hij een prima regisseur is. Met de opening van A Star is Born geeft hij meteen zijn visitekaartje af.

Volkskrant:
Onvervalst en innemend: Bradley Cooper en
Lady Gaga sprankelen in A Star    Is Born (vier sterren)

NRC
A Star is Born’ bezorgt een diep gevoel van melancholie (vier sterren)

Datum: 19 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 niet leden

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Uitnodiging VOC netwerkbijeenkomstDatum: 
dinsdag 20 november 2018 15:00

 

Uitnodiging VOC def.jpg

De Veendammer Ondernemers Compagnie (VOC) is een ondernemersvereniging met ca. 150 leden uit zeer uiteenlopende branches. Regelmatig worden bijeenkomsten in de regio georganiseerd op verschillende locaties. Vaak in combinatie met een bedrijfsbezoek.

De VOC nodigt u van harte uit voor een grote netwerkbijeenkomst. De uitnodiging is niet alleen voor leden van de VOC, maar ook voor ondernemers uit de regio Groningen en kop van Drenthe die geen lid zijn. Een mooie gelegenheid dus om onderling kennis te maken!

Theatrale voorstelling
Ook wordt u getrakteerd op een humoristische theatrale lezing ‘Aan tafel met je schoonmoeder’ van Jeroen Stek en Ton Kemp. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid om na te kletsen en om visitekaartjes uit de delen. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. En… de toegang is nog gratis ook!

Aanmelden
Aanmelden graag via info@vocveendam.nl onder vermelding van uw naam (bedrijf) en aantal personen.

Heel graag tot ziens!


De voorstelling in het kort:
Wat doen we deze kerst met (schoon)- moeder? De een wil gourmetten, de ander is vegetarisch en weer een ander wil rust. Op schoonmoeders is soms geen peil te trekken. En dan moet je ook nog rekening houden met de
wensen van je partner... In deze theatrale lezing laten Jeroen Stek en Ton Kemp zien hoe, op basis van wetenschappelijke gegevens, de schoonmoedertechniek werkt. Pure psychologische kennis in een theatraal jasje.
Wanneer : Dinsdag 20 november 2018
Waar : Theater vanBeresteyn Museumplein 5a Veendam
Aanvang : 15.00 uur
Agenda

Smakelijke activiteiten in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 21 november 2018 14:00

 

Bibliotheek_0_resize.jpg

 

Bibliotheek Veendam pakt de maand november uit met smakelijke activiteiten. Woensdag 21 en 28 november is er weer van alles te beleven én te proeven!  

Gekke proefjes en recepten
Heb je zin om eens iets geks te maken? Of wil je wel eens een proefje doen met eten? Kom dan woensdag 21 november zelf of met je (klein)kind naar de Bibliotheek. Deze middag serveert de Bibliotheek samen met Albert Heijn Autorama een gratis proeverij.  De vrije inloopmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Blender Bikes
Maak je eigen smoothie op de speciale Blender Bikes van de Rijksuniversiteit Groningen. Race tegen elkaar en meng zo de ingrediënten voor een overheerlijk drankje.  De Blender Bikes staan op woensdag 28 november van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Veendam. Deelname is gratis.

Agenda

Veranderingen in uw ziektekostenverzekering 2019Datum: 
woensdag 21 november 2018 14:00

Menzis.gif

Misschien heeft u er al over nagedacht of u het volgend jaar de stap gaat nemen over te stappen naar een andere zorgverzekering. Maar zou u van te voren toch wel graag iets meer willen weten over hetgeen er gaat veranderen, voordat u die stap neemt. De Stichting Senioren Platform Veendam (SSPV) biedt u daartoe de mogelijkheid.

De SSPV organiseert in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis namelijk een voorlichtingsbijeenkomst met als onderwerp: ‘Wat betekenen de veranderingen in de zorgverzekering voor 2019 voor u?

Na de pauze praten we nog even na onder het genot van een hapje en een drankje.

De bijeenkomst vindt plaats op Woensdag 21 november a.s. in het MFC De Breehorn, Boven Westerdiep 86H Veendam.
Inloop vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur.
De toegang is gratis. U bent van harte welkom.

Het bestuur van de SSPV heeft korte lijntjes met de KBO, de PCOB en de VOVO.

Agenda

Lezing Groei & Bloei: De tuinen van Mien RuysDatum: 
woensdag 21 november 2018 19:30

 

moerastuin Mien Ruys.jpg

Lezing "De tuinen van Mien Ruys en tuinarchitectuur van de tuinen in Dedemsvaart"

Woensdag 21 november 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Monique Bruins-Slot. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei  Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

De tuinen van Mien Ruys zijn voor velen een begrip. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang vol enthousiasme en creativiteit haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om vanaf 1924 prachtige tuinen aan te leggen op 25000 m2 grond in Dedemsvaart. Wie was eigenlijk Mien Ruys, welke ontwikkelingen heeft zij in die zeventig jaar meegemaakt en hoe kreeg zij het voor elkaar om de meest invloedrijke tuinarchitect van Nederland te worden? Haar erfenis is indrukwekkend en na haar overlijden wordt deze beheerd door de Stichting Tuinen Mien Ruys. Monique Bruins-Slot die deze lezing verzorgt, is de coördinator in de tuinen van Mien Ruys. Al vanaf haar jeugd is zij bekend met de tuinen en is er nu al jaren werkzaam. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers worden de tuinen in stand gehouden. De tuinen bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen waardoor de tuinen een bron van inspiratie vormen voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. Tijdens de lezing wandelt men aan de hand van een diapresentatie door de tuinen en leert men de markante persoonlijkheid van Mien Ruys kennen aan de hand van haar tuinontwerpen.

Agenda

Koopavondconcert met De RundezangersDatum: 
donderdag 22 november 2018 20:00 tot 21:30

 

Koopavondconcert De Rundezangers_resize.jpg

De Rundezangers uit Emmercompascuum danken hun naam aan het riviertje dat in vroeger tijden door het uitgestrekte veengebied van Zuid-Oost Drenthe stroomde en wat nu weer in ere wordt hersteld.

De eeuwwisseling was een mooi startpunt voor het begin van een enthousiast shantykoor.

Vijfentwintig Drentse “zeemannen” zingen onder leiding van dirigent Jan Platje meertalige shanty’s en zeemansliederen waarbij ze worden begeleid door een eigen orkest.

Het koor heeft een druk bezet programma en treedt ook in Duitsland op. Gelukkig had het koor nog een gaatje in hun agenda voor een Koopavondoptreden in Veendam.

Donderdag 22 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis

Agenda

Kadootjesmarkt in de VeenkadeDatum: 
zaterdag 24 november 2018 10:00 tot 16:00

 

20130622_Meander_2375_resize.jpg

Op zaterdag 24 november is iedereen van harte welkom op de kadootjesmarkt in Veenkade. De centrale hal en de Kajuit staan tussen 10.00 tot 16.00 uur vol met gezellige marktkraampjes geheel in Charles Dickens stijl. Voor de lekkere trek zijn de marktbezoekers ook aan het juiste adres, als tussendoortje kan iedereen genieten van kniepertjes, een puddingbroodje of warme worst.

De opbrengst van de kadootjesmarkt komt volledig ten goede aan de bewoners van Veenkade. Zo worden er met het geld bijvoorbeeld nieuwe modules van Qwiek.up gefinancierd. De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving voor bewoners, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Hierdoor wordt in veel gevallen de zorgvraag verminderd.

Agenda

Sinterklaasintocht WildervankDatum: 
zaterdag 24 november 2018 13:00

 

SINTPOSTER_Opmaak 1.jpg

Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 24 november met de pakjesboot aan in Wildervank.

De oude baas komt met zijn afgeladen pakjesboot vol strooigoed uit de richting van Bareveld langs de Bareveldstraat, J.Kammingastraat, Raadhuisstraat, Poststraat naar de Apollolaan nabij de Supercoop.

Over de openbare weg rijden diverse voertuigen met pieten mee. Omstreeks 14.00 uur zal de vloot die ook een boot met duikers bevat, aanmeren aan de Postkade zijde in Wildervank.

De Sint en zijn pieten gaan dan van boord om de kinderen te begroeten die ongetwijfeld staan te trappelen van ongeduld. Sinterklaas wordt welkom worden geheten door een bekende DJ uit Veendam en vervolgens door de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Het strooigoed wordt in zakjes uitgedeeld en de kinderen kunnen hun tekeningen en kleurplaten overhandigen aan de Sint.

Omstreeks 15.00 uur vertrekt de Sint met alle kinderen ouders en grootouders naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum om het kinderfeest voort te zetten. Ook zal tijdens dit feest een Streetdance-groep van Oxygym uit Veendam een optreden verzorgen.

De kinderen worden in de Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum getrakteerd op frisdrank en bij afloop krijgen zij bij de uitgang iets lekkers mee naar huis. Het belooft als vanouds een prachtig kinderfeest te worden.

Agenda

Sinterklaasshow in Parkzicht VeendamDatum: 
zondag 25 november 2018 13:30

 

Sinterklaas show met ZoSint.png

Op zondag 25 november wordt er in Hotel Parkzicht Veendam door de pieten een geweldig feest voor Sinterklaas georganiseerd! Pietelientje, de regelpiet van de Sint, heeft alles tot in de puntjes geregeld. De slingers hangen en er is muziek van de enige echte pietenband. Ook Smulpiet en Pepita zijn weer van de partij. Maar er is een groot probleem...!. Nu maar hopen dat ze de oplossing vinden voordat Sinterklaas komt. 

Naast Smulpiet en Pietelientje zijn ook de Danspieten op het grote feest aanwezig. Er zijn ook nog een heleboel andere pieten om het feest mee te vieren en natuurlijk de belangrijkste gast van het feest: Sinterklaas zelf! De Sinterklaasshow in Parkzicht is een gezellige en interactieve show voor jong en oud inclusief meet en greet met de pieten en uiteraard Sinterklaas.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen aan de receptie van Hotel Parkzicht of via www.zosint.nl.

Prijs per persoon € 7.50 incl. ranja buffet (kinderen tot 1 jaar vrij entree). 

Agenda

Badmintontoernooi voor seniorenDatum: 
woensdag 28 november 2018 09:30

 

Op woensdag 28 november 2018 organiseert de gemeente Veendam van 09.30 uur tot 11.45 uur een badmintontoernooi voor senioren. Het is een laagdrempelig toernooi waar iedereen die mobiel is aan mee kan doen. Het toernooi vindt plaats in de Sorgvliethal aan het Jan Salwaplein 1 in Veendam.

Activiteit
Na een korte warming-up wordt de groep op niveau ingedeeld. Er wordt gespeeld met wisselende partners in wedstrijdjes tegen elkaar. Na een uur staat er koffie en thee klaar in de kantine. Na deze korte pauze worden de wedstrijden hervat.

Meedoen?
Wilt u meedoen aan dit badmintontoernooi? Geeft u zich dan vóór zaterdag 24 november 2018 op bij Petra van den Bosch, t. 06 11 39 43 01 of via de e-mail: petra.vandenbosch@dekompanjie.nl.

De kosten voor deelname aan het toernooi zijn € 1,- per persoon. Een kop koffie kost € 1,50 en koffie met appeltaart € 3,00. Wilt u bij het opgeven vermelden of u ook koffie en appeltaart wilt?

Pagina's