Nieuws

Wichtertje Venema heeft meer dan 40 jaar
in Hema Veendam gewerkt.20170628_152431.png

Ingezonden bericht.

Wichtertje Venema heeft meer dan 40 jaar met plezier in de HEMA gewerkt. Ze heeft op diverse afdelingen gewerkt (o.a. vleeswaren, coffeeshop, ondergoed) en heeft haar man ook in de HEMA leren kennen. Ook hij heeft jaren in de HEMA Veendam gewerkt. Het zal wennen worden nu ze met pensioen gaat. Ze gaat haar collega's en het werk wel missen.

20170628_152405A.png

Nieuws

Dubbelspel Tennisclinic voor 55 plussersIMG_0199.jpg

Bij de tennisvereniging Clias in Wildervank maakten senioren vanaf 55 jaar woensdagmiddag kennis met tennis en leerden ze het dubbelspel. Na een korte warming-up werd in een spelvorm begonnen met het oefenen van de basisslagen. De clinic werd op de tennisbanen van Sportpark Wildervank gegeven onder leiding van Kevin de Haan van Team Sport Veendam.

IMG_0007.jpg

De basistechniek was minder belangrijk. Het belangrijkste was de tennisbal naar elkaar toe kunnen spelen waarbij het plezier centraal stond. Na de pauze werden er wedstrijdjes gespeeld met steeds wisselende partners.

De tennisclinic was door de gemeente georganiseerd in samenwerking met tennisvereniging Clias en  werd voor het eerst gegeven. Kevin de Haan is zelf ook lid van de tennisvereniging. “Het is heel leuk om zien hoe ze al redelijk met elkaar tennisten”, verteld hij.

DSC_0377.JPG

De clinic levert tweezijdig voordeel op. De vereniging krijgt er naast de 65 tot 70 leden mogelijk nog wat meer bij, en is het een middel om senioren in beweging te krijgen tijdens een gezellige middag. Onze kersverse fotograaf Akram Darwish had zijn camera eens afgegeven om ook eens een tennisracket ter hand te nemen.

Hilariteit was er ook toen op deze warme middag onverwachts de sproei installatie, voor het bevochtigen van de tennisbanen, aanging.


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Gezellige afsluiting senioren gymnastieklessen
SV VeendamDSC_0293.JPG

Elk jaar wordt er in de laatste week van juni een slotactiviteit georganiseerd voor de deelnemers van seniorensportgroepen van SV Veendam gymnastiek. Twee groepen waren dit jaar samen gevoegd voor een leuk spelcircuit waarin men elkaar kon uitdagen o.l.v. Petra Bosch. De deelnemers waren duidelijk fanatiek en hadden er veel plezier in. Begin september worden de sportlessen hervat.


 
Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Weer bestuurder uit de bocht Sorghvlietlaan Veendam_MG_0020kopieA.jpg

Kijk uit voor bocht Sorghvlietlaan

Al geruime tijd is het bekend dat automobilisten uit de bocht vliegen op de Sorghvlietlaan in Veendam met de nodige schade aan hun voertuigen. En in de  meeste gevallen gaat het om de bocht ter hoogte van de Skagerrak.

Bij navraag bij de politiewoordvoerder blijkt dat hun registratiesysteem geen zorgelijke meldingen staan zodat er daadwerkelijke moeten worden ingegrepen.

auto-lantaarnpaal 1.jpg

Een gemeentewoordvoerder liet de redactie het volgende weten per e-mail:

Er zijn bij de gemeente geen geregistreerde meldingen bekend, maar ik heb wel begrepen dat de situatie Skagerak/Sorghvlietlaan wordt betrokken bij een veiligheidsscan die op dit moment in onderzoek is. Misschien kun je de politie nog benaderen in verband met meldingen?

_MG_0001.JPG

Vandaag verscheen het onderstaande bericht op het internet die toch erg zorgelijk is.

Tja het begint eentonig te worden, maar gisteravond was het weer raak in de bochten van de Sorghvlietlaan bij de benzine pomp.
Ik kreeg omstreeks 23.40 een melding. Ben gelijk in de auto gestapt en legde het tafereel vast. Het bleek om een Suzuki Swift te gaan de in een slip was geraakt en de stoeprand had geraakt en daardoor ging de airbag eruit en kon de bestuurder uit Borgercompagnie gelijk niets meer zien, maar hij wist de auto veilig aan de kant te krijgen. Volgens de bestuurder reed hij ongeveer 50 km, maar het wegdek was wel weer door de regen glad geworden. Even later stond ik met de agenten te praten en opeens hoorden we achter ons het geluid van een slippende auto in de bocht verder op. Deze bestuurster uit Veendam wist niet hoe ze het had want ze vloog met de auto het terrein van de benzine pomp op. Ze kwam er met de schrik vanaf en een kapotte velg + band. Gelukkig raakte ze niet de pompen zelf anders was het heel anders afgelopen en had de brandweer er wel bij moeten komen. (Daarom stond ik er als fotograaf heerlijk alleen) Even later kwam er wel een busje met aanhangwagen van de gemeente aanrijden.

_MG_0035.JPG

De medewerker van de gemeente spoot het wegdek schoon met een of andere schoonmaakmiddel. Of het daarmee opgelost is betwijfel ik. Ter plekke besloten de beide bestuurders om de gemeente aansprakelijk te stellen, mede op advies van de aanwezige agenten. 3 maand terug ben ik zoals wellicht bekend zelf uit de bocht gevlogen op dezelfde plek. Volgens de agent die ik sprak kon ik het alsnog aan kaarten bij de gemeente. Ik roep hierbij dan ook iedereen op die ook uit de bocht is gevlogen op de Sorghvlietlaan in Veendam, zich te melden bij de gemeente en wissel gegevens uit, want samen sta je sterker. We moeten als burgers de gemeente er op wijzen dat ze nu eindelijk serieuze stappen moeten ondernemen om wat aan deze situatie te doen. Ja ik weet het wel nu krijg ik weer heel wat mensen over mij heen die zeggen rij dan niet zo hard, maar deze beide bestuurders verzekerden mij dat ze helemaal niet te hard reden, maar plotseling geen grip meer hadden en uit de bocht vlogen en ik kan dat als ervaringsdeskundige beamen. En ja het heeft met regen en een glad wegdek te maken en uiteraard ook de snelheid, want als je 30 zou rijden gebeurde er wellicht niets. Dus gemeente zet er als eerste maar eens een waarschuwingsbord neer met de tekst: PAS OP GLAD BIJ NAT WEGDEK !. Deze verkeersbordenborden kom ik als regelmatige weggebruiker wel vaker tegen. En ga daarna eens bij regen het wegvak afzetten en ga testen uitvoeren, misschien kom je er dan achter wat er echt aan de hand is. En nee mensen het licht denk ik niet aan benzine resten van de TANGO hoewel je het ook weer niet kan uitsluiten maar in andere bochten in de Sorghvlietlaan gaan er ook bestuurders onderuit.

Fotoalbum: 
Nieuws, Summerfun

Summerfun 2017 wordt weer geweldigSummerfun_03_1k0.jpg

Het kriebelt bij de vrijwilligers van Summerfun want ze zijn klaar voor de zomervakantie. Het programma is in kannen en kruiken en er is weer voor elk wat wils. Veel sportieve activiteiten zoals bv. paintball en vlotbouwen bij Borgerswold Experience, maar ook de bekende activiteiten zoals film, meidenavond en knutselen. En natuurlijk gaat Summerfun ook klimmen in het Klimbos. Summerfun MiniMaxi biedt activiteiten voor het hele gezin/groep en is er Summerfun Ontdekt, activiteiten waar je iets van opsteekt zoals een les EHBO en  vissen. Kortom, Summerfun 2017 wordt weer geweldig.

Dit jaar organiseert Summerfun een Open Podium in de Veenkade. Kun je moppen tappen, een muziekinstrument bespelen, goochelen of iets anders en je wilt dit wel aan het publiek laten zien? Klim dan op het podium van de Veenkade en laat zien wat je kunt. Niet om prijzen, gewoon omdat het leuk is. Er is ook geen jury, groot applaus en eeuwige roem, dat is wat een artiest verdient.

Zechtstein Minerals BV organiseert o.a. samen met Summerfun en de waterskibaan een watersportdag in Borgerswold.

Summerfun is voor kinderen (6 t/m 14 jaar) die wonen in Veendam en Wildervank. Veel activiteiten zijn gratis dankzij een financiële bijdrage van de Rotary Veendam en de Rabobank.

 Op 3 juli staat het programma online op de website www.summerfun-veendam.nl

Summerfun-2017_01.png

Nieuws, Regio

Onderhoudswerkzaamheden N33 tussen Gieten en VeendamN33 Gieten Siddeburen.png

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 30 juni 19.00 uur tot maandag 3 juli 06.00 uur diverse werkzaamheden uit op de N33 tussen Gieten en Veendam. De N33 is in beide richtingen voor het verkeer afgesloten tussen rotonde Gieten en aansluiting Veendam.

Een weekend later van vrijdag 7 juli 19.00 uur tot maandag 10 juli 06.00 uur is de N33 in beide richtingen afgesloten tussen aansluiting Veendam en Siddeburen. Er zijn omleidingsroutes ingesteld.  

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een 20 minuten langere reistijd.  

Werkzaamheden
De werkzaamheden omvatten schadeherstel en regulier onderhoud, zoals reiniging, maaien, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. 

Nieuws, Regio

Norbertusviering in de Sint Vituskerk te WinschotenNorbertusviering-01.jpg

In de Sint Vituskerk in Winschoten komt een van de vijf geloofsgemeenschappen die samen de H. Norbertusparochie Oost-Groningen vormen bij elkaar. Omdat Norbertus de patroon en naamgever is onderhoudt deze parochie een bijzondere band met de Norbertijnenabdij in Berne. Zondag 18 juni werd in de kerk in Winschoten voor alle leden van de parochie de jaarlijkse Norbertusviering gehouden. Samen met een medebroeder kwam Denis Hendrickx, de abt van de Norbertijnenabdij speciaal naar Winschoten, om samen met de leden van de parochie uit Sappemeer, Veendam, Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Winschoten deze bijzondere dag te vieren.

Ook in 2014 bij de start van de nieuwe parochie, bestaande uit vijf katholieke geloofsgemeenschappen in Oost-Groningen, was de abt van de Norbertijnenabdij in Berne de leden van de parochie al voorgegaan. Het was een goed idee om dit bezoek na enkele jaren te herhalen om de band tussen de parochie en de Norbertijnenabdij te versterken.

Norbertusviering-02A.jpg

Norbertus was een volksprediker, die rondtrok om vrede te stichten en het woord te verkondigen, vooral in Noord-Frankrijk. Op zijn reizen heeft hij ook onze streken aangedaan. Dat was de reden om in 2014 de nieuwe parochie naar de Heilige Norbertus te noemen. Net als vroeger Norbertus door zijn reizen en zijn verkondiging mensen met elkaar wist te verbinden, zo riep de abt van de Norbertijnenparochie nu de aanwezigen op zich te verbinden met elkaar en met de wereld, om te knokken voor recht en welzijn voor iedereen. Na een inspirerende viering in de Sint Vituskerk was er nog een nagesprek in de pastorie, waarin de leden van de parochie direct in gesprek konden gaan met de abt en een kloosterling uit de abdij van Berne.

Nieuws

Verrassende winnaar WP Talentenjacht PopulairWP TJP17 Vagabond totaal.jpg
Band Vagabond

In de Nedmagzaal van vanBeresteyn werd op vrijdag 23 juni de jaarlijkse WP Talentenjacht Populair gehouden.

De presentatie van de avond was in handen van Kirsten Busman en Emma Wilkens. Het publiek kon genieten van zeven acts en een gastoptreden van de winnaars van vorig jaar, de “Nicks” met Michelle Veldhuis (deelnemer Voice Kids 2017), Lars van der Laan, Nick Borchers, Richard Borchers en Daan Harkema.

WP TJP17 Rianne en Benthe_0.jpg
Rianne Vreugdenhil (zang) en Benthe de Rue (piano) 

Verrassing
Het was een intiem gebeuren, dat toch weer een grote verrassing opleverde. Voor het eerst in de geschiedenis van de WP Talentenjacht Populair was er een band met drie gitaristen, zang en... een trompet. De jury was onder de indruk en kende de band “Vagabond” de eerste prijs toe voor hun vertolking van “Above the Clouds of Pompeii”. Zang & gitaar: Bas Korthuis, trompet: Merel Gangelhof, gitaar: Sven Lieben en Sander Bentum

WP TJP17 Merel en Bas.jpg
Merel en Bas

Bed of Roses
Als tweede eindigden Rianne Vreugdenhil (zang) en Benthe de Rue (piano) met het nummer “Bed of Roses”. Rianne en Benthe hadden elkaar gevonden tijdens de WP150 musical en ze bleken een goede combi.

Voor de deelnemers was het een feest om te mogen optreden op zo’n mooi uitgelicht podium, met goed verzorgde techniek. Volgend jaar weer!

WP TJP17 Deelnemers prijsuitreiking.jpg

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws