Nieuws

Normaal tributeband Kisjeskearls komen naar Zuidwendingimage2.JPG

Nu dé Normaal tributeband Kisjeskearls uit De Lutte net hun vijfjarig bestaan heeft gevierd maakt 'Hotstar Productions' met gepaste trots bekend dat deze geweldige band een optreden in Dorpshuis De Wending heeft toegezegd!
Bij dit feest ter ere van hun vijfjarig bestaan waren zowel Hendrik Haverkamp als de bassist en gitarist van Normaal te gast...

Op zaterdag 28 oktober organiseert 'Hotstar Productions' een Kisjeskearls-avond rond het thema 'Een hulde an Normaal', waarin alle grote hits uit de beginperiode van Normaal centraal staan.

De zaal is open om 21.00 uur
Kisjeskearls vangt om 22.00 uur aan!

Een kaart kost € 10,00 in de voorverkoop bij everhard@netvisit.nl

Dorpshuis De Wending is met een grote binnen- en buitenrenovatie bezig, te denken valt aan zonnecollectoren op het dak en een vernieuwd toneel. Mooi detail is dat iedereen op 28 oktober kan zien dat dit laatste een splinternieuw podium op heeft geleverd, compleet met ledverlichting en gordijnen. Het is een ideale plek om bands live op te laten treden! Ingewijden noemen het gekscherend al 'De Poptempel van de Veenkoloniën'...

'Hotstar Productions' bestaat uit 5 Zuidwendinger muzikanten die met regelmaat muziekevenementen in het plaatselijke Dorpshuis organiseren.

Op stapel staat o.a.:
Op 3 februari komt, na een zeer succesvol optreden in 2017, de classic rockformatie Dirty Dog uit Zuidwolde. En uiteraard staat in maart het jaarlijkse Rock the Housefestival op de agenda, aan de programmering wordt gewerkt!

Nieuws

Kiwanis organiseert groots benefietfeestKiwanis.jpg

Kiwanisclub Veendam organiseert op 4 november een fantastische, groots opgezette feestavond ten bate van Het Vergeten Kind in de samenleving. De titel ‘De Nacht van de Lach’ is een vrolijke avond met een gevarieerd programma waarin wordt opgetreden door Vrouw Holland, het cabaretgezelschap Oeloek, Jan Veldman, De Stroatklinkers, The Bob Kelly Band o.l.v. Chris Kleine en Ballade met Tity Veen en Agnes Woltjes.
De presentatie is in handen van Frank den Hollander en Alina Kiers.

Een arrangement inclusief buffet kost € 95,00.
De netto opbrengst komt volledig ten goede van Het Vergeten Kind in onze regio.
Informatie over programma en sponsormogelijkheden: www.kiwanisveendam.nl

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Zaterdag 4 november
Aanvang vanaf 18.00 uur. 

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Nieuws

Zangduo Wim en Miranda naar de VOVOWim en Miranda.jpg

Omdat oktober de maand is waar middels de Nationale Ouderendag extra aandacht uitgaat naar de ouderen in onze samenleving organiseert de VOVO op zaterdag 28 oktober een gezellige middag voor leden en belangstellenden.

Die middag treedt het zangduo Wim en Miranda uit Onstwedde op en maken er een feestelijke boel van. De middag wordt gehouden in de Breehorn, Boven Westerdiep 86H in Veendam.

De zaal is open om 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

Entree leden €2,50; niet leden betalen €5,00.

Nieuws

Kandidaten D66 voor Raad Veendam bekendD66_klein.png

De leden van D66 Veendam hebben op 18 oktober jl. tijdens een openbare vergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Alian Spelde, thans fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Veendam, was al eerder als lijsttrekker gekozen. De ledenvergadering stelde met genoegen vast dat zich onder de kandidaten voor de hoogste vier plaatsen drie vrouwen bevinden. De lijst ziet er als volgt uit:

  1. Alian Spelde
  2. Hanneke Schoenmaker-Tiems
  3. Jesper Smit
  4. Hanneke van der Lei
  5. Frans Smit
  6. Henk Koetse
  7. Simon Deinum
  8. Tjipke Hibma
  9. Gert Brouwer

In de vergadering werd verder gesproken over het op te stellen verkiezingsprogramma, de plannen voor de campagne en samenwerking binnen de regio.D66 hoopt bij de verkiezingen in 2018 twee zetels te behalen en mee te kunnen onderhandelen over een op te stellen collegeprogramma.

Nieuws

Gratis kaarten Circus Bossle VeendamSchermopname (34).png

Het internationale Circus Bossle heeft haar tenten deze week opgebouwd in Veendam en presenteren op het evenemententerrein in Borgerswold een spetterende familieshow. De voorstellingen zijn op vrijdag 20 oktober om 17.00 uur, zaterdag 21 oktober om 15.00 uur en zondag 22 oktober de laatste voorstelling om 14.00 uur.  

Wij van parkstadveendam.nl mogen 6 vrijkaarten met een waarde van 10 euro per kaart weggegeven, en nog een aantal kortingskaarten.

In de video laat Circus Bossle het circus zien, en af en toe zal er een letter in welkeurige volgorde worden getoond. De uitkomst is een winkel in Veendam, waar je de vrijkaart kan halen vanaf vrijdagmorgen 10:00 uur. Voor die mensen die de vrijkaart mislopen, zal een aantal kortingsbonnen beschikbaar worden gesteld. Op = Op

Schermopname (38).png


Voor overige informatie zie:
Nieuws, Summerfun

Extra Summerfun activiteit in de herfstvakantieSummerfun-2017_01.png

Het gaat goed met Summerfun. Voor de activiteiten in de herfstvakantie, o.a. Klimbos en knutselen, is veel belangstelling en deze zitten inmiddels vol. Summerfun organiseert nog een extra activiteit. Op de eigen locatie, in Villa Summerfun (Compaen, ingang Ontmoeting aan het Jan Salwaplein 3) gaan we op dinsdagavond 24 oktober een Nederlands gesproken film draaien. Een ietsje pietsje spannend want het is bijna Halloween, maar het loopt allemaal goed af en kan iedereen rustig gaan slapen.

We beginnen om 18.45 en het is om 20.30 uur afgelopen.
Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Summerfun zorgt voor drinken en wat lekkers in de pauze.
Deze activiteit is gratis.
Aanmelden via summerfun@compaenveendam.nl o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuws

Adriaan en Marijke van Blaak op hun stek
in hun winkel ‘De groentetuin’IMG_0122.jpg

Sinds september is aan de Brink op de hoek met de F.J. de Zeestraat in Veendam ‘De groentetuin’ gevestigd. Het winkelcentrum met nog een leegstand pand aan de Brink zit weer in de lift. Het winkelcentrum heeft een buurtfunctie, en leeft weer helemaal op.

Adriaan en Marijke van Baak van Andreas Flowers uit Zuidbroek, bekend van het gemeentelijke re-integratie project in de kas en initiatiefnemer van ‘Volkstuin in de kas’ zijn neergestreken in het pand op de hoek met de F.J. de Zeestraat.

IMG_0160.JPG

“Wij brachten de groentepaketten door heel de provincie heen rondt”, verteld Adriaan. “Mijn vrouw Marijke vond dat ik zo weinig thuis was”. Onderweg kwam hij vaak langs het leegstaande winkelpand aan de Brink. Hij heeft wel getwijfeld omdat er maar kortdurend mensen in zaten. Maar na veel praten en denken werd besloten om de knoop door te gaan hakken. Maar alvorens dat te doen werd aan de klanten gevraagd hoe ze het zouden vinden om de pakketten zelf te halen. Daaruit bleek dat een heel groot deel het geen probleem vindt.

IMG_0084.JPG

Adriaan: “Wij zitten hier vanaf 5 september en we zijn blij dat we het gedaan hebben. Want vanaf de eerste dag wordt het alleen maar drukker. Het is echt een succes. Ook vanuit de buurt komen er enthousiaste reacties. Iedereen hoopt dat we het hier lang vol kunnen houden. Men is ook blij dat er weer wat in zit hier. De winkel staat niet altijd helemaal vol, maar dat hoeft ook niet”.

IMG_0080.JPG

Adriaan en Marijke zijn ondernemers met een sociale inslag. “Als het rustig aan doorloopt waardoor je iedereen rustig te woord kunt staan, doe je veel meer met de mensen uit de buurt. We proberen ook de prijzen te handhaven. Het is geen luxe uitstraling van de winkel, maar daardoor kunnen we de prijzen laag houden. We zijn bewust in deze wijk gaan zitten”.

IMG_0104.JPG

“Er komen steeds meer klanten. Je leert ze ook steeds meer kennen, ze komen langs en ze groeten je. De hoek van de winkel staat met de schuifpui ook altijd open. Het is een mooie plek hier”.

“We hebben klanten die specifiek alleen voor de groenten uit de kas komen. De spekbonen zijn heel lang verkocht. De komkommers uit de kas zijn allemaal krom. De andere van de kwekers die we ook hebben zijn kaarsrecht. We hebben een totaalassortiment. Een deel verbouwen we zelf in de kas, en een deel halen we van de groothandel erbij. Dat moet ook wel om de klanten te kunnen bedienen. Anders zou de winkel ook niet kunnen”.

IMG_0101.JPG

‘De groentetuin’ is op de maandag gesloten. De openingstijden zijn van half negen tot half zes.

Gerelateerd artikel:


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Etos Autorama feestelijk geopend_MG_3720.jpg

Woensdagmorgen werd de Etos in Autorama feestelijk geopend door de ondernemer Ingrid Bakker. Voor de opening sprak een woordvoerder van het hoofdkantoor Etos de werknemers en Ingrid toe. Hij liet weten dat Ingrid lef had om deze risico investering te doen, en dat ze erg blij zijn dat Ingrid deze stap heeft gezet. Nu dat Etos tegenover de AH zit zijn de verwachtingen groot voor de bedrijfsvoering.

_MG_3707.jpg

Tijdens de openingsdag kunnen klanten gratis hun nagels laten lakken. Ook ontvangen zij bij besteding van 5 euro een product van het Etos eigen merk; tot en met vrijdag bij 15 euro een big shopper. Voor de eerste 500 klanten ligt er een spoolie klaar. De openingsweek heeft veel leuke winacties met interessante prijzen en eindigt met een beautyevenement op zaterdag 21 oktober. Dan is er in de winkel een visagist aanwezig en klanten kunnen zich gratis laten opmaken. Ook voor kinderen zijn er gezellige openingsactiviteiten. Zij kunnen meedoen met een kleurplatenwedstrijd en woensdag 18 oktober met een pompoenworkshop voor de deur van Etos-Autorama. Op de Facebookpagina van Etos Bakker staat meer informatie over de festiviteiten in de openingsweek.

_MG_3733.jpg


Gerelateerde artikel:
Nieuws

Oud-wethouder Veendam Enno Brommet overleden22552957_10214782510463295_3627782110175722533_o.jpg

Door Willem Molema

Oud-wethouder Enno Brommet van Veendam is deze week overleden. Hij leed aan kanker. 

Brommet was in de jaren tachtig (1978-1988) wethouder voor de PvdA in Veendam. Hij was een van de beste wethouders die Veendam heeft gekend. Dat was in een periode met Rudy Boekhoven als burgemeester en collega-wethouders als Anne Oldenburg, Fokko Woltjes en Peter Schaap.

Brommet vertrok in 1988 uit Veendam om burgemeester te worden van Egmond. Dat bleef hij dertien jaar. Daarna was hij nog enkele jaren waarnemend burgemeester van Waterland, Oostburg en Sluis. Tot 2011 was hij burgemeester van de voormalige gemeente Harenkarspel (nu Schagen). Hij had daar nog tot 2013 kunnen blijven als waarnemer, maar besloot van zijn pensioen te genieten. 

Brommet en zijn vrouw Veronique, met wie hij in maart 2015 trouwde, reisden de laatste jaren veel en kochten in Waarland (bij Schagen) een huis. Hij vertelde me dat hij weinig contact meer had met Veendam.  Brommet is 71 jaar geworden.

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws