Nieuws

Dinsdag 7 april Wereldgezondheidsdag
#ikdraagwitvoordezorgsteun-zorgmedewerkers.jpg

De coronacrisis vergt al weken heel veel van de mensen in de zorg. Ze werken met hart en ziel keihard om zoveel mogelijk levens te redden. Dat is zwaar, zowel lichamelijk als emotioneel.

Dinsdag 7 april is het Wereldgezondheidsdag.  De FNV wil de zorgmedewerkers extra solidariteit tonen en ze een hart onder de riem steken en roept daarom heel Nederland om dinsdag  iets wits aan te trekken, om te laten zien dat we allemaal supporter zijn van onze zorghelden.

Hoe doe je mee?

  • Trek iets wits aan (T-shirt, trui, hoed, bril)
  • Ga alleen of met andere thuisblijvers (denk aan die 1,5 meter afstand) op de foto (video mag ook)
  • Post je foto op social media met #ikdraagwitvoordezorg
Nieuws

GC Lloyd's Terras Veendam opent geleidelijk in april_MG_0680.jpg

Het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras is gebouwd naast het OV station. Er vestigen zich in april allerlei zorgaanbieders zoals huisartsen, apotheek, fysio etc.  

_MG_0688.jpg

De huisartsen Veentjer, Hofman en Janmaat starten maandag 6 april met hun praktijk vanuit het gezondheidscentrum. Vanaf 6 april kunt u ook hier ook terecht om uw medicijnen af te halen bij Apotheek Lloyd’s Terras.

_MG_0684.jpg

Meer info: www.gclt-veendam.nl

Nieuws

Welkoop Veendam vraagt respect voor medewerkers_MG_0692.jpg

Welkoop Veendam doet een dringende oproep op hun Facebook om er in deze tijd tijdens een bezoek aan de winkel geen gezellig familie-uitje van te maken. 

Houd afstand en kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel.

Team Welkoop laat weten het zelf ook allemaal erg vervelend te vinden maar als iedereen de maatregelen in acht neemt, dan alleen kunnen wij de gezondheid van onze klanten en medewerkers waarborgen. 

Nieuws, Regio

Bijna 900 ideeën voor ToukomstLogo-Nationaal-Programma-Groningen_digitaal.jpg
Het project Toukomst heeft in totaal 892 ideeën voor de toekomst van Groningen opgeleverd. Directeur Siem Jansen spreekt van een groot succes: ”Onze verwachtingen waren hooggespannen, maar die zijn zelfs overtroffen. Groningers heel erg bedankt voor het insturen”. Vooral de laatste paar weken zijn er nog veel ideeën bijgekomen.

De inzendtermijn was met twee weken verlengd vanwege de coronacrisis en is nu gesloten. Siem Jansen: ”We weten niet of het gegeven dat veel mensen nu noodgedwongen thuis zitten ertoe heeft bijgedragen dat er nog heel wat ideeën zijn bedacht. Maar we hebben wel een run gezien in de laatste weken”.

Toukomstpanel
Ook de belangstelling voor het Toukomstpanel was erg groot: 240 mensen hebben zich aangemeld. Aanmelden kon tot afgelopen woensdag. Het panel adviseert het bestuur, nadat Groningers de mogelijkheid hebben gehad ze te beoordelen, over de uit te voeren Toukomstprojecten. En dus over de besteding van de beschikbare 100 miljoen euro. Een notaris doet binnenkort de loting om te bepalen welke twintig Groningers, die een afspiegeling zijn van de inwoners van Groningen, in het panel plaatsnemen.

Ideeën
Alle ideeën zijn te vinden op Toukomst.nl. Team Toukomst gaat nu aan de slag met de analyse van de ideeën en de voorbereiding van het bundelen. Dat gebeurt onder regie van West 8. Naast de 892 inzenders hebben nog eens ruim 800 mensen aangegeven mee te willen denken over het bundelen van alle ideeën. In totaal dus ongeveer 1700. Adriaan Geuze van West 8, het bureau dat Toukomst bedacht: “We zijn onder de indruk van de hoeveelheid respons en zien ook samenhang in de reacties. We zien belangrijke verbanden en domeinen zoals educatie, werkgelegenheid, gemeenschapszin en economie. Zorg voor het landschap en leefbaarheid zijn andere rode draden. Interessant is ook dat veel initiatieven gaan over fietsen, varen, recreëren en het vertellen van de verhalen. De inzet van de culturele sector en het onderwijs worden duidelijk aan de orde gesteld. Wij voelen ons zeer gestimuleerd met deze input, hiermee kunnen we aan de gang.”

Toukomstbeeld
West 8 gaat ondertussen ook werken aan het vormgeven van het Toukomstbeeld. Op basis van de vele gesprekken en contacten die er zijn geweest met inwoners en organisaties gaan zij een beeld schetsen van het Groningen in 2040. Met als insteek gelukkig wonen, werken en leven in onze provincie. Vanwege de coronacrisis maakt Team Toukomst bij het zetten van de volgende stap, het bundelen van de ideeën tot grote projecten, noodgedwongen even een pas op de plaats. Ze hopen in juni verder te kunnen, maar het kan ook zijn dat dit na de zomervakantie wordt.

Nieuws, Regio

Oud-gemeentesecretaris Veendam nam als burgemeester van Terschelling afscheid van ‘de eilanders’20130530_Eerste_Debatwedstrijd_Veendammer_Scholieren_IMG_6974.jpg
Archieffoto 2013

Bert Wassink, oud-gemeentesecretaris van de gemeente Veendam, heeft na vijf jaar burgemeesterschap in Terschelling afscheid genomen van de ‘eilanders’.

91866452_3078320402190333_6555594354105253888_n.jpg
Fotograaf PAL GroenLinks - Beëdiging Leeuwarden

Hij is in Leeuwarden als wethouder voor GroenLinks aan de slag gegaan. Op 1 april is hij in de Friese hoofdstad aangetreden.

In Terschelling vindt men het vertrek van Wassink heel jammer. Als afscheidscadeau kreeg hij een mooi bankje en een mooi video-afscheid mee.

Bij de gemeente Veendam is Wassink werkzaam geweest vanaf 2003. Tot hij in 2007 Eric van Oosterhout opvolgde als gemeentesecretaris in de Parkstad. Oosterhuis werd tot burgemeester benoemd in de gemeente Aa en Hunze, en is inmiddels burgemeester van Emmen.

Wassink had net als Van Oosterhout ook Veendam voor Aa en Hunze verruild. Vanaf 2010 tot 2015 was hij wethouder in deze gemeente. Waar hij in 2014 door de gemeenteraad van Veendam ingeschakeld werd als formateur bij de collegevorming.

Nieuws

Kwisbox seniorenkwis op RTV1Senioren RTV1 FLYER 2020-04-06.jpg

Kwisbox organiseert en presenteert kwissen voor jong en oud. Sinds afgelopen zomer is Kwisbox begonnen om seniorenkwissen te bedenken en te organiseren in verzorgingstehuizen en woonzorgcomplexen. Door het gebruik van oude fragmenten en foto’s gaat de presentator met de senioren terug in de tijd.

Omdat Kwisbox momenteel niet langs kan bij de senioren, zijn ze op zoek gegaan naar een andere manier om ze te bereiken. Waar de jongeren te bereiken zijn via internet, was dit voor de senioren geen optie. Daarom is er contact gezocht met RTV1 om de seniorenkwis uit te zenden. RTV1 was gelijk enthousiast.

Maandag 30 maart jl. was de eerste uitzending. En zolang het virus duurt wordt elke maandagmiddag om 15.00 uur een nieuwe kwis uitgezonden. De uitzending duurt ongeveer 15 minuten.

De zender is te ontvangen via SKV op kanaal 25, Ziggo via kanaal 42 en KPN/Telfort via kanaal 1458.

Meer informatie: www.seniorenkwis.nl.

Nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds steunt 40 projecten
in Groningen voor ruim € 118.000Het Prins Bernhard Cultuurfonds afdeling Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2020 € 118.086 toegekend voor 40 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen

In Veendam krijgt Stichting Carillon 5000 euro voor de aankoop van een luidklok.Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws