Nieuws

Taallab door Stichting Multiculturele Vrouwen Veendam
en Biblionet GroningenIMG_1331.jpg

In Bibliotheek Veendam is zaterdag de tweede Taallab gehouden in de reeks van acht bijeenkomsten.

In het Taallab gaan kinderen op speelse wijze werken aan lees- en woordbegrip. Dat gebeurt aan de hand van vier thema’s: escaperoom, theaterlezen, podcast maken en creatief schrijven. Het Taallab is er voor kinderen uit groep 7/8 die wat extra’s nodig hebben op het gebied van taal en lezen.

De activiteitenserie bestaat uit acht bijeenkomsten in Bibliotheek Veendam. De eerste twee bijeenkomsten op 2 en 16 oktober hadden het thema escaperoom. De volgende thema’s van Taallab vinden plaats op 30 oktober en 13 november (theaterlezen), op 27 november en 13 december (podcast) en op 15 en 29 januari (creatief schrijven).

Het Taallab is dan steeds van 13.30 tot 15.00 uur open op de zaterdag.

Aanmelden
Het Taallab is een initiatief van stichting Multiculturele Vrouwen Veendam en Biblionet Groningen. Alle bijeenkomsten worden begeleid door medewerkers van Biblionet en de Multiculturele Vrouwen.

Het thema escaperoom en creatief schrijven is verzorgd door Jolanda Robben, Sanne van Biessum gaat met de kinderen theaterlezen, en leert Jeroen Bouland de groep een podcast maken.

Aanmelden kan bij de balie in Bibliotheek Veendam of door een mail te sturen naar veendam(at)biblionetgroningen.nl.

Nieuws

Gezellige Summerfun Zwerfboekenfeest voor jong en oudIMG_1326.JPG

Lezen kan zo leuk zijn, het is maar net hoe het gebracht wordt. En het leuk maken van dat lezen was precies wat Summerfun zaterdag 16 oktober heeft gedaan tijdens het Zwerfboekenfeest.

Op woensdag 6 oktober was het de nationale Kinderzwerfboekendag. Ook werd het startschot gegeven van de Kinderboekenweek van dit jaar met het thema ´Worden wat je wil´.

IMG_1268.JPG

Dit kon Summerfun natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Reden genoeg voor Summerfun om zaterdag 16 oktober, aan begin van de herfstvakantie, een gezellig Zwerfboekenfeest voor jong en oud te organiseren. Natuurlijk draaide het daarbij allemaal om beroepen en om boeken.

Inmiddels is iedereen van Summerfun gewend dat zij veel aandacht besteed aan lezen, en aan hun Zwerfboeken. Nog steeds breiden zij hun Zwerfboeken Station in de hal van Welzijnsinstelling Compaen aan de Jan Salwaplein 3 verder uit met meer en nog meer boeken (ingang Zorg en Welzijn).

IMG_1298.JPG

En binnenkort komt daar nog iets nieuws bij ook, maar daarover later meer.

Zaterdag 16 oktober werd er dus een gezellig feestje gehouden voor kind(eren), samen met (groot)ouder(s). Er was vrije inloop bij de Ontmoeting van Compaen. Waar naast andere leuke dingen ook samen met aparte spelletjes werd gespeeld. Zoals een grote Hoedje wip, Sjoelen (maar nu op de kant) en Curling. Bart las voor en werd er samen met de kleine gasten, samen met de grote gasten, muziek gemaakt met ‘boomwhackers’.

IMG_1231.JPG

Bij Lea en Xamira kon iedereen creatief aan de slag bij de knutseltafel en was ook Jacqueline van Theater Nowak de hele dag daarbij. Voor de kinderen vouwde zij prachtige creaties van ballonnen, maar ook liet ze haar goochelkunsten zien.

Uit de Zwerfboekenkast hebben de kinderen weer een mooi boek uitgezocht, want er was weer nieuwe voorraad (in)geleverd.

Summerfun heeft ook een nieuwe mascotte die nog geen naam heeft. Oproep aan de kinderen: bedenk een mooie naam en maak kans op een leuke prijs.

IMG_1261.JPG

Voor de kinderen was er natuurlijk ranja, en koffie/thee met iets lekkers voor de ouders.

Het Zwerfboekenfeest was gratis toegankelijk. Wel zijn er lootjes verkocht en kon het zomaar dat het huiswaarts gaan met een mooi prijsje was. Het knutselpakket “Worden wat je wil!” lag in ieder geval klaar. Leuk voor in de herfstvakantie.


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Licht van de herinnering
Herdenkingsavond Buitenwoelhoftea-lights-gb53ac2fd1_1920.jpg
Fotograaf S. Hermann & F. Richter

Op vrijdag 5 november 2021 organiseren de gemeente Veendam, Uitvaartverzorging Diedel-Wessels en uitvaartcentrum Buitenwoelhof een herdenkingsavond. In de afgelopen periode was het voor velen – mede door corona - niet mogelijk om elkaar te ontmoeten en op een goede manier afscheid te nemen van dierbaren. Tussen 18.30 en 20.30 uur is daarvoor gelegenheid tijdens de herdenkingsavond bij begraafplaats Buitenwoelhof en het uitvaartcentrum in Veendam.

Herdenken
De herdenkingsavond op 5 november geeft iedereen dit dat wil de gelegenheid om dierbaren te herdenken. Bij aankomst bij het hek van de begraafplaats kan een grafkaars of een houten hart meegenomen worden. Vervolgens is er een verlichte route over de begraafplaats, waar de grafkaars geplaatst kan worden bij een graf, bij het strooiveld of in de gaanderij. Het houten hart kan beschreven worden en opgehangen aan het hek, voor een dierbare herinnering. Ook is het mogelijk om binnen in de aula dierbaren te herdenken. Koffie en thee worden aangeboden.

Parkeren
Komt u met de auto? U kunt deze parkeren op de parkeerplaats bij stadion de Langeleegte. Vanaf de parkeerplaats is een verlicht looppad naar de begraafplaats. Voor minder validen is parkeren bij de aula mogelijk.

Nieuws

Gemeente Veendam presenteert
begrotingsoverschot over 2022money-gcba242051_1920.jpg
Foto Angelo luca iannaccone

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam presenteert een overschot op de begroting 2022 van € 0,8 miljoen. Op maandag 8 november 2021 bespreekt de gemeenteraad van Veendam de programmabegroting 2022, inclusief het meerjarenperspectief tot en met 2025.

Geen nieuwe bezuinigen
De begroting laat zien dat de gemeente Veendam financieel gezond is, maar de komende jaren waakzaam moet blijven om een structureel sluitende begroting te behouden.  Wethouder Henk Jan Schmaal: “De primitieve begroting 2022 heeft een positief saldo van € 0,8 miljoen. Dat is een goed resultaat. Maar het financieel meerjarenperspectief laat een tekort zien dat oploopt tot ongeveer € 2,6 miljoen in 2025. De eerder vastgestelde bezuinigingsplannen zijn voldoende om de toekomstige tekorten te dekken. Het is nog niet bekend of er structureel meer geld van het Rijk komt. Daarom kijken wij kritisch naar de mogelijkheden om slimmer te werken en zo de tekorten terug te dringen.”

Het Rijk
De gemeente Veendam is een krachtige gemeente met een sterke positie als economische trekker met veel potentie naar de toekomst toe. Maar net als andere gemeenten ervaart de gemeente Veendam de financiële gevolgen van het Rijksbeleid. Wethouder Henk Jan Schmaal: “We hebben te maken met onzekerheid over de koers van het Rijk en de financiering van onze taken. Dit kan een behoorlijke impact hebben op onze financiële positie.  Door de langdurige formatie van een nieuw kabinet is het perspectief voor de komende jaren nog onduidelijk.” Het gaat bijvoorbeeld om de bekostiging van zorg en ondersteuning (Sociaal Domein), de energietransitie en de herverdeling van het gemeentefonds. Voor 2022 heeft het Rijk aanvullende middelen beschikbaar gesteld ter compensatie van de gestegen kosten van de jeugdzorg. Daardoor is de financiële situatie over 2022 verbeterd. Voor de jaren daarna is dat nog niet het geval. Wethouder Henk Jan Schmaal: “Wij blijven werken aan een toekomstbestendig Veendam. Een plek waarin iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is en waar iedereen mee kan doen in onze gemeente.”

Gemeenteraad
De programmabegroting 2022, inclusief het meerjarenperspectief tot en met 2025, alsmede de Najaarsrapportage 2021 worden op maandag 8 november 2021 besproken in de gemeenteraad.

Nieuws

Swawek Veendam_DSC7814.jpg

Tekst Hans van Noorthansvannoort@parkstadveendam.nl]

Het levensverhaal op de site eindigt hij met: Tot Swawek! Swawek is zijn voornaam en zijn achternaam is natuurlijk niet Veendam zoals in de kop is aangegeven, maar Andrzejewski.Zijn bedrijf zit aan het Beneden Oosterdiep 186. Je rijdt er zo voorbij, maar als je eenmaal binnen bent geweest, wordt het anders. Dan denk je iedere keer als je het Beneden Oosterdiep 186 passeert Wauw…

_DSC7804.jpg

Wat nou Wauw?
Je moet dat ervaren. De manier van ontvangst, de gastvrijheid, de klantvriendelijkheid, de aandacht. Heeft Swawek dan iets te maken met Horeca? Neen, beslist niet. Swawek doet in handcrafted interior design. Wat houdt dat nu weer in? Herstofferen en/of opnieuw bekleden van stoelen en banken. Dat doen ze met liefde en passie. Het vakmanschap straalt ervan af. Veelal wordt gedacht dat dit niet meer de moeite waard is, breng maar naar de Kringloop, maar als Swawek, Ron en Abdul Kafi de meubelen onderhanden nemen, kunnen ze er weer jaren tegen. Want kwaliteit staat voorop. De mogelijkheden zijn werkelijk grenzeloos. In het atelier liggen tientallen stalen prachtig gerangschikt in fraaie designboeken. De stoffen haalt Swawek vanuit de hele wereld zoals: Frankrijk, Engeland, Italië en de VS. Hij slaat een paar boeken open. Die van Zinc uit Engeland springt eruit. Wat een schitterende stoffen! Prachtige decoratieaccessoires van Houlés uit Parijs zijn eveneens leverbaar. Wol, katoen, synthetisch en combinaties van deze stoffen zorgen voor een warme, mooie en kleurrijke uitstraling. “Ik ben verzot op mooie stoffen,” vertelt Swawek vol overtuiging. En dat komt in alles tot uiting. Denk niet dat deze stoffen onbetaalbaar zijn, neen, Swawek heeft voor elk wat wils. Van bont gekleurd tot mooi klassiek.

Swawek: “Van een Suzuki tot een Audi/Mercedes hebben we hier in huis.  ”

_DSC7801.jpg

Heeft u een oud Louis XVI stoeltje of anderszins geliefd meubelstuk en wilt u die opnieuw laten bekleden met misschien wel nieuw binnenwerk, dan bent u bij Swawek op het juiste adres. Naast het herstofferen met stof behoort het bekleden met leer of kunstleer eveneens tot de mogelijkheden. Ook daarin keuze te over. De bank of het stoeltje zijn daarna weer als nieuw. Steeds meer overheden zien heil in het herstofferen of opnieuw bekleden van het meubilair. Vroeger ging dat gewoon weg, nu krijgt het een opknap- vernieuwingsbeurt. Duurzaamheid en recycling staan tegenwoordig ook bij hen hoog in het vaandel! Reparaties van bijvoorbeeld een scheurtje in het leer of een gaatje is nagenoeg onzichtbaar te herstellen. Dus… niet weggooien, maar vakkundig laten repareren.

Ook praktische zitelementen worden door Swawek gemaakt. De zitelementen in het Gezondheidscentrum aan het Lloydsplein zijn van zijn hand. Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken en houden. Wat wil je nog meer. De MartiniPlaza te Groningen krijgt binnenkort zitelementen, ontworpen in samenwerking met architecten en in productie genomen door, u raadt het al ……. In het verleden heeft Swawek het Provinciehuis in Groningen voorzien van nieuwe wandbekleding. Maar we zijn er nog niet!

_DSC7810.jpg

Lampen
Swawek ontwerpt zelf lampen en lampenkappen. Op de site én in de showroom staan verschillende ontwerpen én voorbeelden. Hij werkt hiervoor samen met zijn broer, die meubelmaker is en in Polen zijn bedrijf heeft. Schitterend houten gedraaide staanders (voeten) kunnen in allerlei kleuren worden gespoten/geverfd, passend bij het interieur en de eventueel opnieuw beklede stoel(en) of bank. De lampenkap bekleed met een fraaie stof is hetzelfde verhaal. Je krijgt dan een esthetisch verantwoord geheel. Echt handcrafted interior design. De futuristische lampen hebben exotische namen: Night over Bombay, Her Majesty’s Royal Guard en Shanghai Delight. Voor Yarden, de landelijke uitvaartondernemer, heeft Swawek verschillende crematoria ingericht met speciaal hiervoor ontworpen lampenkappen. De unieke lampenkappen in het Gevangenismuseum in Veenhuizen tonen de rijke geschiedenis van het dorp en die van de Maatschappij van Weldadigheid. Verschillende restaurants en Grand Café ’s in den lande zijn door Swawek “verlicht.”

_DSC7797.jpg

Akoestische wandbekleding
Het bekleden van wanden geschiedt meestal op projectmatige basis. Zo is de Triodosbank in Zeist bijvoorbeeld door Swawek voorzien van akoestische wanden. Voor dit soort projecten werk Swawek nauw samen met (binnenhuis)architecten en interieurinrichters. Het werk blijft niet beperkt tot de 3 noordelijke provincies, neen, dan opereren ze landelijk. Eerst wordt de wand bekleed met een speciaal geluidsabsorberend viltachtig materiaal, waarna de stoffenafwerklaag eroverheen gespannen wordt. Het Cultuurhuis in Winschoten is op deze manier geluiddempend gemaakt. Vroeger wisten ze dat ook al. Gobelins aan de wanden in historische kastelen en borgen zorgden niet alleen voor een goede akoestiek, maar dienden tevens om de warmte binnen en de koude buiten te houden.

_DSC7808.jpg

Opleiding
Het ambacht meubels stofferen zit bij Swawek in de genen. Zijn vader en oom waren ook meubelstoffeerders. Bovendien heeft hij een uitstekende opleiding genoten in zijn geboorteland Polen. Tijdens deze opleiding liep hij stage bij verschillende ambachtelijke stoffeerders. Eenmaal in Nederland bekwaamt hij zich verder bij vooraanstaande bedrijven en doet mee aan vakwedstrijden. Tweemaal wordt hij 2e Stoffeerder van het Jaar! Het maken van lampenkappen is heel specifiek werk. Dit leerde hij van een oudere dame, die van kinds af aan in dat vak heeft gezeten. Zij was bereid om haar kennis en ervaring met hem te delen. 

_DSC7794.jpg

Team
Het vakbekwame en enthousiaste team bestaat naast Swawek uit nog 2 meubelstoffeerders. Abdul Kafi komt uit Syrië en had daar een eigen meubelstoffeerderij. Ron komt uit Zwitserland en heeft zich aldaar tot meesterstoffeerder opgewerkt. Ze hebben een ding gemeen: passie en liefde voor het mooie ambachtelijke vak. “We hebben een pracht team,” lacht Swawek. “Ik begrijp dat dit géén personeelsadvertentie is, maar wil het toch even kenbaar maken. Ik ben op zoek naar iemand m/v die dit mooie vak wil leren.”

_DSC7818.jpg

Levensverhaal
Het levensverhaal van Swawek staat prachtig omschreven op zijn site. Van Polen (Gniezno) naar Nederland. Veendam heeft een stedenband met Gniezno in verband met de bevrijding van Veendam/Wildervank door een Pools regiment. Via een sportieve uitwisseling, voetbal en daarna de liefde, is het gekomen! Het is dan 1990. In 2006 vestigt Swawek zich aan het Beneden Oosterdiep.

Plannen heeft Swawek genoeg. De showroom uitbreiden om de klanten nog beter te kunnen ontvangen bijvoorbeeld. Want… wat kun je mooie dingen doen met meubelstoffering. Wauw!

Tot Swawek!

Swawek Veendam.jpg

Meer informatie:
Loop gewoon eens binnen of
Bel: 06.24878596
Mail: info@swawek.nl
Kijk: https://swawek.nl

Nieuws

C&A definitief uit Veendam245439853_4508553705927021_5894546154441260951_n.jpg

Door Peter Panneman

In maart 2022 sluit C&A haar filiaal in het ABC-complex aan de Veenlustpassage in Veendam. Ook de C&A vestigingen Hoogezand (februari 2022) en Stadskanaal (juni 2022) sluiten eveneens de deuren. Alle personeelsleden zijn hier dinsdagavond over ingelicht.

De reden van deze sluitingen is het slechte bedrijfseconomische resultaat in combinatie met de matige commerciële toekomstprognose van deze filialen. De verwachting is dat dit niet zal verbeteren in de toekomst. 

Binnen een retailorganisatie is het beheren van de winkelportfolio, waarbij regelmatig op basis van prestaties en markttrends beslissingen worden genomen om relevant te blijven voor onze klant, een vast onderdeel van ons werk,  aldus Eva Van Elst Leader Communication Benelux.

Nieuws

Echtpaar Groen-Huisman 65 jaar getrouwd_MG_6718.jpg

Tekst Henk Drenth

Dinsdag 12 oktober was het de 65-jarige huwelijksdag van Tiddo Groen (89) en Annie Groen-Huisman (89). Voor Burgemeester Berry Link van Veendam was het zijn tweede jubilerend huwelijkspaar aan wie hij een bezoek heeft gebracht. Aan mevrouw Groen overhandigde hij Veendammer Veenkloeten, truffels met verfijnde chocolade. Hij nam ruim de tijd voor het echtpaar. 

Tiddo is in Zandeweer geboren, Annie in Roodeschool. Ze hebben elkaar op Nieuwjaarsavond in de kerk van Annie tijdens een zanguitvoering ontmoet. Tiddo was met een vriend gaan kijken. Annie zat een eindje voor hem en hij trok haar aandacht met het gooien van een pepermuntje zodat zij achterom keek. Het was liefde op het eerste gezicht. Het echtpaar is in Uithuizermeeden getrouwd.

Tiddo ging op zijn 14e al werken bij boer Dop. Na een jaar was hij in de kwekerij van Wieringa aan het werk gekomen. Op zijn 16e kwam hij in de wegenbouw bij Offringa in Uithuizermeeden. Bij Offringa zou het een baan voor zijn hele verdere werkzame leven worden.

_MG_6714.jpg

Al snel kwam hij op een motorwals. Hij reed de wals ook wel van de ene naar de andere plaats en weer terug naar de standplaats. Op een keer werd hij door de politie staande gehouden omdat hij er nog niet op mocht rijden. Maar sindsdien lieten ze het toe. Op zijn 21e stapte Tiddo in 1957 over op een dragline. Na 12 jaar had de dragline plaatsgemaakt voor de hydraulische graafmachine, dat nog een nieuwigheid was. Het was een hele eer om daar machinist op te mogen zijn. Er kon veel nauwkeuriger mee worden gewerkt, en zonder het slingeren van de bak.

Tijdens het dempen van het Oosterdiep in 1967 heeft Tiddo als machinist na 1 jaar de overstap van de dragline naar de hydraulische graafmachine gemaakt. Het Oosterdiep werd vanaf de Molenstreek tot aan het Meedenerdiep bij het Egypteneinde dicht gegooid. Deze enorme klus heeft anderhalf jaar geduurd, waarbij 2 draglines en 2 hydraulische machines betrokken waren.

_MG_6709.jpg

Na hun trouwen was het echtpaar in een grote salonwagen van Offringa, een woonwagen, gaan wonen. Deze werd telkens voor een nieuw project in een andere plaats neergezet. Het toilet was apart in een hokje en bevatte nog een emmer. In meeste gemeenten werd de emmer nog opgehaald, maar in Veendam niet meer. Ze hadden een haak om het deksel van de rioolput te lichten voor het ledigen van de emmer. In 1967 was het echtpaar in Veendam terechtgekomen voor het dempen van het Oosterdiep. In 1970 was na anderhalf jaar de klus van het dempen geklaard, waarbij de bestrating een jaar open heeft gelegen. Bij de aanleg van Borgerswold heeft Tiddo mede de waterpartijen gegraven.

Voor projecten woonde het echtpaar in de drie Noordelijke provincies. Zoals bij Drachten, Wolvega, Gorcum, en Rolde. In ’t Harde was de salonwagen blijven staan en heeft Annie doordeweeks alleen gewoond. Tiddo was in Veendam in de kost bij de familie Strijker aan de Meezenbroekstraat. Na een jaar werd de salonwagen in de Havenstraat bij een andere salonwagen geplaatst. Bij de woonwagens was ook een werkplaats aanwezig. In andere plaatsen hebben ze wel eens met 7 salonwagens bij elkaar gestaan. Na het droogmalen van de Flevopolder was het echtpaar daar voor het aanleggen van een weg. Waarbij het werk dag en nacht doorging.

_MG_6707.jpg

Annie hielp vroeger als oudste kind thuis flink mee in de huishouding. Op haar 18e heeft ze 2 jaar bij boer Kapinga in de huishouding gewerkt. Maar ook hielp ze mee op het land. De kantine van Offringa  bij de woonwagens hield ze ook schoon en netjes. Tiddo is van 1948 tot 1989 41 jaar bij Offringa in dienst geweest. Op zijn 57e kon hij met pensioen.

In 1968 werd een woning aan de Schoenerstraat betrokken, en hebben ze er 7 jaar gewoond. Na een tip van een buurman werd in 1975 het huis aan de Langeleegte van een bejaard echtpaar gekocht. Het werd grondig verbouwd.

Het echtpaar heeft een zoon en een dochter, vijf kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Nieuws

Op de koffie in Veendam-Noord245211816_4506406736141718_1295128391089061345_n.jpg

Door Peter Panneman

De SP in Veendam ontving al langere tijd berichten van ontevreden Acantus huurders met name uit Veendam-Noord. Onzekerheid over slopen/renoveren, achterstallig onderhoud, ernstige gezondheidsrisico’s door schimmel en vocht in de huizen. Na meerdere flyer en buurtacties is de SP op een tweetal avonden met bewoners in het Buurthuis in gesprek gegaan. Het meest gehoorde en breed gevoelde, is dat men in onzekerheid woont in de straten Vredenrustlaan, Meezenbroekstraat, HJ. Topstraat en de Minervastraat.

“ Wat gaat er met onze woningen gebeuren? Worden ze gesloopt? Gerenoveerd? Kunnen we ons huis opnieuw behangen of gaat de sloopkogel er binnenkort in?”
De huurders willen antwoorden, maar na de 2 avonden bleek dat er zoveel verschillende verhalen de ronde gaan; tijd om Acantus uit te nodigen voor een kop koffie!

245301248_4506407382808320_6473143171122636450_n.jpg

Woensdagmiddag 13 oktober heeft een grote groep huurders de uitnodiging overhandigd aan de woonmanager van Acantus. Ze heeft nog geen toezegging gedaan, maar de huurders verwachten dat ze op de uitnodiging ingaat.

Woon je in Noord? Huur je van Acantus en loop je ook tegen problemen aan?
Koffie staat op 28 oktober a.s. om 19:00 klaar op het plein bij Buurthuis Noord-Oost in de wijk Noord in Veendam.

Nieuws

Verbouw van Beresteynstaete Veendam ligt (tijdelijk) stil245263403_4505354236246968_5273982717940540538_n.jpg

Door Peter Panneman

De verbouw van het voormalig kantoorpand Van Beresteynstaete aan de Van Beresteynstraat in Veendam ligt momenteel (tijdelijk) stil. Eind maart dit jaar werd er een begin gemaakt met het strippen van het kantoorpand. De oorzaak is het wachten op de nodige vergunningen voor de verbouw naar 20 grote appartementen. De appartementen krijgen een oppervlakte van 100 tot 150m² en zijn voorzien van minstens twee slaapkamers. 

Aanvankelijk van de vraag op de woningmarkt zullen de appartementen te huur of te koop worden aangeboden.

Nieuws

Blueprint met Groningse bluesrockband The Woods en de Amerikaanse singersongwriter Jim KellerThe Woods.jpg

Na de enerverende sessie van Malford Milligan & The Southern Aces in september is het al weer tijd voor de volgende Blueprint sessie op vrijdag 22 oktober vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Gasten zijn de Groningse bluesrockband The Woods en de Amerikaanse singersongwriter Jim Keller. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Wel gelden de huidige coronamaatregelen betreffende theaterbezoek.

Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op:


The Woods
The Woods is een bluesrock band uit Groningen en bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums.Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King.Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke waren zeer lovend over Joris z’n soulvolle, smaakvolle licks. Niet toevallig dat Ruben Hoeke gastmuzikant op z’n eerste album was en meespeelde tijdens de CD presentatie in Amstelveen. In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee, in samenwerking met Ruben Hoeke, Bas Mulder en Roeland Werring hun eerste album in Amstelveen aan een groot publiek. Met positieve recensies tot gevolg. Duidelijk was dat van traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van Rock, Roots en Blues
Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij The Woods. In januari 2019 hebben ze de succesvolle EP “Stone Cold” uitgebracht en in januari 2021 verscheen de opvolger Hurricane.


Jim Keller
Begon eind jaren 70 in band Tommy Tutone. Verhuisde naar New York en pakte in 2005 zijn muziek carrière opnieuw op. Dit jaar verscheen zijn 4e album By No Means, geproduceerd door Mitchell Froom die ook platen produceerde van Los Lobos en Suzan Vega. David Hidalgo van Los Lobos is als gast te horen op gitaar. Jim zal in Veendam worden begeleid door multi - instrumentalist Jan van Bijnen die onlangs zelf ook een uitstekend album “Modest Man’ heeft uitgebracht.


Live aflevering roots radioprogramma Blueprint
met sessies van The Woods en Jim Keller

Datum:        vrijdag 22 oktober
Locatie:       Foyer theater vanBeresteyn
Tijdstip:       17.00 - 19.00 uur
Toegang:     gratis


Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws