Nieuws

Gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken tekenen PrestatieafsprakenIMG_9477.JPG

Woensdagmiddag hebben de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus en de Commissie Huurzaken hun handtekening gezet onder de Prestatieafspraken. Dit vond vond plaats in een inloopwoning van Acantus aan de Ericastraat in Wildervank. Namens de gemeente Veendam was wethouder Bert Wierenga bij de ondertekening.

In de prestatieafspraken staat beschreven welke bijdragen alle partijen gaan leveren aan de doelstellingen die in het gemeentelijk woonbeleid zijn weergegeven.

IMG_9484.JPG

Woonlastenonderzoek en ontwikkelingsplan
Dit betekent dat de gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken voor de komende twee jaren afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld het aantal nieuw te bouwen woningen door Acantus en het aantal woningen dat Acantus gaat slopen. Ook wordt afgesproken dat in de komende maanden een (regionaal) woonlastenonderzoek wordt uitgevoerd en dat er in gezamenlijkheid een ontwikkelplan gemaakt wordt voor Bareveld en Veendam Noord. Daarnaast gaan Acantus en de gemeente samen bekijken hoe huurachterstanden bij huurders kunnen worden voorkomen via een pilot.

IMG_9486A.JPG

Nieuws

Stichting Eerste Hulp organiseert
weer First Help Request voor minimaIMG_7451.JPG

Stichting Eerste Hulp geeft al 5 jaar kerstpakketten aan een heel grote vergeten groep. Een groep die steeds buiten de boot valt. Doordat ze met 3 á 4 euro net boven de norm zitten om voor de Voedselbank in aanmerking te komen vallen deze mensen tussen wal en schip.

Deze groep groeit steeds meer en hulpvragen nemen toe. Hulp is nodig omdat ze anders met Kerst nauwelijks iets in huis hebben om Kerst te kunnen vieren. Vorig jaar heeft de Stichting Eerste hulp 140 gezinnen kunnen helpen.

Stichting Eerste Hulp is een non-profit organisatie met 4.600 leden op Facebook. De leden helpen elkaar gratis met datgene dat voor een menswaardig nodig is. Met boodschappen, kleding, meubels en andere spullen. De stichting werkt zonder subsidie, en moet het met elkaar zien te rooien.

IMG_2257.JPG

De stichting zet zich in voor deze vergeten groep. Voorzitter Jannie Orsel hoopt dat er meer mensen geholpen kunnen worden. Zij en haar vrijwilligers gaan weer boodschappen verzamelen voor het samenstellen van kerstpakketten voor de minima. Graag wil ze via deze weg een oproep doen voor hulp. Help mee en geef met uw hart. Ook zij verdienen een Kerst.

Wilt u ondersteuning geven en hebt u goede houdbare producten, breng deze dan naar:

Kringloopwinkel, Provincialeweg 19 in Heiligerlee of naar Dr. A Kuyperstraat 23, in Veendam.

IMG_0077.jpg

Nieuws

Lichtjes stralen in kerstboom van mevrouw Kuiper-Bakker
voor Rotary-project Sterren StralenIMG_0159.JPG

Op de twaalfde van de twaalfde zijn de lichtjes in de kerstboom officieel ontstoken ten bate van het Rotary-project Sterren Stralen. De opbrengst is bedoeld voor kinderen in de regio die niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten. Omdat hun ouders of verzorgers om wat voor reden dan ook dit financieel gezien niet kunnen bekostigen.

Mevrouw Kuiper-Bakker heeft de lichtjes met een druk op de knop laten branden in de hoge spar die haar man 38 jaar geleden als piepklein boompje in de tuin had geplant. Zij had de boom speciaal aan de gemeente Veendam geschonken om voor de goede doelenactie op het Museumplein te laten stralen. Ze genoot van het prachtig moment. Haar man zou het heel mooi gevonden hebben.

IMG_0126.JPG

De Rotary Club Veendam gaat geld inzamelen voor Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job, Make a Wish, en dit jaar ook voor Koninklijke Visio in Haren. Visio Onderwijs Haren biedt onderwijs aan leerlingen met een visuele of meervoudige beperking. Visio heeft materiaal nodig dat niet door de overheid of een instantie aangeboden wordt, maar wel hard nodig is.

De boom zou in de tuin van Mevrouw Kuiper-Bakker, nu het zo groot geworden was, problemen kunnen geven. Het nam  ook veel licht weg. Nu symboliseren lichtjes in de spar de kinderen die weer kunnen stralen. Blij kunnen zijn omdat ze weer met hun vriendjes mee kunnen doen. Met sporten, op schoolreis, naar een vakantieboerderij, een wens in vervulling zien gaan, of een cadeautje op hun verjaardag krijgen.

IMG_0129.JPG

Voor de actie zijn ook particuliere initiatieven geweest. Onder andere van Mart Drissen met zijn project ‘Wat de pot schaft’. Het grote succes van de Rotery is de krant Sterren Stralen, waarin met een oplage van 21000 stuks veel informatie over de goede doelen. Aanstaande zaterdag en zondag zal op het Raadhuisplein de kerstmarkt worden gehouden. Waar bij de kraampjes weer lekkernijen worden verkocht voor de goede doelen.

Op zondag vindt ook weer de Rotary Kerstloop plaats, met aansluitend de prijsuitreiking. Volgende week dinsdag vindt bij Parkzicht weer de gezellige Wintermaaltijd plaats, waarbij hopelijk alle Rotary leden en sponsoren weer aanwezig zullen zijn. Dit wordt een avond met een zeer gevarieerd programma met zang, en de loterij met prachtige prijzen.

P1370138.JPG

Er is maanden gewerkt met het organiseren van allerlei acties met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen. Iedereen van de Rotary Club heeft daar op zijn of haar eigen wijze aan meegedaan.

Gerelateerd artikel:Fotoalbum: 
Nieuws

Rabobank is en blijft betrokken bij Veendam20171212_Robobank_00.png

Maandag 11 december zijn de medewerkers van Rabobank Veendam verhuisd naar het voormalig ANWB/VVV kantoor in cultuurcentrum vanBeresteyn. Particuliere en zakelijke klanten kunnen hier terecht voor al hun vragen en dagelijkse bankzaken.

“Wij zijn blij dat we onze dienstverlening in Veendam voort kunnen zetten”, aldus Bert Roman, directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen. “Dat doen we met ons marktteam, een vast team van medewerkers samengesteld uit professionals van verschillende afdelingen. Zo kunnen klanten en belangstellenden altijd bij ons binnen lopen met vragen over dagelijkse, financiële bankzaken, over hypotheken of met hun ondernemersvragen. En de vaste gezichten van het marktteam Veendam zijn onze binding met de lokale samenleving. Zij zijn de ogen, oren én het gezicht van de bank en geven invulling en betekenis aan onze coöperatie.”

Faciliteiten
In het oude kantoor aan het Museumplein 34 blijft een aantal faciliteiten bestaan, zoals de geldautomaat in de buitengevel en de mogelijkheid om sealbags (voor ondernemers) en contant geld (voor particulieren) te storten.

Feestelijke opening
Op woensdag 31 januari is de feestelijke opening van het nieuwe kantoor. ’s Middags kunnen de jongste klanten genieten van een filmvoorstelling en ’s avonds is er ‘Open bank’. Iedereen kan dan een kijkje nemen in het nieuwe kantoor. Zowel ’s middags als ’s avonds zal robot NAO de gasten verwelkomen.

Nieuws

Activiteiten kerstvakantie zwembad Tropiqua VeendamTropiqua-Veendam_01.gif

 

Je hoeft je niet te vervelen in de kerstvakantie! In het altijd gezellige zwembad van Veendam worden er in de kerstvakantie weer diverse activiteiten georganiseerd. De activiteiten lopen uiteen van oliebollen eten, tot wakduiken. Kortom voor elk wat wils!!

Wil jij leuke dingen doen in de vakantie?

 • Op donderdag 28 december 2017 kan je in grote cilinders over het water lopen. Deze drijvende en rollende waterattractie biedt veel plezier en waterpret.
 • Vrijdag 29 december 2017 kan je wakduiken in samenwerking met duikclub VG Diving. Wat doe je als je door het ijs zakt? Neem wel kleren mee om in te zwemmen.
 • Zaterdag 30 december 2017 vanaf 13.00 uur oliebollenzwemmen. Gratis oliebollen eten!
 • Woensdag 3 januari 2018 ligt er extra veel speelmateriaal in het wedstrijdbad. Deze dag ook een kinderijsje voor € 0,50.
 • Donderdag 4 januari 2018 zal er een ijsprofessor ballonnen artiest aanwezig zijn van 14.00-16.00 uur.
 • Vrijdag 5 januari 2018 van 19.00-21.30 uur aquasportief. Begin het nieuwe jaar sportief. Deze avond zullen er 3 verschillende aquasportlessen worden gegeven. Na afloop krijgen alle deelnemers een goodie-bag. Kosten € 7,50 per deelnemer.  Opgeven vooraf is noodzakelijk, er is plek voor 40 deelnemers. Opgeven kan via mail: janet.oldeboom@dekompanjie.nl voor 3 januari 2018.

Naast al deze activiteiten, ligt in het ondiepe van het wedstrijdbad, de “visrun met slide”. Een 7 meter lange stormbaan, met vriendelijk kijkende 3D Nemo visjes, obstakels en een glijbaan.

Meer informatie
Voor alle activiteiten heb je alleen een geldig entreekaartje van het zwembad nodig. Tenzij anders vermeld. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.tropiqua.nl of op Facebook.

Tropiqua / Jan Salwaplein 2 / Veendam / t. 0598 652300 / receptie.tropiqua@dekompanjie.nl / www.tropiqua.nl

Nieuws

Wintercursus eetbare planten en paddenstoelen Veendamheksenboleet jong.jpg

Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten tijdens de wintercursus van Bloemenpad. Ook in de winter kun je oogsten uit het wild: vogelmuur, witte dovenetel, kleefkruid. En wortels van bijvoorbeeld teunisbloem, paardenbloem en wilde peen. Nieuw onderdeel deze cursus: eetbare paddenstoelen! Welke paddenstoelen zijn eetbaar, welke zijn gemakkelijk te herkennen en hoe kun je ze gebruiken?

Data:

 • Dinsdag 16 januari, 19.30 – 22.00 uur
 • Dinsdag 30 januari, 19.30 – 22.00 uur
 • Dinsdag 13 februari, 19.30 – 22.00 uur
 • Zondag 18 februari 10.30 – 12.30 uur (excursie, locatie volgt nog)
 • Dinsdag 6 maart, 19.30 – 22.00 uur
 • Dinsdag 20 maart, 19.30 – 22.00 uur
 • Dinsdag 10 april, 19.30 – 22.00 uur

speenkruid winter.jpg

De cursus wordt gegeven door Leah Groeneweg van het Bloemenpad. En wordt gehouden bij: De Wilde Engel, Kerkpad Noord 17, 9644 VN Veendam
Deelname € 140,00 per persoon
Meer informatie op www.bloemenpad.nl
Opgeven bij Leah Groeneweg, tel. 06-14136734

Nieuws

Voor de derde keer Nieuwjaarsbal in vanBeresteynIMG_7470_resize.JPG

Team Sport & Cultuur gemeente Veendam en Ontmoeting Compaen organiseren op 1 januari 2018, Nieuwjaarsdag, een bal van 20.00 tot 23.00 uur in vanBeresteyn. Met zang en muziek van Patrick Marel en DJ Long Berrie. Oude tijden herleven, een bal met veel stijldansen voor de liefhebbers! Velen kennen DJ Long Berrie van voorheen de Kibbelkoele, met blokken muziek van Rock en Roll, Soul, Swing en Nederpop!Mede door de sponsoring  Stichting Wildervank Fonds en de gemeente Veendam is deze avond mogelijk gemaakt. We dansen samen het nieuwe jaar weer in!

De entree is 5 euro inclusief een kopje koffie, latere verkoop is 7,50 euro!

De kaartverkoop is aan de kassa bij vanBerensteyn, tot 22 december geopend van 13.00 uur  tot 16.30 uur. De week tussen kerst en oud en nieuw is de kassa beperkt open.

Kom dus snel je kaartje halen in december want op = op.

Nieuws

D66 Veendam vindt uitspraken SP beledigendD66_klein.png

Je moet maar durven. De SP in Veendam kan niets noemen wat de laatste 10 jaar op initiatief van de SP of vooral dankzij de steun van de SP is gerealiseerd. En dan constructief kritische collegepartijen de maat nemen en klapvee durven noemen.

Je moet maar durven om ruim drie maanden voor de verkiezingen op 21 maart 2018 Gemeentebelangen de oorlog te verklaren en in de ban te doen.

Je moet maar durven, zoals de SP ook landelijk deed, op voorhand een partij in Veendam uitsluiten van college-deelname, als jij bij de verkiezingen de grootste wordt.

Hoogmoed komt vaak voor de val. De kans dat de SP een zetel verliest is net zo groot als de kans dat de PvdA een zetel wint. Leg de kiezers eerst maar eens uit op grond van welke prestaties in het verleden de SP de grootste kan worden. We zullen wel zien welke partij de grootste wordt en het voortouw mag nemen bij de collegeonderhandelingen.

Leg maar eens uit, SP, met welke partijen je dan wel een college wilt vormen, dat steunt op een ruime meerderheid en dat de minderheid in de raad volledig tot zijn recht laat komen.

D66 Veendam vindt het beledigend, onjuist en onterecht om ons raadslid Alian Spelde als klapvee te betitelen, zoals SP-fractievoorzitter Harry Schonewille publiekelijk doet. Je moet maar durven om bij gebrek aan verf liever het huis van je buren te bekladden dan je eigen huis goed in de verf te zetten.

D66 sluit niemand op voorhand uit. Als we voldoende uit ons programma kunnen realiseren en (opnieuw) een ervaren, bekwame en alom gewaardeerde wethouder mogen leveren, dan staan we open voor deelname en zullen we net als de afgelopen periode vanuit gezond dualisme het college kritisch volgen. Worden we buitengesloten, dan zullen we het nieuwe college op zijn plannen en daden beoordelen en constructief kritisch volgen. 

Nieuws

Video Kerstmarkten in gemeente Veendam met onverwachte tranenKerstmarkt_00.png

Kerst is een tijd van vreugde, vrede, gezondheid, geluk, blijdschap en lief zijn voor elkaar. Voor de vele vrijwilligers van de instellingen en organisaties is het ook een drukke periode met kerstmarkten en andere kerst gerelateerde activiteiten.

Er is veel te doen in Veendam, van noord naar zuid, van oost naar west. Misschien wel zoveel dat je als bezoeker keuzes moet maken. Zeker de eerste zaterdag na 5 december. Dan zijn er heel veel kerstmarkten, zowel binnen als buiten.

Om te laten zien hoe kerst leeft in Veendam zijn we zaterdag met de camera en microfoon op pad gegaan. Dus geen standaard foto en verhaal maar we laten de mensen zelf hun verhaal vertellen. Een beetje Expeditie Grunnen van RTV- Noord maar dan Expeditie Veendam voor parkstadveendam.nl.

Emotioneel
Zaterdagavond waren we op de kerstmarkt op Ommelanderwijk en liepen daar TV-Lokaal coryfee Bart Kloosterhuis tegen het lijf. De eerste Veendammer van het jaar 2007. Bart heeft meer dan 15 jaar nieuws gemaakt over Veendam. Zijn items waren dagelijks te lezen op de kabelkrant Lokaal TV en iedere laatste  zaterdag van de maand een videoreportage op zijn tv zender Lokaal TV.

Onze verslaggever vroeg zich af waarom Bert achter een kraam stond voor het goede doel Samenloop voor Hoop. Ons interview begint met “Hallo Bart, durf je dit aan? De rollen zijn nu even omgedraaid, nu mag jij je verhaal vertellen”. Bart begint te vertellen maar het interview krijgt al snel een emotionele wending en komen de tranen. Ook onze verslaggever krijgt het zwaar en besluit het interview te stoppen.

Kerstmarkt_01.png

Nieuws

Smeerpoetsers en deftige lieden
op Charles Dickens Festijn SorghvlietIMG_0079.jpg

Na het grote succes van het eerste Dickens Festijn in 2016 hadden de ca. 30 vrijwilligers van Wijkvereniging Sorghvliet ook zaterdag de Dickens typetjes uit de 19e eeuw in en rond het winkelcentrum en Dukdalf 2.0 weer tot leven gewekt.

IMG_7123.JPG

Jozef en Maria in de levende kerststal is van ongeveer 1850 jaar eerder. Er liepen arme en rijke lieden rond, waaronder een deftig echtpaar en een paar arme schoffies. De schoorsteenvegers gewapend met hun borstels waren olijke smeerpoetsers. De kiepkerel ‘dij hail oet Westfoalen kwam’ was zo ongeveer uit dezelfde periode en had als vanouds ‘veur elk wat van zien goading’. De Wildervankster Paardentram paste ook goed in het Charles Dickens decor.

IMG_0015.jpg

Het Broke Koor uit Westerbroek zong Christmas Carols. Het Saxofoonensemble van Muziekvereniging Voorwaarts bracht met 6 muzikanten de bekende klanken ten gehore, gecombineerd met een klarinet. Een dansgroepje van Quantumfit viel met een andere toon in.

IMG_7107.JPG

Bij 27 kraampjes was er een verscheidenheid aan waren te vinden met eigengemaakte lekkernijen, snuisterijen en bloem- en kerststukken. Ook hadden ondernemers van het winkelcentrum hun stands met waren geplaatst. De glühwein werd naast de chocolademelk geschonken. Erwtensoep en kapucijners met spek smaakte als vanouds goed. Kabab en pertuwe waren ook zelfgemaakt. Net als de kniepertjes en de spekdikken. Het was een lekker allegaartje.

IMG_7104.JPG

De kleding met bijbehorende attributen is sinds dit jaar in eigen beheer van de Wijkvereniging. Door de natte weersvooruitzichten, en de regen die ook kwam, kon het aantal van 1000 bezoekers van vorig jaar niet overtroffen worden. Maar met 700 bezoekers toonde de  organisatie zich ook heel blij. De tweede editie was wat groter van opzet. Volgend jaar wil men op de buitenlocatie nog wat muziek gaan toevoegen.

IMG_0103.JPG

Ons videoteam heeft op de verschillende kerstmarkten mooie sfeerbeelden gemaakt en ook mensen geïnterviewd. Binnenkort op ParkstadVeendam!


 
Fotoalbum: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws