Nieuws

Politiek Café Wildervank wordt live uitgezonden Zalencentrum Het Raadhuis_MG_6115.jpg

Parkstadveendam.nl gaat woensdag 21 februari van 19:30 tot 21:30 uur het Politiek Café die gehouden wordt in Zalencentrum Het Raadhuis in Wildervank live uitzenden op Facebook, YouTube en natuurlijk op de website van parkstadveendam.nl

Op deze avond zijn alle politieke partijen uit de gemeente Veendam aanwezig. De organisatie ligt in de handen van de beheerteams Wildervank en Bareveld in samenwerking met welzijnsinstelling Compaen.

Huis aan huis zijn de inwoners en organisaties van Wildervank en Bareveld uitgenodigd om mee te praten en mee te denken over onderwerpen zoals: Leefbaarheid, Groenvoorzieningen en Verkeersveiligheid. De organisatie verwacht evenals vier jaar terug weer een grote opkomst.

Tijdens de live uitzending kunnen kijkers tijdens het eerste deel vragen en opmerkingen plaatsen, die na de pauze zoveel mogelijk worden beantwoord.


Gerelateerde artikel in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen:
Nieuws

Voorjaarspret in Doe MuseumDoe Museum voorjaarsvakantie 2018a.jpg

Deze voorjaarsvakantie zijn er in het Doe Museum in Veendam volop activiteiten om je creatieve talent tot bloei te laten komen. Zo kun je deelnemen aan een graffitiworkshop en komt de bibliotheek Veendam met de BiebBox, een apparaat waarmee je zelf muziek kunt maken. Ook wordt er voorgelezen en kun je komen stemmen! Ze zijn namelijk genomineerd voor de titel: ‘beste bibliotheek van Nederland’.

Daarnaast kunnen LEGO-fanaten komen helpen bouwen aan een paasbos met bloemen, paaseieren en –hazen onder leiding van de Bricks Dokter. Van hem leer je ook je bouwtechnieken verbeteren. De voorjaarsvakantie wordt afgesloten met een bezoek van een heuse poppendokter aan het Doe Museum. Bezoekers kunnen dan gratis kleine reparaties laten verrichten aan een pop of knuffel. Ook zijn alle knuffels zonder kleerscheuren welkom bij de dokter.

Voor meer informatie en opgave kijk op doemuseum.nl

Agenda activiteiten Doe Museum maandag 26 februari t/m zondag 4 maart.

Graffiti workshop
Maandag 26-02-2018 & vrijdag 02-03-2018 van 15.00 - 17.00 uur
Ga met de spuitbus aan de slag om een prachtig kunstwerk te maken. Tijdens deze workshop werken we met sjablonen, waardoor je hele mooie strakke graffiti kunstwerken kunt maken. We werken in kleine groepjes, de workshop duurt 45 minuten per groep. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, ook als volwassene kun je natuurlijk meedoen. Geef je op via www.doemuseum.nl

Kinderen: €12,- incl. entree
Volwassene: €16,- incl. entree
Je betaalt voor deze workshop alleen €7 aan materiaalkosten, de workshop zelf is gratis voor bezoekers van het Doe Museum.

Voorlezen & BiebBox
Dinsdag 27-02-2018 van 14.00 - 15.30 uur
De bibliotheek in Veendam komt bij ons in het museum. Kom luisteren naar leuke verhalen en maak muziek met de BiebBox. Je kunt daarnaast gaan stemmen op de bibliotheek, ze zijn namelijk genomineerd als leukste bibliotheek van Nederland!

Paasbos bouwen
Donderdag 01-03-2018 van 15.00 - 16.00 uur
We maken deze voorjaarsvakantie een paasbos in Bricks, dus ga bouwen aan paashazen en -eieren, bomen en bloemen. Daarnaast is de speciale Bricks Dokter er natuurlijk voor al je Lego bouwproblemen, dus vraag gerust om hulp! Opgeven is niet nodig je kunt gewoon aanschuiven.

Poppendokter
Zondag 04-03-2018 van 11.00 - 16.00 uur
We krijgen een heuse poppendokter op bezoek! Dus heb jij een lieve beer, fluffy zebra of knappe pop die wel wat reparatie kan gebruiken? Neem ze dan mee naar het museum en de poppendokter maakt hem gratis weer de oude. Ook knuffels in perfecte staat zijn welkom vandaag, komen jullie samen dan krijg je een glaasje ranja van ons.

Exposities
De exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: ‘Meer dan een selfie’  van Saskia Wagenvoort. Catawiki Offline met nieuw  werk van Hans van Bentem, Gubbels en Terpstra. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt. 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet. Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papier-maché, frutsels of Lego.

Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900 of kan er een email gestuurd worden naar info@doemuseum.nl
De openingstijden zijn: woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is € 5,00 per persoon, vanaf 13 jaar is het tarief € 9,00. In de vakanties is het museum ook open op maandag en dinsdag. Op oud- en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Bereikbaarheid
Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5 in de provincie Groningen. Het museum beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. Zowel het bus- als treinstation bevindt zich slechts op 10 minuten lopen van het Doe Museum.
Vanaf de stad Groningen ben je met het openbaar vervoer binnen 30 minuten in Veendam. Er zijn rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, ook is er een lift naar de eerste verdieping. Er is een speciale voedkamer aanwezig.

Nieuws

Sporten na een hartinfact, kan zeker bij V.A.S. VeendamVas Veendam_resize.png

Zonder twijfel kunnen we vaststellen dat een hartinfarct of een andere hartaandoening het leven enorm verandert. Ineens lijken er nog maar weinig leuke dingen over te blijven. Maar schijnt bedriegt, want er is méér mogelijk dan u denkt.

Sport en spel. Natuurlijk wel!
Gezond bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert uw conditie, óók als u al een hart of vaataandoening heeft. Zoveel mogelijk bewegen en lekker sporten is goed voor u, geeft u zelfvertrouwen èn het kan nog leuk zijn ook. Tegelijkertijd is het belangrijk dat u naar uw lichaam leert luisteren en herkent wat wel en niet goed voor u is.

Wij geven ook training aan mensen met een chronische aandoening zoals COPD, diabetici en mensen die weer willen sporten na een chemokuur. Onder deskundige begeleiding bieden wij u sport- en beweegactiviteiten voor alle leeftijden aan. Tevens is er een EHBO'er aanwezig.

Samen gezellig sporten staat voorop, niets moet. Er wordt 1x per week gesport op de donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in de Sorghvliethal te Veendam.

Veilig en verantwoord
De trainer houd rekening met uw aandoening. Dat biedt zekerheid en veiligheid; u bent immers in de handen van een geschoolde begeleider. Het sportuur bestaat uit twee delen: Een warming-up en een spelgedeelte waarbij meestal een volley/voetbal wedstrijdje wordt gespeeld.  Plezier in bewegen neemt een centrale plaats in en staat voorop. Iedereen kan en mag meedoen op zijn of haar eigen niveau.

U kunt geheel gratis en vrijblijvend een proefles volgen of komen kijken. Meer info bij Harry Klunder, telefoonnummer 06-50561003.

Nieuws

Opbrengst Ladiesfeest Turk Der Veendam
2560 euro voor Oost Turkije_DSC7213.jpg

Zaterdagavond werd in Turk Der aan de Dr. Bosstraat een Ladiesfeest gehouden met als doel geld in te zamelen voor kinderen die voornamelijk in Oost Turkije wonen waarvan de ouders niet in staat zijn hun kinderen goed te kleden voor de winter.  Jan Willem Brinkhorst en Alian Spelde van D66 waren aanwezig om het doel te steunen. ( zie video )

De avond werd een groot succes en bracht 2560 euro.

_DSC7219.jpg


Gerelateerde artikel:
Fotoalbum: 
Nieuws

Eerste exemplaar boek van Willem Molema
voor Cor van der Steen van voormalig BV VeendamIMG_0054.JPG

Zondag is in de Borgerswoldhoeve onder grote aanwezigheid van oud-spelers, oud-medewerkers, supporters en oud-sponsoren het eerste exemplaar gepresenteerd van het boek 'De eeuwige geest van de Langeleegte'. Voormalig manager algemene zaken Cor van der Steen van BV Veendam kreeg het eerste exemplaar van Willem Molema overhandigd.

Van der Steen nam het boek in ontvangst namens de familie van Henk Nienhuis, de oud-trainer, voormalig directeur en oud-speler van SC Veendam. Vorig jaar op 18 februari overleed ‘mister Veendam’ op 75-jarige leeftijd.

IMG_0074.JPG

De bijeenkomst had veel weg van een familiereünie. Sommige  mensen hadden elkaar al lange tijd niet meer gezien. Nog altijd zijn er heel veel mensen die het teloor gaan van de club zeer betreuren. Dat sprak ook uit de grote belangstelling voor een van de eerste exemplaren die op lange tafels lagen opgestapeld. Uiteraard werd het boek ter plekke door Willem Molema gesigneerd, met de handtekening van de meester gaf het beslist iets extra’s.   

De Langeleegte is jarenlang een begrip geweest in Nederland. Het was de naam van het stadion van SC Veendam dat er bijna 59 jaar betaald voetbal heefd gespeeld, maar in 2013 failliet ging. Veendam en de Langeleegte, daar wilden andere clubs niet graag spelen. Het zou er altijd koud en winderig zijn en de weg er naar toe was lang.

IMG_0117.JPG

In dit boek wordt het geheim van die bijzondere naam de Langeleegte onthuld en de dubbele betekenis ervan uit de doeken gedaan. De Langeleegte krijgt in dit boek een gezicht met verhalen over het ontstaan van de club, over beroemde spelers als Frans de Munck, Paul Amara, Johan Derksen, Jeroen Zoet, Ruben Schaken, Marnix Kolder, Jan Blijham en tal van anderen. Bijzondere supporters, sponsors, mannen van staal en medewerkers komen voorbij. Ook gaat het over clubiconen als Henk Nienhuis en Jan Korte, over de drama’s van overleden spelers, over de harde leerschool van trainer Leo Beenhakker.

Erotiek en romantiek passeert ook de revue in het boek over de Langeleegte, waar het altijd koud zou zijn en altijd zou waaien. Een bijzonder boek waarin de geest van een van de beroemdste voetbalstadions eeuwig voortleeft.

IMG_0041.JPG

De schrijver Willem Molema is op 3 maart 1952 in Veendam geboren. Sinds 2001 woont hij in Oude Pekela. Bij het aardappelmeelconcern Avebe begon zijn maatschappelijke loopbaan. Met de journalistiek wilde hij zijn hart volgen. In 1973 kwam hij in de journalistiek bij de toenmalige Winschoter Courant op de sportredactie. Ruim drie jaar later ging Willem werken bij het voormalige Nieuwsblad van het Noorden, en verruilde hij de sportjournalistiek voor de functie als algemeen regionaal verslaggever, dat hij tot 2010 heeft gedaan. Daarnaast is Willem 37 jaar voetbalscheidsrechter geweest en was hij vele jaren voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Veendam en omstreken (het huidige Oldambt en Veenkoloniën). In 1994 schreef hij het eeuwboek van de voetbalvereniging Veendam 1894.

Behalve supporter van Veendam heeft hij PR werk voor Veendam gedaan. “Het was voor mij een soort sociaal uitje. Ik ben nu 66 en heb daar een halve eeuw gelopen. Ik was er van 1973 tot 1977 deels als sportverslaggever, maar ook deels als supporter. Daarna supporter en een trouwe bezoeker. Elke 14 dagen ging ik een wedstrijd bezoeken.”

IMG_0057.JPG

“De laatste jaren was de sfeer minder geworden. Na het vertrek van Henk Nienhuis kwamen er andere mensen, en dat was niet altijd een succes. Henk Nienhuis was niet te vervangen. Hij regelde heel veel en haalde de sponsoren binnen. Nienhuis was het gezicht van Veendam. Na Henk kregen we managers die wendbaar weer weg waren.”

De gemeente heeft de truuk toegepast van verkoop van het stadion voor een euro. En is het later voor een paar miljoen weer teruggekocht. “Dat kan een of twee keer, maar je kunt niet aan de gang blijven. Financieel was het geen haalbare kaart meer. Als de tweede en derde divisie er eerder was geweest had het misschien gekund. Dan waren er minder strenge regels geweest en hadden ze in de 2e of 3e divisie kunnen spelen.”

IMG_0113.JPG

Het werken aan het boek kent een hele geschiedenis. “In 1994 heb ik het boek ‘Honderd jaar Veendam amateurvereniging’ geschreven. In 2004 zou ik het boek ‘Vijftig jaar betaald voetbal’ schrijven, maar dat was mislukt doordat de computer was gecrasht. Waarbij ik alles kwijt was geraakt. Daarom was ik toen ook gestopt. Pas in 2011 was ik weer verder gegaan over het stadion, en heb veel dingen weer opnieuw moeten uitzoeken. Het concept was ook steeds veranderd. Na het faillissement van SC Veendam in 2013 heb ik de opzet nog een keer moeten aanpassen. In het boek heb ik nu het stadion beschreven en de mensen die er werkten en hebben gevoetbald. Het stadion heeft een eigen gezicht gekregen. Een gezicht met mensen.”

IMG_0106.JPG

“Er is nog veel meer materiaal dat niet meer in het boek kon. Met de uitgever was er de afspraak dat het boek ongeveer 400 bladzijden dik zou worden. Maar alle geschrapte verhalen gaan een plaats krijgen in mijn volgende boek.”

'De eeuwige geest van de Langeleegte' is vanaf maandag 21 februari bij de regionale boekhandels te koop in Veendam, Groningen, Winschoten, Stadskanaal, Hoogezand, Assen en Emmen.


Fotoalbum: 
Nieuws

Senioren Platform Veendam opent met een politiek debatHet Senioren Platform Veendam (SPV) is de opvolger van de OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden in Veendam e.o.). Doordat de ANBO al haar plaatselijke afdelingen in den lande afstootte per 1 januari 2017 heeft de OSO statutair geen bestaansrecht meer. Echter een aantal bestuursleden van de OSO was van mening dat in voorgaande jaren is gebleken dat samenwerking tussen de ouderenbonden goede resultaten heeft opgeleverd en is daarom per 1 januari jl. verder gegaan als Senioren Platform Veendam. De organisaties waar de huidige bestuursleden van het Platform uit voorgekomen zijn de KBO; de PCOB; de ccVOVO en een oud bestuurslid van de voormalige Anbo afdeling Wildervank.

De doelstelling van het Platform is, het voorkomen, dan wel doorbreken van sociaal isolement en eenzaamheid van alle senioren van de gemeente Veendam en voorlichting te geven over voor senioren belangrijke onderwerpen als wonen, zorg, mobiliteit en veiligheid. Om deze doelstelling te bereiken treedt het Platform in contact met organisaties die voor bovengenoemde onderwerpen het beleid maken op gemeentelijk niveau.

Voor het jaar 2018 staan een aantal plannen op stapel, te beginnen met een politiek debat, op woensdagmiddag 28 februari a.s. aangaande de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de Dukdalf, de Reede 1, in Veendam. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Alle politieke partijen in Veendam hebben hun medewerking toegezegd.

Wilt u als senior van de gemeente Veendam graag horen wat de politiek de komende vier jaar voor u en petto heeft, laat dan uw kans niet voorbijgaan deel te nemen aan, dan wel aanwezig te zijn bij dit debat. Zodat u weloverwogen uw stem kunt uitbrengen en daardoor mede sturing kunt geven aan de gemeenteraad die de komende vier jaar de touwtjes in Veendam in handen zal hebben. Iedereen is welkom, lid zijn van een ouderenorganisatie is in dit verband niet nodig.

Nieuws

Windt en zonen per oude barrel over barre wegen
tijdens the Carbage run in Oost EuropaVader en zoons Windt Carbage run.JPG

In een auto met een maximale dagwaarde van 500 euro in zes dagen over vaak zeer slechte wegen in Oost Europa een intensieve rally rijden. Tijdens de wintereditie van the Carbage Run over 2.500 kilometer. John Windt (70) uit Wildervank en zijn zoons René (46) en Peter (44) wilden dit avontuur wel aangaan.

Met z’n gedrieën waren vader en zoons op 5 februari met een Mercedes-Benz Twin Spark stationwagen uit 1999 aan de startplaats in München verschenen. Vierhonderd mooi uitgedoste barrels stonden met zo'n 1000 deelnemers klaar aan de start. Over uitdagende wegen door unieke landschappen leidde de route naar Ljubljana (Slovenië), Belgrado (Servië), Transsylvanië (Roemenië), Debrecen (Hongarije), en op 9 februari naar de laatste finish in Bratislava (Slowakije).

27797460_1594053874024133_1143214791349369508_o.JPG

Vader John was via een vriend, die de run al een keer met zijn zoon had gereden, op het idee gekomen. Het sloeg aan en het begon te groeien. Via internet werd een goeie auto gevonden. De auto kreeg wat rood, groen en wit tinten erbij en de stickers van de sponsoren werden aangebracht. Door een garagebedrijf zijn er als sponsoring verstralers, een dakdrager en een skikoffer opgezet.

Het was voor hun drieën de eerste keer dat ze een dergelijke tocht hebben gemaakt. En ook het aangaan van een gezamenlijk onderneming als deze was voor het eerst. “Twee broers die samen met hun vader op avontuur gaan. Want dat kun je gerust zeggen’’, zegt Peter. “We waren met z’n drieën zes dagen op pad, zo’n 800 kilometer per dag. Het was wel uniek en zo vaak zien we elkaar ook niet”.

27797693_1594052680690919_8884925365398796749_o.JPG

Vader en zoons hebben elkaar onder andere omstandigheden meegemaakt dan in een normale thuissituatie. Met zes dagen onderweg tijdens de rally waren ze op elkaar aangewezen en hebben ze nauw moeten samenwerken. Peter: “Onze onderlinge band was al stevig. Ik denk dat we elkaar nog beter begrijpen. En hoop dat de band nog meer versterkt wordt. We blijven toch drie verschillende individuen”.

Een verschil was ook een manier van aanpak. “Ik weet dat mijn vader van tevoren alle hotels geboekt wilde hebben. We hebben gewoon een avond van tevoren op een boekingssite gekeken wat goed is in de buurt. En krijg je al die hotels te zien waar je doorheen kan scrollen”. John had het ook anders mogen regelen, maar heeft het aan Peter overgelaten.

27788906_1594054740690713_5284848751883830337_o.JPG

“We hebben ook in complete huizen overnacht, een soort Airbnb en dat koste ook niet eens zo heel veel. We hadden een hotel met twee kamers van 70 euro met ontbijt en zelfs een diner voor drie man. Voor 65 euro hebben we ook in een appartement gezeten met niets erbij, maar dat was gewoon een compleet huis”.

Elke dag is voor het thuisfront een berichtje met foto’s op Facebook gezet. Via Facebook waren er ook contacten met andere deelnemers, en werden er over en weer foto’s geplaatst.

27912573_1594054750690712_8498027899488939164_o.JPG

Het rijden was intensief. Peter: “We hebben het meest in Roemenië gereden. De wegen zijn niet goed, en ook de verlichting laat te wensen over. Als je niet goed oplette reed je zomaar in een kuil. De banden aan flarden rijden is gebeurd, maar gelukkig niet door ons. Ook lopen er zwerfhonden rond en mensen in donkere kleding gewoon langs de weg”.

Roemenië was een cultuurschok. “Het was echt armoede daar. Heel veel huizen zijn er half afgebouwd en onbewoond. De gasleidingen naar de huizen zijn bovengronds. Door de dorpen voeren wegen waarbij het met twee vrachtwagens nog maar net past. Veel huizen hebben een korte uitloop direct op de weg”.

27750836_1589507861145401_971188295388180330_n.JPG

Op elk traject kregen de deelnemers vier opdrachten mee, waarmee respectievelijk 1000, 500 en 250 euro was te winnen. In Oostenrijk was de opdracht om bij de Weissensee een Alternatieve Elfstedentocht kruisje te bemachtigen. Een overgebleven exemplaar uit 2010 mocht mee naar huis. Overigens kon dit een Alternatieve Elfsteden rijdster niet tot bekoring brengen. Peter zijn broer René zag er wel humor in. "Ik heb het Elfstedenkruisje, en kan niet eens schaatsen”.

In Roemenië was de opdracht het vinden van een eigenaar van een Dacia om de Carbage run auto met een sleepkabel over tenminste 20 meter voort te trekken. Een eigenaar vinden was niet zo moeilijk, er rijden nog heel veel oude Dacia’s rond. Maar de eigenaar had gedacht dat het andersom was. Daarbij was zijn accu leeg en de banden ook. Iemand anders begreep de bedoeling wel, maar hij had ook een splinternieuwe Dacia. Voorheen stond dit Roemeens merk bekend om zijn niet al te beste kwaliteit. Sinds het merk van Renault is konden ze wel eens beter zijn dan de oude barrels.

27748043_1594052764024244_151035968286453012_o.JPG

De Mercedes heeft zich zeer goed gehouden. “We hebben het er goed mee getroffen. Er zijn geen problemen mee geweest en we hebben de 4800 kilometer probleemloos uitgereden”, aldus Peter.

“De opdrachten die je krijgt was ook niet eens een must. Er waren ook deelnemers die alleen de route hebben gereden. Het ging om het plezier. Wij hebben de opdrachten uitgevoerd die we het leukst vonden. Het ging niet om de snelheid. De veiligheid was het belangrijkste en daarin past niet dat je er racepartijen op nahoud”.

27544872_1589572894472231_1601646500320681916_n.JPG

Voor ieder land was een vignet benodigd en moest er tol worden betaald. Het bedrag loopt enorm uiteen. Voor Oostenrijk moet 10 euro betaald worden, en voor Roemenië maar 3 euro. In Duitsland, Oostenrijk en Slovenië zijn de wegen goed. In Kroatië zijn ze nog heel redelijk, maar in Roemenië zijn de wegen slecht onderhouden. Peter: “We gingen ook nog eens door het gebergte waar het heel slecht was. Er staan allerlei berghutjes. In het dal was het wel beter, maar niet super. In Hongarije waren de wegen beter, en in Slowakije was het goed. De autobanen van de dictator Ceaușescu waren ook in de route opgenomen, maar helaas waren ze gesloten. Dat was wel heel jammer”.

“De steden waar we doorheen reden zijn prachtig. Belgrado is gewoon een westerse stad. De kern van Ljubljana is middeleeuws, en vindt het wel jammer dat er niet meer tijd was om dat te gaan bezoeken. Boedapest is een prachtige stad. We kwamen er toevallig door omdat we verkeerd waren gereden, en zijn dwars door het centrum geleid”.

27798221_1594054574024063_2067804645432449424_o.JPG

Deze rally door Oost Europa kreeg naast de persoonlijke noot ook nog een andere mee. De drie mannen hebben zich laten zich sponsoren, waarmee 1000 euro bijeengebracht is voor het project Sterren Stralen van de Rotary in Veendam.

“Na de laatste finish om 15 uur in Bratislava mochten we eerder weer naar huis. De navigatie gaf aan dat we over 1100 km rijden om 1:00 uur ’s nachts in Wildervank zouden arriveren. We hadden overlegd wat we zouden gaan doen. Er waren geen files en we gingen over de betere wegen. Via Tsjechië gingen we Duitsland in en om half twee waren we vrijdagnacht weer thuis, dat was wel prettig”.   

Fotoalbum: 
Nieuws

Acantus plaatst lantaarnpalen op zonnepanelen
aan de Molenstreek in Veendam_MG_6107.jpg

​Acantus heeft aan de Molenstreek in Veendam drie lantaarnpalen op zonnepanelen geplaatst. Het plaatsen van de lantaarnpalen gebeurde op initiatief van de huurders. Bewoners lieten Acantus weten dat het in de avond en nacht te donker was achter de woningen, waardoor het mogelijk was ongezien achter de woningen te komen. Met het plaatsen van de lantaarnpalen wordt dit voorkomen. Acantus verwacht hiermee dat de veiligheid rondom de woningen aan de Molenstreek wordt vergroot.

_MG_6095.jpg

Verschillende mogelijkheden van straatverlichting zijn onderzocht. Uiteindelijk is er gekozen voor lantaarnpalen met led-verlichting, voorzien van een zonnepaneel.

_MG_6098.jpg

Dit betekent dat ze niet aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk. Dit past goed bij de woningen aan de Molenstreek die een jaar geleden zijn verbeterd. De woningen zijn toen geïsoleerd, gevels, daken en dakkappellen werden vervangen en de huizen zijn voorzien van nieuw sanitair. Naar keuze werden op verschillende daken zonnepanelen aangebracht. 

Nieuws

Speelparadijs Kunstkot viert het grote succes
in de voorjaarsvakantie8.jpg

Speelparadijs Kunstkot organiseert de hele voorjaarsvakantie een groot feest voor kinderen met meer dan honderd activiteiten en attracties. Iedereen zal zijn ogen uitkijken, want er valt heel veel nieuws te beleven. Eigenaren en kunstenaarsechtpaar Jeroen en Wanda Boerstra halen alles uit de kast om er elke dag een groot feest van te maken. Kinderen, scholen en ouders weten het speelparadijs steeds beter te vinden. In de maand januari zijn er dan ook een record aantal van drieënzestig kinderfeestjes geboekt.

1.jpg

Kinderen vinden de attracties en activiteiten geweldig, maar het grote succes is vooral te danken aan de sfeer die Wanda en Jeroen creëren. Bij binnenkomst begint de gekte al met live gezongen gekke liedjes en grapjes. Het echtpaar woont, na een verbouwing van bijna een jaar, inmiddels boven het pand. Kunstkot heeft een hele metamorfose achter de rug. Het hele dak is vervangen en het speelparadijs heeft compleet nieuwe ledverlichting gekregen. Op de eerste verdieping zijn ateliers, een galerie en slaapkamers gerealiseerd.

2.jpg

De voorjaarsvakantie is een mooie gelegenheid voor het echtpaar om dit te vieren met alle kinderen.Er zijn dan oneindig veel nieuwe activiteiten om te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen raket maken en lanceren of je eigen button ontwerpen en maken. Je kunt als een zandtovenaar mooie figuren tekenen in het zand op lichtbakken. Er zijn mega lego blokken om mee te bouwen en er is een kinderwerkplaats waar je met gereedschap mooie kunstwerken of uitvindingen kunt maken die je mag meenemen naar huis. Natuurlijk zijn alle vertrouwde activiteiten zoals de nerfhal, discozaal, het theater en bijvoorbeeld het pottenbakken en het schilderen ook nog aanwezig.

6.jpg

We zijn in de voorjaarsvakantie (24 februari 2018 t/m 4 maart 2018) open op afspraak! van 14:00-17:00.
Boek nu alvast een plekje via mail: info@kunstkot.nl

Entree is 12,50,- euro per kind (incl. zakje chips, onbeperkt ranja en lollie mee naar huis) Ouders/begeleiders gratis toegang.

Meer informatie over Kunstkot vind je op website www.kunstkot.nl

Nieuws

Nieuwe website gemeente Veendam onlineSchermopname (132)_0.png

De gemeente Veendam heeft een nieuwe  website. De website is gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en moderner, zodat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben.

www.veendam.nl

De nieuwe website is compacter en overzichtelijker. De website  is zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten snel en eenvoudig te vinden zijn en online geregeld kunnen worden. Ook is de zoekfunctie verbeterd. Het ontwerp van de website past zicht ook automatisch aan bij verschillende schermgroottes (desktop, laptop, tablet en smartphone) .  

Groeimodel
De nieuwe website is een dynamisch groeimodel en wordt continue doorontwikkeld. Ons doel is dat steeds meer zaken digitaal afgehandeld kunnen worden. Uit recent onderzoek van BNR Nieuwsradio is gebleken dat de gemeente Veendam hoog scoort op de lijst van digitalisering van de dienstverlening bij gemeenten. Van de 388 gemeenten staat Veendam op plek 27. Met de komst van de nieuwe website is de digitale dienstverlening nog meer verbeterd.  

Wat vindt u van onze nieuwe website?
Laat ons weten wat u vindt van de nieuwe website! Wij horen graag uw mening. Stuur een mail naar: info@veendam.nl. Zo kunnen wij de website nog beter laten aansluiten op de wensen en behoeften van onze inwoners.   

 

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws