Nieuws

Eerste paal de grond in bij De Romein Group in VeendamRomein Group 01.jpg

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat De Romein Group haar bedrijfsactiviteiten is gestart. De Romein Group is een kennisorganisatie die door heel Europa overheden en bedrijven ondersteunt met onder meer de kabelaanleg en pijpleidingenbouw en biedt een totaalpakket op het gebied van grond- weg- en waterbouw. Met ruim 200 medewerkers in vaste dienst, een scala aan graafmachines, vrachtwagens en HDD-gestuurde boormachines is De Romein Group niet meer weg te denken in de aannemingswereld. Naast de hoofdvestiging in Veendam zijn er nevenvestigingen in Drongen (BE), Chantilly (FR), Wiedemar (DL), Marne (DL), Neermoor (DL) en Apen (DL). 

Romein Group 02.jpg

Eigenaar en oprichter van De Romein Group, Robin Meijer, is geboren en getogen in Veendam en mede om die reden is de hoofdvestiging gezeteld in Veendam. Door de aanhoudende groei van het bedrijf zijn de activiteiten van het hoofdkantoor en support/werkplaats op dit moment verspreid over drie locaties in Veendam en dat wordt teruggebracht naar één locatie aan de Industrieweg in Veendam. De Romein Group beschikt daar over een terrein van ca. 22.000 m2. Eind van dit jaar moet de verhuizing naar de nieuwe locatie gerealiseerd zijn. De nieuwe locatie biedt plaats aan 70 kantoormedewerkers, een goed uitgeruste werkplaats voorzien van moderne technieken alsmede een eigen wasplaats en buitenoverkapping. 

Donderdag 25 februari 2021 is de officiële start van de nieuwbouw. De eerste handeling: het plaatsen van het eerste fundament van de buitenoverkapping is verricht door de ouders van Robin Meijer, Joop en Ineke Meijer, in het bijzijn van familie en directie.

Nieuws, Regio

Start groot transsport voor nieuwe
stikstoffabriek Gasunie_MG_3854.jpg

Dinsdag is er een start gemaakt met een groot transsport van onderdelen voor de nieuwe stikstoffabriek van de Gasunie. Aan de kade van de Spoorhavenweg werden tanks en leidingbruggen overgeladen van schepen op megaoplegger.

_MG_3915.jpg

Deze fabrieksonderdelen worden tijdelijk geparkeerd bij Rail Service Centrum Groningen. Woensdag worden er nieuwe schepen verwacht met nog meer onderdelen. Nadat ook deze schepen zijn uitgeladen, worden alle delen vanaf het Rail Service Centrum Groningen overgebracht naar de nieuwe stikstoffabriek locatie. De verwachting is dat het totale transsport enkele dagen zal duren.


Fotoalbum: 
Nieuws

Zaterdag 27 februari gaan de ‘deuren’ open van Oxygym VeendamFoto persbericht.png

Actie fitnessbranche: ‘Stilzitten is geen optie’
Zaterdag 27 februari 2021 gaan de ‘deuren’ open

Ondernemer Jan Orsel van club Sportcentrum Oxygym neemt aanstaande zaterdag 27 februari deel aan de actie van de fitnessbranche: 'stilzitten is geen optie’. Honderden fitnessclubs in Nederland bieden op zaterdag 27 februari aanstaande buiten een coronaproof training aan met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden.

“Door de lockdown zijn meer dan 2500 fitnesscentra in Nederland al enige tijd gesloten; ook onze club Sportcentrum Oxygym. Sport en fitness zijn bewezen zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke- als de mentale gezondheid. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. In de sportschool. Binnen. Veilig en op afstand. Volgens Jan Orsel is stilzitten in tijden van nood nooit een optie."

De gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid zijn legio:

  • overgewicht
  • toename van buikvet
  • verhoogde bloeddruk
  • verhoogde cholesterol
  • diabetes type 2
  • hart- en vaataandoeningen
  • stress, depressie en burn-out
  • verminderde immuniteit

“Wij als fitnessondernemers begrijpen niet waarom wij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu; mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten. Drie miljoen Nederlanders weten hoe belangrijk dat is en daarom doen wij zaterdag mee!”, aldus Jan Orsel.

Vind jij ook dat we zo snel mogelijk weer open moeten?
Kom dan aanstaande zaterdag tussen 0900-1300 uur een half of heel uur sporten.  Wij bieden buiten de mogelijkheid om met toegestane hoeveelheid deelnemers in roulatie een vuist te maken voor heropening van de sportclubs in het belang van de volksgezondheid. Uiteraard zullen tijdens deze dag alle corona maatregelen in acht worden genomen. 

Nieuws

Stichting Eerste Hulp
"kunnen niet meer functioneren als voorheen"IMG_0092.JPG

Jannie Orsel van Stichting Eerste Hulp heeft met het openen van de kringloopwinkel in Heiligerlee een noodsignaal afgegeven. Het was voor haar “pompen of verzuipen”. Vanaf de sluiting halverwege december van haar kringloopwinkel Snuffelshop is er ook geen geld verdiend. 

De grote schuifdeuren waren opengezet, en tegen de drempel aan tafels gezet met daarop uitgestalde artikelen. Daarbij bleven de klanten buiten het pand.

Orsel heeft twee weken geleden al een noodkreet naar de gemeente Oldambt gestuurd. “Help ons, want we verzuipen.” Het is onder de aandacht gekomen. Ze is uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis.

“Voor de kringloopwinkel werkt het ‘click & collect’ niet. Ook wij doen aan online verkoop, en hebben artikelen op de website gezet. Maar er wordt veel te weinig op gereageerd. Dat is het grote probleem. Wij zijn een kringloopwinkel. De mensen willen de spullen in handen hebben. Zien en voelen. Kijken of de spullen nog in orde zijn, en of het is dat gezocht wordt.”

In Veendam merken ze bij de tweede vestiging van dochter Diana Kuiper ook de te weinige opbrengsten uit de online verkoop. Griehenda Weering spreekt van een vorm van overleven. “Op een dag komt er maar één klant iets halen, de andere dag kunnen het er drie zijn. Als het nog langer duurt redden wij het ook niet.”

“We willen alles op alles zetten om dat te voorkomen”, vervolgt ze zichtbaar aangeslagen. “Er zijn mensen die ons nodig hebben. Uit de opbrengst van de ingebrachte spullen, na aftrek van vaste lasten als huur van het pand en energie, bekostigen we de boodschappen voor onze cliënten. Op eigen kracht, zonder ondersteuning, subsidies of een steunpakket. We willen geen mens in de kou laten staan, maar we kunnen niet meer functioneren zoals we altijd deden. De rekeningen lopen wel door, ook de belastingen.”

IMG_0098.JPG

Jannie Orsel heeft op deze manier aandacht willen vragen voor deze spagaat. En een statement.

Voor de 22 vrijwilligers is het heel belangrijk dat ze op een of manier nog steeds actief zijn. Ze ondersteunen elkaar, en ze doen het samen. De een staat in de keuken met de afwas en met de schoonmaak. Anderen zijn aan het sorteren. Of ze willen graag gewoon hun verhaal even kwijt. Die ondersteuning hebben ze nodig. Ze komen ook steeds weer in de winkel terug.

De Snuffelshop in Veendam heeft op verzoek van de aangesloten leden op de facebooksite een Paashoek ingericht, en op de site gezet. Ook om het nog wat gezelligheid mee te geven. Op tafels in de etalage zijn de kleinere spullen uitgestald, hoewel ook maar beperkt.

“Eenzame ouderen komen langs om een praatje te maken. Ze kennen de vrijwilligers allemaal en zoeken de gezelligheid bij ons. Maar we kunnen ze er nu niet inlaten. Eigenlijk doet dat gewoon pijn. Als er wel iemand langskomt gaan we even naar buiten. We zijn mensenmensen.”

Volgende week woensdag mag de winkeldeur weer voorzichtig open. En mag er weer ‘gesnuffeld’ worden. “Wij willen heel graag. Ook al zijn het maar 2 klanten per 10 minuten. Het is nu te rustig.”

Nieuws

Online open Winkler Prins groot succesWinklier Prins - Online open huis 266x398mm.jpg

Vanwege de coronamaatregelen kon scholengemeenschap Winkler Prins niet zoals gebruikelijk de deuren van de school wijd open zetten voor een open huis. Daarom organiseerde de school een online variant. Het bleek een schot in de roos!

Ineke Jager, directeur van het brugjaar van Winkler Prins, vertelt: “Het liefst hadden we toekomstige brugklassers en hun ouders net als anders in de school ontvangen. Om sfeer te proeven, kennis te maken met docenten en een indruk te krijgen van de school. Al snel was duidelijk dat dat gezien de coronamaatregelen moeilijk zou worden. Toen zouden we met een speciale Winkler Prins-bus langs de scholen gaan. In de bus konden groep 8-leerlingen filmpjes bekijken, proefjes doen en vragen stellen aan docenten. Maar ook dat kon niet doorgaan. Dus werd het een online open huis.”

Chatten met docenten
Belangstellenden konden op 17 februari inloggen via www.winklerprins.nl/onderwijs/brugklas en presentaties bijwonen. Bijvoorbeeld over het groeimodel van Winkler Prins, waarbij leerlingen instromen op een bepaald niveau maar tegelijkertijd ook op een hoger niveau kunnen meedoen. Over het gebruik van de iPad in de lessen, ondersteuning voor leerlingen met dyslexie, verrijking voor sporters en hoogbegaafde leerlingen, enzovoort. Ineke: “De presentaties werden gegeven door onze eigen docenten en vragen van deelnemers werden meteen meegenomen. Het was een groot succes!”

Winkler prins-bus
Ineke was de dag ervoor nog met de WP-bus langs de scholen gegaan om tasjes met informatie over Winkler Prins uit te delen aan achtstegroepers. “Daardoor wisten de meeste leerlingen en hun ouders wat ze van het open huis konden verwachten. Werkelijk honderden mensen hebben ingelogd en deelgenomen. We hebben veel positieve reacties gehad.” Wie het open huis heeft gemist, kan de presentaties terugkijken op www.winklerprins.nl/onderwijs/brugklas.

Nieuws

Biblionet Groningen helpt werkzoekendenWebinar voor werkzoekenden.jpg

Biblionet Groningen helpt werkzoekenden
met gratis webinar ‘Baanbrekend naar (ander) werk’

Ben je toe aan een andere baan, of zit je tussen twee banen in? Lukt het maar niet om die leuke functie te bemachtigen? Biblionet Groningen organiseert samen met sollicitatiecoach Gerjan Apeldoorn een 3-daagse webinar ‘Baanbrekend naar (ander) werk’.

In drie online sessies naar een droombaan
Tijdens drie online sessies, verdeeld over drie weken, leren werkzoekenden wat ze kunnen doen om hun droombaan te vinden. Want, wie gevonden wil worden, moet zichtbaar zijn. Vastgeroeste sollicitatieprocedures worden overhoop gegooid. Werkzoekenden leren zichzelf op een positieve manier te laten zien, met tips en handvatten waar deelnemers meteen mee aan de slag kunnen.

Aanmelden
De online sessies vinden plaats op dinsdag 2, 9 en 16 maart, van 19.30 tot 21.00 uur. Het is gratis toegankelijk voor iedereen die een baan zoekt. Aanmelden kan via de agenda op de website van Biblionet Groningen.

Nieuws

Super Tolle Après-ski show in vanB Live Sessie
Ook live op de kabelkrant van VeendamPR Super Tolle.jpg

Ken je dat gevoel? Na een dag skiën sta je in een overvolle Bierstube met harde muziek en grote glazen bier? Je staat in je ski-outfit te dansen en te zingen en je weet niet meer hoe laat het is. Dit gevoel beleef je vrijdag 26 februari tijdens de Super Tolle Après-ski show.

Hang je skipak te luchten, warm de glühwein op en leg de biertjes koud! Want deze avond vier je een feestje in je eigen huiskamer! Live vanuit vanBeresteyn.
Waan je in een echte Bierstube aan de voet van een Oostenrijkse berg en ga  helemaal los met Die Supertolle Schlager Schwestern, Der Rudi und Der DJ Peter Mans!

Die Supertolle Schlager Schwestern zijn al jaren een graag geziene gast op alle Oktoberfesten in Nederland en België en jodel regelmatig op tv. Daarnaast stonden ze op Lowlands en waren ze te gast bij de opening van het Coen en Sanderfest.

Met de kreet “Heeey biertje?” werd hij in één klap beroemd: de skileraar Rudi uit de Heineken reclame. Over een geitenhoeder die ’s winters verandert in de Koning van de Après-ski. Deze held in zijn rode skipak is een waar reclame-icoon geworden en staat in ieders geheugen gegrift.

En of het dan nog niet genoeg is sluit DJ Peter Mans de avond af met de beste après-ski hits.

Trek je ski-outfit aan, maak er een foto van en deel deze tijdens de show via WhatsApp want er zijn leuke prijzen te winnen!

Datum:  vrijdag 26 februari 
Tijd: 20.15 uur

Nieuws

Bibliotheek Veendam lanceert luisterwandelingSchermopname (132)_1.png

Genieten van een heerlijke wandeling én een mooi luisterboek? Bibliotheek Veendam lanceert een luisterwandeling door het centrum van Veendam. Wandel mee en luister naar het verhaal 'De cowboy van Zuidwending'.

'De cowboy van Zuidwending’ gaat over Harm, een Veendammer boer die al jarenlang in Amerika woont. Vijftig jaar later is hij even terug in Veendam en roepen de bekende plekken herinneringen op aan zijn grote liefde Aaltje.

Het verhaal is geschreven en ingesproken door Dineke van den Bergh en brengt de luisteraar langs gebouwen en pleinen in het centrum van Veendam. De wandelroute begint op het station en eindigt voor Hotel Parkzicht op het Museumplein.

Het luisterboek is beschikbaar in het Nederlands en Gronings en is, samen met de wandelroute, gratis te downloaden via biblionetgroningen.nl/luisterwandeling.

Nieuws

20-jarige Veendammer brengt eerste boek uitSander Grupstra met Poëzie of nie.jpg

Op maandag 22 februari 2021 verscheen ‘Poëzie, of nie?’, het allereerste boek van Sander Grupstra uit Veendam. Het is een boek vol persoonlijk anekdotes, verhalen en gedichten voortgekomen uit emoties, herinneringen en momenten met verschillende mensen.

Poëzie
Al zijn hele leven is de 20-jarige Sander veel aan het schrijven totdat hij op de middelbare school in aanraking komt met het literatuurgenre. Die interesse heeft zich later ontwikkeld in het schrijven van vele gedichten over onder andere de liefde, de dood en het leven. De teksten die hij in de afgelopen jaren heeft geschreven bundelt hij nu dus samen in ‘Poëzie, of nie?’. Volgens Sander zegt de titel van zijn eerste boek veel over de inhoud: ‘’Iedereen kan en mag erin lezen wat diegene ziet. Voor de één is het poëzie en voor de ander niet.’’

Eerste boek
Naast dat Sander een opleiding volgt en muziek maakt heeft het idee van het schrijven van een boek hem altijd al bezig gehouden. Hij vertelt: ‘’Ik ben reeds 20 geworden en dacht: waarom niet nu? De sprong in het diepe die je neemt bij het uitgeven van een boek is spannend, maar ook heel tof! Ik heb niks te verliezen. En het feit dat mijn meest waardevolle gedichten van de afgelopen jaren nu zijn vereeuwigd op papier vind ik enorm mooi.’’

De jonge dichter heeft veel zin in de lancering van zijn boek op 22 februari. ‘’Ik hoop dat ik de mensen die het boek in ontvangst nemen kan raken met mijn woorden. Het is maar een gekke gedachte dat ik deze gedichten zelf heb geschreven en nu op papier heb gezet. Ik ben er enorm trots op’’, zo vertelt hij.

Waar te koop?
Het allereerste boek van Sander Grupstra is voor € 13,95 te koop via onder andere bol.com mijnbestseller.nl. Voor nadere informatie kunt u een kijkje nemen op zijn website sandergrupstra.nl. Ook is hij actief op Instagram (poezieofnie & sgrp_).

‘Poëzie, of nie?’ wordt on-demand gedrukt. Dat betekent dat wanneer iemand het boek koopt deze persoonlijk voor diegene wordt gedrukt. Letterlijk vers van de pers en vanwege de beperkte oplage milieuvriendelijker.

Nieuws

Steenhuis Mini Opslag zomer 2021
ook gevestigd in VeendamHoofd.jpg

Na medio deze zomer is Steenhuis Mini Opslag ook gevestigd in Veendam aan de Lloydsweg 30. Door de grote aanvraag naar miniopslag breidt Steenhuis Mini Opslag uit naar een prachtige locatie in Veendam. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het pand, zodat er deze zomer spullen opgeslagen kunnen worden.

5.jpg

De zoektocht
Door de grote vraag naar mini opslag waren ze bij Steenhuis Mini Opslag op zoek een extra pand. Via Wouter Dijkstra van Alders Bedrijfsmakelaars kwamen ze terecht bij de Lloydsweg 30 in Veendam. ‘’Een pand met potentie op een prachtige locatie’’ aldus Bas Steenhuis. Momenteel wordt het hele pand in goede staat gebracht. Het achterstallige onderhoud wordt aangepakt, het straatwerk wordt netjes gemaakt en er komt een tweede verdieping op het pand! Het materiaal dat gebruikt wordt, is afkomstig van afval van Steenhuis Sloopwerken en zo wordt het een duurzaam bouwproject. Bedrijfsmakelaar Wouter Dijkstra is blij dat hij Steenhuis Mini Opslag een mooi nieuw pand heeft kunnen bieden in Veendam!

3.jpg

Het nieuwe pand van Steenhuis Mini Opslag
Na de bouwvak van 2021 kunt u uw spullen in een opslag van 15m² en 30m² opslaan. U betaalt geen borg bij het huren van uw opslag en Steenhuis Mini Opslag staat altijd voor u klaar. Als u zelf niet over een bus en/of aanhanger beschikt kunt u een bus met gratis aanhanger huren bij Steenhuis Mini Opslag. Het pand wordt bewaakt met camera’s en u kunt 24 uur per dag 7 dagen in de week bij uw opgeslagen spullen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws