Nieuws

Aankondiging video Blueprint met Bianca DeLeonVrijdag 18 oktober had presentator Thomas Kaldijk van het radioprogramma Blueprint Bianca DeLeon te gast voor een live optreden in de Jonckherenzaal in theater vanBeresteyn. Wij van ParkstadVeendam waren er bij en maakten onderstaande opname van dit optreden.

Zondag 24 november is het optreden te bekijken op RTV1 om 14:00 uur en vanaf 17:00 uur op de website van ParkstadVeendam.nl

Over Bianca De Leon
Queen Of The Border Ballad’ is een soort van eretitel die verleend werd aan de uit Austin, Texas afkomstige zangeres, gitariste en songschrijfster Bianca De Leon. Zij was in de voorbije 40 jaar o.a. de muze en vertrouwelinge van Guy Clark en Townes Van Zandt en ze heeft tot op heden vier platen uitgebracht in Europa uitgebracht, naast één wereldwijd op de markt gebrachte plaat met “Love, Guns & Money” uit 2011.

Op haar meest recente album “Dangerous Endeavour” worden op de door Bianca De Leon zelf bespeelde akoestische gitaar na alle instrumenten zoals gitaren, bas, drums en keyboards bij de elf songs op de plaat ingespeeld door co-producer John Inmon. Hier en daar zijn er echter gastrollen weggelegd voor strijkers (Javier Chaparro, Richard Bowden en Fulvio Renzi), voor pianist David Webb bij de mooie song “Sad Corners Of Her Eyes” en voor zangeres Hilary Clair Adamson bij het rockabillynummer “That Vintage ’67 Cadillac”.

Dat Bianca De Leon haar inspiratie voor de liedjes haalt uit allerlei belevenissen aan de grens van Texas en Mexico is duidelijk bij het beluisteren van dit album en haar vorige platen. Ze heeft in haar leven aan beide kanten van dit momenteel zwaar gecontesteerde grensgebied gewoond en ze zal ongetwijfeld ook een eigen ongezouten mening hebben over het wel of niet plaatsen van de door president Trump geëiste muur tussen beide landen.

Programmering onder voorbehoud:

  • 1 december - Banty Holler
  • 8 december - Bennett Wilson Poole
Nieuws

Tandartsenpraktijk Van der Wal
start met dierentandheelkunde?WhatsApp Image 2019-09-30 at 10.49.52.jpeg

Vanmorgen was er een drukte van belang bij Tandartsenpraktijk Van der Wal aan de Prins Bernhardlaan in Veendam. Mensentandarts Sebastiaan van der Wal mag na weken studie in de Dierentandheelkunde nu ook de tanden en kiezen van dieren controleren en behandelen. Voor tandarts Sebastiaan werd het wel erg spannend, wat zijn eerste patiënt was een stoere witte schimmel.

Sebastiaan: ”Ik denk dat ik toch maar stop met Dierentandheelkunde want een paard heeft wel een erg grote mond vol tanden en kiezen”.

Nieuws, Regio

Café van de Vrijheid doet Veendam aanAfbeelding Canadese militairen met tulpen.jpg

Op dinsdag 26 november organiseren De Verhalen van Groningen, Biblionet Groningen en VRIJDAG Advies een Café van de Vrijheid in de bibliotheek van Veendam. Tijdens deze bijeenkomst, die gepresenteerd wordt door Marcel Nieuwenweg, halen we verhalen op over de Tweede Wereldoorlog en zoeken we Groningers die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen.  

De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar 75 jaar Vrijheid met een groots opgezet provinciaal programma.  

75 verhalen 
De Verhalen van Groningen heeft van de provincie de opdracht gekregen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen te vertellen aan de hand van 75 ‘iconische’ verhalen uit alle Groninger gemeenten. Een redactieraad bestaande uit Tweede Wereldoorlog-experts maakt de selectie eind november definitief.  

Deze verhalen willen we graag op allerlei verschillende manieren laten doorvertellen. We zoeken kunstenaars, culturele instellingen, scholen, 4/5 mei comités, historische verenigingen en andere (lokale) organisaties die deze verhalen op hun eigen manier willen verbeelden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht,  theater, muziek, beeldende kunst, exposities of routes.  

Café van de Vrijheid 
In november 2019 wordt in iedere gemeente in Groningen een Café van de Vrijheid georganiseerd. Niet alleen wordt het provinciale en gemeentelijke programma toegelicht, ook worden de iconische verhalen uit de regio besproken. Daarbij is er ruimte voor wijzigingen of aanvullingen. Vervolgens willen we deze lokale verhalen koppelen aan makers en organisatoren. De verhalen kunnen vertaald worden in allerlei culturele producten – groot of klein. 

Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomsten informatie verstrekt over het  provinciale programma en worden (reeds in gang gezette) lokale initiatieven in het kader van 75 jaar Vrijheid geïnventariseerd. Bovendien zijn we voor het NIOD-project De Tweede Wereldoorlog in 100 Foto’s op zoek naar bijzonder fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Heeft u nog een foto uit die tijd? Neem deze dan mee naar een Café van de Vrijheid. Kunt u niet aanwezig zijn? Dan kunt u een scan sturen naar info@deverhalenvangroningen.nl.  

Praktische informatie 
Lijkt het je leuk om met één van de verhalen uit jouw regio aan de slag te gaan? Of maak of organiseer je al iets in het kader van 75 Jaar Vrijheid ? Heb je interessante verhalen te delen? Wil je meer weten over de activiteiten in jouw gemeente? Je bent van harte welkom! We gaan graag met je in gesprek. ‘Gewoon’ luisteren mag natuurlijk ook. De avond begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.deverhalenvangroningen.nl/cafesvandevrijheid.

Nieuws

Restaurant Tropiqua Veendam verbouwt!Op maandag 25 november 2019 start de verbouwing van Restaurant Tropiqua, het restaurant in zwembad Tropiqua in Veendam. Tijdens de verbouwing is de keuken beperkt beschikbaar en wordt er een kleine kaart gehanteerd. Op 7 december 2019 opent het vernieuwde restaurant haar deuren. Op deze dag krijgt iedere bezoeker iets lekkers bij de koffie of thee.

Bezoekers aantal flink gestegen
Het aantal bezoekers van het zwembad is de afgelopen jaren flink gestegen. Hierdoor heeft het restaurant het drukker. De keuken wordt daarom uitgebreid en opnieuw ingedeeld. Hierdoor kunnen bezoekers van het zwembad beter en sneller bedient worden.

Jungle
Eind 2018, begin 2019 heeft zwembad Tropiqua een metamorfose ondergaan. Wanneer je nu het zwembad binnenkomt, ben je in de jungle. Het restaurant wil hier qua stijl graag bij aansluiten.

Nieuws

Echtpaar Smalbil 70 jaar getrouwdIMG_0012.JPG

Tekst: Bert Woltjes.

Vandaag, dinsdag 19 november, is het echtpaar Klaas Smalbil (90) en Wimmie Smalbil-Koops (89) 70 jaar getrouwd. Wethouder Ans Grimbergen kwam het echtpaar namens de gemeente feliciteren. Ze had een mooi boeket bloemen bij zich en een brief van de Koning, die ook een bloemstuk had gestuurd.

IMG_0019.JPG

Wimmie Koops, een geboren Gasselter, ontmoette Klaas toen hij aan het werk was in Wildervank als timmerman bij aannemersbedrijf Wessel de Vries. Een aantal jaren later trouwde men in Gasselternijveen en verhuisde men naar Wildervank waar het echtpaar jaren lang heeft gewoond.

IMG_0005.JPG

Klaas heeft lange tijd als timmerman gewerkt en later nog als werkmeester bij Wedeka. In de tussentijd was hij ook nog in dienst bij de vrijwillige brandweer van Wildervank en was hij penningmeester bij vv Wildervank, ook was hij daar scheidsrechter en incasseerde hij de contributie.  Inmiddels is hij erelid van de vereniging. Verder is hij nog actief geweest voor Wildervank Vooruit. 

IMG_0023.JPG

Wimmie Smalbil heeft nog een poos gewerkt als hulp in de huishouding en kinderoppas bij notaris Everts in Wildervank. Verder heeft ze als kantinemedewerkster bij Tricotagefabriek Anton Schmidt in Wildervank gewerkt en de laatste jaren gaf ze demonstraties bij Tupperware. Verder was zingen haar grootste hobby en heeft ze lang gezongen in koren zoals Groot Groningen-Drenthe en Morgenrood. Vanwege de gezondheid woont ze al weer 2 jaar in de Veenkade Veendam en woont Klaas nog zelfstandig in Veendam. Hij is nog steeds brandweerman in hart en nieren en als de brandweer langs zijn huis komt belt hij zijn dochter om te vragen wat er aan de hand is. Hij praat nog regelmatig over zijn tijd bij de brandweer en wat hij daar vroeger zoal heeft meegemaakt. Alle twee kijken ze nog graag naar sport op tv en gaat Klaas nog regelmatig kaarten in de kantine van vv Wildervank en het Bijleveldcentrum in Wildervank.

IMG_0029.JPG

Het echtpaar kreeg 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het feestje werd in huiselijke kring gevierd bij hun dochter, thuis aan de Woortmanslaan in Wildervank.  

IMG_0026.JPG

Nieuws

Overzicht activiteiten Ouderenwerk Compaen VeendamCompaen.png

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten voor 55+, georganiseerd door het Ouderenwerk van welzijnsinstelling Compaen in Veendam. Mocht u belangstelling hebben voor een activiteit, of meer informatie willen, neemt u dan contact op met het Ouderenwerk via tel. 0598-698119. Even binnenlopen mag natuurlijk ook. U vindt ons aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam, ingang Ontmoeting.

Koersbal
Sint Franciscus
Wekelijks op maandag
Van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: gratis, koffie/thee voor eigen rekening

Zangkoor Blief Fit, Zing Mit
Compaen, ingang Ontmoeting
Wekelijks op maandag repetitie en verzorgt het koor optredens
Van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten 10 euro per maand, inclusief kopje koffie/thee

Biljarten d’Olle Keus
Dukdalf 2.0
Wekelijks op dinsdag en donderdag
13.00 tot 17.00 uur
Deelname 60 euro per jaar, consumptie voor eigen rekening

Volksdansen
J. Bruggemacentrum
Wekelijks op dinsdag
10.00 – 11.00 uur
Kosten: 2,50 per maand,  consumptie voor eigen rekening

Volksdansen
J. Bruggemacentrum
Wekelijks op woensdag
09.15 – 10.15 uur
Kosten: 2,50 per maand,  consumptie voor eigen rekening

Volksdansen
Bijleveldcentrum
Wekelijks op donderdag
13.45 – 15.00 uur
Kosten: 5 euro maand, consumptie voor eigen rekening

Damessoos (gezellige middag met div. activiteiten o.a. knutselen en spelletjes 
Compaen, ingang Ontmoeting
Tweewekelijks op donderdag
14.00 tot 16.00 uur
Kosten: 1 euro, inclusief een kopje koffie/thee

Gymnastiek
Dukdalf 2.0
Wekelijks op dinsdag
09.45—10.45 uur
Kosten: Kosten: 6 euro per maand, consumptie voor eigen rekening

Zitgymnastiek (beperking geen bezwaar)
Dukdalf 2.0
Wekelijks op dinsdag
11.00—12.00 uur
Kosten: 6 euro per maand, consumptie voor eigen rekening

Gymnastiek
Parkstadhal
Wekelijks op donderdag
09.00—10.00 uur
Kosten: 4 euro per maand, koffie voor eigen rekening

Sjoelen
Compaen, ingang Ontmoeting
Wekelijks op vrijdag
van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: 2 euro per maand, inclusief een kopje koffie/thee

Stijldansen
Dorpshuis Bijleveld
Wekelijks op vrijdag
van 13.45 tot 15.15 uur
Kosten: 60 euro per koppel voor 30 weken

Nieuws, Sinterklaas

Het Sinterklaasboek is zoek!!Boek van Sinterklaas_MG_9941.jpg

Het boek van Sinterklaas is zoek. En dat is niet zo best want deze is nodig bij de intocht in Wildervank. In het boek staan namelijk alle namen van de kinderen, hun verlanglijstjes en tekeningen, maar ook belangrijke informatie over de plaats die Sinterklaas bezoekt.

Volgens de Pieten moet het Sinterklaasboek bij de bibliotheek Veendam zijn ingeleverd door een foutje van de huishoudster van Sinterklaas. De Pieten gaan op onderzoek uit maar bibliotheekmedewerkster Wil de Jong - Vermeegen heeft het grote Sinterklaasboek ook niet gezien. En wat nu! De zorgen zijn groot want voor wie is die leuke teddybeer, wie krijgt die mooie poppenwagen en welke kinderen zijn dit jaar extra lief of een beetje ondeugend geweest?

Hoofdpiet: ”Laten we hopen dat er kinderen zijn die mee willen zoeken in de bibliotheek want het boek van Sinterklaas is erg belangrijk”.

Nieuws, Sinterklaas

Sinterklaasintocht Wildervank
Zaterdag 23 november 2019IMG_7660.JPG

Op zaterdag 23 november vanaf 13:00 uur brengt Sinterklaas en zijn pieten op de pakjesboot ook een bezoek aan Wildervank. 

Met zijn pakjesboot, afgeladen vol strooigoed, komt de oude baas aangevaren uit de richting van Bareveld langs de Bareveldstraat, J. Kammingastraat, Raadhuisstraat en via de Poststraat naar de aanmeerplek aan de Postkade. Naast de Sint, de Hoofdpiet en diverse andere pieten op de pakjesboot vaart ook Muziekvereniging Voorwaarts uit Veendam mee.

IMG_7631.JPG

Over de openbare weg rijden ook pieten met diverse voertuigen mee. Omstreeks 13.30 uur zal de vloot (die ook een boot met gecertificeerde duikers bevat) aan de Postkade zijde aanmeren bij de brug Nijveenlaan.

Na voet te hebben gezet aan vaste wal wordt in de Nijveenlaan de stoet opgesteld. En stapt de Sint op zijn trouwe schimmel Amerigo voor het vervolg van de intocht.

De bonte stoet gaat door de Nijveenlaan, Cohenstraat, Nolenstraat, en via de Woortmanslaan naar het podium bij het winkelcentrum (Supercoop).

IMG_9060.JPG

Daar zal Sinterklaas welkom worden geheten door presentator Peter Prummel uit Veendam, en vervolgens worden toegesproken door voorzitter Grieto Visser van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Er zal strooigoed worden uitgedeeld en kinderen kunnen tekeningen en kleurplaten overhandigen aan de Sint. Tussendoor worden op het podium door de Danspieten danspasjes uitgevoerd.

IMG_7766.JPG

Omstreeks 15.00 uur vertrekt de Sint met de kinderen, hun ouders en grootouders naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor het voortzetten van het kinderfeest. De Danspieten komen daarbij ook mee. In het Cultuurcentrum wordt dit jaar een spelmiddag georganiseerd. En is er voor de kinderen ruimschoots de tijd om in gesprek te gaan met de Sint.

Tijdens het feest worden de kinderen op frisdrank getrakteerd. En na afloop bij de uitgang wordt iets lekkers meegegeven naar huis. Het belooft als vanouds weer een prachtig kinderfeest te worden.


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Terug in de tijd met de Parkzicht Discoreüniedisco 2019.jpg

Jarenlang was Parkzicht Disco een begrip in de regio. Ieder jaar op de laatste zaterdag van november doen het we het nog een keertje dunnetjes over met lekkere muziek uit de 70, 80, 90 er jaren. Het publiek zal vermaakt worden door diverse DJ's en de Top 40 band Melrose.

Kaartverkoop bij receptie Brouwhotel Parkzicht of online via parkzicht.com

Nieuws

Prestatieprijs Avebe naar 96,63 euroavebe.png

Avebe realiseerde in het boekjaar 2018/2019 dat afliep op 31 juli 2019, een prestatieprijs van 96,63 euro. Een boekjaar eerder was dat 85,81 euro. Opnieuw een record voor de coöperatie: voor het derde jaar op rij laat het bedrijf een stijgende prestatieprijs zien.  
 
De prestatieprijs is de belangrijkste financiële indicator van de coöperatie. In de prestatieprijs komen het coöperatief resultaat en het aardappelgeld samen. Het coöperatief resultaat bedraagt 5,2 miljoen euro, een daling van ruim 2,5 miljoen euro ten opzichte van voorgaand boekjaar. De daling is een logisch gevolg van de hogere aardappelprijs die tijdens de campagne is betaald.  
 
Aan de ledenraadsvergadering in december zal worden voorgesteld het coöperatief resultaat volledig aan de leden uit te keren, zoals Avebe al eerder in het boekjaar te kennen heeft gegeven.  
 
Avebe investeerde ruim 45 miljoen euro in het afgelopen boekjaar, vooral in innovatie en duurzaamheid. 
 
Uitzonderlijk jaar 
Het boekjaar 2018/2019 gaat de geschiedenis in als een uitzonderlijk droog en warm jaar. Voor Avebe resulteerde dit in ruim 25% minder volume. Avebe wist hier tijdig op in te spelen en kon zo optimaal profiteren van gunstige marktomstandigheden terwijl de kosten konden worden beperkt.  “Als bedrijf kunnen we trots zijn op het gerealiseerde resultaat en hebben we de actualiteit op een goede manier naar acties weten te vertalen. Maar de omstandigheden waren wel bijzonder. Voor veel van onze leden is en blijft oogst 2018 gewoon een heel slecht jaar. We hebben het liefst een goede prestatieprijs onder normale omstandigheden”, zegt bestuursvoorzitter Bert Jansen.    
 
Over Avebe
Avebe is een coöperatie van 2.300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en – eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding, maar ook in industriële toepassingen. Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het hoofdkantoor staat in Veendam. 
 
Meer informatie over Avebe is te vinden op: www.avebe.com 

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws