Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Gespreksleider TalententrainingHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor Compaen een vrijwilliger. De vrijwilliger geeft een talententraining aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt om samen de talenten te ontdekken en hierop verder in te spelen. Kun jij een gesprek leiden, maar ook deelnemen en kun je goed luisteren en beschik je daarnaast over coachende vaardigheden, dan is deze vacature iets voor jou! Een afgeronde MBO opleiding is vereist.

Geïnteresseerd? Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur, Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Vrijwilligsters voor de Alleenstaande MoedergroepHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam  is op zoek naar enthousiaste vrijwilligsters voor de Alleenstaande Moedergroep voor ongeveer 3-6 uur per week. De doelstelling van de groep is de  moeders in hun kracht te zetten door ervaringen en tips met elkaar te delen en het sociale netwerk van de moeders te vergroten om zo elkaar te versterken. De groep bestaat uit maximaal 10 alleenstaande moeders, van meerdere  culturen, met kinderen van 0-18 jaar.

Gezelligheid en ontmoeting staan voorop. We praten over relaties, de kinderen, financiële zaken, positief opvoeden, gezonde voeding, vakantietips voor de kleine beurs  enz.. Daarnaast doen we activiteiten zoals een kledingruilbeurs, schilderen, sport. Het programma wordt samen met de groep gemaakt.

De groep wordt begeleid door 2 vrijwilligers en Marga van Reemst. De groep komt 1x per 2 weken op een woensdagochtend bijeen in het jongerencentrum Break, Jan Salwaplein 3 in Veendam.  Tijd: van 9.00-11.30 uur. In de ruimte ernaast is er opvang van de kleintjes. Deelname aan de groep is gratis. In de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Je taken:

 • Samen de groep begeleiden
 • Als ervaringsdeskundige je eigen ervaringen als alleenstaande moeder inbrengen in de groep
 • De moeders enthousiasmeren en stimuleren
 • Meedenken en mee uitvoeren van  het programma van de groep
 • In teamverband kunnen werken

Wij vragen:

 • Zelf alleenstaande moeder zijn
 • Goede sociale vaardigheden
 • Kunnen motiveren, enthousiasmeren en aansluiten bij de doelgroep
 • Kennis en ervaring in het werken met ouders is een pre.

Wij bieden:

 • Inspirerend vrijwilligerswerk  voor ongeveer  3- 6 uur per week, schoolvakanties vrij
 • Begeleiding in teamverband
 • Opdoen van ervaringen  in het werken
 • Een kleine vrijwilligersvergoeding

Contact

Mocht je vragen hebben over de functie of bij interesse in de functie, dan kan je bellen met Marga van Reemst  06-11916893 of 0598-698119. Of per mail: mvanreemst@compaenveendam.nl.

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Docent/begeleider voor Web in de wijkHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor Web in de Wijk een vrijwilliger. De vrijwilliger begeleidt bij computercursussen, geeft les en stelt lesmateriaal samen of schrijft dit materiaal. De cursussen worden vooral gevolgd door ouderen die nog geen computerervaring hebben. Kun jij lesgeven aan volwassenen en heb je geduld. Ben je in staat om informatie duidelijk uit te leggen en vaak te herhalen, dan is deze vacature iets voor jou! Een afgeronde Mbo-opleiding of vervolgonderwijs is een pre.

Geïnteresseerd?
Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur, Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl.

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Enquêteurs en Testleiders gezochtHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt enquêteurs en testleiders.

Sociaal Vitaal is voor:

 • senioren tussen de 65 en 80 jaar die onvoldoende bewegen;
 • en graag meer sociale contacten willen hebben en zich weerbaarder en vitaler willen voelen.

Wat houdt het project in?
Senioren in deze leeftijdsgroep krijgen een brief met informatie van de gemeente. Twee weken later worden de senioren thuis bezocht om nadere informatie te geven en hen te stimuleren mee te doen. Een week later starten de beweegactiviteiten met gevarieerd sport en spel aangevuld met trainingen en voorlichtingen.

Voor de huisbezoeken en de fittest zoeken wij enthousiaste en communicatieve mensen!

 • U krijgt voor de huisbezoeken een training van 2,5 uur met nadere uitleg. De training vindt plaats op maandagmiddag 23 oktober 2017 van 14.00 uur tot 16.30 uur.
 • U gaat daarna met ongeveer 20 tot 25 adressen op pad (3-4 uur werkplanning). 
 • U gaat werven in week 44 (30 oktober - 4 november). U krijgt een vergoeding van € 1,- per adres.

Bent u geïnteresseerd? Geef u op!
Als u enthousiast bent kunt u zich aanmelden bij Petra van den Bosch:
Email: petra.vandenbosch@dekompanjie.nl
Mobiel: 06-11394301

Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl.

Nieuws, Vrijwilligers

Vraag uw gemeente om mee te doen aan de
‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’flyer MDH 2018-gemeenten-1.jpg

In de afgelopen jaren hebben verenigingen en stichting zich aangemeld voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ in de categorie lokale organisaties/projecten. Mogelijk waren enkelen zelfs genomineerd. Ook dit jaar worden de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ uitgereikt. De aanmeldprocedure voor lokale organisaties is echter veranderd. Uw gemeente speelt hierin nu een grote rol. Hoe gaat het dit jaar in zijn werk.

Via gemeenten
Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligersorganisaties het belangrijk vinden dat de gemeente hun werk erkent en waardeert. Daarom is ervoor gekozen dat gemeenten lokale organisaties aanmelden. Elke gemeente die iets doet aan erkenning en waardering van vrijwilligerswerk kan maximaal drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger aanmelden.

Wat verandert er nog meer?
De prijsuitreiking vindt niet langer plaats op 7 december, maar is voor deze editie op 2 februari 2018. Daarnaast komen alle aangemelde projecten in aanmerking voor de publieksprijs.

Wat kunt u doen?
Erkenning en waardering kan op veel manieren. Van het organiseren van een avond voor vrijwilligers tot het beschikbaar stellen van faciliteiten. Uw gemeente doet misschien meer dan u denkt. Laat daarom uw gemeente weten dat zij organisaties als die van u kunnen voordragen. U kunt hiervoor bijgevoegde flyer gebruiken en ze wijzen op www.vrijwilligersprijzen.nl. Hier kunnen ze organisaties aanmelden.

We kijken uit naar de aanmeldingen uit uw gemeente.

Nieuws, Vrijwilligers

Op zoek naar mensen met vakkennisVideo Goud bezig van 21 juni 2014) krijgt u een goed beeld van het project.

Samen met de basisscholen is Winkler Prins Veendam op zoek naar vrijwilligers die kunnen meehelpen tijdens technieklessen aan basisschoolleerlingen. Bent u in de VUT, met pensioen of heeft u tijd over en wilt u uw vakkennis overdragen aan de jeugd? Dan is dit een project waar u zich als vrijwilliger voor kunt inzetten.

In 2013 is op initiatief van Winkler Prins en het basisonderwijs het project Paragon TechforFun van start gegaan. Hiervoor is een technieklokaal ingericht op de hoofdlocatie van Winkler Prins,  Raadsgildenlaan 1. In dit technieklokaal werken jaarlijks ruim 1.250 leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 vier maal per schooljaar aan een technische opdracht. Zij worden hierbij begeleid door 35 vrijwilligers. Een coördinator beheert het technieklokaal en samen met de vrijwilligers invulling aan de praktische uitvoering van de leerlijn. De groepsleerkracht draagt de verantwoordelijkheid voor de leerlingen en bereidt de lessen in de eigen klas voor.

Paragon TechforFun wordt door leerlingen, leerkrachten en vrijwilligers als zeer stimulerend gezien. Het succesvolle project wordt mede gesteund door de gemeente en het bedrijfsleven. Daarnaast is TechforFun al beloond met de Provinciale Onderwijsprijs en een prijs ‘Compliment voor lokale helden’.

Coördinator Wilma Biezen: “Als gevolg van het succes doen steeds meer leerlingen aan het project mee. Daarom zijn wij op dit moment op zoek naar extra vrijwilligers, die één of meerdere dagen per week willen helpen bij de begeleiding van de leerlingen. Op woensdag 20 september houden wij een informatieavond voor geïnteresseerden. U bent vanaf 19.30 uur welkom op Raadsgildenlaan 1 in Veendam. Belangstellenden krijgen meer informatie over het project en kunnen in gesprek gaan met vrijwilligers die zich al voor Paragon TechforFun inzetten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilma Biezen, tel. 06-21517386 of wem.biezen@winklerprins.nl

Nieuws, Vrijwilligers

Voorlichtingsmarkt Maatschappelijke Stages Winkler Prins2-IMG_0012.jpg

De scholen zijn weer begonnen en binnenkort gaan de derdejaars leerlingen van de Winkler Prins weer op zoek naar een maatschappelijke stage voor 30 uur.

Tijdens het schooljaar 2016-2017 was de MaS weer een groot succes op de WP. In juni ontvingen bijna 400 leerlingen op de feestelijke uitreiking hun MaS certificaat. In totaal zijn er 13.000 uur vrijwilligerswerk weggezet door de leerlingen, een fantastisch resultaat. Het heeft hen in staat gesteld nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een bredere kijk op de samenleving te krijgen. Dit alles was natuurlijk alleen mogelijk door de fantastische inzet van alle organisaties en verenigingen die daarbij geholpen hebben.

Op dinsdagavond 10 oktober 2017 organiseren de Winkler Prins en het Steunpunt Maatschappelijke stages van welzijnsinstelling Compaen weer een voorlichtingsmarkt over maatschappelijke stages voor de derdejaars leerlingen in het schooljaar 2017-2018.

Ook de organisaties uit Pekela en Menterwolde zijn heel welkom, want leerlingen van de Winkler Prins wonen immers niet alleen in de gemeente Veendam.

De MaS-markt wordt gehouden in de Winkler Prins, locatie Raadsgildenlaan. Inloop vanaf 18.15 uur en de avond eindigt om 21.15 uur. Tijdens de markt kunnen vrijwilligersorganisatie hun vrijwilligerswerk op een leuke manier onder de aandacht brengen aan de leerlingen en hun ouders. De voorlichting vindt plaats in twee rondes. Voor u als organisatie zijn er geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Bijka Scholtens van het Steunpunt Maatschappelijke Stages van Compaen. bscholtens@compaenveendam.nl

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Taalcoach bij Stichting ITOM-taalHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor Stichting ITOM-taal een vrijwilliger. Vind jij het leuk om anderstaligen de Nederlandse taal te leren? Wij zoeken taalcoaches om individuele cursisten 1 keer per week te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Je spreekt samen met de cursist af waar, hoe vaak, en wanneer je elkaar ontmoet en aan de slag gaat. Beheers jij de Nederlandse taal in woord en geschrift en heb je affiniteit met de doelgroep? Ben je sociaal vaardig en geduldig? Dan is deze vacature iets voor jou!

Geïnteresseerd?
Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur, Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Schoonmaakster voor CompaenHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor Compaen een vrijwilliger. De vrijwilliger maakt op de vrijdagochtend de keuken schoon. Het gaat om het schoonmaken van planken, de afzuigkap e.d. Tevens zet de schoonmaakster alles weer op de juiste plaats. Als je van schoonmaken houdt is dit de ideale klus. Even een paar uurtjes lekker aan de slag, zodat de kok in een schone keuken kan werken. Het is ook mogelijk om de werkzaamheden uit te breiden. De vrijwilliger kan ook de kok helpen met het voorbereiden van de maaltijd. ind je het leuk om schoon te maken? Ben jij serieus en kun jij goed zelfstandig werken, dan is deze vacature iets voor jou!

Geïnteresseerd? Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur, Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl.

Pagina's

Abonneren op RSS - Vrijwilligers