Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Chauffeur voor Stichting De ZijlenHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor De Zijlen een vrijwilliger. De vrijwilliger is chauffeur op een personenbus voor maximaal 9 personen of op een rolstoelbus. Hij/zij vervoert mensen met een verstandelijke beperking van wonen naar dagbesteding en vice versa. De chauffeur begeleidt de mensen, daar waar nodig, van deur tot deur. Het betreft een vast rittenschema. Ben jij in het bezit van rijbewijs B/E ( 8/12/15TH: B blijkt voldoende te zijn ) en beschik jij over communicatieve vaardigheden en lijkt het jou leuk om chauffeur te zijn voor deze doelgroep, dan is deze vacature iets voor jou !

Geïnteresseerd ?
Je kunt direct contact opnemen met de organisatie, Stichting De Zijlen, Herman Gorterweg 21 te 9649 DA  Muntendam. De contactpersoon voor deze vacature is mevrouw Atie de Jonge. Zij is op werkdagen telefonisch bereikbaar op het nummer 0598-690500. Haar emailadres is: atie.dejonge@dezijlen.nl

Geïnteresseerd in andere vacatures ? 
Kijk op www.vrijwilligersgroningen.nl en dan doorklikken op Veendam of kijk in onze vacaturemappen op het Werkplein, Jan Salwaweg 3 te Veendam en bij de Bibliotheek, Museumplein 5 te Veendam. Voor meer informatie bel 0598-698119 of stuur een email naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Baliemedewerk(st)er voor CompaenHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor Compaen een vrijwilliger. De vrijwilliger treedt op als gastheer/ gastvrouw en ontvangt als zodanig bezoekers en cliënten. Hij/zij luistert naar de hulpvraag van de bezoeker of cliënt, adviseert zo nodig en verwijst door. Ben jij klantvriendelijk, representatief, accuraat,  flexibel en heb jij daarnaast administratieve ervaring en beschik jij over een probleemoplossend vermogen, dan is deze vacature iets voor jou !

Geïnteresseerd? Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.

Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur op het adres  Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl.

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Maatje voor oudere dameHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam is voor Zorggroep Meander, onderdeel Thuiszorg, op zoek naar een vrouwelijke maatje voor een oudere dame. Als maatje ben je gesprekspartner, ga je koffie drinken en ga je af en toe een wandeling maken. Heb jij de nodige levenservaring en kun jij je goed inleven in iemand die alleen is en vind jij het leuk om iemand tot steun te zijn en beschik jij  daar naast over een gezonde dosis humor, dan is deze vacature iets voor jou !

Geïnteresseerd:
Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar: vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur op het adres  Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Vrouwelijke begeleiders voor fietsprojectHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam is voor een project van de gemeente Veendam op zoek naar vrouwen, die vrouwen uit een andere cultuur willen begeleiden met het leren fietsen. Het gaat om een korte klus, waarbij één vrouw dient te worden begeleid door twee vrijwilligers. Beschik jij over een goede lichamelijke conditie, heb jij geduld en inlevingsvermogen, dan is deze vacature iets voor jou !

Geïnteresseerd
Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur op het adres  Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl. 

Nieuws, Vrijwilligers

Feestelijke lunchbijeenkomst voor vrijwilligers
300 toegangskaarten beschikbaarIMG_2101.jpg

In Hotel Parkzicht in Veendam wordt zaterdag 25 november een feestelijke lunchbijeenkomst gehouden voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Veendam.

Deze dag wordt aangeboden door de gemeente Veendam, de Rabobank en welzijnsinstelling Compaen.

De vrijwilligers worden vanaf 11.00 verwacht, waar men verwelkomd wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.30 uur begint het programma.

De Friese zusjes Djoeke en Wietske bouwden de afgelopen jaren fanatiek aan hun repertoire. De dames staan op het podium als “levende jukebox” en met hun charmante presentatie weten ze in no-time een groot publiek van jong tot oud aan zich te binden met een hilarische act met repertoire van Engelse, Nederlandse, Friese en zelfs Groningse jukebox-hits. Het  duo zorgt voor 100% feestgarantie.

Aansluitend wordt door medewerkers van de gemeente, Rabobank, Compaen, collega-instellingen en maatschappelijke stagiaires de lunch geserveerd. Dit jaar is er een maximum van 300 deelnemers. Oorspronkelijk waren het er 350 maar in verband met een grote verbouwing bij Hotel Parkzicht zijn er 300 zitplaatsen beschikbaar.

Net als afgelopen jaren zal tijdens Vrijwilligers Bedankt! de Lokale Complimenten worden uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een jury met daarin o.a. burgemeester Swierstra.

De gratis toegangskaarten voor de lunch kunnen vanaf maandag 13 november vanaf 8.30 uur afgehaald worden bij Compaen, Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Kaarten kunnen niet gereserveerd worden.
Op = op, er komt een wachtlijst.

Nieuws, Vrijwilligers

Vraag uw gemeente om mee te doen aan de
‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’flyer MDH 2018-gemeenten-1.jpg

In de afgelopen jaren hebben verenigingen en stichting zich aangemeld voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ in de categorie lokale organisaties/projecten. Mogelijk waren enkelen zelfs genomineerd. Ook dit jaar worden de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ uitgereikt. De aanmeldprocedure voor lokale organisaties is echter veranderd. Uw gemeente speelt hierin nu een grote rol. Hoe gaat het dit jaar in zijn werk.

Via gemeenten
Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligersorganisaties het belangrijk vinden dat de gemeente hun werk erkent en waardeert. Daarom is ervoor gekozen dat gemeenten lokale organisaties aanmelden. Elke gemeente die iets doet aan erkenning en waardering van vrijwilligerswerk kan maximaal drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger aanmelden.

Wat verandert er nog meer?
De prijsuitreiking vindt niet langer plaats op 7 december, maar is voor deze editie op 2 februari 2018. Daarnaast komen alle aangemelde projecten in aanmerking voor de publieksprijs.

Wat kunt u doen?
Erkenning en waardering kan op veel manieren. Van het organiseren van een avond voor vrijwilligers tot het beschikbaar stellen van faciliteiten. Uw gemeente doet misschien meer dan u denkt. Laat daarom uw gemeente weten dat zij organisaties als die van u kunnen voordragen. U kunt hiervoor bijgevoegde flyer gebruiken en ze wijzen op www.vrijwilligersprijzen.nl. Hier kunnen ze organisaties aanmelden.

We kijken uit naar de aanmeldingen uit uw gemeente.

Nieuws, Vrijwilligers

Op zoek naar mensen met vakkennisVideo Goud bezig van 21 juni 2014) krijgt u een goed beeld van het project.

Samen met de basisscholen is Winkler Prins Veendam op zoek naar vrijwilligers die kunnen meehelpen tijdens technieklessen aan basisschoolleerlingen. Bent u in de VUT, met pensioen of heeft u tijd over en wilt u uw vakkennis overdragen aan de jeugd? Dan is dit een project waar u zich als vrijwilliger voor kunt inzetten.

In 2013 is op initiatief van Winkler Prins en het basisonderwijs het project Paragon TechforFun van start gegaan. Hiervoor is een technieklokaal ingericht op de hoofdlocatie van Winkler Prins,  Raadsgildenlaan 1. In dit technieklokaal werken jaarlijks ruim 1.250 leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 vier maal per schooljaar aan een technische opdracht. Zij worden hierbij begeleid door 35 vrijwilligers. Een coördinator beheert het technieklokaal en samen met de vrijwilligers invulling aan de praktische uitvoering van de leerlijn. De groepsleerkracht draagt de verantwoordelijkheid voor de leerlingen en bereidt de lessen in de eigen klas voor.

Paragon TechforFun wordt door leerlingen, leerkrachten en vrijwilligers als zeer stimulerend gezien. Het succesvolle project wordt mede gesteund door de gemeente en het bedrijfsleven. Daarnaast is TechforFun al beloond met de Provinciale Onderwijsprijs en een prijs ‘Compliment voor lokale helden’.

Coördinator Wilma Biezen: “Als gevolg van het succes doen steeds meer leerlingen aan het project mee. Daarom zijn wij op dit moment op zoek naar extra vrijwilligers, die één of meerdere dagen per week willen helpen bij de begeleiding van de leerlingen. Op woensdag 20 september houden wij een informatieavond voor geïnteresseerden. U bent vanaf 19.30 uur welkom op Raadsgildenlaan 1 in Veendam. Belangstellenden krijgen meer informatie over het project en kunnen in gesprek gaan met vrijwilligers die zich al voor Paragon TechforFun inzetten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilma Biezen, tel. 06-21517386 of wem.biezen@winklerprins.nl

Nieuws, Vrijwilligers

Voorlichtingsmarkt Maatschappelijke Stages Winkler Prins2-IMG_0012.jpg

De scholen zijn weer begonnen en binnenkort gaan de derdejaars leerlingen van de Winkler Prins weer op zoek naar een maatschappelijke stage voor 30 uur.

Tijdens het schooljaar 2016-2017 was de MaS weer een groot succes op de WP. In juni ontvingen bijna 400 leerlingen op de feestelijke uitreiking hun MaS certificaat. In totaal zijn er 13.000 uur vrijwilligerswerk weggezet door de leerlingen, een fantastisch resultaat. Het heeft hen in staat gesteld nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een bredere kijk op de samenleving te krijgen. Dit alles was natuurlijk alleen mogelijk door de fantastische inzet van alle organisaties en verenigingen die daarbij geholpen hebben.

Op dinsdagavond 10 oktober 2017 organiseren de Winkler Prins en het Steunpunt Maatschappelijke stages van welzijnsinstelling Compaen weer een voorlichtingsmarkt over maatschappelijke stages voor de derdejaars leerlingen in het schooljaar 2017-2018.

Ook de organisaties uit Pekela en Menterwolde zijn heel welkom, want leerlingen van de Winkler Prins wonen immers niet alleen in de gemeente Veendam.

De MaS-markt wordt gehouden in de Winkler Prins, locatie Raadsgildenlaan. Inloop vanaf 18.15 uur en de avond eindigt om 21.15 uur. Tijdens de markt kunnen vrijwilligersorganisatie hun vrijwilligerswerk op een leuke manier onder de aandacht brengen aan de leerlingen en hun ouders. De voorlichting vindt plaats in twee rondes. Voor u als organisatie zijn er geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Bijka Scholtens van het Steunpunt Maatschappelijke Stages van Compaen. bscholtens@compaenveendam.nl

Vrijwilligers

Vacature Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam
Taalcoach bij Stichting ITOM-taalHet Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam zoekt voor Stichting ITOM-taal een vrijwilliger. Vind jij het leuk om anderstaligen de Nederlandse taal te leren? Wij zoeken taalcoaches om individuele cursisten 1 keer per week te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Je spreekt samen met de cursist af waar, hoe vaak, en wanneer je elkaar ontmoet en aan de slag gaat. Beheers jij de Nederlandse taal in woord en geschrift en heb je affiniteit met de doelgroep? Ben je sociaal vaardig en geduldig? Dan is deze vacature iets voor jou!

Geïnteresseerd?
Bel dan 0598 – 698119 voor meer informatie of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl.
Langskomen kan op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur, Jan Salwaplein 3 in Veendam.
Meer vacatures op www.vrijwilligersgroningen.nl

Pagina's

Abonneren op RSS - Vrijwilligers