Video

VIDEO - Blueprint met Hans van Lier Band2024-02-02 blueprint hans van lier band psvdm v2.00_00_02_11.Still001.jpg

Opnames van vrijdag 2 februari 2024 in Theater vanBeresteyn

Hans van Lier Band
Hans van Lier zit z’n leven lang al in ‘the blues’ en heeft heel wat CD’s en opnamen op zijn naam staan. Belangrijk momenten in zijn leven zijn een drietal reizen naar de USA geweest. In april 1999, spelen van Lier en Timmer samen met mondharmonicaman Richard (Billy the Kid) Koster in Billy & the Blues Demons, waarvan de in café Boven Jan live opgenomen CD ‘Alive And Dangerous’ het resultaat is. Met Koster en de Amerikaanse band GB Leighton gaat hij op toer door de Verenigde Staten en neemt in Minneapolis de single-CD Minnesota Mama op, een nummer dat nog steeds op het repertoire staat. Zijn laatste bezoek aan Amerika, later in datzelfde jaar 1999 leidt naar Austin, Texas. Het betekent het begin van een CD-project met Tommy Shannon en Chris Layton van de band ‘Double Trouble’ van wijlen Stevie Ray Vaughan. Eenmaal thuis in Groningen vult ex-Rolling Stones gitarist Mick Taylor, die op dat moment regelmatig in de stad vertoeft, de opnames aan in de studio. Het resultaat is een titelloze CD, die in 2003 officieel uitkomt. Daarna speelde van Lier met zowel met Marjon van Dijk, Bennie Timmer, Lou Leeuw als met Harrie Groenewold in tal van andere bezettingen. Laatste blues project is de CD ‘Grey Wolf’ (2021) met Gerard Julsing en Bennie Timmer, een ‘home-recording-project’ opgenomen tijdens de afgelopen coronajaren. Diverse CD-projecten van Hans van Lier worden zijn meestal ondergebracht bij Suburban records en terug te vinden op o.a. Spotify en YouTube.

Wat je kunt verwachten? Het repertoire van de ‘Hans van Lier Band’ bestaat veelal uit eigen werk van o.a. van Lier zelf, Marjon van Dijk en Bennie Timmer, in combinatie met een aantal goedgekozen covers waarmee de gerenommeerde bandleden willen laten horen wat hun muzikale roots zijn. Kortom een pittige blues-optreden is gegarandeerd!

Productie door de vrijwilligers van ParkstadVeendam.nl

Video

VIDEO - Blueprint met The Black River Roots - 2024Schermopname (969).png

Opnames van vrijdag 19 januari 2024 in Theater vanBeresteyn

The Black River Roots
Bluesy Americana band met Nederlandse roots. The Black River Roots herken je aan de mooie gitaarsolo’s en diepe bassen. Muziek met Amerikaanse roots en een vleugje funk. Deze band speelt verhalende luisterliedjes, maar ook nummers met uptempo. Gesmeed in een dusdanig ander jasje, dat het lijkt alsof het rechtstreeks uit Tennessee, Mississippi of Louisiana komt. Ja, dat kan… Ze weten daardoor de perfecte ambiance te creëren voor de echte muziekliefhebber.Black River Roots begon op een wel heel bijzondere manier, namelijk tijdens een kappersafspraak bij kapster Kim. Daar liet Richard Vrieze spontaan een nummer horen met zijn gitaar. Ondertussen is het duo Kim en Richard verder uitgegroeid tot een vijfkoppige band. Na een optreden in de uitzending van Djammen (RTV Drenthe) ging het rap en stonden ze te spelen op evenementen en podia zoals Oerol, Het Sterrenbos, Preuvenement, Vogelpop en Bochum Total (Duitsland). De band was in september 2022 al een keer te gast in Blueprint en ik verheug me opnieuw op hun komst.

Video

VIDEO - Blueprint met S. LoisSchermopname (958).png

Opnames van vrijdag 19 januari 2024 in Theater vanBeresteyn


S. Lois
Zijn echte naam is Wijtze Valkema, woonachtig in Meppel  en maakt een mix van country, folk en bluegrass. Op zijn derde album The Mountain & The Ghost omarmt S. Lois zijn liefde voor bluegrass zonder helemaal traditioneel te klinken, maar verweeft de beroemde stijl uit Kentucky met zijn eigen folk sound en gitaarspel. De Meppeler folk singer-songwriter combineert no-nonsense zang met up-tempo gitaarspel geïnspireerd door de boom-chicka sound van Americana sterren Maybelle Carter, Johnny Cash en Jimmy Martin. Meer recente inspiratie haalt S. Lois bij artiesten als Gillian Welch & David Rawlings, Willie Watson en Kris Drever. Opnieuw een nog onbekende muziekparel uit het noorden.


Nieuws, Video

30 jaar Veendammer nieuws door Peter PannemanDSC00544.jpg

Op vrijdag 19 januari was Peter Panneman 30 jaar actief om het Veendammer nieuws dagelijks in de publiciteit te brengen via verschillende mediakanalen.

Precies op 19 januari in 1994 maakte Peter zijn eerste opdracht Wegener KabelTV. Een spannend moment, want hij moest over een bezoek van een CDA topman in de grote zaal van voormalig Veenlust zijn eerste verslag en foto maken. Een bijzonder moment kun je wel zeggen.

Kor Kuiper ging in het Veenkoloniaal Museum, waar een deel van de zaal van Veenlust nog aanwezig is, in gesprek met Peter over zijn werkzaamheden en de hoogte en dieptepunten van de afgelopen 30 jaar.

Video

Een korte impressie van het theaterconcert
Meziek oet de FabriekSchermopname (866).png

Opnames van vrijdag 8 december 2023 in Theater vanBeresteyn

Twaalf Groningstalige artiesten, die een band hebben met
Audiostudio De Fabriek en producer Dik Pomp traden op met de voor deze gelegenheid samengestelde "Aarbaiderband". (Dik Pomp - drums, Erik Drent - basgitaar, Evert Erents - gitaar, Luuk Doddema - gitaar, Marcel van Mook - toetsen, Stef Niemeijer - toetsen en Anita Meis - backingvocals).

De hilarische presentatie werd verzorgd door Everhard Sprik en Jetta Post In deze compilatie ziet u voorbij komen: Benni Drenth, K Twije, Alex Luttjeboer, Irene Wilkens, Dion Bouwes, Eltje Doddema, Fries Wolma en Hennie Dolsma, Roelof van der Velde, Harm Tabak, Spoakwotter, Krzysztof Groen en Bé Schmaal.

Nieuws, Video

Kerst in Huize St. Franciscus412861633_7055479247901108_8150594751135620174_n.jpg

Door Peter Panneman en Willem van der Werf

Gelegenheidskoor De Franciscus Singers hadden woensdagavond in het volle Keuvelhof van Huize Sint Franciscus een muzikaal kerstprogramma o.l.v. Piet Dijkhuizen. Het koor bestaande uit bewoners van Huize Sint Franciscus bracht prachtige bekende kerstliederen ten gehore. 

412718896_7055480034567696_7869182875760768962_n.jpg

Het aanwezige publiek kon het zeer waarderen en genoot zichtbaar.

a404ddd8-e7d1-4818-9f5b-272b6ae26366.jpg

De optreden werd live uitgezonden door de vrijwilligers van Parkstadveendam.nl met een speciale reden. Een aantal bewoners had niet de mogelijkheid wegens o.a. een tekort aan voldoende vrijwilligers om zich te verplaatsen naar het Keuvelhof. Ook was dit optreden een mooie gelegenheid voor andere tehuizen om mee te genieten van dit samenzijn.

2cbea166-8729-4f47-af27-f212da5109cc.jpg

Heeft u de uitzending gemist? 
Dan kunt u zaterdag 23 december om 10:00 uur, om 14:00 uur en om 19:00 uur via Uitzending gemist alsnog kijken op de kabelkrant van en voor Veendam.


Fotoalbum: 
Video

Blueprint met Rosa SpruitOpnames van vrijdag 17 november 2023 in Theater vanBeresteyn

Rosa Spruit
Geboren in hartje Utrecht en op haar 7e verhuisd naar het verre buiten gebied in het Brabantse Bergeijk om op haar 18e weer terug naar de stad te gaan om te studeren. Nog altijd een beetje levend tussen twee werelden. Het begon al op de basisschool. Liedjes waar de mensen stil van werden. Een stem recht door zee in staat om te treffen in het hart. Kraakheldere stem met een lichte country snik. ‘Nachtegaal van de Hutten’ het boerengehucht waar ze haar jeugd doorbracht. Popmuziek met een akoestische gitaar als kleurenpalet en melancholie als belangrijk wapen. Inmiddels uitgegroeid tot een repertoire van moderne popsongs met de verhelderende maatschappijkritische blik van een jong volwassene. 

Het afgelopen jaar was voor Rosa een bijzonder succesvol jaar. Ze bracht haar eerste album ‘Tussen Stad en Platteland’ uit wat leidde tot veel mooie momenten. Ze speelde onder andere op Paaspop, kreeg de Bergeijkse Cultuurprijs uitgereikt, had airplay op vele regionale en nationale zenders. Haar album was CD van de week bij Volgspot NPO5 en ze kreeg mooie recensies in de pers. De eerste single-releases van haar tweede album starten in november 2023 en lopen een jaar door tot de album release najaar 2024.

Pagina's

Abonneren op RSS - Video