Nieuws, Regio

Valse e-mail van de RDW in omloopRDW_logo.png

Er zijn valse e-mails in omloop van RDW met als afzender info@mail.rdw.nl en onderwerp: Afdeling Service. In deze e-mail wordt u gevraagd om uw persoonlijke gegevens bij te werken en te controleren op een website. Het gaat hier om een phishingmail, klik daarom niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in.

E-mail verwijderen
RDW en andere overheidspartijen sturen u nooit een dergelijk verzoek via e-mail. De RDW adviseert om geen gegevens in te vullen en de e-mail te verwijderen. De RDW adviseert ook goed het e-mailadres van de afzender van dergelijke berichten te controleren. E-mails afkomstig van RDW eindigen op @rdw.nl. Krijgt u een e-mail uit naam van RDW en vertrouwt u deze niet? Dan kunt u contact opnemen met security@rdw.nl. Maar stuur een mogelijke phishingmail niet door.

Via phisingmail tenaamstellingscode aangevraagd?
Heeft u een tenaamstellingscode aangevraagd via de link in de phisingmail? Vraag dan een nieuwe tenaamstellingscode aan op de website van de RDW. Daarmee is per direct de oude code ongeldig. 

Regio

Demonstratieavond mediumschap bij
Troost & Meer WinschotenKor-00.jpg

Op vrijdag 29 juni om 20.00 uur gaan Medium Danielle Nijhuis en Healing Medium Kor Kuiper onder de noemer “Feel the Spirit” verder met de gezamenlijke demonstraties mediumschap Engelse stijl. Ze brengen de boodschappen van onze dierbaren in de ongeziene wereld om te laten zien dat er een leven is na dit leven. Een avond vol inspiratie, liefdevolle hereniging en healing.
Zaal Troost & Meer, Bosstraat 22 te Winschoten, kosten € 15,00.
Aanmelden bij yanini.korkuiper@gmail.com  of demonstratie@soulconnections.nl

Regio

Patiënten en zorgverleners lanceren Mijn OmmelanderMet een druk op een knop lanceerden patiënten en zorgverleners op maandag 4 juni Mijn Ommelander. Ook lieten ze symbolisch een ballon met daarop de woorden Mijn Ommelander de lucht in gaan. Mijn Ommelander is een persoonlijke online omgeving die patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen veilig inzicht geeft in hun medische gegevens. Samen met Mijn Ommelander lanceerde het ziekenhuis ook een geheel vernieuwde website www.ommelanderziekenhuis.nl

In Mijn Ommelander kunnen patiënten hun afspraken inzien, online vragen stellen aan het Klant Contact Centrum van het ziekenhuis en delen van hun medische dossier nog eens rustig nalezen. Daarnaast is correspondentie met zorgverleners buiten het ziekenhuis toegevoegd, zoals brieven aan de huisarts en de uitslagen van laboratoriumonderzoek. Patiënten kunnen via Mijn Ommelander ook delen van hun persoonlijke gegevens bijwerken, zoals hun contactgegevens.

Past binnen deze tijd
De digitale persoonlijke omgeving is een ontwikkeling die past binnen deze tijd. Mijn Ommelander biedt patiënten de mogelijkheid om steeds meer regie te nemen over hun gezondheid. Dankzij online inzicht in de eigen medische gegevens, kan de patiënt zich beter voorbereiden op een gesprek en is hij beter geïnformeerd over zijn gezondheid.

Patiënten dachten mee over hun platform
Patiënten hebben bij de ontwikkeling van het digitale patiëntenplatform Mijn Ommelander een belangrijke rol gespeeld. In de aanloop naar het platform is een klankbordgroep opgericht, bestaande uit 15 patiënten en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties. Zij dachten mee over de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van Mijn Ommelander.

Veilig inloggen
Inloggen in Mijn Ommelander kan via de nieuwe website van het Ommelander Ziekenhuis. Inloggen gaat via DigiD met extra sms-controle of met de DigiD-app. Dit is een zeer veilige methode voor elektronische identificatie.

Uitbreiding
Het Ommelander Ziekenhuis werkt nu verder door aan de uitbreiding van Mijn Ommelander. In de toekomst kunnen patiënten ook zelf afspraken maken, wijzigen of annuleren via Mijn Ommelander. Of digitaal een vragenlijst invullen, voorafgaand aan een bijvoorbeeld een operatie. Op dit moment is Mijn Ommelander alleen toegankelijk voor patiënten van 16+. Op een later moment wordt het ook mogelijk om in te loggen als gemachtigde voor een kind of andere patiënt.

Nieuws, 112, Regio

24000 liter water per minuut [ video ]
Capaciteitstest brandweer veiligheidsregio GroningenIMG_5918 (Medium).JPG

Door Michael Huising en Willem van der Werf

Op zaterdag 2 juni organiseerde brandweer Groningen een grootschalige oefening in de Farmsumerhaven vlakbij Delfzijl. Met meerdere dompelpompen en twee schuimblusvoertuigen werd de bluswatercapaciteit getest. 

Het belangrijkste doel was het oefenen met het oppompen en verplaatsen van grote hoeveelheden bluswater door het gebruik van dompelpompen en waterkanonnen. Ook werden twee schuimblusvoertuigen ingezet om te oefenen met bestrijding van industriële branden. Hierbij werd geen schuim gebruikt, maar werd dit gesimuleerd door water op te zuigen uit IBC vaten 

IMG_5718 (Medium).JPG

Ook de politie deed mee aan de oefening. Er werd namelijk geoefend in het rijden in colonne. De oefening begon om 08.30 uur bij Hotel Van der Valk in Zuidbroek. Via de N33 werd de voertuigencolonne onder begeleiding van de politie naar Delfzijl vervoerd. In de colonne reden de volgende voertuigen mee : de MCU uit Haren , Dompelpompen uit Veendam, Delfzijl, Hoogezand en Zuidhorn, Schuimblusvoertuigen van Delfzijl en Groningen Stad, Logistiek voertuig uit Veendam met aan boord de HRU/SOA en 2 dienstauto's 


 
Fotoalbum: 
Nieuws, Regio

Open Opnameweken Grote Kerk WildervankOpnameweken hi res CMYK foto door Heidi Jonker.jpg

Van 4 t/m 16 juni 2018 organiseert AE audio productions uit Muntendam weer de Open Opnameweken. Tijdens deze weken kun je professionele opnames laten maken voor je eigen CD of YouTube video. Producer Arnoud van der Laan wil hiermee solisten, koren en ensembles de kans bieden om voor een vriendelijke prijs hoogwaardige opnames te maken.

De Opnameweken vinden plaats in de Grote Kerk in Wildervank. Deze kerk heeft een fantastische akoestiek en Van der Laan neemt er dan ook regelmatig op. “Het is een hele fijne ruimte om in te werken”. De deelnemers zijn weer bijzonder gevarieerd en komen uit het hele land. Zo komt uit Den Haag en Utrecht de muziekgroep Dragonfly wereldmuziek opnemen. Hierin speelt o.a. percussioniste Boudine van Slobbe, die bekend is van de slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Een dag later klinkt er Keltische muziek van GallimauFries uit Friesland, komen de koperblazers van het Klein Orkest Rolde en worden er operastukken opgenomen door sopraan Henriëtte de Groot uit Duitsland. Zoals gebruikelijk komen er ook weer veel koren, waaronder: Popkoor Funism, De Esborgzangers en het Nedersaksisch Vocaal Ensemble. Martijje Lubbers komt met haar kinderkoor naar de Grote Kerk.

“Als je gewoon een leuke opname wilt maken voor jezelf, familie en vrienden ben je uiteraard ook van harte welkom” merkt Arnoud op. "Iedereen kan meedoen. Zo deed er al eerder een meisje mee, die een piano-CD maakte voor de verjaardag van haar Opa".
Er kunnen dagelijks opnamesessies worden gereserveerd tussen 09:00 en 22:00 uur. De minimum boeking is een uur, maar de meeste deelnemers komen twee uren of langer. Er kunnen ook video-opnames worden gemaakt met meerdere camera's en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Veel deelnemers plaatsen het als demo op hun website of YouTube b.v. en via social media worden de filmpjes veel bekeken en doorgestuurd.

Voor één van de eerdere deelnemers pakte dit wel heel goed uit. Annette Scholten is professioneel celliste en begon een paar jaar geleden met het spelen van de lame sonore (zingende zaag). Door het filmpje die we van haar en haar pianiste Nanke Flach maakten bij de Opnameweken, werden ze uitgenodigd voor een tournee door Amerika, waarbij ze o.a. optraden in de prestigieuze Carnegie Hall in New York. Terug in Nederland volgden er optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook op het festival Zwarte cross. Voor het komende jaar staat een tournee door Azië op de planning.

Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie over de opnameweken staat op de website  www.ae-audio.nl

Nieuws, Regio

Nauwe samenwerking binnen geboortezorg
Noord en Oost GroningenOmmelander verloskundig samenwerkingsverband (VSV) 31mei18.jpg

Ommelander verloskundig samenwerkingsverband tekent convenant.

Verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, obstetrie- en kinderverpleegkundigen, kraamzorg en andere professionals in de regio Oost en Noord Groningen op het gebied van de verloskundige zorg werken nauw samen. Deze samenwerking wordt vandaag door het Ommelander verloskundig samenwerkingsverband (VSV) bekrachtigd door het tekenen van een convenant. Door de samenwerking kunnen zij gezamenlijk kwaliteit van de geboortezorg verder verbeteren en nog beter op elkaar afstemmen. Centraal staat het opbouwen en onderhouden van vertrouwen en transparantie in praktijkvoering en zorgverlening.

Aanleiding van het initiatief is de invoering van de integrale geboortezorg: een toenemende samenwerking tussen verloskundigenpraktijken, ziekenhuizen en kraamzorginstanties. Het Ommelander VSV wil haar positie in de regionale geboorteketen versterken. Ze doet dit door de krachten te bundelen en gezamenlijk standpunten in te nemen over zorginhoudelijke zaken rondom zwangerschap en bevalling. 

Lindy van Breda Vriesman, voorzitter van het verloskundig samenwerkingsverband: “Met dit convenant bevestigen de deelnemende partijen dat het VSV een onmisbare schakel is in de geboortezorg. Alle partijen binnen het Ommelander VSV zijn samen verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van de integrale geboortezorg. Met respect voor de meerwaarde van de verschillende disciplines en met behoud van persoonlijke bevoegdheid, bekwaamheid en autonomie wordt gestreefd naar de beste gezinsgerichte zorg.

Organisaties 
De volgende organisaties hebben het convenant ondertekend, Het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de vakgroepen gynaecologie en kindergeneeskunde van het Ommelander Ziekenhuis Groningen, Verloskundig centrum ‘de Wieg’ , ‘Marian Karssen - verloskunde & echoscopie’, Verloskundigen praktijk ‘Artemis’ , Verloskundigen praktijk Veendam, Verloskundigen praktijk ‘Neeltje’, Kraamzorg het Groene Kruis, Isis Kraamzorg.

Regio

Assistent scheidsrechter Henk Heidema
zwaait af bij vv MuntendamIMG_9778_00.JPG

Tekst Jacob Kuipers

Zondag 27 mei was het de dag van assistent/scheidsrechter Henk Heidema van het eerste zondagteam van derdeklasser vv Muntendam. In de thuiswedstrijd tegen SVZ werd hij in het ´zonnetje´ gezet omdat hij maar liefst 20 jaar assistent/scheidsrechter was.

Een monoloog:
"Ik ben als kleine jongen bij de voetbalvereniging Muntendam gekomen. Daarna heb ik in Muntendam C2 en C3 gespeeld. Samen met mijn broer Tammo. Helaas moest Tammo stoppen met voetballen omdat hij zwakke enkels had. Ik ben nog even door gegaan als voetballer. Daarna heb er zelf ook een punt achter gezet.

Ik was net als speler van de A junioren gekomen. Daarna kwam er een scheidsrechterscursus bij de voetbalvereniging Muntendam. Nou, dat leek me wel wat. Ik heb de cursus gevolgd en ben geslaagd. Vervolgens ben ik scheidsrechter geworden. En ik werd vlaggenist van Muntendam zondag 1. Dat heb ik jaren met plezier gedaan. Ja, en éénmaal komt er een einde aan, ik kreeg rugklachten en dan moet je een keuze maken.

IMG_9764_00.JPG

Ik wilde graag als scheidsrechter doorgaan. Maar ik moet nu ook denken van, ´het is allemaal mooi geweest´. Om de pijn in mijn rug een beetje rust te geven. Ik moet ook eerlijk wezen, dat het me zwaar af gaat. Ik heb wel een ´zwartwit´ hart. Na al die jaren dat ik lid ben van de voetbalvereniging Muntendam heb ik het hier altijd fantastisch gehad. Maar ik zal als Muntendam-supporter hier altijd blijven komen.

Het is niet zo dat ik alle duels van Muntendam zie. Maar ik laat Muntendam niet zakken. Want ik zeg altijd, 'ik heb een ´zwartwit hart´. Ik zal heus wel weer een keer op de voorgrond treden. Ik ben geboren in Winschoten. Heb in Muntendam gewoond. En nu in Veendam, maar ik voel me een Muntendammer. De mensen moeten niet tegen me zeggen dat ik een Veendammer ben. Er was een keer een klompenactie in Veendam, daar was ik kwaad over. Je moet andere klompen aanschaffen met de naam van Muntendam er op. Die kwamen er! Maar wat hebben ze gedaan? Op een ochtend werd ik wakker en waren mijn zwartwitte klompen weg. Wie het gedaan heeft, ik weet ht niet. Heb ze ook nooit weer gezien.

Als jeugdspeler ben ik ook lid van vv Wildervank geweest. Bij Wildervank was ik leider en trainer. En Theo Lamain was mijn leider. Bij vv Wildervank heb ik het ook hartstikke goed gehad. Daar wil ik geen verkeerde woorden over zeggen. Ik woonde eerst met mijn ouders in de Wijde blik. Toen ik uit huis gegaan ben woonde ik ook in Muntendam. Daarom zeg ik ook, ik mag wel wonen in Veendam maar ik ben gewoon een Muntendammer. Een geboren en getogen Muntendammer. Ik heb van alles mee gemaakt, als voetballer, vlaggenist en ook als scheidsrechter. Aan het voetbal hou ik nog leuke herinneringen aan over. Muntendam is het zwartwitte ´hart´. Het allermooiste was en dat blijf ik nog zeggen dat Goos Boers mijn allerbeste kameraad is. Als ´Goossie´ dit hoort, dan weet hij dat. Goos is het boegbeeld van vv Wildervank. Hij regelt daar alles, kleding, zo´n man is nergens meer te vinden".

Regio

Amerikaschool en Noordsuythoeve helpen
kledingbank Maximasamenwerking mfc-school-maxima.jpg

De Inspecteur Amerikaschool en Mfc de Noordsuythoeve zijn een mooie samenwerking aangegaan met kledingbank Maxima. In een rode container in het Mfc gaan ze permanent kinderkleding, schoenen en kinderboeken inzamelen. Maxima heeft steeds een tekort aan kinderkleding voor 4-15 jarigen en ziet in de winkel in Veendam te weinig Noordbroeksters.  Ze hopen dan ook dat de actie niet alleen veel gevers activeert, maar ook dat meer Noordbroekster minima de stap wagen en gratis komen shoppen bij Maxima Veendam. Goede kleding is voor kinderen erg belangrijk. Het vergroot het zelfvertrouwen en het voorkomt vaak pestgedrag. 

Het initiatief kwam van ouders van de Amerikaschool. Die wilden een deel van de opbrengst van hun inzamelingsactie voor het schoolfonds, bestemmen voor kinderen uit de eigen regio via Maxima. Directeur Ruud Zwinkels van de school en beheerder van het Mfc Johan de Vries waren direct vóór. Immers je werkt mee aan een duurzame samenleving, bevordert solidariteit in de gemeenschap en gezinnen met een laag inkomen profiteren hiervan.

mfcNoordbroekinzamelpunt 25-5-18.jpg

De samenwerking is flitsend gestart. De Vries sponsorde spontaan de kledingbak, want ‘je bent sociaal of niet’. Alle modieuze en schone kinderkleding en schoenen zijn welkom.  Nog maar net geïnstalleerd stroomde de bak al over. In het MFC werd een kinderkledingbeurs gehouden en na afloop doneerden ze veel van de niet-verkochte stukken aan Maxima. Misschien hebt u ook kinderkleding die u kunt missen? Bij Maxima komt het goed terecht. Transportweg 64, Veendam, di-vrijdag 10-16 uur.

Regio

Bert Veldkamp uit Oude Pekela kampioen Kaaibakken 2018kaaibakken.jpg
Foto Janny Boelman

Onder het genot van het stralende zomerweer streden zaterdagmiddag op camping WelWait in Nieuwe Pekela 40 deelnemers om het nationaal kampioenschap Kaaibakken. Na 2 keer 3 sets streden 8 deelnemers in de finale om het kampioenschap.

Kampioen werd Bert Veldkamp (midden) uit Oude Pekela. De tweede plaats was voor Klaas Siepel uit Stadskanaal (links) en derde werd Arjo de Vries uit Winschoten (rechts).

Dat dit traditionele spel nog toekomst heeft, blijkt uit het feit dat 50 % van de deelnemers jonger is dan 30 jaar. Belangstellenden kunnen alvast noteren: Het kampioenschap in 2019 is op 25 mei.

112, Regio

Twee aanhoudingen na aantreffen chemicaliën voor synthetische drugsDrugslap_Zuidbroek_01A_0.jpg

De politie heeft donderdagmiddag in een loods aan de Dokstraat een 47-jarige inwoner van Groningen en een 52-jarige inwoner van Roden aangehouden. In de loods werden chemicaliën aangetroffen om synthetische drugs, zoals XTC, te kunnen produceren.

Diepvriezer in bestelbus
Tijdens een politieonderzoek kwam de loods in Zuidbroek in beeld. Donderdagmiddag werd besloten om tot actie over te gaan. Al snel werd duidelijk dat in het pand mensen aanwezig waren. Zo stond er een bestelbus geparkeerd. De deuren van de laadruimte van de bus stonden open en er liep een stroomkabel naar de bus. Net toen ze het pand willen binnen vallen, kwam een man naar buiten. Hij werd direct aangehouden. Eenmaal binnen werd ook de andere verdachte aangehouden. In de bestelbus stond een diepvriezer gevuld met chemicaliën, zeer waarschijnlijk voor de productie van synthetische drugs. . Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), kwam naar Zuidbroek om de chemicaliën nader te onderzoeken en om voor een veilige afvoer te zorgen. In het pand werd ook nog hennepkwekerij gevonden. De hennep was reeds geoogst. Alleen de apparatuur was nog aanwezig. Dit alles werd in beslag genomen en vernietigd.

Verdachten ingesloten
Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de fouillering bleek dat het duo in het bezit was van duizenden euro’s aan contanten. Dit geld werd in beslag genomen omdat dit vermoedelijk was verdiend met criminele activiteiten.

Gevaarlijke situatie
Dit soort drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio