Regio

Treant: Gesprek met de dokter? Neem het op!Treant Zorggroep.jpg

Het is voor patiënten vaak lastig om te onthouden wat een arts tijdens een consult besproken heeft. De medisch specialisten van Treant Zorggroep bieden patiënten van de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal daarom de mogelijkheid om tijdens het consult geluidsopnames te maken. Zo kan de patiënt het gesprek nog eens terugluisteren als er na afloop vragen of onduidelijkheden zijn.

Voorzitter van medische staf van Treant Zorggroep Peter Kleingeld licht toe: ‘Vastleggen van de informatie die dokters tijdens een consult geven, kan voor patiënten erg waardevol zijn. Want alles onthouden, dat is vaak heel lastig. Mensen vinden een bezoek aan de dokter in het ziekenhuis in veel gevallen spannend of zijn onzeker over hun lot. Dat beseffen we heel goed. Toegankelijke en veilige zorg is voor ons belangrijk. We hopen op deze manier de patiënt meer grip te geven op het eigen zorgproces.’

Treant volgt met deze aanpak het advies dat artsenfederatie KNMG vorig najaar uitbracht. Uitgangspunt is dat de patiënt opnames maakt voor eigen nut; openbaarmaking van de opnames is niet toegestaan. Opnemen kan gewoon met de mobiele telefoon. Tijdens het consult geeft de zorgverlener aan dat het maken van geluidsopnames een mogelijkheid is. Natuurlijk kan de patiënt er ook zelf naar vragen.

Grip op zorg
Naast de mogelijkheid tot het opnemen van gesprekken, is het voor Treant belangrijk dat patiënten online toegang krijgen tot hun eigen medisch dossier. Bijvoorbeeld om thuis de uitslagen van een laboratoriumonderzoek te bekijken. Daarom ontwikkelt Treant het digitaal patiëntenportaal mijnTreant. Elke ziekenhuispatiënt heeft via dit portaal eind 2019 online toegang tot zijn eigen dossier.

Regio

Carnaval Jeugdwerkgroep Muntendam groot succesIMG-20180216-WA0002A.jpg

Afgelopen vrijdagavond 16 februari was het weer zover! Er werd door de Stichting Jeugdwerkgroep wederom een carnavaldisco georganiseerd in de kelder van dorpshuis de Menterne in Muntendam. Deze disco werd gehouden voor de basisschooljeugd en werd druk bezocht. Zo`n 75 kinderen vermaakten zich opperbest en dansten en hosten op het muziek van  de eigen bekende DJ`s van de JWG Muntendam. Zij draaiden de mooiste carnavals hits en waren ludiek verkleed.  

Bijna alle kinderen kwamen prachtig verkleed en geschminkt en ook dit jaar was er weer een prijs voor wie het mooist verkleed was. Het was weer een geweldig verkleedfeest!  Ook dit keer werden de prijzen vastgesteld door een onafhankelijke jury. Deze juryleden waren Benthe en Saffiera die het een hele klus vonden om de mooist verkleedde kinderen in de menigte uit te zoeken. Uiteindelijk werden er drie winnaars gekozen met voor de jury het mooiste carnavalskostuum.

Deze winnaars waren 1e prijs: Charlena 10 jaar –spook, 2e prijs Rosie 5 jaar- zeemeermin en de 3e prijs Jealey 6 jaar- heks. Genoemde prijswinnaars kregen een envelop met inhoud en mochten daarnaast nog een cadeau uitzoeken waar ze superblij mee waren. Na de prijsuitreiking was het feest weer afgelopen en gingen de kinderen moe maar voldaan weer naar huis. Iedereen kon beamen dat het ook nu weer een geslaagde carnavaldisco was. 

Regio

Stemperiode Rabobank Clubkas CampagneDe stemperiode van de Rabobank Clubkas Campagne is van start gegaan! Voor veel verenigingen een periode waar naar uitgekeken wordt. Door op hun club te stemmen kunnen leden van Rabobank Stad en Midden Groningen hun favoriete verenigingen helpen. Iedere stem is namelijk geld waard!

Particuliere leden van Rabobank Stad en Midden Groningen kunnen tot en met 22 februari stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen. De bank stelt een deel van de winst beschikbaar voor het lokale verenigingsleven. Stemmende leden bepalen hoe dit verdeeld wordt over de deelnemende verenigingen en stichtingen.

Hoe werkt het?
Ieder lid mag van 8 t/m 22 februari in totaal vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete verenigingen. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De leden die mogen stemmen, zijn hiervoor uitgenodigd en hebben een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure ontvangen.

Clubs in actie
Voor de verenigingen en stichtingen die meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. Rabobank Stad en Midden Groningen heeft daarom promotiematerialen ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan de clubs. Zo kunnen ze veel ruchtbaarheid geven aan de campagne.

Bekendmaking stemresultaten
Tijdens de Finale Avond op 28 maart, wordt de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Tijdens deze feestelijke avond worden de winnende verenigingen in het zonnetje gezet.

Sport, Regio

Prestatiebekers 2017 uitgereikt aan judo Ryu Muntendamjudo Ryu Muntendam.jpg

Ieder jaar worden er wedstrijden geselecteerd die meetellen voor de wedstrijdbeker. Meedoen levert 3 punten op, 3e plaats in wedstrijd levert 10 punten op, 2e plaats levert 20 punten op en de 1e plaats is goed voor 30 punten.

 1. Charel Scholten
 2. Milou Venema
 3. Lotte Schut 

Bij de wedstrijdbeker was het spannend tussen de nummers 1 en 2. Hier werd de strijd uiteindelijk beslist op het aantal wedstrijden waaraan deelgenomen is.

 1. Milan de Klein
 2. Rik Fissering
 3. Julian Grave
Regio

Kinderhotel Wedde ontvangt cheque 15.000 euroDSC_0623.jpg

Honderd Nederlandse en Duitse kinderen die aan de andere kant van het geluk zijn geboren, kunnen een bijzondere vakantie vieren in het Kinderhotel Wedde. Op 14 februari hebben de Rotaryclubs uit het Groningse Pekela en het Duitse Papenburg samen met de Odd Fellowclubs uit Veendam een cheque van vijftienduizend euro aan het bestuur van het Kinderhotel Wedde overhandigd.

Het Kinderhotel, ondergebracht in de burcht van Wedde, biedt kinderen en jongeren tot zestien jaar een onbezorgde vakantie. Er zijn helaas duizenden kinderen die het niet mee zit in het leven en in het Kinderhotel krijgen ze de kans om even te ontsnappen aan de problemen van alledag.

DSC_0613.jpg

De Rotaryclubs uit Pekela en Papenburg zijn al sinds 1972 met elkaar verbonden en organiseren al enkele jaren de tweejaarlijkse Burchtfair. De opbrengst van deze fair is altijd bestemd voor goede doelen en in het bijzonder voor het Kinderhotel.

Tot nu toe bezochten alleen kinderen uit Nederland het Kinderhotel. Door de betrokkenheid van de Rotaryclub uit Papenburg is bedacht dat ook kinderen uit het Duitse Emsland naar het Kinderhotel mogen. Dit opende de mogelijkheid een bijdrage uit de Interreg-regeling van de Eems-Dollard- Regio te ontvangen. De Interreg-regeling wordt mede gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincies Drenthe, Friesland en Groningen en de deelstaat Niedersachsen. De regeling wil grensoverschrijdende contacten bevorderen.

DSC_0619.jpg

Ook de landelijke Rotary in Nederland ondersteunde het initiatief en de Odd Fellow-clubs uit Veendam doneerden de opbrengst van een golf-clinic aan het project. Al met al is inmiddels een bedrag van vijftienduizend euro beschikbaar. Dit geld wordt op 14 februari door middel van een symbolische cheque overhandigd aan het bestuur van het Kinderhotel Wedde. In het voorjaar kunnen dan de eerste Duitse kinderen genieten van een heerlijke vakantie in een echt kasteel.

Nieuws, Regio

Optreden Muntendammer Luuk Doddema (12) in
Koninklijk Theater Carré in Amsterdam14711286_1030634667047837_2895092105604591766_o.jpg
23-10-2016 Jamsessie op het Het Perron 

De twaalfjarige Luuk Doddema uit Muntendam staat donderdagavond op de planken van Theater Carré in Amsterdam. De jonge gitarist was twee jaar geleden al te vinden bij de jamsessies die werden gehouden in de voormalige Het Perron aan de Parallelweg in Veendam.

In 2017 won hij een elektrisch gitaar tijdens de NightHunt, een wedstrijd voor jonge gitaristen. De elektrische gitaar werd ’s avonds uitgereikt tijdens de  zomereditie van Night of the Guitars op het Museumplein, en mocht hij met de grote jongens een nummer meespelen. In januari trad hij in de pauze op tijdens de winterditie van de Night of the Guitars in Parkzicht. Tijdens de Winkler Prins Talentenjacht Klassiek & Akoestisch in december won Luuk als bluesgitarist de aanmoediging prijs.

Luuk zal samen met andere getalenteerde muzikanten en danseressen het nummer van Michael Jackson, "Heal the world", ten gehore te brengen als openingsact van het Goed Geld Gala.  

Voor wie live wil kijken: aanstaande donderdag om 19.30 uur via livestream op de site van de Nationale Postcode Loterij.

_MG_3929.jpg
Night of the Guitars zomer 2017 Regio

N366 Een weekend dicht tussen Alteveer en StadskanaalWerkzaamheden wegens verbreding van de weg

Vanaf vrijdagavond 23 februari tot maandagochtend 26 februari is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal gesloten voor al het verkeer. Tijdens dit weekend haalt de provincie langs dit wegvak alle bomen weg. Vervolgens worden er langs de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal nieuwe sloten gegraven. De werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de verbreding van de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal. De verbreding van de weg start later dit jaar.

De N366 is in het eerste weekend van de voorjaarsvakantie afgesloten. De provincie voert de werkzaamheden in dit weekend uit om overlast voor weggebruikers en inwoners van omliggende dorpen zoveel mogelijk te voorkomen. Tussen Alteveer en Stadskanaal is de weg dicht van vrijdag 23 februari 19.00 uur tot maandag 26 februari 06.00 uur.

Omleidingsroutes
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid over provinciale wegen (N33, N34 en N378). Deze wegen zijn geschikt om het doorgaande verkeer op te vangen. Deze routes zijn bovendien bedoeld om hinder door sluipverkeer in de omliggende dorpen te voorkomen. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden langs de weg. Ze zijn ook te vinden op de website www.n366veilig.nl.

Nieuwe sloten
Na het kappen van de bomen laat de provincie nieuwe sloten graven langs de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal. De oude sloten worden gedempt en delen van de berm worden opgehoogd. Deze werkzaamheden starten vanaf 5 maart en duren ongeveer zes weken. Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan versmald en geldt er ter hoogte van de versmalling een snelheidsbeperking en een inhaalverbod.

Ruimte voor een veilige weg
De N366 wordt tussen Alteveer en Stadskanaal verbreed om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg te verbeteren. Dit wegvak wordt verbreed naar 8,60 meter. Nieuwe bomen komen vervolgens verder van de weg af te staan. De huidige bomen zijn van onvoldoende kwaliteit om te verplaatsen en worden daarom allemaal gekapt. Het materiaal van de gekapte bomen wordt hergebruikt.

Nieuwe aanplant
Na de kapwerkzaamheden staan er langs de weg tijdelijk geen bomen meer. Na de verbreding van de weg zal de provincie langs het hele wegvak weer nieuwe bomen planten. Uiteindelijk komt de weg dus weer in het groen te liggen.

N366 Veilig
De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig. In dit project werkt de provincie samen met de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde, de politie en het Openbaar Ministerie om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de provinciale weg N366 tussen Veendam en de Duitse grens te verbeteren.

Nieuws, Regio

Voetbalplaatjes sparen tijdens de
Scoor een Boek! ExperienceScoor een Boek! - Tom van Weert (2)_0.jpg

Tot en met zaterdag 14 april kunnen kinderen in de Groningse bibliotheken voetbalplaatjes sparen van FC Groningen. De actie is onderdeel van Scoor een Boek!, het sportieve leesproject van Biblionet Groningen.

Kom met het gezin naar de gratis Scoor een Boek! Experience in de Groningse bibliotheken. Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij organiseren in de bibliotheken middagen vol voetbal en strijd. Met je deelname verdien je tevens voetbalplaatjes van FC Groningen.

Scoor een Boek! Experience
De Scoor een Boek! Experience staat volledig in het teken van voetbal. Wat kun je bijvoorbeeld doen?

 • Bouw een voetbalstadion van Kapla.
 • Speel een partijtje robotvoetbal.
 • Ontwerp een Scoor een Boek! Trofee voor de 3D-printer.
 • Ga op de foto met je eigen 3D-kleurplaat.
 • Schrijf een voetbalboek met De Boekenbakker.

De Scoor een Boek! Experience vindt plaats in dertig bibliotheken in de provincie Groningen. Kijk voor alle data en locaties op www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek

Scoor een Boek!
Scoren kun je overal, dat is de gedachte achter Scoor een Boek! 5.500 kinderen uit groep 5 en 6 gaan de komende 9 weken zoveel mogelijk boeken lezen. Ze worden via filmpjes aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom van Weert. De leerlingen sluiten, na 9 weken lezen, Scoor een Boek! sportief af op het voetbalveld.

Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Dit jaar roept de Bibliotheek gezinnen weer op om thuis ook boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen. De Scoor een Boek! Experience is onderdeel van de thuiseditie van Scoor een Boek!

112, Regio

Schoorsteenbrandje Nieuwe Pekela11-02-2018 N-Pekela (3).JPG

Door Michael Huising

Zondagmiddag rond 15.45 uur werd er een schoorsteenbrand gemeld aan de J. de Weerdstaat. Brandweer Nieuwe Pekela en de hoogwerker uit Veendam kwamen ter plaatse. Het brandje was snel onder controle en de inzet van de hoogwerker was dan ook niet meer nodig. Na een half uurtje keerde men terug naar de kazerne.


Fotoalbum: 
Regio

Carnaval in de Menterne te MuntendamOp vrijdag 16 februari organiseert de Stichting Jeugdwerkgroep voor de basisschooljeugd wederom een carnavals-disco in het dorpshuis de Menterne te Muntendam. De aanvang van deze disco is om 19.00 uur en het feest duurt tot 21.00 uur.
De entree is zoals altijd een kleine bijdrage p.p. waarbij er een consumptie gratis is. En vergeet je zakgeld niet want ook de snoepkraam staat er weer met heerlijke snoep.

Het belooft een geweldig verkleedfeest te worden. Wie durft er het mooist verkleed te komen! Ben je verkleedt dan maak je misschien ook nog kans op een prijsje. Deze wordt net als ieder jaar gekozen door een onafhankelijke jury. Het is echter niet verplicht om verkleed te komen, je mag! Dus trek je mooiste carnavalskostuum aan en wie weet! 

Ook zijn de eigen bekende DJ`s weer van de partij dus er mag gehost en gedanst worden want er komen weer veel carnavalskrakers langs. Ook de polonaise komt nog langs. Ouders willen jullie de kinderen weer binnen weg komen halen dit i.v.m. de veiligheid.

Komen jullie ook want het wordt vast weer een geweldig feest! Alaaaaaf!

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio