Nieuws, Regio

Winterfair en Vriendenfeest in Cultuurwerkplaats BC 47Zaterdagmiddag 16 december jaarlijkse Kunst & Cultuurmarkt, met diverse kraampjes, info cursussen, koek en glühwein, films jong talent, zang etc.
Van 13.30 – 17.00 uur en gratis toegang.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 koersen met hun Winterfair / Cultuurmarkt af op een gezamenlijke presentatie van regionaal talent, en presentatie van kunst en creativiteit uit de regio. Met inzet van enkele workshops kan op 16 december door kinderen en volwassenen gewerkt worden aan diverse creatieve klussen. Voor de jongeren zijn er presentaties van enkele geslaagde jongerenfilms van o.a. Lilian Anneloes Arends en Joren Molter. Voor diegene die de winnende filmpremière van Lilian heeft gemist is er deze middag een herkansing. Dit alles in de sfeer van een heuse winterfair met snert, koek en zopie.

Recentelijk zijn met succes diverse cursussen bij de cultuurstichting MMC weer begonnen en is het tijd voor de speciale activiteiten. Be Meiborg en Tim Dicke zijn onlangs toegetreden als nieuwe muziekdocenten voor respectievelijk piano en gitaar.

Naar een dirigent voor het MMC koor wordt nog gezocht. In samenwerking met de vorig jaar opgerichte stichting Cultuurwerkplaats BC 47 en cultuurmakers uit de regio is gekozen voor een Cultuurmarkt in de vorm van een Winterfair. Hiermee sluit MMC een bijzonder geslaagde periode af van diverse uitverkochte theater- en muziekvoorstellingen en uitbreiding van de reguliere cursussen met pianoles, textielverwerking, kunst en staal en songwriting.

Na de  tweede opvoering van de muziektheaterproductie ‘Heimwee van Tammo’ in BC47 is de groep nu bezig met opvoering elders waaronder zaterdagavond 13 januari in de Margaretha Hardenbergkerk. Dit project is met steun van de gemeenten Hoogezand Sappemeer, Menterwolde, de Provincie en het VSB fonds gerealiseerd.

Sinds het vorig jaar konden fans zich bij de beide stichtingen aanmelden als Vriend van BC/MMC. Voor deze vrienden organiseert men jaarlijks een Vriendenfeest met opvoeringen van diverse bands uit stad en regio. Dit jaar vindt dit feest plaats op zaterdagavond 16 december, na de Winterfair. Er zijn optredens van Maaike’s May, Jolanda’s Acoustic Touch, CT Heida & friends en Mankes. Informatie met uitgebreide bio’s staan vermeld op de facebookpagina van Cultuurwerkplaats BC47. Andere bezoekers zijn tegen betaling ook welkom, maar de avond is al nagenoeg uitverkocht.

Informatie over het aanbod van de stichting is te vinden op hun site www.metmeercultuur.nl en de facebookpagina stichting met meer cultuur.

Reserveren noodzakelijk via: info@metmeercultuur.nl // 06-29025092.

Regio

Gezocht: duurzaamste huis van NederlandVerkiezing Duurzaamste huis.jpg

Nationale Duurzame Huizen Route komt met verkiezing duurzaamste huis

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat in 2018 op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Trotse huiseigenaren met een duurzame woning kunnen zich aanmelden voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’. Deelnemers maken kans op een juryprijs en een publieksprijs. Er wordt onder andere gestemd op het leukste, beste en meest innovatieve duurzame huis. De feestelijke uitreiking vindt plaats in december 2018.

De Nationale Duurzame Huizen Route is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevend ervaringsplatform als het gaat om duurzaam bouwen en wonen. Het biedt huiseigenaren de kans om met elkaar in contact te komen en tips en ideeën uit te wisselen over het verduurzamen van hun woning. Een belangrijk onderdeel van de Duurzame Huizen Route is het openstellen van de woningen op de eerste twee zaterdagen van november. Geïnteresseerden kunnen duurzaam wonen in de praktijk zien en ervaren.

Kroon op je werk
Het afgelopen jaar maakte de Nationale Duurzame Huizen Route een ongekende groei door. Zowel het aantal bezoekers als het aantal voorbeeldwoningen zijn bijna verdubbeld ten opzichte van 2016. Ook het enthousiasme bij gemeenten en provincies is groot. “Door de groeiende belangstelling voor duurzaam wonen en het enthousiasme van huiseigenaren, denken we dat de tijd rijp is om een nationale verkiezing van het duurzaamste huis te organiseren,” aldus Eva Petra Simon, medeoprichter van de Duurzame Huizen Route. “Dit sluit goed aan bij de ontwikkelingen richting fossielvrij wonen. Een huis verduurzamen is een heel proces en als het dan lukt zijn de bewoners terecht trots. Wanneer je kans maakt op de titel ‘duurzaamste huis van Nederland’ dan is dat natuurlijk wel de kroon op je werk.”

Blijf op de hoogte
Iedereen die kans wil maken op de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’, kan dat aangeven op de website. Actuele informatie over de verkiezing is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing.

Regio

Bram Baptist signeert in kerstsferen boomkwekerij JolingJolingBTB.jpg

Meedenaren Hans Joling en Bram Baptist slaan de handen ineen. Op de drukbezochte kerstmarkt van boomkwekerij Joling signeert schrijver en geschiedenisdocent, Bram Baptist, zijn recent verschenen jeugdroman De Koningszoon.

Tussen drie statige kerstbomen, prachtige kerstdecoraties en de heerlijke warmte van een houtkachel is het mogelijk om met de schrijver van gedachten te wisselen, het boek aan te schaffen en te laten signeren.

De kerstmarkt van Joling is van 6 t/m 22 december dagelijks (ook op zondag) geopend van 09.00 – 18.00 uur.
Bram signeert op zaterdag 9 december.

Wat is er nu leuker dan het lezen van een boek onder de kerstboom?

Regio

Rein Munniksma benoemd tot waarnemend burgemeester Midden-GroningenCommissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeente Midden-Groningen de heer Rein Munniksma uit Annen benoemd tot waarnemend burgemeester van Midden-Groningen. De benoeming gaat in per 1 januari 2018 en geldt totdat bij Koninklijk besluit een burgemeester is benoemd. Naar verwachting zal dat medio 2018 gebeuren.

De heer Munniksma (1950 / PvdA) beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was burgemeester van de gemeente Aa en Hunze en van 2007 tot 2015 lid van Gedeputeerde Staten van Drenthe. Op dit moment is de heer Munniksma waarnemend burgemeester van Menterwolde en Slochteren. Met ingang van 1 januari 2018 worden de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren opgeheven en wordt de gemeente Midden-Groningen ingesteld.

De heer Munniksma  is vandaag tevens beëdigd door de commissaris van de Koning René Paas.

Regio

Groot Winter Kerstcircus Groningen en talentenjactpers.jpg

Na lang onderhandelen met de gemeente Groningen is de kogel door de kerk. Het 2e Groot Winter Kerstcircus Groningen gaat door en wel op een geheel nieuwe locatie. Het voormalige Gremi-terrein op de hoek van de Bornholmstraat, Helsinkistraat en Osloweg ( tegenover Bauhaus) zal het decor worden van een fantastische circusshow. Circus Renz Berlin is er trots op om voor de 2e keer het kerstcircus in Groningen te mogen verzorgen en zal proberen hier een vaste traditie van te maken, mede omdat het het enige grote kerstcircus is in Noord-Nederland.

Het circus zal de komende week beginnen met de opbouw van het grote circusdorp wat op zich al een ware happening is. Er moeten 3 grote tenten worden opgebouwd, vloeren gelegd worden, nutsvoorzieningen worden aangelegd en de dierenverblijven moeten natuurlijk optimaal gemaakt worden. Dit is echter iets waar de 30 personeelsleden van het circus de hand niet voor omdraaien.

pers2.jpg

Als dan alles is opgebouwd zullen er van 23 december t/m 7 januari dagelijks om 15.00 uur shows te bewonderen zijn, met uitzondering van nieuwjaarsdag. In de heerlijk verwarmde, in kerstsfeer opgebouwde circustent kunt u dan genieten van een keur aan artiesten uit geheel Europa. U kunt kijken naar spectaculaire luchtacrobatiek, clowns, diablo-/jongleeracts en natuurlijk, zoals bekend van circus Renz, vele dieren. Edele Friese en Arabische paarden, pony's,  Siberische steppekamelen en honden zullen allemaal van de partij zijn in de ruim 2 uur durende show. Natuurlijk is het Groot Winter Kerstcircus Groningen het ideale uitje tijdens de kerstvakantie. In uw brievenbus, in winkels en in de lokale kranten en op www.circus-renz-berlin.nl zullen kortingskaarten verschijnen waardoor u nog voordeliger een bezoek aan het circus kunt brengen.

pers16.jpg

Talentenjacht:
Het groot Winter Kerstcircus Groningen is, bij wijze van proef, vorig jaar begonnen naar het zoeken van plaatselijk talent. De winnaar verdiende hiermee een optreden in alle voorstellingen van het circus. Dit is zo goed bevallen dat men dit deze editie ook weer gaat doen. Dus heb je talent op allerlei gebied dan kun je je opgeven op het emailadres:  info@circus-renz-berlin.nl . Op zaterdag 16 december om 14.00 uur zal je dan worden uitgenodigd om deel te nemen aan de auditie. De winnaar wint wederom een optreden in alle shows van het kerstcircus. Dus kun je zingen, dansen, een circusact of een ander kunstje, meld je aan en wie weet sta je straks te schitteren in de circuspiste.112, Regio

Auto verwoest door brand op carpoolplaats Meeden281117-auto-uitgebrand-carpool-n33-Meeden004.jpg

Door Marcel Klip - 112hoogezand.nl

Een geparkeerde auto is in de nacht van maandag op dinsdag uitgebrand op de carpoolplaats langs de Beneden Veensloot in Meeden.

Ondanks de snelle inzet kon de brandweer Zuidbroek niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

281117-auto-uitgebrand-carpool-n33-Meeden010.jpg

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Fotoalbum: 
Regio

Informatiebijeenkomst over bevallen in Refaja ziekenhuisZiekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, onderdeel van Treant Zorggroep, houdt op dinsdag 19 december een informatiebijeenkomst voor zwangeren en hun partners. Hiermee kunnen aanstaande moeders en hun partners zich voorbereiden op een mogelijke (poli-)klinische bevalling in het ziekenhuis. De bijeenkomst is in ziekenhuislocatie Refaja aan de Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal en vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur.

Uit cijfers blijkt dat maar liefst 60% van de zwangeren, om wat voor reden ook, tegen de verwachting in moet bevallen in het ziekenhuis. Dit komt vaak als een schok, die nog versterkt wordt als men onbekend is met het ziekenhuis en de kraamafdeling. De bijeenkomsten zijn er dan ook op gericht om door een goede voorbereiding op een mogelijke ziekenhuisbevalling, onnodige angst en spanning te voorkomen.

Tijdens de informatiebijeenkomst geven een verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige en een medewerker van Kraamzorg Het Groene Kruis Groningen tekst en uitleg en beantwoorden eventuele vragen. Indien mogelijk krijgen de zwangeren en hun partners na afloop een rondleiding over de afdeling.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door te bellen naar telefoonnummer 0599 65 41 60 (tijdens kantooruren).

De volgende informatiebijeenkomst over bevallen in Refaja is op dinsdag 6 februari. Ook in Treant-ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen zijn regelmatig voorlichtingsavonden over zwangerschap, bevalling en borstvoeding

112, Regio

Brandweer Veendam aanwezig bij grote brand Stadskanaal27-11-2017 Stadskanaal Wagenmaker (29).JPG

Door Michael Huising, Dennie Gaasendam

Maandagavond is er een grote brand uitgebroken op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Wagenmaker. Wat aanvankelijk werd gemeld als een prio 2 melding buitenbrand, werd binnen 20 minuten opgeschaald naar een grote brand. De brand woed in een grote stapel afval en is lastig te blussen. Naast brandweer Stadskanaal zij er diverse korpsen uit de regio ter ondersteuning uitgerukt naar Stadskanaal o.a. Veendam en Tweede Exloermond. Delfzijl kwam met het schuimblusvoertuig ter plaatse om met de dak monitor grote hoeveelheden water op de brand te kunnen spuiten. Ook zijn er twee grootwatertransporten ingezet. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zij om de brand te blussen. Door de forse rookontwikkeling is de N366 gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

DSC_0023.jpg

(brandweer Veendam ter plaatse met de hoogwerker en het grootwatertransport. Ook een TS van Veendam is in Stadskanaal deze staat voor herbezetting in de kazerne aldaar) 

Fotoalbum: 
Regio

Sinterklaasdisco in MuntendamVrijdag 24 november wordt er een Sinterklaasdisco georganiseerd in het dorpshuis "de Menterne” te Muntendam. Deze disco is voor de basisschooljeugd en het wordt vast weer een groot feest!  Zet je feestmuts op want je mag ook als Zwarte Piet verkleed komen.

De entree is weer een kleine bijdrage en is inclusief 1 consumptie. Aanvang 19.00 uur tot 21.00 uur.

Laten we er met z'n allen een geweldig feest van maken! Ouders/verzorgers zou u de kinderen weer binnen weg willen halen dit i.v.m. de veiligheid.

112, Regio

Autobrand Eexterveenschekanaal16-11-2016 Semsstraat Eexterveenschekanaal (3).JPG

Door Michael Huising

Donderdagmiddag werd er een autobrand gemeld aan de Semsstraat in  Eexterveenschekanaal. Hier was door onbekende oorzaak brand ontstaan in een bestelwagen. De eigenaar heeft samen met omstanders nog een poging gedaan de brand te blussen.

16-11-2016 Semsstraat Eexterveenschekanaal (9).JPG

Helaas zonder resultaat. Bij aankomst van de brandweer stond de wagen aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle maar de wagen kan als verloren worden beschouwd.

Fotoalbum: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio