Nieuws

Prijsuitreikingen Lichtjesroute per paardentramIMG_0033.jpg

De organisatoren Ramona Rengers, Tineke Alders, Ingrid Rengers en initiatiefneemster Sandra Kuiper hebben dinsdagavond per paardentram een rondrit gemaakt langs de 9 prijswinnaars van de Lichtjesroute. Vanwege de opnieuw ingestelde lockdown kon burgemeester Link helaas niet mee.

IMG_0051_0.JPG

De prijswinnaars hebben voor de mooiste versieringen persoonlijk hun gewonnen prijs overhandigd gekregen. Variërend van een cadeaubon voor een boodschappenpakket, dinerbon, een buurtbarbecue, buurtsoep, Koffie Tuk Tuk en oliebollen.

In de categorieën ‘groepsaanmeldingen’ en ‘individuele aanmeldingen is in de beide categorieën een  hoofdwinnaar benoemd.

IMG_0092.jpg

Schansdorp
Voor de groepsaanmeldingen is de eerste prijs naar ‘Schansdorp’ gegaan. Onder individuele aanmeldingen was de eerste prijs voor de levensgrote ‘Kerststal’. 

In Wildervank was de landbouwstraat met een stukje Torenstraat tijdelijk omgedoopt tot Schansdorp. De initiatiefnemers Wouter Hiethaar, Arjan Nieboer en Jan Stevens hebben boven een flink stuk Westerdiep een skischans gebouwd. Met het hoogste punt op elf meter.

Pinguïns nemen de gondels naar boven, en pinguïns van led-figuren nemen de 'afdaling'. Een jury aan het eind van de schans beoordeeld de ‘sprong’, en was er uiteindelijk een podium met winnaars.

IMG_0209.JPG

Beoordeling van de jury:
“Je rijdt hier langs een verhalende voorstelling met een vrolijke noot. Overal is wat te zien. En bijna alles is zelf gemaakt; van de pinguïns, ijsberen en de gondels tot aan de skihut en de schans waar een pinguïn vanaf gaat.”

“De gondels lichten prachtig op. Vergeleken met de andere aanmeldingen springt de creativiteit er in de ‘licht-factor’ boven uit. Je ziet dat er veel creativiteit en werk in is gestoken, waarbij een stukje techniek en vakmanschap niet ontbreekt. Hiernaast is leuk dat er humor in het verhaal is verwerkt. Bijvoorbeeld bij het binnenrijden van het dorp waar je de waarschuwing ‘Pas op: Overstekende pinguïns’ ziet staan. En bijvoorbeeld de schansspringer die boven op een sneeuwbal valt.”

"Fijn dat ook hier, zoals bij meerdere groepsaanmeldingen, er het saamhorigheidsgevoel is ontstaan."

De prijs is een boodschappenpakket, samengesteld door de ondernemers van Winkelcentrum Autorama.

IMG_0054_0.jpg

Levensgrote Kerststal
De prijs voor ‘individuele aanmeldingen’ is een dinerbon. In Veendam hebben André en Alberta de Graaf aan het Beneden Oosterdiep een prachtige kerststal gebouwd, met levensgrote figuren rondom het kerstkindje. Het geheel is met oog voor details bij elkaar gebracht. Ook aan de kleding is veel aandacht besteed.

IMG_0172.JPG

Beoordeling van de jury was dan ook:
“Prachtige levensgrote kerststal. Een nostalgische voorstelling in deze tijden. Mooi verlicht, een blikvanger in de straat. De deelnemer heeft flink geklust. De presentatie is een mooi geheel en is op een levendige en sfeervolle wijze weergegeven.”

IMG_0063_0.JPG