Thor zwemmer op Nederlandse kampioenschappen

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor junioren plaats in Eindhoven. De 12 jarige zwemster Marjolie Spelde uit Wildervank had zich hier voor weten te plaatsen. De beste 40 zwemmers mochten aan de start verschijnen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Op vrijdag begon het toernooi met de 400m vrije slag. De zwemster van zwemvereniging THOR ging gelijk goed van start en wist maar liefst 19 seconden onder haar oude tijd te zwemmen.

Op de tweede dag stonden er vier afstanden op het programma. Eerst de 100m schoolslag, vervolgens 200m vrijeslag, daarna 100m vlinderslag en tenslotte ook nog de 200m rugcrawl. Na een mooi persoonlijk record op de 200m vrijeslag leek tijdens de 100m vlinderslag de vermoeidheid wat toe te slaan, maar niets was minder waar, want op de 200m rugcrawl wist ze nog weer 17 seconden van haar persoonlijk record af te zwemmen.

Ook op zondag werden er nog vier afstanden voor het puntenklassement gezwommen. Op drie van de vier afstanden wist Marjolie nog weer flinke persoonlijke records te zwemmen.

In totaal heeft ze hiermee 7 persoonlijke records én 7 nieuwe clubrecords gezwommen, wat haar een 21e plaats in het totaal klassement opleverde. Hiermee heeft ze haar doel, tussen de 20e en 30e plaats eindigen, ruimschoots behaald. Tevens leverde dit een uitnodiging van de bondscoach op om in Drachten (opleidingcentrum KNZB) te komen trainen.