Nieuws

Partij van de Arbeid Wildervank Veendam
kiest Ans Grimbergen als lijststrekker



BB2_0378 PvdA 10 dec 2021.jpg

De Algemene Ledenvergadering van de Partij van de Arbeid, afdeling Wildervank/ Veendam heeft in haar vergadering van 10 december de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Gemeenteraad in 2022 vastgesteld. De totale lijst bestaat uit 33 kandidaten waarvan Ans Grimbergen als lijsttrekker is gekozen. Ans Grimbergen is de huidige wethouder in het college van Veendam met in haar portefeuille onder andere Jeugdzorg, volksgezondheid, armoedebestrijding en volkshuisvesting. Door de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie, die de voordracht voor de kandidatenlijst aan de leden heeft gedaan, wordt zij omschreven als ‘een betrokken wethouder, een echte sociaaldemocraat die zowel rood van binnen als buiten is’. Nadat al eerder het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode is vastgesteld, is nu met vaststelling van de kandidatenlijst de PvdA Veendam klaar voor de verkiezingen van 16 maart 2022!

Ans Grimbergen verklaart na haar verkiezing als lijsttrekker: ‘Ik ben ontzettend blij en vereerd om de PvdA lijsttrekker te zijn. Er is een mooie lijst met mensen die zich volop willen inzetten. Dat is nodig want er ligt een stevig verkiezingsprogramma, maar ook een grote maatschappelijke en politieke opgave. We hebben elkaar hard nodig om samen onze doelen voor  Gezonde en Gelukkige Veendammers de komende 4 jaar te realiseren. Dat doen we door te investeren in bestaanszekerheid, kansengelijkheid en een gezond en gelukkig leven als een goede basis. Dat bevordert het meedoen aan de samenleving, voorkomt stress en geldzorgen en stimuleert positieve gezondheid. Dat is ons PvdA-anker’. 

Ans is door de partij benoemd als kandidaat wethouder. Daarover zegt ze: ‘Ik hoop dat ik in de gelegenheid wordt gesteld mijn wethouderschap op het sociaal domein te kunnen voortzetten zodat de ingezette verbeteringen en nieuwe beleidsinitiatieven, ook tot opbrengsten kunnen leiden’.  

Naast Ans Grimbergen als lijsttrekker staan de volgende personen op de eerste zeven plaatsen: 
2. Rob Haije
3. Josh Tepper 
4. Ben Kenters 
5. Vladimier Slor 
6. Albert Greven
7. Pieta Loots

Voor meer informatie over de PvdA Veendam, het verkiezingsprogramma of over de kandidatenlijst, zie: www.pvdaveendam.nl.