Nieuws

Helpt u stichting Mo(o)i in Veendam de Nationale Vrijwilligersprijs winnen?!



068EC595-079D-4605-B5FB-129D19764B7D.png

Mo(o)i in Veendam is een van de 114 kandidaten voor de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. De Nationale Vrijwilligersprijs is de prijs die vrijwilligersinitiatieven waardeert voor hun inzet voor de samenleving. 

Publieksprijs
Mo(o)i in Veendam  maakt kans op een prijs van € 2.500,- om in te zetten voor hun organisatie. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen stemmen op www.vrijwilligersprijzen.nl om Mo(o)i in Veendam te helpen om in de schijnwerpers gezet te worden.

Mo(o)i in Veendam is een stichting voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Veendammers, die als doel heeft de integratie van inwoners van verschillende nationaliteiten in Veendam en omstreken te bevorderen en de inwoners van Veendam kennis te laten maken met andere culturen en gebruiken.

Dit doen wij door maandelijks een taalcafé te organiseren in het Noorderpoort in Veendam (waar ook de inburgeringslessen worden gegeven) en het organiseren van excursies naar musea, fabrieken en interessante locaties. Op deze manier laten wij de inwoners van verschillende nationaliteiten kennis maken met de Nederlandse samenleving en worden onderlinge contacten bevorderd.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is op 28 maart 2020 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Irene Moors heeft de presentatie in handen. Dan wordt ook de Gouden Venus van Milo uitgereikt, voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. En is er ook de Prominentprijs voor een landelijke vrijwilligersorganisatie. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs een verrassing.  

Organisatie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).