Nieuws

Op jacht naar de geheimen van Rembrandt
in het Doe Museum



Schilderen in DM.jpg

Welke geheimen zitten er verborgen in de schilderijen van Rembrandt van Rijn? Dat kunnen bezoekers ontdekken op 6 en 7 april tijdens het Rembrandt Weekend in het Doe Museum.  

Zo kunnen kinderen op 6 april de Escape Hunt doen waarbij ze in een tocht door het museum verschillende opdrachten moeten doen. Door het oplossen van raadsels en het kraken van codes kunnen de geheimen van Rembrandt worden ontrafeld. Ook wordt De Nachtwacht ‘geschilderd’ met Lego tijdens de workshop Rembrandts Coderen. Deelnemers leren over computertaal door de verschillende lagen en kleuren in het schilderij terug te brengen in een code van legoblokjes.

Op 7 april krijgen de kleine kunstenaars de kans om als een ware Rembrandt zelfportretten te leren schilderen. Om de selfie helemaal af te maken staan er verschillende verkleedkleren klaar waarmee ook de juiste look kan worden neergezet. Daarnaast krijgen schilderliefhebbers de mogelijkheid om met de schildersezel onder de arm door het museum te struinen op zoek naar het werk dat zij willen naschilderen. Dat kan een print van Rembrandt zijn of een van de vele andere moderne en klassieke prints en schilderijen die in het museum hangen.

Het Rembrandt weekend vindt plaats op 6 en 7 april 2019. Voor sommige activiteiten is opgeven noodzakelijk, kijk voor meer informatie op www.doemuseum.nl/rembrandt-weekend 

Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900 of kan er een email gestuurd worden naar info@doemuseum.nl De openingstijden zijn: Woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is € 5,00 per persoon, vanaf 13 jaar is het tarief € 9,00. In de vakanties is het museum ook open op maandag en dinsdag. 

Bereikbaarheid Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5 in de provincie Groningen. Het museum beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. Zowel het bus- als treinstation bevindt zich slechts op 10 minuten lopen van het Doe Museum. Vanaf de stad Groningen ben je met het openbaar vervoer binnen 30 minuten in Veendam. Er zijn rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, ook is er een lift naar de eerste verdieping. Er is een speciale voedkamer aanwezig.