Nieuws

Sintcentrale Veendam wint Provinciale Vrijwilligersprijs
categorie Jeugd 2014provincie_groningen.png

JEUGD - Het Odensehuis in Groningen, de stichting Sintcentrale in Veendam en de stichting Buurthuiskamer in Aduard zijn de winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2014. De winnaars werden maandag 1 december bekend gemaakt door gedeputeerde Marianne Besselink tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Provinciehuis. Met de prijs wil de provincie haar waardering laten blijken voor het vele vrijwilligerswerk in Stad en Ommeland.

Er werden prijzen uitgereikt in de categorieën zorg, leefbaarheid en jeugd.
Het Odensehuis won de prijs in de categorie zorg, de Sintcentrale in de categorie jeugd en de Stichting Buurthuiskamer Aduard in de categorie leefbaarheid. De overige genomineerden, Stichting DWS uit Stadskanaal, Stichting Jeugdwerk Harkstede en Buurtbemiddeling Delfzijl ontvingen een aanmoedigingsprijs. De winnaars krijgen een bedrag van 3000 euro; de aanmoedigingsprijs bedraagt 1000 euro.

Categorie Jeugd

20141201_Categorie_jeugd_winnaar_Sintcentrale_72dpi.jpg

Stichting Sintcentrale Veendam
De Sintcentrale Veendam bestaat dit jaar 15 jaar. Al sinds 1999 bezorgen de vrijwilligers kinderen onvergetelijke momenten. Met de huidige 300 jonge en wat oudere vrijwilligers, afkomstig uit alle lagen van de bevolking, verzorgt de Sintcentrale diverse Sinterklaasactiviteiten zoals de Sinterklaasintocht in Veendam, bezoeken van de Sint en zijn Pieten aan scholen, bedrijven en bij kinderen thuis. De Stichting Sintcentrale biedt jaarlijks 80 maatschappelijke stageplaatsen aan voor middelbare scholieren uit Veendam en omgeving.

Categorie Leefbaarheid

20141201_Categorie_leefbaarheid_winnaar_Buurthuis_Aduard_72dpi.jpg

Stichting Buurthuiskamer Aduard
De buurthuiskamer is een ontmoetingsplek voor ouderen in Aduard, gerealiseerd door een vasthoudende groep oudere vrijwilligers. Het  ‘jeugdhonk’ voor ouderen is dagelijks geopend dankzij de inzet van 35 vrijwilligers en er worden vele activiteiten georganiseerd. Zo wordt één keer per week gekookt voor buurtgenoten. Maar er worden ook cursussen gegeven, er is een bibliotheek met gekregen boeken en er kunnen tweedehands hulpmiddelen geleend worden. De vrijwilligers zijn momenteel bezig om een algemene hulpdienst voor ouderen op te zetten vanuit de buurthuiskamer. 

Categorie Zorg

20141201_Categorie_zorg_winnaar_Odensehuis_72dpi.jpg

Odensehuis Groningen
Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Ook zonder diagnose is men van harte welkom. Een actieve groep vrijwilligers organiseert dagelijks verschillende activiteiten en zij zorgen ervoor dat mensen met geheugenklachten en hun naasten onderling ervaringen kunnen uitwisselen. De deelnemers kunnen kiezen uit een breed aanbod aan activiteiten. Van het maken van muziek of het samen schrijven van een levensboek,  tot schilderen of gezellig gezamenlijk lunchen, het kan allemaal dankzij de vrijwilligers.