Nieuws, Sport

v.v. Wildervank schenkt € 350 aan Stichting Leergeld20141028_VV_Wildervank_DSC_0006.JPG

LEERGELD - Op 21 juni 2014 werd bij v.v. Wildervank het jaarlijkse E/F Goede Doelen Toernooi gehouden. Elk jaar gaat de opbrengst van het voetbaltoernooi naar een goed doel en dit jaar was dat Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen.

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud, uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Uit handen van de toernooiorganisatie werd dinsdag 27 oktober j.l. een cheque ter waarde van € 350,00 uitgereikt aan mevrouw Eeke Crum, bestuurslid van Stichting Leergeld Zuid- Oost Groningen. Mevrouw Crum gaf aan erg blij te zijn met deze financiële bijdrage, waarmee kinderen die in armoede leven toch de mogelijkheid krijgen om lid te worden van een (sport)club.

Vanaf het huidige seizoen wordt het toernooi voor drie jaar lang omgedoopt tot het ING Goede Doelen Toernooi, i.v.m. het winnen van de ING Pitch. De ING zal het toernooi de komende drie jaar sponsoren en zoals gebruikelijk zal de toernooi opbrengst naar een nog nader te kiezen goede doel gaan. Het volgende wordt gehouden op 30 mei 2015.