Nieuws

Rondje ParkstadVeendam
Chronische ziekte van Lyme is niet nodig in NederlandIMG_5523.jpg

Deel 2 van het rondje ParkstadVeendam van zaterdag 7 april. In deze aflevering laten jongeren weten dat ze blij zijn met de prullenbakken in Borgerswold.  Het is goed weer en is het druk bij de paarden manage, en gaan we langs bij een fotoshoot en een bingo. In onze reportage wordt een en ander duidelijk waarom dit is georganiseerd.  

IMG_3400_0.JPG

Je word ziek, ach zal wel een griepje zijn, volgens de huisarts is het een ontsteking aan een ader. Petra Erents beland in het ziekenhuis maar niet 1 keer. Later ontdekt ze een rode plek op haar lichaam. Op advies van haar moeder gaat ze weer naar de huisarts, ze is net verhuisd naar Veendam. Huisarts Veentje was haar nieuwe huisarts, die ze nu nog erg dankbaar is voor zijn inzet en aanpak. Het blijkt dat Petra is gebeten door een teek wat ze zelf niet heeft geweten. Petra heeft nu de chronische ziekte van Lyme. Uit het gesprek blijkt dat deze ziekte voorkomen had kunnen worden als de behandeling qua techniek anders was uitgevoerd zoals dat gebeurt in onze buurlanden. Zelf een deskundige arts in Amerika zit met grote verbazing te kijken hoe de behandelingen in Nederland zijn.

Om mee te kunnen doen in de maatschappij heeft Petra medicatie nodig. U raad het al! Deze medicatie / behandeling wordt niet vergoed in Nederland. Kosten 10.000 euro die Petra en haar man Evert zelf moeten op hoesten waardoor Petra weer een beetje normaal kan leven. Gelukkig hebben ze veel vrienden die afgelopen zaterdag een fotoshoot hebben gehouden, en een bingo en dat bracht met elkaar 892 euro op. Een mooi begin op weg naar de 10.000e euro.

Zaterdag 14 april loopt het team Happy Feet in Woudenbegr een sponsorloop. 

Evert zijn muziekvrienden organiseren 28 april in het Raadhuis in Wildervank een benefietconcert met o.a The Outtakes (60's/70's), Hot Me! (60's/70's), Spritz (Herman Brood covers), Dusty Hat (Gram Parsons, Emmylou Harris, Bob Dylan, Neil Young etc.) en Staark (Groningstalige popband).

We raden u aan om het emotionele verhaal van Petra te bekijken om te voorkomen dat u zelf ooit in een soortelijke situatie komt. Want het blijft uitkijken met teken!


Gerelateerde artikel: