Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren vertellen mening over Borgerswold Veendam (deel 4)

Door op zondag, 16 juli, 2017 - 07:00

IMG_0533.jpg

Ondanks maatregelen van de gemeente blijft bij jongeren het Veendammer recreatiegebied Borgerswold in trek als racebaan. Met gierende banden optrekken, gassen, toeteren, scheuren, blowen, drinken, vuurtje stoken en dat alles met dreunende bassen; het Veendammer recreatiegebied blijft geliefd bij jongeren die volgens de buurt en ondernemers in het park flink wat overlast veroorzaken.

Foto-journalist & publicist voor lokale en regionale media Peter Panneman meldde enkele weken het volgende op zijn facebookpagina:

Omwonenden zijn overlast en lawaai beu

De bewoners aan de Veendammer Briklaan en Kapiteinspark zijn er helemaal klaar mee, met de overlast die de jongeren met name in de avonduren veroorzaken in het Borgerswold. Ondanks de recente maatregelen en inspanningen van de gemeente Veendam, die aan de Briklaan en Flora verkeersremmende maatregelen heeft getroffen. “Het nog nooit zo`n herrie geweest” weet een bewoner tevens woordvoerder uit de Kapiteinspark ons te melden. Volgens hem hebben de maatregelen van de gemeente niets geholpen.

IMG_20170705_074917.jpg

In deze zelfde periode kregen we foto’s aangeboden waar op te zien is hoe die nieuwe tafels in Borgerswold zijn versierd met teksten en tekeningen.

Gerard Martens en Willem van der Werf waren donderdagavond voor de tweede keer zelf in Borgerswold om met de videocamera polshoogte nemen. Ze gingen in gesprek met de jongeren, zowel met vidocamera als zonder. Dat resulteerde tot een totaal andere inzicht van de feiten en gebeurtenissen.

Dinsdag laten we de bezoekers van parkstadveendam.nl het laatste interview zien die totaal wat anders laat zien over de jongeren. In deze zelfde week gaan we nog een interview doen met een groep die ook graag hun verhaal wil vertellen en gaan wij op bezoek bij omwonende om te horen wat hun verhaal en beleving is.


Gerelateerde artikel: