Nieuws

Jongeren vertellen mening over Borgerswold Veendam
Deel 1



Al een tijdje komen er bij de redactie van parkstadveendam.nl meldingen binnen over vernielingen en asociaal rijgedrag in Borgerswold. Dat gaat gepaard  met geluidsoverlast waar de omwonenden last van hebben. Begin juni zijn in Borgerwold rond de zwemplas nieuwe banken en picknicktafels geplaatst. Op een aantal banken en tafels staan inmiddels teksten waar je niet vrolijk van wordt. In dezelfde periode zijn ook de wegen aangepast om te zorgen dat er niet meer met hoge snelheden door Borgerwold kan worden gereden maar blijkbaar veroorzaakt dit nu extra geluidsoverlast voor de bewoners aan de Briklaan en Kapiteinspark.

IMG_0163.jpg

Gerard Martens en Willem van der Werf waren donderdagavond zelf in Borgerswold om met de videocamera polshoogte nemen. Ze gingen in gesprek met de aanwezigen en met de ondernemers, zowel op camera als zonder. Dat resulteerde tot een totaal andere inzicht van de feiten en gebeurtenissen. Wij laten u alvast één interview zien. 

IMG_0155.jpg

Volgende week donderdagavond (13 juli) bij goed weer is parkstadveendam.nl weer aanwezig in Borgerswold.

IMG_0151.jpg

Wil jij jouw verhaal / mening vertellen over Borgerswold? Kom dan donderdagavond langs in Borgerswold. Kan je ons niet vinden, bel dan de tiplijn van parkstadveendam.nl 

Reacties


Het gaat meer om het hardrijden op de briklaan....er word sons autocros gehouden op de briklaan....daar hebben buikvol van je nag 30kilometer rijden de jeug denk dat er70 kilometer per uur moeten rijden....en hard nuziek op weg er naar toe naar borgersword...



Ben ik blij dat de jeugd tegenwoordig grammatiek beter kan praten. En dat zijn ook oudereen die dat doen.. we kunnen ook gewoon mensen niet over 1 kam scheren.



Geluidsoverlast? Nee.
Jeugd zit gezellig aan tafels. En zolang ze er geen troep van maken of inderdaad teksten gaan schrijven op de tafels en dergelijken heeft niemand er last van. Regelmatig zie je groepjes strand volleyballen. Voetballen en vooral gewoon gezellig doen. Zelf wandel ik actief in borgerswold en heb hier geen last van. Het enige wat mij enorm stoort is het jeugd met de auto, wat vol het gaspedaal in trapt. Niet alleen voor de wandelaars is dat niet leuk. Maar ook super link voor de mountainbikers! Nu kijken mountainbikers al uit voor/tegen de auto's. Maar jeugd/ hard rijders houden hier absoluut geen rekening mee.



Er gebeuren nog ongelukken op Flora en de Briklaan. Ze rijden daar als idioten. De gemeente heeft de Flora weer opengesteld, dus kan de jeugd weer scheuren vanaf de Amigo naar de Borgerswoldhoeve en over de Briklaan weer naar de zorghvlietlaan. Laten de ambtenaren een keer verder denken dan hun eigen straatje.



Gemeente en politie wachten op het eerste dodelijke ongeluk.



Iedereen in veendam weet het, behalve de slapende ambtenaren in het gemeentehuis.



Snap het probleem niet. We hebben het altijd gezellig. Wees blij dat we daar zijn en niet in t centrum.



het is jeugd jeugd doet wat ie doet dat hij je niet tegen.



Ik kom zelf al 13 jaar lang op de skatebaan, helaas zijn er jongeren die daar glas op de grond gooien en andere troep. Hierdoor moeten wij de baan weer schoon maken. Ik kan boos worden op de jongeren die dat doen, maar eigenlijk moet ik de gemeente hier op aanspreken. Gemeente zegt dood leuk " jullie moeten de skatebaan netjes houden als jullie dit kunnen komen er prullenbakken" dit is natuurlijk van zotte, hoe moet de jeugd het netjes houden als er geen prullenbakken zijn? Het is toch logisch dat de mensen het dan op de grond gooien of zie ik dit verkeerd?



Liever jongeren in Borgerswold dan die asociale loslopende honden! Denk je in alle rust van de natuur te kunnen genieten (in een park waar aanlijnplicht geld) wordt je tijdens het fietsen of hardlopen opgejaagd door loslopende honden.
Die jongeren bijten niet in je benen, poepen de boel niet onder en springen ook niet met hun vieze poten tegen je aan.
Ook in de wijken rondom borgerswold zijn er mensen die de aanlijnplicht aan hun laars lappen. Als de honden voor de verandering nou eens zouden luisteren oke, maar dat doen ze dus niet. Een riempje bij de action of de wibra is toch niet zo duur..