Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren vertellen mening over Borgerswold Veendam (deel 2)

Door op donderdag, 13 juli, 2017 - 11:50

IMG_0524B.jpg

Al een tijdje komen er bij de redactie van parkstadveendam.nl meldingen binnen over vernielingen en asociaal rijgedrag in Borgerswold. Dat gaat gepaard met geluidsoverlast waar de omwonenden last van hebben.

Afgelopen maandag wijdde Dagblad van het Noorden ook een artikel aan dit onderwerp en meldt o.a het volgende:

Ondanks maatregelen van de gemeente blijft bij jongeren het Veendammer recreatiegebied Borgerswold in trek als racebaan. Met gierende banden optrekken, gassen, toeteren, scheuren, blowen, drinken, vuurtje stoken en dat alles met dreunende bassen; het Veendammer recreatiegebied blijft geliefd bij jongeren die volgens de buurt en ondernemers in het park flink wat overlast veroorzaken.

Vorige week donderdag waren wij met ons videoteam in Borgerswold om te kijken wat de meningen van de jongeren zijn over deze situatie. Na de eerste gesprekken werd duidelijk dat onze videoreportage een vervolg moet hebben om meer duidelijkheid te krijgen in wat er allemaal speelt in Borgerswold  

Naar het artikel en videoreportage:   

Woensdagavond hebben wij Borgerswold opnieuw bezocht voor een vervolgreportage. Mede naar aanleiding van verzoeken die binnenkwamen bij de redactie van parkstadveendam.nl en de vele reacties op o.a. onze facebookpagina. 

Om alles goed weer te geven wat de jongeren hebben te vertellen over Borgerswold hebben wij gekozen om dit te doen middels een videointerview zodat hun inzicht, beleving en mening uit hun zelf komt en niet wordt vertaald naar een geschreven tekst van een verslaggever. Het resultaat van de avond is dat 4 van de 3 groepen graag mee wilden werken. Vandaag laten wij de lezers van parkstadveendam de interviews zien van de eerste groep. De andere twee groepen ziet u de komende dagen.

Volgende week is parkstadveendam.nl weer aanwezig in Borgerswold om nog een groep jongeren te spreken, maar ook om aanwonenden aan het woord te laten komen. 


Gerelateerde artikel: