Kabelkrant Veendam


Kabelkrant Veendam
De kabelkrant kunt u ook bekijken bij de SKV op de volgende tv kanalen: HD kanaal 996, SD kanaal 905 en Analoog kanaal 66

App
Of download de gratis app voor de mobiele telefoon in de Play Store (Android).

play_prism_hlock_2x_resize.png


Advertentie
Nieuws

Veendam zoekt samen met inwoners en ondernemers nieuwe burgemeesterGemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

De gemeenteraad van Veendam vraagt inwoners en ondernemers mee te denken over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Via www.veendam.nl/gezochtburgemeester kunnen inwoners en ondernemers van de gemeente Veendam een vragenlijst invullen. Die inbreng wordt meegenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Gemeenteraad
Het proces van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen is afgerond. Veendam heeft er met overtuiging voor gekozen om als zelfstandige gemeente verder te gaan. Daarom gaat de gemeenteraad samen met de Commissaris van de Koning op zoek naar een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester. Bij de benoeming van een nieuwe burgemeester, komt er een einde aan het waarnemend burgemeesterschap van de heer Sipke Swierstra. De gemeenteraad heeft een grote rol in de benoeming van een burgemeester, omdat de gemeenteraad onder andere het profiel voor de nieuwe burgemeester vaststelt. Ook doet de raad een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de burgemeester. Op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt een burgemeester benoemd bij Koninklijk Besluit.

Profielschets
De Commissaris van de Koning overlegt met de gemeenteraad over de eisen die aan de te benoemen burgemeester worden gesteld. De eisen voor benoeming worden vastgelegd in de zogenaamde profielschets die door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Gezocht: Burgemeester!
De gemeenteraad wil graag weten wat inwoners of ondernemers belangrijke eigenschappen vinden voor de nieuwe burgemeester. Op www.veendam.nl/gezochtburgemeester staat een vragenlijst. Op woensdag 27 januari 2021 worden deze vragen ook gepubliceerd in “De Veendammer”. De vragen gaan over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben en wat belangrijke taken zijn. De vragenlijst is beschikbaar tot 7 februari 2021. De inbreng wordt meegenomen bij het opstellen van de profielschets. De profielschets wordt daarna vastgesteld door de gemeenteraad. Na vaststelling door de gemeenteraad wordt de vacature voor burgemeester opengesteld.

Vervolg
De Commissaris van de Koning ontvangt vervolgens alle sollicitatiebrieven en wint informatie in over de sollicitanten. Op basis daarvan geeft hij aan welke kandidaten benoembaar zijn en bespreekt de selectie met de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie voert gesprekken met de door hen geselecteerde kandidaten en stelt een aanbeveling op. De gemeenteraad stelt de aanbeveling vast in een besloten raadsvergadering. De gekozen kandidaat wordt direct hierna bekend gemaakt en met het advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. De nieuwe burgemeester wordt daarna door de Kroon benoemd. Verwacht wordt dat een nieuwe burgemeester aan het einde van de zomer kan worden benoemd.

Nieuws, 112

Weer een schoorsteenbrand voor het Veendammer brandweerkorps1K4C1446.jpg

Maandagmiddag rond half drie werd een schoorsteenbrand gemeld aan het Boven Westerdiep in Veendam. De Veendammer brandweer rukte voor de derde keer uit vandaag en waren snel ter plaatse. Het vuur had zich verspreid tussen de vloer en was erg moeilijk bereikbaar. Na veel sloop en zaagwerk was het mogelijk om het vuur te bestrijden. Bij deze brand is ook weer veel rook-, water en sloopschade ontstaan. De bewoners worden bij gestaan door de stichting Salvage. De woning is tijdelijk niet bewoonbaar.

Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Brand in een schuurtje aan de
Boven Oosterdiep Veendam1K4C1441.jpg

De Veendammer spuitgasten hebben een drukke ochtend gehad. Een uurtje nadat ze in Wildervank een schoorsteenbrand hebben geblust, moesten ze weer uitrukken voor een brand in een schuurtje.

Aan het Boven Oosterdiep is brand ontstaan in een schuurtje annex overkapping in de tuin van een woning. De brandweer die met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse kwamen hadden de brand snel onder controle.

Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Schoorsteenbrand veroorzaakt veel schade
Raadhuiskade in Wildervank1K4C1434.jpg

Maandagmorgen rond kwart voor negen kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand aan de Raadhuiskade in Wildervank. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker.

De bewoner heeft zelf nog een bluspoging gedaan, maar dat lukte niet. Na verkenning door de spuitgasten bleek de brand zich al uitgebreid te hebben en moest er veel gesloopt worden om alle smeulende resten te blussen. Door snel ingrijpen van de brandweer kon de woning worden behouden, maar er is veel rook-, sloop- en waterschade.

Fotoalbum: 
112

Brand seniorencomplex Meerpaal VeendamMeterkastbrand Meerpaal (6).JPG

De hulpdiensten werden zondagmiddag massaal opgeroepen voor een brand in een seniorencomplex aan de Oostlaan. Hier was brand ontstaan in een meterkast op de vijfde verdieping. 

Er werd uiteindelijk opgeschaald naar grote brand met grip 1 om de coördinatie tussen de diverse hulpdiensten goed te laten verlopen. De brandweer kwam met meerder voertuigen ter plaatse, waaronder twee hoogwerkers. De ambulancedienst kwam ook met meerdere voertuigen en werd ondersteund door een Ovd-G en het Mobiel Medisch Team.  

WhatsApp Image 2021-01-24 at 19.14.28.jpeg

Uiteindelijk bleef de brand beperkt tot 1 appartement, wel was de rook door meerdere woonunits getrokken waardoor er flink werd geventileerd. Meerdere mensen zijn onderzocht in de ambulances. Het mobiel medisch team kon hun weg snel weer vervolgen.
 


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Onthulling publicatieborden
Margaretha Hardenberg CultuurcentrumIMG_0007.jpg

Het bestuur van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum wil met het plaatsen van twee publicatieborden het cultuurcentrum nog beter op de kaart zetten. Voor de bevolking in de regio wil men aangeven dat er in het kerkgebouw geen kerkdiensten meer plaatsvinden, maar uitsluitend culturele activiteiten.

Zaterdagmorgen is het bord aan de Raadhuisstraatzijde onthuld door Jaap en Fenna Pomp, de vrijwillige beheerders van het kerkhof. De onthulling heeft plaatsgevonden in bijzijn van de bestuursleden Klaas Regien, Hans Bercherer, Henk Robben, Gerrit Jan Laarman en Astrid Wijninga. Aan de Torenstraatzijde wordt eenzelfde bord geplaatst.

IMG_0016.JPG

Volgens de legende is de kerk gesticht door Margaretha Hardenberg. Zij was de echtgenote van Adriaan Geerts Wildervanck, de vervener en oprichter van het dorp Wildervank in 1647. De eerste steen van de kerk werd in 1659 gelegd door de kleinzoon van Adriaan Geerts Wildervanck. Het bouwen nam ruim 28 jaar in beslag.

Op 16 juni 1997 is de Stichting Wildervanck-Wildervank opgericht door wijlen Johanna Geertruida Wildervank, Harm Hartsema en Jan Greven.

IMG_0030.JPG

In de toespraak voorafgaand van de onthulling waren er lovende woorden voor de grondleggers en hun goede werk, met extra aandacht voor Harry Hartsema. Het Cultuurcentrum is uitgegroeid tot een levend culturele instelling voor de samenleving.

Na het samen gaan van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk was in 2007 begonnen met de restauratie van dit Rijksmonument.

Op 16 juni 2022 zal het 25 jarig bestaan van de Stichting worden gevierd. Het bestuur ziet uit naar het licht aan het einde van de tunnel, en het sociaal en cultureel leven weer op een normale gezonde manier kan worden voortgezet.

IMG_0026.jpg

ParkstadVeendam.nl zoekt vrijwilligers

20180329_213442A.jpg

Al meer dan 15 jaar probeert ParkstadVeendam.nl u het nieuws uit de regio te brengen op een laagdrempelige en begrijpelijke manier. Van moordzaak tot brandstichting, van aanrijding tot traumaheli, zomermarkten, koopavondconcerten, overlast in Borgerswold, wij waren er bij. Dit doen wij met een groep enthousiaste vrijwilligers die naast verslaggever vaak ook nog een betaalde baan hebben.

De laatste tijd is video verslaggeving ook een belangrijk onderdeel geworden van ons aanbod. We proberen hierbij ook zoveel mogelijk samen te werken met andere partijen in Veendam zoals RTV1 en SKV. Willen we echter regelmatig video verslagen uitbrengen dan hebben we daar een grotere groep vrijwilligers voor nodig.

Dus lijkt het je leuk om video te maken van wat er in de gemeente Veendam allemaal gebeurd? Heb je goede ideeën voor leuke programma's? Vind je dat een onderwerp in Veendam meer aandacht verdient? Of wil je wat meer doen met je videocamera dan alleen de (klein)kinderen in het zwembad filmen? Download onze folder en meld je aan.

Ervaring is niet vereist.

Klik hier voor onze folder.

112

Hennepkwekerij aangetroffen in winkelpand
Museumplein Veendam_MG_3260.jpg

Aan het Museumplein in Veendam is vrijdagmiddag door de politie een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij bevond zich in een leegstaand winkelpand. Het is nog onbekend hoeveel planten er zijn aangetroffen.

Een gespecialiseerd bedrijf was ter plaatse om de hennepkwekerij te ontmantelen en te ruimen.


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Autohuis Veendam neemt intrek in nieuw bedrijfspand aan de Transportweg in Veendam1.jpg

Na acht maanden zoeken was het eindelijke zover! Autohuis Veendam heeft zijn nieuwe bedrijfspand gevonden! Het pand is gelegen aan de Spoorweg in Veendam en voldoet aan alle wensen. Maar de eigenaar heeft nog meer plannen met het pand voor de komende tijd. Nieuwsgierig wat de plannen zijn en hoe Autohuis Veendam aan de slag gaat in hun nieuwe pand? Alders Bedrijfsmakelaars sprak de eigenaar en vertelt het je graag. 

2.jpg

De zoektocht naar hét pand. 
Zo’n acht maanden gelegen begon de zoektocht op Funda in Business. De eisen waaraan het nieuwe pand van Autohuis Veendam moest voldoen waren allereerst dat het gelegen moest zijn op een A locatie en natuurlijk een ruime showroom voor alle auto’s. Autohuis Veendam wilde graag in Veendam blijven. Echter bleek de zoektocht naar een pand op een A locatie in Veendam niet gemakkelijk. Het pand stond bij Alders Bedrijfsmakelaars in de verhuur. Bedrijfsmakelaar Wouter Dijkstra liet het pand zien. ‘De dienstverlening van Alders Bedrijfsmakelaars heb ik als zeer prettig ervaren. Heldere communicatie met korte lijntjes, aldus de eigenaar van Autohuis Veendam. Wouter Dijkstra is erg blij dat hij samen met deze ondernemer zijn A locatie in Veendam heeft kunnen realiseren. 

4.jpg

Het nieuwe pand van Autohuis Veendam
Momenteel wordt de benedenverdieping helemaal aangepakt en in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor past het pand weer helemaal bij het bedrijf. Het pand is erg ruim en biedt daardoor een ruime showroom en een apart kantoor. De opgang naar de boven verdieping is inmiddels dicht gemaakt. Hierdoor zijn er twee verschillende ingangen ontstaan. Want er zijn nog meer plannen met het pand aan de Spoorweg. Beneden gaat Autohuis Veendam zicht vestigen, maar boven gaat hij medio maart een meubelzaak genaamd Meubel Outletstore Veendam openen! Binnenkort is Veendam dus een meubelwinkel rijker!

Nieuws

Gratis Online KinderDisco, WOW! Vanuit vanBeresteynCanva - Child in glasses and a wig dances in disco lights.jpg

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven vervelen veel kinderen zich en wat is er nou leuker dan dansen op lekkere muziek en dat is nou net wat kinderen moeten, dansen en springen door de woonkamer! vanBeresteyn komt met iets leuks! KinderDisco, WoW! DJ Peter Mans draait zaterdag 13 februari van 19:00 uur tot 20:00 uur de leukste hits waarop iedereen lekker los kan gaan in de eigen huiskamer.   

.KinderDisco WoW! Is live te volgen via YouTube. Bestel je gratis kaartje op vanBeresteyn.nl en ontvang de link een uur voor aanvang van de disco. Dans jij mee?

Tips:  

  • Een discofeestje is het leukst in het donker, vergeet daarom niet de ramen van je huiskamer af te plakken. Doe je  (disco)lamp aan als je die hebt en je avond kan niet meer stuk!
  • Trek je hipste Valentijn kleding aan, maak een foto en stuur deze naar vanberesteyn@veendam.nl en wie weet win jij de prijs voor de leukste outfit!

Datum:  zaterdag 13 februari
Aanvang: 19:00 - 20:00 uur

Reserveren via www.vanberesteyn.nl

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS