Nieuws

Gemeente Veendam ontvangt €2,6 miljoen voor het doortrekken van de Buitenwoellaan



438099805_7564607403654954_5131592630968504068_n.jpg

Foto Peter Panneman

De gemeente Veendam heeft een subsidie van ruim €2,6 miljoen toegekend gekregen. Het Ministerie van BZK verstrekt deze bijdrage op grond van de Woningbouwimpuls (Wbi) en is bedoeld om woningbouw te versnellen. De gemeente heeft de subsidie aangevraagd voor het verbeteren van infrastructuur van de Buitenwoellaan.

Betere doorstroom van verkeer
Met het doortrekken van de Buitenwoellaan via het Buitenwoeltracé naar de N33 wordt de huidige wegenstructuur ontlast. Hierdoor blijven de wijken Buitenwoel en Veendam-Noord ook in de toekomst goed ontsloten voor het verkeer. Wethouder Henk Jan Schmaal is blij met de toegekende subsidie: “Dankzij deze bijdrage van het ministerie van BZK wordt het eindelijk mogelijk om aan de noordkant een goede structurele oplossing te creëren voor de ontsluiting naar de N33. Dit zorgt dan meteen voor de ontlasting van de straten eromheen. De noodzaak hiervan werd ook minister Hugo de Jong duidelijk tijdens zijn werkbezoek op 6 september 2023. Hiermee wordt een langgekoesterde wens van de gemeente eindelijk werkelijkheid.”

Woningbouwimpuls
Met de Woningbouwimpuls draagt het ministerie van BZK/VRO bij aan het realiseren van projecten die door een financieel tekort zonder steun moeilijk of traag tot stand komen. De middelen kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de woningen, de sanering van vervuilde grond of het uitplaatsen van bedrijven.

Binnenkort zal er worden gestart met de voorbereiding van het plan.