Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam zoekt stembureauleden en tellers!

Door op zondag, 1 oktober, 2023 - 13:02

Schermopname (688).png

De gemeente Veendam is op zoek naar extra stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november 2023. Daarom is er een wervingscampagne gelanceerd om deel te nemen aan de verkiezingen als stembureaulid of teller.

Wat wordt er van stembureauleden en tellers verwacht?
Stembureauleden en tellers spelen een essentiële rol bij de verkiezingen. Leden van het stembureau zijn verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het controleren van identiteitsbewijzen van kiezers, het uitreiken van het stembiljet en bij uitleg over het stemproces. Na de sluiting van de stembureaus wordt natuurlijk direct gestart met het tellen van de stemmen. Tellers zijn een belangrijke aanvulling op het team van stembureauleden om het tellen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Waarom is uw hulp belangrijk?
De gemeente Veendam heeft extra mensen nodig om ervoor te zorgen dat de verkiezingen zonder problemen kunnen verlopen. Uw deelname is cruciaal om ervoor te zorgen dat de verkiezingen eerlijk en transparant zijn. Zo draagt u bij aan de basis van onze democratie.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Aanmelden is eenvoudig. Bezoek www.veendam.nl/verkiezingen voor meer informatie en om u aan te melden als stembureaulid of teller.