Overslaan en naar de inhoud gaan

RTV Parkstad

Advertentie

Test uitzending RTV1 van start

Door op vrijdag, 3 februari, 2017 - 18:00

Sinds twee weken is op de voormalige TV zender TV Lokaal, digitaal kanaal 25 van de SKV, de testuitzending te bekijken van RTV1. RTV1 zal regelmatig nieuws brengen met live beelden en een digitale krant.

Wie zijn RTV1
De lokale radiostation moeten van de overheid samenwerken. Als ze dit niet doen dan zal er gekort worden op hun subsidies. Radio Parkstad is met RTV Stadskanaal samen een fusie aangegaan, ook is radiostation Borger-Odoorn hier bij betrokken.

Vele Veendammers denken dat Radio Parkstad Veendam nog bestaat maar dit is niet juist. Wel wordt er nog gebruik gemaakt van de studio aan de Cereslaan maar de hoofdstudio van de gezamenlijke omroep is gevestigd in Stadskanaal.

Wie kan RTV1 ontvangen
Het TV signaal wordt doorgeven door SKV, KPN en Ziggo en kan o.a. bekeken worden in Stadskanaal, Odoorn en Winschoten.

Daadwerkelijke uitzending
Bertjan Brinkman van RTV1 verwacht dat de dagelijkse uitzendingen op 1 maart definitief gaan starten.

Advertenties

Blueprint (semi) live met Thomas Hine en Point Quiet
vanuit Grand Café Java in Veendam

Door Eindredactie op zaterdag, 13 augustus, 2016 - 16:00

_MG_9614.jpg

BLUEPRINT - Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie (semi) live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start. Zoals eerder vermeld fuseren per 1 september de lokale omroepen Radio Parkstad, RTV Stadskanaal en de omroep Borger Odoorn tot omroep RTV1 / www.rtveen.nl. Dit heeft als consequentie dat het uitzendtijdstip van Blueprint is verhuisd naar de zondagmiddag van 13.00 – 14.00 uur (tot 15.00 uur bij een live aflevering).Toch blijven we de (semi) live afleveringen opnemen op het bekende tijdstip op vrijdag van 17.00 – 19.00 uur.

De eerste live aflevering is gepland op vrijdag 2 september van 17.00 – 19.00 uur vanuit Grand Café Java. De gasten die in deze eerste aflevering van het seizoen de sessies verzorgen zijn de Amerikaanse singer/songwriter Thomas Hine en de Nederlandse folk/rockband Point Quiet.

 Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

Thomas Hine.jpg

Thomas Hine
Thomas Hine is een singer/songwriter uit Golden Colorado en heeft inmiddels drie cd’s uitgebracht. Zijn laatste plaat Some Notion Or Novelty werd op de Engelse website AmericanaUK omschreven als “dark and beautiful”. Hij schrijft veel beschouwende, poëtische teksten en de songs bevinden zich op het snijpunt van folk en country. Een dag later, op zaterdag 3 september verzorgt Thomas ook een optreden tijdens de Pruiverij.

www.facebook.com/thomashinepage/

pointquiet_bandpicHR.jpg

Point Quiet
De donkere Americana van Point Quiet. Met ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ brengt de Nederlandse band Point Quiet in februari 2015 een vervolg op de in 2011 enthousiast ontvangen cd ‘Point Quiet’. Point Quiet maakt sinds de oprichting in 2007 boeiende, meeslepende country noir waarbij gelaagde composities worden afgewisseld door liedjes met een meer transparant en eenvoudig karakter. ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ zoekt in 11 songs naar een weg in verlies, hoop en vertrouwen. Het is een karaktervolle plaat waarop Point Quiet nog meer van zichzelf laat zien en waarmee de band zijn eigen stijl verder ontwikkelt. ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ komt uit op 16 februari 2015 via Continental Record Services / V2. Point Quiet is Pascal Hallibert, Hans Custers, Daan van Diest, Simone Manuputty en Jan van Bijnen.

www.pointquiet.com

Advertenties

Seizoenafsluiting Blueprint live met
Lea Kliphuis en Teresa Storch

Door Eindredactie op zaterdag, 7 mei, 2016 - 12:00

_MG_9614.jpg
Presentator Thomas Kaldijk

JAVA - Op vrijdag 20 mei wordt de laatste live aflevering van dit seizoen van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit Grand Café Java aan het Prins Hendrikplein. Wij hebben voor deze laatste aflevering met Lea Kliphuis en Teresa Storch een bijzonder sterk programma samengesteld waarmee we de live sessies waardig afsluiten. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

lea kliphuis.jpg

Lea Kliphuis
Lea Kliphuis kwam in januari met haar tweede album The World Owes Me Nothing. De plaat is een volgende stap in het beginnende oeuvre van de getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster. Het album van de Nijmeegse is een stuk optimistischer en opgetogener dan de voorganger uit 2010. Wie bekend is met Lea Kliphuis weet dat de invloeden van Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams ook terug te vinden zijn. En na het prachtige pianonummer Remember Me is op bonusnummer Oh Boy een vrouwenkoor te horen met de stemmen van Ricky Koole, Stevie Ann, Anna de Beus en Fenna van Zwieten. Na succesvolle optredens in De Wereld Draait Door en op Noorderslag kijken we uit naar haar sessie in Blueprint.

http://showcase.fm/leakliphuis

teresa storch.jpg

Teresa Storch
Teresa Storch besloot in 2001 haar studie Toegepaste Fysica aan The School Of Mines in Colorado op te geven voor een carrière in de muziek. Ze begon als straatmuzikant in de straten van Boston en vanaf dat moment groeide zij uit tot een gerespecteerde singersongwriter die qua stijl wordt vergeleken met Emmylou Harris, Patty Griffin en Shawn Colvin. In 2014 kwam haar meest recente plaat Come Clean uit, die internationale aandacht kreeg. De Engelse krant The Telegraph vond het één van de beste country / americana platen van 2015.

http://www.teresastorch.com/

Advertenties

Blueprint live met Swinder en Theo Sieben
8 april in de foyer vanBeresteyn

Door Eindredactie op zaterdag, 26 maart, 2016 - 07:00

_MG_9614.jpg
Presentator Thomas Kaldijk

LIVE - Op vrijdag 8 april wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Wij hebben weer interessante gasten bereid gevonden om in Blueprint een sessie te vertolken, nl de bekende Groningse band Swinder en de uit Brabant afkomstige, maar nu in Amsterdam wonende Theo Sieben. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl


20160325_Blueprint_Swinder.jpg

Swinder
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot 'moi' wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Zoals je aardappels met jus pas weer kunt waarderen nadat je minimaal vijf jaar geleden de deur van het ouderlijk huis achter je hebt dichtgetrokken, zo duurt het een klein decennium tot na het horen van de Groninger chansonnier Ede Staal het kwartje valt: het Gronings kan heel mooi zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt. 
Dat moeten meer mensen weten, dus in de winter van 2012 schaft hij zich het Nieuw Groninger Woordenboek van K. ter Laan aan en duikt de bibliotheek in voor een zelfstudie Gronings. Zwervend door de lemma’s ontstaan als vanzelf de eerste teksten, over gebroken harten en kapotte klokken, over drank en landbouw, vakantie en werkeloosheid: Het dialect leent zich slecht voor het grote gebaar. Anderhalf jaar, twee regio-hits, een videoclip en een kleine honderd optredens later is Swinder uitgegroeid tot een vijfkoppige band, zwalkend tussen melancholieke liefdesliedjes en uptempo (folk)rock.
De single 'Noar Stad' wordt het meest gedraaide Groningstalige nummer van 2013 en levert hen optredens op in De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Welcome to the Village, Here Comes The Summer, Noorderzon en Bevrijdingsfestival Groningen. In de zomer van 2014 verzorgt Swinder tien uitverkochte voorstellingen op het Noorderzon Festival, en brengt in samenwerking met de plaatselijke kringloopwinkel de single ‘Twijde Hans’ uit. Met de hoofdrol voor Hans Kazàn in de bijbehorende videoclip stijgt het nummer snel door naar de nummer één positie van de regionale hitlijst. In een kleine twee weken wordt op Vlieland het debuutalbum opgenomen. 
Het titelloze debuut is het resultaat van anderhalf jaar liedjes schrijven, bijschaven en weggooien om weer opnieuw te beginnen, met als uitkomst een uitgebalanceerd geheel van meezingbare festivalrefreinen en kleine verstilde ballades. De plaat werd geproduceerd door Matthijs van Duivenbode, (o.a. Douwe Bob, Tangarine, Sky Pilots) en verscheen in maart 2015 bij Excelsior Recordings. De single 'Vief Veur Elf' eindigt als meest gedraaide single van 2015 in de Noord 9 van Radio Noord.

www.swinder.nl


20160325_Blueprint_theo sieben.jpg

Theo Sieben

Theo Sieben is geboren in de Brabantse Peel, een regio met een levendige folk-en rocktraditie. Hij speelde in bands, maar ging al snel klassiek gitaar studeren aan het conservatorium. Daarna vertrok hij naar  Amsterdam, eerst werkte hij als sessie gitarist, en later ook als componist, van filmmuziek en muziek voor dans en theater. Afgelopen jaar tourde hij met Henny Vrienten, PAULUSMA, de band van Daryll-Ann frontman, Jelle Paulusma en Bertolf.
Theo speelde zijn rootsy songs al oa tijdens het Folkwoods festival, Flachland festival, Documenta, Into The Great Wide Open, Naked Song en de Winterparade. Ook speelde hij in de HMH de aftershow van Rodriguez.
In 2011 bracht hij “Until Grass” uit, zijn debuut cd met eigen songs. Real Roots Cafe noemde deze plaat een “nieuwe folk klassieker”.
In 2012 bracht hij “Invite to Dance” uit, de enige Nederlandse rootsplaat die het jaarlijstje van de EuroAmricanaChart haalde.(Rein vd Berg). Ook de OOr, Parool en Heaven schreven erg mooie recensies.
Onlangs verscheen zijn 3e solo plaat Delphinidin  Een bluesy en soulvol album , waarop je invloeden van bijv. Ali Farka, New Orleans en John Fahey kunt terug horen. In muziekkrant werd de plaat lovend gerecenseerd. Enkele citaten: “Op alle fronten een voltreffer” / “Ouderwets vakmanschap uit eigen land “.

www.theosieben.com

Advertenties

Nieuwe Blueprint live met Owen Campbell en
Edwin Jongedijk en Joost Prinsen

Door Eindredactie op vrijdag, 26 februari, 2016 - 09:46

BLUEPRINT - Helaas kon de aflevering van vrijdag 12 februari niet doorgaan i.v.m. ziekte van de gasten maar op vrijdag 11 maart wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit Grand Café Java. Opnieuw is het duo Edwin Jongedijk en Joost Prinsen van de partij en als tweede gast is de Australische bluesgitarist Owen Campbell uitgenodigd. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

Edwin Jongedijk en Joost Prinsen
Edwin behoeft voor de muziekliefhebbers geen nadere introductie. Hij is in al die jaren dat we live sessies organiseren de artiest die het vaakst in Blueprint heeft opgetreden. Hetzij solo of met zijn band Taneytown, Edwin is altijd gaarne bereid om een sessie in Blueprint te doen. Deze keer neemt hij zijn maatje uit Taneytown, gitarist Joost Prinsen mee, voor vast en zeker weer een heerlijke sessie. Edwin vertelde onlangs dat de band Taneytown per 1 augustus stopt met optredens. Kort daarvoor gaan ze nog naar Amerika, maar het duo optreden van Edwin en Joost in Blueprint zal één van de laatste zijn waarin ze nummers van deze band vertolken.
www.edwinjongedijk.nl

Owen Campbell
Owen Campbell, afkomstig uit Canberra, is een uitstekende Australische blues singer-songwriter en (slide) gitarist. Hij haalt op YouTube ondertussen nu al meer dan zestien miljoen(!) volgers, na zijn op zijn minst merkwaardige finale, in de zesde reeks van de Australische TV show “Australia's Got Talent”. Hier zou hij volgens vele kijkers onrecht aangedaan zijn. Alhoewel, rekening houdend met het effect op zijn latere carrière… betekende zijn deelname aan de talenten show, zijn grote doorbraak. Als Owen negen is, krijgt hij van zijn ouders zijn éérste gitaar. Als twintiger trekt hij als busker met zijn gitaar en muziek van stad naar stad de wereld rond. Zijn muziek is beïnvloed door zijn vader en door artiesten als The Band, Van Morrison, Townes Van Zandt en Johnny Cash. Owen debuteerde in 2011 met “Sunshine Road”. Zijn tweede album “The Pelgrim” (2013) was niet enkel een blues album. Hij waagt zich nu ook aan rock en ballads. Recent bracht Owen nog de EP “In The Shadow Of The Greats” (2015) uit.
www.owencampbellmusic.com

Advertenties

Kennismaking en voorlichtingsavond bij Radio Parkstad
nieuwswebsite in de maak fuserende omroepen

Door Henk Drenth op zaterdag, 13 februari, 2016 - 08:27

Studio Radio Parkstad.jpg

Kennismaking en voorlichtingsavond Radio Parkstad
nieuwswebsite in de maak fuserende  omroepen

RTV1 - Vrijdagavond 15 januari vond er in de studio in Stadskanaal een kennismaking met de aanstaande fusie-omroep RTV1 plaats. Per 1 september starten Radio Parkstad en RTV S van Stadskanaal met een gezamenlijke programmering verder. Ongeveer 60 vrijwilligers uit de beide omroepen lieten zich onder het genot van een hapje en een drankje informeren. De naam werd officieel uit de doeken gedaan, RTV1 staat voor Radio Televisie Veenkoloniën 1. Aan de nieuwe omroep zullen zo'n 90 vrijwilligers meewerken. Het samengaan is nodig vanwege de eis van de rijksoverheid dat een lokale omroep een toereikend media-aanbod biedt en is logisch omdat een gemeentelijke herindeling van Veendam en Stadskanaal tot één gemeente nog steeds een reële optie is. Per gemeente mag er slechts een lokale omroep actief zijn.

Nieuwswebsite
Na de start-bijeenkomst op 15 januari vond afgelopen donderdagavond een informatie- en kennismakingsavond plaats voor de vrijwilligers van Radio Parkstad die zich hebben opgegeven om de nieuws en persberichten van met name Veendam in brede zin te gaan verzorgen. Met onder hen drie nieuwe vrijwilligers die voor de nieuwe omroep willen gaan werken. RTV Stadskanaal heeft al een gelijksoortige nieuws-website online. Het team van Stadskanaal dat de huidige website verzorgd wordt straks versterkt met de vrijwilligers uit Veendam.

De gezamenlijke website, waarop het nieuws van Veendam en Stadskanaal, is nagenoeg gereed. Deze voorlichting- en kennismakingsavond gaat nog een vervolg krijgen met een instructieavond op een nader te bepalen datum. Met de nieuwe website kan dan naar hartenlust worden geoefend.

Tv- en video-producties
Naast radio valt ook het bewegend beeld onder de taken van de lokale omroep, en dat kan ook met online video op YouTube gedaan worden. Een televisiezender optuigen gaat teveel in de papieren lopen.  Behalve voor Veendam en Stadskanaal zullen de programma’s, die voor ruim 60.000 inwoners bestemd zijn, ook gericht zijn op het omliggend gebied, in lijn met de nieuwe naam.

Voor de lokale omroepen is het verplicht om een toereikend media aanbod te brengen, met een bepaalde percentage van zelf geproduceerde programma’s. Daarbij dient de inhoud van de programma's in z'n totaliteit minimaal aan 50 procent te voldoen aan de z.g. ICE-norm (Informatie, Cultuur en Educatie).

Theo Mooijman, beoogd voorzitter van de fusie-omroep:  “er is ruim voldoende aanvoer van persberichten uit het gezamenlijke gebied om te plaatsen, en verder is het streven om per dag tenminste drie eigen nieuwsberichten online te zetten. En ook zo breed mogelijk”.

Websites:
Radio Parkstad
RTV Stadskanaal

Advertenties

Nieuwe Blueprint live vanuit Grand Café Java Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 29 januari, 2016 - 10:00

_MG_9614.jpg
Presentator Thomas Kaldijk

BLUEPRINT - Op vrijdag 12 februari wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit Grand Café Java. Wij verwachten prachtige sessies van het duo Edwin Jongedijk en Joost Prinsen en het bluesduo The Guitar Guy & Kid Harpin’.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl 

Edwin Jongedijk en Joost Prinsen
Edwin behoeft voor de muziekliefhebbers geen nadere introductie. Hij is in al die jaren dat we live sessies organiseren de artiest die het vaakst in Blueprint heeft opgetreden. Hetzij solo of met zijn band Taneytown, Edwin is altijd gaarne bereid om een sessie in Blueprint te doen. Deze keer neemt hij zijn maatje uit Taneytown, gitarist Joost Prinsen mee, voor vast en zeker weer een heerlijke sessie.

www.edwinjongedijk.nl

The Guitar Guy & Kid Harpin’
Henk de Ruiter (The Guitar Guy) en Thomas van den Berg (Kid Harpin') vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Kid Harpin'. Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een klik en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen nummers van o.a. Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Kid Harpin' is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de 'Old School Blues'!

http://www.deruitermuziek.nl

Advertenties

Met radioprogramma Blueprint het weekend in

Door Willem van der Werf op zaterdag, 16 januari, 2016 - 09:02

_MG_9614.jpg
Thomas Kaldijk

VANBERESTEYN – Vrijdag kwamen ruim 70 mensen naar de foyer van theater vanBeresteyn om tussen 17:00 uur tot 19:00 uur aanwezig te zijn bij de eerste live uitzending van het roots radioprogramma Blueprint van 2016.

Thomas Kaldijk, docent aan de Winkler Prins, organiseert al jaren het radioprogramma Blueprint, die maandelijks live wordt uitgezonden. Artiesten uit de gehele wereld, die in Nederland zijn voor optredens, komen naar Veendam. Een groot deel van de kosten betaald hij uit zijn eigen zak.

_MG_9695.jpg
The Sweeter Sins

The Sweeter Sins uit Groningen hebben Thomas gevraagd of ze een keer mochten optreden in zijn radioprogramma, vrijdagavond stonden ze op de planken. De optredens werden afgewisseld door The Little Cash Band uit Veendam. Een band  rondKrzysztof Groen. Groen is de personificatie van een oude ziel in een jong lichaam. Deze jonge Veendammer is al zijn hele leven aangestoken met het country-virus.

_MG_9651.jpg
The Little Cash Band

Op zijn 12e pakte hij dan ook de gitaar ter hand en een jaar later zong hij, begeleid door zichzelf, de countrysterren van de hemel met werk van onder anderen Johnny Cash en Willie Nelson. Sinds begin dit jaar maakt hij furore met zijn Johnny Cash-coverband The Little Cash Band.

De laatste tijd zien we dat steeds meer mensen naar de gratis live uitzending komen van Blueprint.

Om de uitzending terug te luisteren: www.rootsparadise.nl 

Advertenties

The Little Cash Band en The Sweeter Sins
15 januari live in vanBeresteyn

Door Eindredactie op donderdag, 24 december, 2015 - 08:44

Blueprint.png

BLUEPRINT - Op vrijdag 15 januari wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Presentator Thomas Kaldijk verwacht prachtige sessies van The Little Cash Band uit Veendam en het duo The Sweeter Sins uit Groningen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. 
Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

20151223_sweeter sins.jpg

The Sweeter Sins
The Sweeter Sins is een Americanaduo uit Groningen, bestaande uit zanger / gitarist Arnold Nieborg (tevens gitarist van The Monroes en The Obamas) en zangeres/gitariste Henja Dijksterhuis (ook lid van Drive By Wedding en Flowerbox). Zij spelen voornamelijk eigen nummers, geïnspireerd door hun ´helden´ Gram Parsons, the Sadies en the Jayhawks, waarvan ze ook enkele covers spelen. Het duo heeft in korte tijd veel indruk gemaakt en is zelfs uitgenodigd om in Florida te spelen op een festival ter nagedachtenis aan Gram Parsons. Hartverscheurende country compleet met kalme slagpartijen, gevoelige gitaarsolo’s en een onmiskenbare snik!

The Little Cash Band
Krzysztof Groen, frontman van Little Cash, is de personificatie van een oude ziel in een jong lichaam. Deze jonge Veendammer is al zijn hele leven aangestoken met het country-virus. Op zijn twaalfde pakte hij dan ook de gitaar ter hand en een jaar later zong hij, begeleid door zichzelf, de countrysterren van de hemel met werk van onder anderen Johnny Cash en Willie Nelson. Sinds begin dit jaar maakt hij furore met zijn Johnny Cash coverband The Little Cash Band.

Advertenties

Grootste kersthits te horen bij RTV Parkstad Veendam

Door op woensdag, 9 december, 2015 - 08:19

Winterse-50-2015---Radio-Parkstad-1.gif

KERSTHITS  -  De vijftig meest populaire kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50 bij RTV Parkstad Alleen deze week kan er nog worden gestemd voor deze jaarlijkse hitlijst met de meest favoriete kersthits ooit. Stemmen kan tot en met zondag 13 december op de website www.winterse50.nl. De Winterse 50 wordt uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. RTV Parkstad zendt de Winterse 50 2015 uit op 25 December ( 1e Kerstdag ) van 12:00 tot 17:00 uur. Naast de radiouitzendingen komt er ook een televisiespecial die bij veel lokale omroepen te zien is.   

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van het oeroude White Christmas van Bing Crosby tot recenter werk, zoals Santa's Party van Nick & Simon. Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. “Ik verwacht dat Imagine van John Lennon veel extra stemmen krijgt”, vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de hitlijst bij TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen zich erbij aansloten. “Vorig jaar stond Imagine op een bescheiden 34ste plaats, maar het nummer werd veel gedraaid na de aanslagen in Parijs en staat dit jaar ook op nummer 1 in de Top 2000 van Radio 2.” Vorig jaar stond Wham! bovenaan met de kerst-evergreen Last Christmas, Mariah Carey was nummer twee met All I want for Christmas is You en Band Aid stond op drie met Do they know it’s Christmas? “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de nieuwste kersthits, het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen.

Als alle fans van meidentrio O'G3NE op The power of Christmas stemmen, kan die plaat zomaar nieuw in de Winterse 50 komen”, zo zegt De Lange. “Dus als je wilt bepalen wat er is te horen tijdens de kerst, vul dan je top 5 in op www.winterse50.nl.” Presentatie tijdens de uitzending bij RTV Parkstad is in handen van Louis Brongers & Danny Kunst.