RTV Parkstad

Blueprint (semi) live met Thomas Hine en Point Quiet
vanuit Grand Café Java in Veendam_MG_9614.jpg

BLUEPRINT - Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie (semi) live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start. Zoals eerder vermeld fuseren per 1 september de lokale omroepen Radio Parkstad, RTV Stadskanaal en de omroep Borger Odoorn tot omroep RTV1 / www.rtveen.nl. Dit heeft als consequentie dat het uitzendtijdstip van Blueprint is verhuisd naar de zondagmiddag van 13.00 – 14.00 uur (tot 15.00 uur bij een live aflevering).Toch blijven we de (semi) live afleveringen opnemen op het bekende tijdstip op vrijdag van 17.00 – 19.00 uur.

De eerste live aflevering is gepland op vrijdag 2 september van 17.00 – 19.00 uur vanuit Grand Café Java. De gasten die in deze eerste aflevering van het seizoen de sessies verzorgen zijn de Amerikaanse singer/songwriter Thomas Hine en de Nederlandse folk/rockband Point Quiet.

 Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

Thomas Hine.jpg

Thomas Hine
Thomas Hine is een singer/songwriter uit Golden Colorado en heeft inmiddels drie cd’s uitgebracht. Zijn laatste plaat Some Notion Or Novelty werd op de Engelse website AmericanaUK omschreven als “dark and beautiful”. Hij schrijft veel beschouwende, poëtische teksten en de songs bevinden zich op het snijpunt van folk en country. Een dag later, op zaterdag 3 september verzorgt Thomas ook een optreden tijdens de Pruiverij.

www.facebook.com/thomashinepage/

pointquiet_bandpicHR.jpg

Point Quiet
De donkere Americana van Point Quiet. Met ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ brengt de Nederlandse band Point Quiet in februari 2015 een vervolg op de in 2011 enthousiast ontvangen cd ‘Point Quiet’. Point Quiet maakt sinds de oprichting in 2007 boeiende, meeslepende country noir waarbij gelaagde composities worden afgewisseld door liedjes met een meer transparant en eenvoudig karakter. ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ zoekt in 11 songs naar een weg in verlies, hoop en vertrouwen. Het is een karaktervolle plaat waarop Point Quiet nog meer van zichzelf laat zien en waarmee de band zijn eigen stijl verder ontwikkelt. ‘Ways And Needs Of A Night Horse’ komt uit op 16 februari 2015 via Continental Record Services / V2. Point Quiet is Pascal Hallibert, Hans Custers, Daan van Diest, Simone Manuputty en Jan van Bijnen.

www.pointquiet.com