Nieuws, RTV Parkstad

Seizoenafsluiting Blueprint live met
Lea Kliphuis en Teresa Storch_MG_9614.jpg
Presentator Thomas Kaldijk

JAVA - Op vrijdag 20 mei wordt de laatste live aflevering van dit seizoen van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit Grand Café Java aan het Prins Hendrikplein. Wij hebben voor deze laatste aflevering met Lea Kliphuis en Teresa Storch een bijzonder sterk programma samengesteld waarmee we de live sessies waardig afsluiten. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

lea kliphuis.jpg

Lea Kliphuis
Lea Kliphuis kwam in januari met haar tweede album The World Owes Me Nothing. De plaat is een volgende stap in het beginnende oeuvre van de getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster. Het album van de Nijmeegse is een stuk optimistischer en opgetogener dan de voorganger uit 2010. Wie bekend is met Lea Kliphuis weet dat de invloeden van Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams ook terug te vinden zijn. En na het prachtige pianonummer Remember Me is op bonusnummer Oh Boy een vrouwenkoor te horen met de stemmen van Ricky Koole, Stevie Ann, Anna de Beus en Fenna van Zwieten. Na succesvolle optredens in De Wereld Draait Door en op Noorderslag kijken we uit naar haar sessie in Blueprint.

http://showcase.fm/leakliphuis

teresa storch.jpg

Teresa Storch
Teresa Storch besloot in 2001 haar studie Toegepaste Fysica aan The School Of Mines in Colorado op te geven voor een carrière in de muziek. Ze begon als straatmuzikant in de straten van Boston en vanaf dat moment groeide zij uit tot een gerespecteerde singersongwriter die qua stijl wordt vergeleken met Emmylou Harris, Patty Griffin en Shawn Colvin. In 2014 kwam haar meest recente plaat Come Clean uit, die internationale aandacht kreeg. De Engelse krant The Telegraph vond het één van de beste country / americana platen van 2015.

http://www.teresastorch.com/