Video

Video Blueprint met Ralph de Jongh



Schermopname (89).png

Vrijdag 20 september had presentator Thomas Kaldijk van het radioprogramma Blueprint Ralph de Jongh te gast voor een live optreden in de Jonckherenzaal in theater vanBeresteyn. Wij van ParkstadVeendam waren er bij en maakten onderstaande opname van dit optreden.

Wie is Ralph de Jongh
De blues stroomt koninklijk door de aderen van Ralph de Jongh. Op 14 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Inmiddels heeft hij twee Dutch Blues Awards gewonnen, 8 albums uitgebracht en kan je niet meer om deze geweldenaar heen. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger zingt en speelt Ralph de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.


Blueprint
Op vrijdag 18 oktober wordt opnieuw een live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanberesteyn in Veendam. Gasten die de live sessies verzorgen zijn Bé Schmaal, Hannah Mae en de band Them Dirty Dimes.

Publiek is welkom en de toegang geheel gratis.

Voor meer informatie zie: Opname roots radioprogramma Blueprint