Nieuws

Opname roots radioprogramma Blueprint



_MG_5855.jpg

Op vrijdag 18 oktober wordt opnieuw een live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanberesteyn in Veendam. Gasten die de live sessies verzorgen zijn Bé Schmaal, Hannah Mae en de band Them Dirty Dimes. Publiek is welkom en de toegang geheel gratis.

De volgende data zijn tot nu toe bekend:

  • 18 oktober met Bé Schmaal, Hannah Mae en Them Dirty Dimes
    Foyer theater vanBeresteyn
     
  • 8 november met Bennett Wilson Poole en Banty Holler
    Jonckherenzaal theater vanBeresteyn

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.com en www.rtveen.nl


Bé Schmaal
Bé is natuurlijk een graag geziene bezoeker van de live afleveringen van Blueprint, maar zelf ook een getalenteerde Groningse liedjesschrijver. Begin 2019 bracht hij zijn debuut album ’13 bie 60’ uit met eigen nummers en Groningse bewerkingen van bestaande nummers. 13 nummers die terugkijken op een leven van 60 jaar. Bé zal tijdens de live aflevering van Blueprint 4 liedjes ten gehore brengen.


Hannah Mae
Hannah Mae (1998) uit Emmen is een jonge, rootsy singer-songwriter bij wie de muziek in haar bloed zit. ”Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Vroeger zong ik liedjes van K3 voor de buren, tegenwoordig zing ik mijn zelfgeschreven nummers op verschillende podia.” Hannah Mae heeft in 2019 geschreven met o.a. Daniël Lohues en Ilse DeLange. Met haar optredens,  zowel met band als solo, met alleen haar gitaar -van huiskamers en café’s tot support shows in grote theaters- gooit ze hoge ogen en laat ze zien dat ze klaar is om de Drentse provinciegrenzen te overstijgen.


Them Dirty Dimes
Them Dirty Dimes is een veelbelovende Groningse 5 mans bandband die de jaren 20 doen herleven met een mix van ragtime, blues en jazz. 28 november staan ze zelfs in het voorprogramma van Eilen Jewell in de Oosterpoort. De leden hebben allen hun sporen verdiend in andere roots en retro bands en hebben met Them Dirty Dimes een nieuwe uitdaging aangeboord. Dit worden vast en zeker twee swingende sets in deze live aflevering van Blueprint.


Datum: vrijdag 18 oktober
Locatie: foyer theater vanBeresteyn ​
Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur
Toegang: gratis