Nieuws

Wervelende show in de Grote Kerk van Wildervank
Dans-en-‘t-orgel-event succesvol_MG_9697.jpg

Tekst Hans van Noort

Kippenvel krijgen de kleine 200 toeschouwers zaterdagavond op de openingsklanken van het Toccata en Fuga van Johann Sebastian Bach. Het streetdance team van Oxygym o.l.v. Margriet van der Laan laat een show zien, die zijn weerga niet kent. De pauken en het drumstel van Gosling Veldema doen de ramen trillen en Jochem Schuurman, organist op het fantastische Walckerorgel, haalt eruit wat erin zit - ongekend. Het lijkt wel een Dans-end-orgel! De laser- en mistshow van de hand van Wim de Olde geven de kerk een bijna mysterieuze uitstraling. Ramon Beekman belicht de enthousiast dansende meiden, enkelen slechts 11 jaar! Echt, de koude rillingen lopen over je rug! En dat is nog slechts de openingsact.

_MG_9757.jpg

Daarna een afwisselend programma van show/ballet doorspekt met acrobatiek van de meiden van Oxygym - prachtig uitgedost. Met het fraaie orgel- en percussiespel worden de “kerk”bezoekers als het ware in extase gebracht. Stilzitten is er niet bij. Op de maat van de muziek wordt spontaan meegeklapt. Het daverende applaus tussen de acts en aan het einde geven weer hoe men geniet.

_MG_9657.jpg

Margriet zet zich met haar superteam wederom op de kaart met de geweldige choreografie en uitvoering. Jochem en Gosling geven met hun spel het orgel en de (klassieke) muziek een extra dimensie. Wim de Olde van de Monument- en orgelcommissie van de Grote Kerk te Wildervank heeft met zijn laser- en mistshow + de algehele organisatie alles vlotjes laten verlopen. De mensen van Parkstad Veendam, Akram, Feiko en Willem, nemen alles op video op, om dit unieke evenement later nog eens terug te kunnen zien. Maar liefst 4 videocamera’s zijn deze zaterdagavond in actie!

_MG_9779.jpg

Wat zou het jammer zijn als dit slechts éénmalig is…


Fotoalbum:
Gerelateerde artikel:
Fotoalbum: