Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - novemberIMG_0462.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers

Sinterklaasintocht 2.0
Medio november verwelkomden vele honderden kinderen Sinterklaas. Met 175 pieten stoomde de stoomboot op naar de haven aan de Molenstreek. Sinterklaas werd hartelijk welkom geheten door burgemeester Swierstra. Bijgestaan door de uitbundige kinderen langs de kade.

Het weekend dat daarop volgde, zette Sinterklaas en zijn gevolg voet aan wal in Wildervank. Na een warm welkom op het plein bij het winkelcentrum ging het naar de Margaretha Hardenberg cultuurcentrum waar een groot sinterklaasfeest werd gegeven.

In Hotel Parkzicht genoot jong en oud op zondag van de jaarlijkse Sinterklaas Show van ZoSint. Vaders, moeders, opa's en oma's zorgden voor een volle zaal en iedereen genoot van een mooie show met sketches, muziek en dans.

Schimmelschandaal 2018 voor Acantus
Een grote groep huurders reikten de Schimmelschandpaal 2018 uit aan woningbouwcorporatie Acantus. De Groninger verhuurder kreeg de meeste klachten over schimmel en bleek het minst bereidwillig te zijn om daar iets tegen te doen.

DSC08735.jpg

Fotowedstrijd gemeentegids 2019
Wethouder Jaap Velema reikte namens de jury de prijzen uit aan de drie winnaars van de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2019. De eerste prijs werd gewonnen door Karin Nieuwland.

Afscheidsreceptie van VVV Veenkoloniën
Elleke van der Molen, coördinator van VVV Veenkoloniën, hield haar afscheidsreceptie in het Veenkoloniaal Museum. Haar plotselinge vertrek had te maken met ontwikkelingen in het voortbestaan van de VVV Veenkoloniën.

Verdachte aangehouden bij een uit de hand gelopen ruzie
Op een zondagochtend rond 03:00 uur werd er melding gedaan van een ruzie tussen meerdere personen op het Prins Hendrikplein. Een man die op de grond lag, zou tegen zijn hoofd zijn geschopt. Ondanks dat het slachtoffer geen aangifte wilde doen, werd er, in afstemming met het Openbaar Ministerie, een verdachte, een 19-jarige man uit Groningen, aangehouden.

Sporten op school
Sinds een aantal jaren biedt Winkler Prins leerlingen die extra willen sporten de mogelijkheid om dit op school te doen, onder leiding van gediplomeerde sportdocenten. Ook leerlingen van groep 7 en 8 mogen mee doen aan het sportprogramma.

DSC08124.JPG

Schoolsportuitwisseling
De schoolsportuitwisseling startte op 27 november. Leerlingen uit Norden waren te gast in Veendam. Ze verbleven bij gastgezinnen. En werden ontvangen in het indoorcentrum door het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs.

eolus
Handbalvereniging Aeolus richtte na 4 jaar weer een dames weekendteam op. Vorig jaar hebben Jan Hiemstra en Eddy van der Laan de 'schouders er onder gezet' om samen te werken. Door hun enthousiasme zijn diverse dames teams benaderd.

Kegeltoernooi
Van 29 oktober tot en met 4 november werd het Open Bareveld Kegeltoernooi gehouden door heren kegelclub DIG (Doem in´t Gat). Er meldden zich 145 kegelaarsters- en kegelaars aan. Van 29 oktober tot en met 2 november zijn de voorronden gehouden.

Honkbal
Voor de derde keer op rij heeft Dinet Oosting de softbalaward voor meest waardevolle speelster van Nederland ontvangen. Daarnaast won ze de award voor de meest gestolen honken. Een uitzonderljike prestatie van de in Veendam geboren softbalster.