Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - augustus_MG_1292.jpg

Samengesteld doro Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers

Vakantiemarkten 2018
In augustus was het weer tijd voor de Vakantiemarken die al 56 jaar worden gehouden. 150 standhouders, veel live-muziek en attracties zorgden weer voor een hoop gezelligheid. De eerste maandag was een tropische dag. Het kwik liep op tot 31 graden. De tweede maandag zag er heel anders uit met behoorlijk veel buien. De derde maandag van de Vakantiemarkt was weer ouderwets druk. Traditiegetrouw traden op de laatste maandag Lucas & Gea op. 
Tevens trakteerden tijdens de laatste maandag van de Vakantiemarkt Bon Bini in samenwerking met De Esperando’s het publiek op een knallende Zomerfeest. Zodra de stokjes van drummer Bert Bieze het drumstel raakten ging het goed los. Samen met zanger/accordeonist Herman Kaijser werd een feest gebracht met special effects, gecomplementeerd met een mooie lichtshow.
’s Avonds zorgde Henk Wijngaard voor veel muzikaal vermaakt voor een groot publiek.

Summerfun
Ook in augustus werden er weer leuke activiteiten georganiseerd door Summerfun.
Kanoën is een zeer gewild onderdeel. Kinderen van 8 tot 14 jaar deden mee. Ook werd er goed speurwerk verricht om het moordmysterie op te lossen en kinderen konden zich heerlijk uitleven op verschillende springkussens. Tijdens het evenement 'Veendam bakt zandtaarten' regende het behoorlijk maar ondanks dat, waren alle baksels goed gelukt!

IMG_0020.JPG

Hoge opkomst bij automeeting
In het laatste weekend van augustus werd aan de Kastorweg op Industrieterrein De Dallen in Veendam voor de tweede keer een grote automeeting gehouden. Automeeting Veendam was twee keer zo groot dan het jaar ervoor en werd door enkele honderden bezoekers bezocht. Ook dit jaar kwam de opbrengst van het evenement geheel te goede aan de Cliniclowns en werd met het bedrag van 756,72 euro die van de eerste editie overtroffen.

SKV Bogdike tribute
Op de laatste zaterdag van augustus werd het publiek getrakteerd op een knalfeest. De kabelprovider van Veendam bestond 30 jaar. In samenwerking met Stichting Bogdike was goed uitgepakt met het SKV-Bogdike Tribute Festival. Dat met grote publieke aanwezigheid werd geopend door algemeen manager Bert Feiken van SKV.

Jachthonden
In recreatiepark Borgerswold in Veendam werd zaterdag 4 augustus weer de jaarlijkse jachthondenproeven gehouden. De proeven werden georganiseerd onder de paraplu van de KNJV. Meer dan 50 jaar staat het evenement op de kalender.

zalvoetbal.jpg

V&Z Veendam
Met ingang van het seizoen 2018-2019 heeft V&Z Veendam weer een herenteam. Dit team speelde de afgelopen jaren onder de naam Futsal Topbrands in de interne competitie. V&Z/Topbrands 1 komt uit in een klasse met Drentse en Groningse ploegen.

Dick Lukkien
Op zondag 12 augustus beleefde de inwoner van de gemeente Veendam, FC Emmen-trainer Dick Lukkien zijn 'vuurdoop' in de eredivisie. Het was een grote mediabelangstelling voor het eredivisie debuut van FC Emmen.