Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - juli_MG_0196.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers 

Tweede editie 'Vol gas over de plas' in Borgerswold
Honderden toeschouwers volgden onder hoogzomerse temperaturen de verrichtingen van de deelnemers aan het waterfestijn ‘Vol gas over de plas’. Na het onverwacht grote succes van de eerste editie, het jaar ervoor, had Stichting Participatie Borgerswold (de ondernemers uit het park Borgerswold) voor de tweede keer een schot in de roos.

NightHunt 2018
Op een zonnige zaterdagmiddag vond op het Museumplein de derde editie plaats van de NightHunt. Dé talentenjacht voor jonge gitaristen uit de regio. 14 deelnemers betraden het podium, allemaal jonger dan 21 jaar, en speelden ieders één nummer in gevarieerde genres; van een rustige ballade tot snoeiharde metal, met live begeleidingsband, met backingtrack of volledig solo.

Night of the Guitars 2018
Het Museumplein stond weer te trillen op zijn grondvesten tijdens de buiteneditie van de Night of the Guitars. De vrijwilligers van stichting Bogdike staan ieder jaar garant voor een groots muziekspektakel die zijn weerga niet kent. Muzikanten uit Veendam, en zij die een link hebben met de Veendammer muziekscene, kozen uit hun eigen LP en CD verzameling twee van hun favoriete gitaarnummers.

DSC08072.jpg

Sprookjesdag/ Goocheldag
Een vrolijk en kleurrijk kinderfeest was het op een zonnige zaterdagmiddag in het centrum tijdens de jaarlijkse Sprookjesdag / Goocheldag van stichting Bogdike, in samenwerking met Hoi Pippeloi, de Bibliotheek en Summerfun. De oproep aan de kinderen om vooral verkleed te komen, was niet tegen dovemansoren gezegd. Tientallen prinsesjes, ridders, piraten en superhelden keken hun ogen uit.

Bog & Roll 2018
Zon, muziek, dansen, DJ, oldtimers, een fiftiesmarkt, petticoats, vetkuiven en een drankje op het terras waren de ingrediënten van Bog & Roll, het jaarlijkse rock and roll event van stichting Bogdike.

Juli, een maand van extreem hoge zomerse temperaturen
De maand juli ging de boeken in als extreem warme maand. Bewoners van woonservicecentrum Breehorn konden genieten van een strandje voor de deur om wat verkoeling te zoeken. Voetenbadjes, de tenen in het zand, waterpistolen, met elkaar een bakje koffie onder de partytent of een lekker ijsje… de sfeer zit er goed in!  Maar er gebeurde ook minder aangename dingen door de warmte. de gemeente zette strooiwagens met zout in om het asfalt te beschermen.

Summerfun 2018
Voor de 18e keer ging Summerfun van start tijdens de zomervakantie. Zo'n 150 kinderen namen deel aan verschillende activiteiten zoals klauteren in het klimbos en kanoën bij WSV Langebosch.

IMG_5225.jpg

Judo
In het weekend van 30 juni en 1 juli kwamen de judoka’s van het Nederlandse team in actie op het Europees Kampioenschap tot 18 jaar. In Sarajevo maakten 2 judoka’s van Judoteam Veendam deel uit van de nationale selectie.

FC Groningen
Vertegenwoordigers van 5 locaties van de Regionale Voetbal School van FC Groningen ondertekenden dinsdag 3 juli in het Hitachi Stadion een overeenkomst voor de samenwerking in het komend seizoen. Voor Wildervank waren de bestuursleden Michiel Luttje en Bob Lukens aanwezig.

Voetbal
vv Borgercompagnie hield op te bestaan. Dat is maandagavond 4 juli besloten tijdens een speciale ledenvergadering van de voetbalclub. En zo kwam er na 69 jaar een einde aan een rijke voetbalhistorie.

Zonnetje
In de raadszaal van het gemeente huis in Veendam werd dinsdag 17 juli 26 sporters die namens Stichting de Brug Veendam, SV Veendam atletiek en Stormvogels Veendam hebben meegedaan aan de Special Olympics in het zonnetje gezet voor hun prestaties.