Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - juni_MG_8835.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers

Buitenspeeldag
Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam hield op een woensdagmiddag op het Museumplein hun jaarlijkse buitenspeeldag. Dit keer was een uiterst enthousiaste groep vrijwilligers van De Pirates aanwezig.
Aan de Dr.Bosstraat doen ze nu een aantal jaren mee en het is ieder jaar weer een groot succes.
Aan de Fregatstraat deden ongeveer 30 kinderen mee en was het een leuk begin voor de eerste, van hopelijk vele buitenspeeldagen in de toekomst.

Mooie examenresultaten Winkler Prins
Het slagingspercentage van scholengemeenschap Winkler Prins lag ook dit jaar weer op het gebruikelijke hoge niveau: 95,5% van de leerlingen behaalde het diploma.

Broem Broem rit vol verrassingen
Als vanouds ging op een zondagmorgen in juni vanaf Mulders Motoren de Broem Broem Rit van start. Met deze rit doen bikers en trikers hun passagiers met een beperking een groot plezier. Voor de meeste deelnemers, jong of oud, is deze rit een jaarlijks hoogtepunt van de activiteiten. Met ruim 10 motoren en 9 trikes ving om 9.30 uur de ongeveer 120 kilometer lange tocht aan. Twee deelnemers waren meegegaan in de bezemwagen.

MultiCulinair Foodfestival
Het eerste weekend van juni begon goed. Voor het eerst werd het MulticCulinair Foodfestival georganiseerd. Het eetfestijn in het centrum met internationale gerechten werd goed bezocht.

Kleine maar fijne Winkler Prins Talentenjacht
De Winkler Prins Talentenjacht populair was klein maar fijn. "De tijden dat hier 20 bands voor een uitverkochte zaal speelden, liggen achter ons," aldus muziekdocent Johan Leeuwerke, die samen met collega Stef Vissinga al jaren de organisatie op zich neemt.

Benefietduel
Oud SC Veendam speelde op 4 juni een benefietduel tegen een speciaal samengesteld regioteam. De opbrengst is voor de aanschaf van een virtuele fiets en loopband voor het UMCG. Om fondsen te genereren heeft Robert Zuidema de stichting ´Niet voor Nicks´ opgericht.

Noordelijk Dynamic tennistoernooi
In de Sorghvliethal inVeendam werd op woensdag 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur het Noordelijk Dynamic Tennistoernooi gehouden. Drieëndertig sporters van verschillende Noordelijke verenigingen deden mee aan het toernooi.

_MG_9043.jpg

Avondvierdaagse
Op 11 juni is de jaarlijkse Avond4daagse van start gegaan. 2200 deelnemers gingen bij de Parkstadhal op pad voor de 5 of 10 kilometer. Om voor een medaille in aanmerking te komen moet men minimaal 4 avonden lopen.

Fietsen
Zondag 17 juni werd de 15e Veendammer Turftocht gehouden. 247 fietsers en 52 wandelaars genoten van mooie fiets/ en wandelroutes door de Veenkolonien.

Talentvolle arbiters
Voor het eerst organiseerde KNVB Noord-Oost een technische dag voor talentvolle arbiters. Dat gebeurde op zaterdag 9 juni in Wildervank bij scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. De KNVB wilde laten zien dat ze de ontwikkeling van de arbitrage heel belangrijk vindt.

vv Wildervank
De voetbalclub Wildervank is gestopt met de zondagselectie. Het bestuur ziet in dat prestatievoetbal niet langer mogelijk is op de zondag. De zaterdagelftal dat uitkwam in de vijfde klasse wordt het nieuwe ´vlaggenschip´ van de vereniging.

_MG_9622.jpg

Sightseeing Run
De vijfde editie van de Sightseeing Run Veendam Broez´n deur andermans Hoez´n werd op 30 juni gehouden. De kidsrun startte om 13.30 uur. Om 14.00 uur startte de 5 en 10 kilometer en de bedrijvenrun.

Biljarten
In wijkcentrum Dukdalf in Veendam is de 60ste en laatste editie van het biljarttoernooi om de B. Boelens beker gehouden. In de hoofdgroep wist Piet Bouwman zijn titel te prolongeren. In de A-groep won Henk Radsma de finale door te winnen van Jan Poot. Brons was er voor Peter Keizer.

Special Olympics
Sporters uit Veendam deden mee aan de Special Olympics in Doetinchem op de onderdelen atletiek, zwemmen en wielrennen. Met veel medailles. Dit is een internationale organisatie die sporttrainingen en wedstrijden organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking.

90 jaar tennis
Tennisclub Veendam herdacht op 30 juni haar 90/jarig bestaan. De oprichting vond plaats in 1928. Om dat te vieren organiseerde de jublileumcommissie van de TCV die dag een receptie, die werd gehouden in de kantine `Sitpoint` van de club.