Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - meiIMG_0261.JPG

Door Bianca Zijlstra Kor en Jacob Kuipers

Open dag in Borgerswold
De ondernemers en verenigingen die gebruik maken van het recreatiepark Borgerswold lieten op Hemelvaartsdag zien wat er in het park zoal gedaan kan worden. Flink wat bezoekers maakten kennis met de vele mogelijkheden die het park biedt.

Dodenherdenking
Bij het oorlogsmonument in Wildervank werd tijdens de dodenherdenking door jong en oud stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bij jongeren neemt de belangstelling de laatste jaren steeds meer toe.

Straten stonden blank
Na een zonovergoten moederdag sloeg het weer om en kwam de regen met bakken uit de hemel. Het regende zó hard dat een aantal riolen het hemelwater niet meer aankonden. Vele straten stonden daardoor blank.

IMG_0049.jpg

Start van nieuwe coalitie gemeente Veendam
Het nieuwe coalitieakkoord 2018 ‘Ondernemend met de menselijke maat’, werd in mei een feit. Formateur Henk Jan Schmaal presenteerde in een broerig warm gemeentehuis het coalitieakkoord van de samenwerkende partijen GemeenteBelangen, PvdA, VVD en D’66.

Eerste Bog Around the World in Veendam
Medio mei vond het eerste muziekevenement van stichting Bogdike in het centrum plaats. Met hun eigen Bog Around the World probeerde Bogdike diverse muziekstijlen samen te brengen.

Oldtimerrally Veendam-Leer
Op de laatste zaterdag van mei werd de 15e editie van de oldtimerrally Veendam-Leer plaats. In totaal trokken 85 oldtimers uit het centrum voor een tocht van 200 km.

IMG_0014.jpg

FC Groningen
Dinsdag 1 mei was de FC on Tour dag in Wildervank. Iederéén in de leeftijdscategorie van zes tot en met dertien jaar kon mee doen. Het maakte niet uit op welke positie en op welk niveau je speelde. De FC Groningen trainers hielpen en gaven tips om een betere voetballer te worden.

Avondvierdaagse Wildervank
De avondvierdaagse in Wildervank vond plaats van 28 mei tot en met 31 mei. Voor de 40ste keer werd er in Wildervank gelopen. In het lustrumjaar hebben Stichting Steunfonds Wildervank en de Rabobank de deelnemers en vrijwilligers in het 'zonnetje' gezet.

Nieuwe waterveld
Wethouder Henk-Jan Schmaal van Veendam verrichtte op donderdag 10 mei de officiële opening van het nieuwe waterveld van hockeyclub Daring. Schmaal deed dit in het bijzijn van voorzitter Wim de Vries van de Veendammer hockeyclub.

32336959_1677435855710162_7982189869143162880_n.jpg

Ashido Karate
Jorik Norder van Ashido Karate Veendam heeft zondag 13 mei examen gedaan voor de zwarte band. En Sensei Wim Schouten deed dat voor de eerste Dan. Beiden deden dit met succes. Er werd aandacht besteed aan individueel techniek, budo en kumite (sparring)

Badminton
Op 12 en 13 mei vond in het Indoorcentrum Veendam voor de 50ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. Een bijzonder jubileum van één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland.

Zwemmen
ZPC Bubble heeft zaterdag 12 mei in zwembad Tropiqua het Super Bubble Zwemfestijn gehouden. Daarbij draaide het allemaal om veilig zwemmen tijdens de vakantie. Kinderen tot en met groep 8 leerden van lifeguard Renate meer over stromining, vlaggen en veiligheid.

IMG_0254-22-05-18-10-45.jpeg

Oxygym
Drie teams van Sportcentrum Oxygym uit Veendam hebben in het pinksterweekend meegedaan aan het EK Cheerleading in Movie Park Germany. De Oxygym crew en Hysteria wisten de finaledag niet te bereiken. De juniors van Oxygym wisten een 5e plaats te behalen.

VV Bareveld
Vijfdeklasser Bareveld is afgelopen seizoen 2017/2018 kampioen geworden in de 5e klasse E. En komt nu uit in de vierdeklasse van de KNVB.

V&Z zaalvoetbal
Voorzitter Aeilt Hassing van V&Z reikte over het afgelopen seizoen de prijzen uit. Die gingen naar de kampioenen Futsal Topbrands, Prins Elektro, Smit Facility, Statusbar en Essity 2. De fairplay cup was voor MF Shipping. Bekeruitslagen: 1. Futsal Topbrands, 2. SWO Veendam. 3. Prins Elektro.