Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - aprilIMG_3400_0.JPG

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers

Actie tegen ziekte van Lyme
Petra Erents werd een bekende Veendammer. Petra heeft de ziekte van Lyme en streed voor onderzoek naar de nare ziekte. Op een zaterdagmiddag werd er in Jongerencentrum Break door de vrijwilligers een Super Bingo gehouden. In het ABC complex werden tijdens een fotoshoot kinderen en ook ouders door Siena Koning en Henk Drenth op de plaat gezet. Voor twee studiostands hadden Henk Koning en Gerhard Vos hun Harley Davidson beschikbaar gesteld. De derde stand was met mooie brocante meubeltjes ingericht van ’t Veenhuus. Samen hebben de beide acties voor Petra Erents een totaalbedrag van 892 euro opgebracht.

Tijdens de tweede editie van Lopen voor Lyme liepen 120 teams met 1333 lopers 768.168 euro bij elkaar.

Op een zaterdagavond traden in Het Raadhuis te Wildervank maar liefst 6 bands geheel belangeloos op. Voor het publiek was voor de 5 euro entree een goede 'line-up' neergezet. Het bezoekersaantal lag tussen de 160 en 200 mensen. Het concert leverde 800 euro netto op, inclusief een gift van 250 euro van Het Raadhuis en extra giften uit het publiek.

Sportieve afsluiting 'Scoor een boek!' in stadion
Hoeveel boeken hadden de kinderen uit de gemeenten Pekela en Veendam gelezen voor het project 'Scoor een Boek!' dat jaarlijks gehouden wordt? Op een woensdagochtend werd dit bekend gemaakt in het stadion De Langeleegte tijdens een sportieve afsluiting van het project waar 634 leerlingen aan mee deden. De scholen uit Pekela en Veendam hadden in totaal 3136 boeken gelezen.

Leo Beenhakker ontving eerste exemplaar 'De Langeleegte huilt'
Op een dinsdagmiddag in april nam oud-bondscoach Leo Beenhakker in het Henk Nienhuis stadion uit handen van schrijver Klaas Fleurke het eerste exemplaar van het boek ‘De Langeleegte huilt’ in ontvangst.

_MG_6906.jpg

Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending won klimaatstraatfeest 2018
Team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending won de hoofdprijs (€5.000) van de tiende en laatste editie van het HIER Klimaatstraatfeest. De grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Er deden in de winter in totaal 383 teams mee aan de jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest.

Aspergedag 2018 net even anders
In 2018 geen Aspergedag op het Museumplein maar op het Veenlustplein. Geen topdrukte, maar zo als gewoonlijk erg gezellig en de mogelijkheid om verschillende producten met asperge te proeven voor een kleine prijs zoals een pizza met asperge.

17e All Time Music Festival trok ongeveer 1200 bezoekers
Het 17e All Time Music Festival in Parkzicht trok om en nabij 1200 bezoekers. Het publiek genoot volop van live muziek op 4 podia tijdens het all time muziekfeest. All Time staat voor de zeer uiteenlopende muziekstijlen door de jaren heen.

_MG_7371.jpg

2 koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt
Ter gelegenheid van Koningsdag werden op de dag ervoor twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Sipke Swierstra in de raadzaal van het gemeentehuis.

Koningsdag 2018
Koningsdag in het centrum werd druk bezocht. De Koninklijke familie was in de stad Groningen maar dit had totaal geen invloed op de bezoekersaantallen in Veendam. Duizenden mensen bezochten de parkstad en de organisatie keek tevreden terug op een bijzonder geslaagde dag.

De eerste Bogdike Toeterrit is uitstekend verlopen. Organisator Stichting Bogdike was zeer tevreden over het aantal van 74 deelnemers, een opkomst die omschreven werd als 'boven verwachting'.

_MG_7149.jpg

Personal Training
Vanaf 15 april is Veendam een sportvoorziening rijker. Paulo Boer Personal Training opende op de locatie van Oxygym aan het Boven Oosterdiep 9 haar deuren. Oprichter Boer bied vanaf 2015 in Groningen op maat gesneden 'personal training' aan.

TC Veendam
Tennisclub Veendam hield de jaarlijkse Open Dag. Een speciaal moment was de onthulling van de namen van oud BV Veendam-spelers op de stoeltjes langs de banen. De stoelen, afkomstig van stadion Langeleegte, worden gebruikt op en langs de banen van het tennispark.

Darten
De 6e editie van het darttoernooi Sportplein Open Veendam is zondag 28 april gewonnen door Frans Harmsen. In de finale won hij van Richard Huizinga. De hoogste finish met 170 stond de hele dag al op naam van Wouter Hooiveld, maar Richard Huizinga evenaarde dit in de finale. Er deden 92 deelnemers mee, verdeeld over 23 poules van 4 waarin een best off 5 gespeeld werd.