Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - februari_DSC7213.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers

Opbrengst Ladiesfeest Turk der Veendam
Op een zaterdagavond werd in Turk Der aan de Dr. Bosstraat een Ladiesfeest gehouden met als doel geld in te zamelen voor kinderen die voornamelijk in Oost Turkije wonen waarvan de ouders niet in staat zijn hun kinderen goed te kleden voor de winter. De opbrengst was € 2560,-.

Mooiste Groningstalig liedje
Zangeres Marlene Bakker won in theater vanBeresteyn met het nummer 'Waarkhanden' de Bosklopperbokaal. Deze prijs is bedoeld voor de artiest die het mooiste Groningstalige liedje van 2017 had gemaakt.

_DSC6822.jpg

Carnaval
Wethouder Bert Wierenga overhandigde de steutel van Gasgat, de dorpen Ommelanderwijk en Zuidwending, aan Prins Hindrik Otto de Eerste. Deze overhandiging vond plaatst in de Stainkoeg, tijdens het carnaval de residentie van carnavalsvereniging Elk en Ain uut GasGat. Deze overhandiging is een vaste traditie voor aanvang van het carnaval waarmee de burgemeester of wethouder tijdelijk de macht overdraagt.

Verkiezingsdebat Wildervank
De beheerteams Wildervank en Bareveld organiseerden in samenwerking met welzijnsinstelling Compaen een Politiek Café in Zalencentrum ‘Het Raadhuis” te Wildervank.De Veendammer politici mochten vanaf het toneel de vragen uit een volle zaal beantwoorden. Onderwerpen zoals leefbaarheid, groenvoorzieningen en verkeersveiligheid kwamen aan de orde.
ParkstadVeendam.nl zond het debat live uit via o.a. Facebook, YouTube .

IMG_0057.JPG

'De geest van de Langeleegte'
In de Borgerswoldhoeve is onder grote aanwezigheid van oud-spelers, oud-medewerkers, supporters en sponsoren het eerste exemplaar gepresenteerd van het boek 'De eeuwige geest van de Langeleegte'. Oud-manager Cor van der Steen van BV Veendam gaf het eerste exemplaar aan Willem Molema.

Marit Kamps
In het Spaanse Fuengirola wist Marit Kamps van Judoschool Veendam een gouden medaille te pakken in de Europa Cup. In de finale won zij van haar Russische tegenstandster met ippon.