Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 - januari_DSC6333.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor en Jacob Kuipers

Taxatiemiddag Veenkoloniaal Museum
Het jubileumjaar van kunstkring De Ploeg werd op een zondagmiddag feestelijk ingeluid met een taxatiemiddag in het Veenkoloniaal Museum. Richard ter Borg, kunsthandelaar uit Groningen, taxeerde oude en nieuwe Ploegwerken.

Geslaagde nieuwjaarsbal
De derde editie van het Nieuwjaarsbal in de foyer van cultuurcentrum van Beresteyn verliep prima. Er werd volop gedanst en bijgepraat.

Bogdike's Night of the Guitars knalde het nieuwe jaar in
in Hotel Parkzicht vond de 13de editie plaats van Night of the Guitars. Ook deze keer weer was het stijf uitverkocht.

WP Praktijkschool werd benoemd tot Excellente School
De Winkler Prins Praktijkschool werd benoemd tot een 'Excellente School'. Het Ministerie van Onderwijs kende de school dit predicaat toe vanwege haar onderscheidende aanpak voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

_MG_5123.jpg

40 jaar Poëzie in Veendam
In het laatste weekend van januari werd het 40-jarig bestaan gevierd van Poëzie Veendam in het Veenkoloniaal Museum. Poëzie Veendam werd 40 jaar geleden gestart in Veenlust. In verband met dit jubileum werd er een nieuwe dichtbundel uitgegeven waarin een selectie is opgenomen van werk van dichters die de afgelopen vier decennia acte de présence gaven tijdens de voordrachten.

Hengstencompetitie
De Anemone Horsetruck en Blom Hengstencompetitie zorgden weer voor ouderwets en voor volle tribunes in de Eurohal, tijdens IICH Groningen te Zuidbroek. De prachtige en imposante dressuurhengsten maar ook de springhengsten wisten het publiek te boeien.

Klaverjasmarathon
Wijkvereniging Sorghvliet hield haar 32ste klaverjasmarathon. Er waren 108 aanwezigen. Mevr. Sesselaar won een boodschappenkar (100 euro). Harm Bakker (2e ) en won een beker en een vleespakket. Hans Hofman werd derde en ging met een beker en vleespakket weg.

_MG_5009.jpg

Klimpyramide
Wethouder Henk Jan Schmaal heeft dinsdag 23 januari mee geholpen bij de bouw van een klimpyramide in Park Borgerswold in Veendam. De nieuwe attractie verrijst bij het recreatiestrand in het park, ter hoogte van het koetshuis.

Bridgeclub
Bridgeclub Wildervank 1957 heeft in het Raedhuis in Wildervank het 60-jarig jubileum gevierd. Wedstrijdleider/arbiter Lynn Streuper werd gehuldigd door Paul Wesselink van de Nederlands Bridge Bond. Streuper is jarenlang arbiter en kreeg een trofee en een kei uit gereikt.