Nieuws

Lichtjes stralen in kerstboom van mevrouw Kuiper-Bakker
voor Rotary-project Sterren Stralen



IMG_0159.JPG

Op de twaalfde van de twaalfde zijn de lichtjes in de kerstboom officieel ontstoken ten bate van het Rotary-project Sterren Stralen. De opbrengst is bedoeld voor kinderen in de regio die niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten. Omdat hun ouders of verzorgers om wat voor reden dan ook dit financieel gezien niet kunnen bekostigen.

Mevrouw Kuiper-Bakker heeft de lichtjes met een druk op de knop laten branden in de hoge spar die haar man 38 jaar geleden als piepklein boompje in de tuin had geplant. Zij had de boom speciaal aan de gemeente Veendam geschonken om voor de goede doelenactie op het Museumplein te laten stralen. Ze genoot van het prachtig moment. Haar man zou het heel mooi gevonden hebben.

IMG_0126.JPG

De Rotary Club Veendam gaat geld inzamelen voor Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job, Make a Wish, en dit jaar ook voor Koninklijke Visio in Haren. Visio Onderwijs Haren biedt onderwijs aan leerlingen met een visuele of meervoudige beperking. Visio heeft materiaal nodig dat niet door de overheid of een instantie aangeboden wordt, maar wel hard nodig is.

De boom zou in de tuin van Mevrouw Kuiper-Bakker, nu het zo groot geworden was, problemen kunnen geven. Het nam  ook veel licht weg. Nu symboliseren lichtjes in de spar de kinderen die weer kunnen stralen. Blij kunnen zijn omdat ze weer met hun vriendjes mee kunnen doen. Met sporten, op schoolreis, naar een vakantieboerderij, een wens in vervulling zien gaan, of een cadeautje op hun verjaardag krijgen.

IMG_0129.JPG

Voor de actie zijn ook particuliere initiatieven geweest. Onder andere van Mart Drissen met zijn project ‘Wat de pot schaft’. Het grote succes van de Rotery is de krant Sterren Stralen, waarin met een oplage van 21000 stuks veel informatie over de goede doelen. Aanstaande zaterdag en zondag zal op het Raadhuisplein de kerstmarkt worden gehouden. Waar bij de kraampjes weer lekkernijen worden verkocht voor de goede doelen.

Op zondag vindt ook weer de Rotary Kerstloop plaats, met aansluitend de prijsuitreiking. Volgende week dinsdag vindt bij Parkzicht weer de gezellige Wintermaaltijd plaats, waarbij hopelijk alle Rotary leden en sponsoren weer aanwezig zullen zijn. Dit wordt een avond met een zeer gevarieerd programma met zang, en de loterij met prachtige prijzen.

P1370138.JPG

Er is maanden gewerkt met het organiseren van allerlei acties met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen. Iedereen van de Rotary Club heeft daar op zijn of haar eigen wijze aan meegedaan.

Gerelateerd artikel:



Fotoalbum: