Overslaan en naar de inhoud gaan

De inhoud van Actua van zaterdag 24 maart 2007.

Door op zaterdag, 24 maart, 2007 - 02:29


Tinus Koning

Op zaterdag 24 maart a.s. is Radio Parkstad weer in de lucht met haar programma "Aktua", dat uitgezonden wordt van twaalf tot twee uur en te beluisteren is op de kabel op 100.8 en FM op 106.9.

Het programma ziet er als volgt uit:

1e uur:

  • Jan van der Laan met zijn Veendammer Wind

  • een gesprek met de winnares van de UNP- opstelwedstrijd (UNP staat voor United Nations Pilgrimage for Youth) De wedstrijd werd georganiseerd door Odd Fellows en Rebecca Loges en was uitgeschreven voor leerlingen van VWO-5 van het VO in het district Groningen Zuid Oost. Alle loges van dit district ondersteunen diverse activiteiten, zoals o.a. deze opstelwedstrijd. De winnares Sandra Ronde is leerling van de Scholengemeenschap Winkler Prins Veendam en wordt bij deze gelegenheid ter zijde gestaan door dhr. Chris Sievers.

  • Een gesprek met een Veendammer bankdirecteur die met zijn tong kan bepalen of een product dat hij aangeboden krijgt van goud is of niet. We hebben het dan over Wim Drenth, voormalig kroegbaas, maar nu directeur, die samen met zijn vrouw Annet een bank van lening runt onder de naam "Wim's pandjeshuis" en voor enige tijd terug is verhuisd van het statige herenhuis aan het Oosterdiep naar het voormalig Verzamelmuseum ook aan het Oosterdiep.

  • We sluiten het eerste uur af met een gesprek over hoe kan het anders de"Johannes Passion". Deze uitvoering wordt gehouden in de Ger.Kerk in Wildervank en wordt door de Asser Bach Cantategroep. De uitvoering begint zaterdagavond om acht uur.


In het 2e uur van ons programma gaan we op stap met Scouting Veendam.

  • Scouting Veendam houdt zaterdag haar Open Dag, dan is het ook de Nationale Scouting Dag. De activiteiten zullen plaats vinden tussen elf en vier uur en wij hopen de luisteraars hiervan een impressie te geven.

  • Radio Parkstad gaat ook nog eens even stilstaan bij een man die een groot deel van zijn leven heeft ingezet voor zovele activiteiten in de buiten- dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk t.w. dhr. Egbert Hofman.

  • tot slot hopen wij de winnaar of winnares aan u te kunnen voorstellen van het Winkler-Prins Dictee der Nederlandse taal, dat vrijdagavond voor de veertiende keer wordt gehouden in de aula van scholengemeenschap Winkler Prins. Deze schrijfwedstrijd wordt wederom georganiseerd door de Lionsclub Veendam en de opbrengst van deze wedstrijd gaar dit jaar naar de actie "Ton voor't Carillon"in Veendam.

Tussen deze bedrijven door worden de luisteraars d.m.v. onze agenda en mededelingen op de hoogte gebracht van wat er in en om Veendam te doen is en verder brengen wij de roep om vrijwilligers van het Vrijwillgersbureau van Compaen onder de aandacht.

Het geheel wordt zoals gebruikelijk afgewisseld met de klanken van heerlijke muziek.