Nieuws

Buurtloop Woellust Run uit geintje geboren



_MG_5106.jpg

Vijf jaar geleden was uit een geintje een buurtrun geboren, de Midsummernight Run met 20 volwassen lopers en 30 kinderen. Later werd de naam gewijzigd in de Woellust Run. Vier jaar lang  werd het als buurtloop alleen voor de wijk georganiseerd. Tijdens het eerste lustrum afgelopen zaterdag was de run voor het eerst is ook voor deelnemers van buiten de wijk gehouden. En was het met 130 deelnemers een echt evenement geworden. Het zoeken naar sponsoren was boven verwachting al heel snel gelukt.

_MG_5212.jpg

De hoofdorganisatie was in handen van Wim Meems, Roeland Weijs en Wouter Bustin. ”Maar zonder de dames van de Wijkvereniging Woellust had het niet gekund”, benadrukte Wouter Bustin. “En ook wijkbewoners hebben de helpende hand uitgestoken. Zoals voor het uitgeven van de nummers, het bijhouden wie er over de streep komt en het uitreiken van de prijzen. En natuurlijk de mensen achter de hamburgerkraam”.

IMG_0822.jpg

Het publiek tijdens “de leukste wijkloop van Veendam” waren veelal supporters van de deelnemers. Doordat de wijk wat afgezonderd ligt kunnen er verschillende looproutes in één wijk worden gehouden.

De vijfde editie bood de deelnemers maar liefst 5 verschillende afstanden. Voor de jeugd was er een leuke 500 en 1000 meter loop. Voor de echte hardloper was een parcours van 2,5 / 5,0 en van 7,5 kilometer uitgezet.

IMG_0939.JPG

Klik hier voor het verslag van onze sportverslaggever Jacob Kuipers met veel foto's van onze fotografen.

Jeroen Gardien uit Wildervank heeft voornamelijk voor de gezelligheid meegedaan. “De buren zitten gezellig buiten en moedigen de lopers aan”, verteld hij. Voor hem was de tweede ronde het lastigst. “Omdat er dan ook nog weer een ronde komt. Maar in de laatste ronde met de finish in zicht willen de beentjes wel weer”.

IMG_1211.JPG
Eerste 7,5 km dames: Marieke Lokhorst (rechts), tweede Monieka Smith (links)

Jeroen is ook nog maar heel kort aan het trainen. En heeft daarvoor zelfs nooit aan sport gedaan. ’s Avonds na zijn werk traint hij wel intensief, dagelijks zo’n anderhalf uur. Zijn doel is het lopen van marathons. Ook hij gaat aan de 4 mijl meedoen.

 “Wat ga je nu doen, een hamburgertje nemen?” “Ja, straks een hamburgertje om de koolhydraatjes er weer bij te krijgen”, antwoordt hij lachend.

IMG_0724.jpg
Eerste 7,5 km heren: Marcus Vording (rechts), tweede Wim Meems (links)

Het volgend jaar wil de organisatie de run weer omdopen tot de Midsummernight Run, ook weer op de langste dag en dan in deze vorm. “Waarbij heel Veendam mee mag doen”, nodigt Wouter Bustin uit. “Onder het motto, Veendam in beweging”.

IMG_0660.jpg