Overslaan en naar de inhoud gaan

Actua van Zaterdag 20 januari

Door op donderdag, 18 januari, 2007 - 20:32


Alko Flink (links) zal de tweede uur aanwezig zijn.

De onderwerpen voor het ACTUA van zaterdag 20 januari bij Radio Parkstad zijn:

Tussen 12.00 en 13.00 uur ontvangt presentatrice Bijka Scholtens een delegatie van de site www.parkstadveendam.nl. De heren Willem van de Werf, Jacob Kuipers, Kristiaan Bronkhorst en John de Heer zijn dagelijks in de weer om voor parkstadveendam.nl het nieuws te verzorgen. De site wordt steeds beter bekenen door de Veendammers. De site is ook interessant voor mensen die Veendam hebben verlaten maar zo toch op de hoogte blijven van het wel en wee in voormalige woonplaats. Er wordt gepraat over sport, over het brengen van goed en slecht nieuws (112), de mogelijkheden van de site voor organisatie enz.

Rond de klok van 12.45 gaan we bellen met Henk Hoeve van de Plus supermarkt in Veendam. Er is weer een rage ontstaan rond het verzamelen van voetbalplaatjes en de ruilbeurs in maart.

En in het tweede uur ontvangen we:

De voorzitter van het Noord Nederlands Trein en Tram Museum in Zuidbroek. Op 23 december van het vorig jaar kocht het museum van de gemeente Menterwolde het voormalige stationgebouw in Zuidbroek. Het aankoopbedrag was symbolisch: slechts 1 euro. Wat zijn hun plannen met het gebouw en welke activiteiten kunnen we verwachten.

In februari wordt ie weer gehouden. De Verkeersquiz 2007, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Veendam. We gaan praten over het succes van deze quiz maar ook over het belang van het bijspijkeren van kennis rond verkeersregels en wetgeving want er verandert regelmatig iets.

Tot slot een gesprek met Alko Flink. Hij ontving afgelopen maandag uit handen van wethouder Klaas Steenhuis een check van 24.000 euro waarmee de gemeente Veendam gaat deelnemen in een fonds voor microkrediet. Dat zijn leningen aan arme mensen die voor zich zelf willen beginnen.

Een en ander wordt omlijst met muziek en u krijgt ook nog de uitgaansagenda en de vacature van de week.