Nieuws, RTV Parkstad

The Little Cash Band en The Sweeter Sins
15 januari live in vanBeresteynBlueprint.png

BLUEPRINT - Op vrijdag 15 januari wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Presentator Thomas Kaldijk verwacht prachtige sessies van The Little Cash Band uit Veendam en het duo The Sweeter Sins uit Groningen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. 
Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

20151223_sweeter sins.jpg

The Sweeter Sins
The Sweeter Sins is een Americanaduo uit Groningen, bestaande uit zanger / gitarist Arnold Nieborg (tevens gitarist van The Monroes en The Obamas) en zangeres/gitariste Henja Dijksterhuis (ook lid van Drive By Wedding en Flowerbox). Zij spelen voornamelijk eigen nummers, geïnspireerd door hun ´helden´ Gram Parsons, the Sadies en the Jayhawks, waarvan ze ook enkele covers spelen. Het duo heeft in korte tijd veel indruk gemaakt en is zelfs uitgenodigd om in Florida te spelen op een festival ter nagedachtenis aan Gram Parsons. Hartverscheurende country compleet met kalme slagpartijen, gevoelige gitaarsolo’s en een onmiskenbare snik!

The Little Cash Band
Krzysztof Groen, frontman van Little Cash, is de personificatie van een oude ziel in een jong lichaam. Deze jonge Veendammer is al zijn hele leven aangestoken met het country-virus. Op zijn twaalfde pakte hij dan ook de gitaar ter hand en een jaar later zong hij, begeleid door zichzelf, de countrysterren van de hemel met werk van onder anderen Johnny Cash en Willie Nelson. Sinds begin dit jaar maakt hij furore met zijn Johnny Cash coverband The Little Cash Band.