RTV Parkstad

Nieuwe live uitzending roots radioprogramma BlueprintBlueprint.png

BLUEPRINT - Op vrijdag 7 november staat er een nieuwe uitzending geprogrammeerd van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met live sessies van de uit Ohio maar nu in Nederland wonende David Savage en Orit Shimoni (Little Birdie) uit Montreal Canada. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op rootsparadise.nl

David Savage
David Savage is opgegroeid in Ohio, Amerika. Zijn eerste nummer schreef hij toen hij 8 jaar oud was. Door de jaren heen heeft hij honderden nummers geschreven. In 1989 bracht hij zijn eerste album “Pardon my Existence” uit samen met zijn toenmalige band “The Promise”. Op 20 jarige leeftijd besloot Savage om voor de Amerikaanse Luchtmacht te gaan dienen. Via deze weg is hij in Nederland gekomen. Hij spendeerde 3 jaar in Nederland voordat hij terug ging naar New Jersey. In 1996 besloot Savage om uit de luchtmacht te stappen en terug te keren naar Europa. Muziek is altijd zijn passie geweest. Zijn carrière in de zakenwereld liet het niet altijd toe om zijn muziek actief te gaan promoten of ontwikkelen, maar hij bleef wel altijd nummers schrijven. Hij heeft in Nederland een schrijver’s contract gehad bij Sony ATV Publishing, is finalist in De Wraak van Brabant als singer-songwriter en een aantal radio programma’s gedaan…maar door zijn carrière was het onmogelijk om door te zetten. Toen hij zijn 40ste levensjaar bereikte kon de muziek hem nog steeds niet loslaten. Savage besloot om toch weer het podium op te zoeken. Bij een gastoptreden in Nijmegen ontmoette Savage, BJ Baartmans. Het eerste nummer dat ze samen schreven was “My Lady” dat ook op het cd “Along the Way” staat die officieel werd uitgebracht in april 2011. In 2013 heeft David Savage de prachtige CD “A Better Place” uitgebracht, die ook weer werd geproduceerd door BJ Baartmans.

Website: savedge-music.com

Orit Shimoni (Little Birdie)
Little Birdie (echte naam Orit Shimoni) is een Canadese singersongwriter met Israëlische roots uit Montreal Canada. In 2006 verscheen haar debuut cd Cinematic Way en sindsdien toert ze de hele wereld rond om op fesivals, in clubs of tijdens huisconcerten haar songs ten gehore te brengen. Haar tweede cd, I Left The City Burning, verscheen in 2009. Vervolgens was ze woonachtig in Berlijn waar ze ook haar 3e cd Live In Berlin opnam. Dit jaar verscheen haar 5e cd “Bitter Is The New Sweet” dat ze in Toronto opnam. Haar talent als liedjesschrijfster wordt vergeleken met Bob Dylan en Leonard Cohen en qua stem worden vergelijkingen gemaakt met Loretta Lynn, Emmylou Harris en Neko Case. Orit maakt voor de derde keer haar opwachting in Blueprint. Vorig jaar was ze aanwezig bij de presentatie van de cd “The Blueprint Sessions” waarop ze ook te horen is met het nummer “I Left The City Burning.”

Website: oritshimoni.com