RTV Parkstad

Gezelligheid met Sint en Pieten bij Radio Parkstad




RADIO - Afgelopen zaterdagochtend was het een gezellige boel in de studio van Radio Parkstad, Sinterklaas had samen met een aantal Zwarte Pieten tijd vrij gemaakt om plaats te nemen achter de microfoon.

Afgelopen week hadden een aantal kinderen uit Veendam en omgeving vragen opgestuurd die de presentatoren Patrick Haan en Louis Brongers vervolgens weer aan het gezelschap stelden.

Sinterklaas gaf onder andere antwoord op vragen over de Zwarte Pieten. Erik van 6 jaar uit Veendam vroeg: "hoe oud is de oudste Zwarte Piet die het dak op gaat om cadeautjes in de schoenen te doen?" Sinterklaas vertelde dat de oudste Zwarte Piet die het dak op gaat 80 jaar is, hele stijle daken slaat hij over, platte daken doet hij echter nog met veel plezier!

En zo kwamen er nog een aantal interessante vragen van jonge luisteraars voorbij. Sinterklaas en de Pieten namen ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden. Toen er vervolgens ook nog een aantal luisteraars naar de studio belden om live in de uitzending een liedje te zingen voor de Sint en de Pieten verscheen er helemaal een brede glimlach op het gezicht van Sinterklaas!

Nadat alle vragen beantwoord waren en alle kinderen voorzien waren van wat lekkers ging het gezelschap weer verder. Sinterklaas zei nog wel dat alle kinderen vanavond een schoen mochten op zetten!