RTV Parkstad

Blueprint live vanuit vanBeresteynRADIO PARKSTAD - Op vrijdag 28 oktober is er opnieuw een live uitzending van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met live sessies van de uit Nashville afkomstige Tori Sparks en Ron Rogers uit Portland / Oregon.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Singersongwriter Tori Sparks komt oorspronkelijk uit Chigago en groeide op in Sarasota / Florida. Onlangs verruilde ze haar woonplaats Nashville voor Barcelona, maar het grootstse gedeelte van het jaar is ze onderweg op toernee. Haar ontmoetingen met kleurrijke personages tijdens haar reizen vormen de inspiratiebron voor haar cd " The Scorpion In The Story". Onlangs verscheen haar nieuwe, vierde cd "Until Morning / Come Out Of The Dark", opnieuw geproduceerd door David Henry (R,E.M. en The Cowboy Junkies). Verder werkten topkrachten uit de Nashville muziekscene aan de cd mee zoals Fats Kaplan (Kevin Welch), Shawn Mullins en David Mead. "Until Morning / Come Out Of The Dark" is een dubbel c waarbij "Until Morning" de donkere, sensuele kant van Tori Sparks laat zien, terwijl "Come Out Of The Dark" meer in de richting gaat van americana en de folk. Vorig jaar was ze eveneens te gast in Blueprint en maakte met haar voordracht veel indruk.
www.torisparks.com

Ron Rogers is een muzikant die opgroeide in Texas. Hij werkte als liedjesschrijver voor Island Records en het A&M label en studio van Herp Albert. Momenteel is hij woonachtig in Portland / Oregon en maakt met zijn band The Wailing Wind oprechte roots rock. Onlangs verscheen zijn vijfde cd "Country and Eastern"met een mix van prachtige country en rootsrock. Ook de blues is nooit ver weg in zijn songs en dat zal hij solo op 28 oktober ook zeker gaan bewijzen.

http://www.facebook.com/pages/Ron-Rogers-and-the-Wailing-Wind/1819328418...