RTV Parkstad

Inhoud Parkstad Vandaag zaterdag 8 oktoberRADIO PARKSTAD - Na het eerste blok persberichten wordt om 10.15 uur onze weerman Bertus Visser gebeld. Rond 10.25 uur zenden wij een interview van Erika Dragt uit die zij had met Lucia Armaya van The Gift Foundation. The gift is een non profit organisatie die zich ten doel stelt als vangnet te fungeren voor de hulpbehoevenden in onze maatschappij. Het is een website waar alle vraag en aanbod kunnen worden gezet met als voorwaarde dat het gratis is. Elke provincie heeft een databank waar vrijwilligers zich aanbieden met hun eigen zorgkwaliteit, zoals bijv. administratieve hulp, oppas, tuinonderhoud, een ritje naar de dokter. Ook ongebruikte spullen kunnen worden aangeboden. Mensen die hulp kunnen gebruiken kunnen hun wens plaatsen.

Na wat muziek en wat persberichten volgt een opname van Wim Dussel die aanwezig was bij de bomenfietstocht die Groei en Bloei afgelopen zaterdag 1 oktober organiseerde. Buregemeestre Meijerman behoorde tot de fietsers.

Na het nieuws van elf uur een interview van Erika Dragt met Onno Weinberg, organisator van EHBO cursussen. Hij vertelt waarom iedereen een EHBO cursus zou moeten volgen.

Tegen half twaalf volgen wij Henk Faber en Wim Zeeman tijdens hun tocht door de natuur van de Heemtuin.

De gesproken column Veendammer Wind van Jan van der Laan volgt op het nieuws van twaalf uur.

Erika Dragt ontvangt in de studio Rita van Balen van spiritueel centrum Yadot in Wildervank. Deze keer vertelt ze niet over spirituele zaken maar over de opening van het buurthuis in Bareveld, Bareveldstraat 33 op zaterdag 15 oktober. Zij is voorzitter van de stichting die het buurthuis beheert. En tot slot komt kunstschilder Geert Schreuder langs. Hij heeft 20 schilderijen in het Veenkoloniaal Museum hangen van 9 oktober tot en met 13 november. Het betreffen allemaal veenkoloniale doeken.

De studio presentator tussen 10 en 12 uur is Theo Mooijman, algehele samenstelling en studiopresentatie tussen 12 en 13 uur Erika Dragt. Techniek wordt verzorgd door Vincent Mulder, de gasten worden ontvangen door Alie Sloots.