Sport

Schaakwinnaar haalt alle eerste prijzen binnen in VeendamSCHAAKCLUB VEENDAM - Op Dinsdag 13 september 2011, tijdens de tweede clubavond van het nieuwe seizoen, reikte voorzitter Theo Mooijman alle eerste prijzen van het afgelopen seizoen uit. De tweede en derde prijzen waren eind augustus al uitgereikt, toen echter ontbrak er een persoon op het appèl.

Niemand kan zich precies herinneren of het al eerder gebeurd is in de clubhistorie, maar uniek kan het zeker wel genoemd worden. Peter Riksten (23), student wiskunde in Groningen, won alle eerste prijzen over het seizoen 2010/2011. En dat zijn er vier.

De eerste plaats bij schaken standaard speeltempo (daarmede de titel clubkampioen verwervend), de eerste plaats bij het rapidschaken (versneld speeltempo) en de eerste plaats in het snelschaken (5 minuten speeltijd per persoon per partij).

En tot slot het beste resultaat van alle spelers van het eerste team in de clubcompetitie.. Dit team komt uit in de 1e klasse van de Noordelijke schaakbond.

Net als bij tennissen wordt er bij het schaken mondiaal een rating bijgehouden. Peter Riksten is op dit moment de enige speler in Veendam die een rating heeft van meer dan 2000 punten.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.