Nieuws

Donderdag 15 september officiele openingnieuw busstation Jonkerloods VeendamOV KNOOPPUNT - Donderdag 15 september wordt het OV knooppunt Veendam officieel geopend door gedeputeerde Mark Boumans, burgemeester Ab Meijerman en wethouder Henk Jan Schmaal. Met de voltooiing van de Jonkerloods is het OV knooppunt in Veendam een feit. De Jonkerloods is van karakteristieke loods omgetoverd in een busstation met allure. Met dit OV-knooppunt vervult Veendam een belangrijke regiofunctie.

Het OV-Knooppunt maakt deel uit van het Masterplan Centrum Veendam, dé ontwikkelingsvisie op het centrum Veendam en de omliggende regio. Met het voltooien van het OV-Knooppunt is de bereikbaarheid van Veendam aanzienlijk vergroot.

Het treinstation, busstation, de fietsenstalling voor 350 fietsen, de parkeerplek voor 110 voertuigen en een Kiss&Ride vormen gezamenlijk het OV-Knooppunt. In het busstation is een servicepunt ingericht voor kaartverkoop (strippenkaarten, NS-treinkaarten én OV-chipkaarten) en tevens een ontspanningsruimte voor de buschauffeurs.

Het OV-Knooppunt en in het bijzonder de Jonkerloods, vormen de eerste fase van een essentieel onderdeel van het Masterplan Centrum Veendam: het Lloydsterras. Een voormalig industriegebied dat in de komende jaren verder vorm krijgt als nieuw centrumgebied aan de oostzijde van het station.

De feestelijkheden beginnen om 15.30 uur in aanwezigheid van burgemeester Ab Meijerman, wethouder Henk Jan Schmaal, gedeputeerde Mark Boumans, Dorinda Roos van MS Research, dhr. J. Dobben van Rottinghuis en zoon van de oprichter Jonkerloods, dhr. Jonker.

Tegen 16.30 uur onthult wethouder Schmaal, samen met dhr. Jonker een plaquette en volgt een voordracht door de dichter J.P. Rawie.

Diverse sprekers voeren die middag het woord en is er muziek van de Provinciale Brassband Groningen.